Keresés

Részletes keresés

brunoszan Creative Commons License 2014.12.06 0 0 44

https://www.youtube.com/watch?v=wq-ObQQvTdw

Veronix Creative Commons License 2004.02.27 0 0 43
És most jutottunk el oda, hogy az állatokat ideje lenne védeni. Gratulálok.
Veronix Creative Commons License 2004.02.27 0 0 42
Nem múlik el nap, hogy ne jutna eszembe. Apa azt mondta, hogy a kezei között halt meg, mert ott volt mellette ő is meg a bátyám is amikor beadta neki az orvos az altató injekciót. Nem akart egyedül lenni, sírtak a szemei... egy kutyának!!! Istenem:*********-(((((((((((
A körmén a piszok többet ért mint ez az embernek nem nevezhető senki.
Előzmény: Ilusta (40)
Ilusta Creative Commons License 2004.02.22 0 0 41
Jaj, bocs, ilyen jelet akartam a végére: :(((((((((
Előzmény: Ilusta (40)
Ilusta Creative Commons License 2004.02.22 0 0 40
Szörnyűlködve olvasom ezeket az eseteket, tudok róla, hogy sok helyen van ilyen, ha mást nem irígységből mérgezik az "emberek" a másik állatait.
Nagyon hálás vagyok az égnek, hogy olyan környéken lakom, ahol állatszerető emberek élnek.
Itt sosem volt ilyen dolog, pedig itt sincs mindig jószomszédi viszony, de értelmes emberek ezt is meg tudják beszélni. Sosem tudnék ilyen eszközhöz folyamodni, hogy más kutyájának szenvedést okozzak, nem ő tehet semmiről. Még arról sem, ha sokat ugat..
Nem tudom mit csinálnék azzal, aki a kutyá(i)mat bántaná....de nem is szeretnék idáig eljutni.
Sajnálom Veronix a kutyádat és Téged.:)))
Előzmény: Veronix (39)
Veronix Creative Commons License 2004.02.22 0 0 39
Az én kutyámat egy hónapja mérgezte meg a szomszéd. 18-án altatta el az orvos, mert már felkelni sem bírt. Kapott injekciókat, cseppeket, úgy tűnt jobban van. De csak a fájdalmát enyhítette mind.
Azt sajnos nem tudjuk bebizonyítani, hogy a szomszéd tette. Nekiugrani sem merek, mert olyan szar állapotban van, hogy meg is halna, meg nem akarok egy ilyen miatt börtönbe kerülni.
Egy dolgot kívánok neki és ha a szemem elé kerül, el is átkozom.
Szenvedjen százszor annyit, mint a kutyám. Járni ne tudjon a fájdalomtól. Aztán ha meghal, táncot járok a sírján.
Tibbe Creative Commons License 2003.09.03 0 0 37
Tennivalók mérgezésgyanúja eseténMérgezéses megbetegedések egyre gyakrabbanfordulnak elő, gyógyításuk viszont a leghálátla-nabb feladatok közé tartozik.Az esetek többségé-ben az állat véletlenül jut a mérgezést okozóanyaghoz, a gazda tudatlansága vagy gondatlan-sága következtében.Ily módon leggyakrabbangyógyszerhez, mosószerhez, permetezőszerhez,patkányméreghez, fagyálló folyadékhoz férnekhozzá, melyek kis mennyiségben is megbetegedéstokozhatnak.Sajnos egyre gyakoribbak a szándé-kosan elkövetett mérgezéses esetek is, de mielőttvalaki mást gyanúsítana a tett elkövetésével, elő-ször vizsgálja végig saját portáját, ugyanis a„szomszéd által” megmérgezett kutyák kb.2/3-áról utólag bebizonyosodik, hogy a mérgezést ki-váltó anyagot otthon fogyasztották el.A mérgezett állat klinikaitünetei ritkán jellegzetesek.Rossz általános állapotmellett általában láztalan-ság, a felvett méregtől füg-gően idegrendszeri tüne-tek, izomgörcsök, nyálzás,hányás,pupillaszűkületvagy tágulat, vakság, nehe-zített légzés, spontán vér-zés, ritkán a szájüregbenelhalás található a vizsgálatsorán. Ha rendellenes vi-selkedést, hirtelen állapot-romlást tapasztal állatán,gondolja végig: nem jutha-tott-e valamilyen mérgezőanyaghoz.Ellenőrizzegyógyszertárát, szobanö-vényeit, permetezőszereit,nincs-e nyitott edénybenfagyálló,hűtőfolyadék,patkányméreg, nem per-metezték-e, vagy gyomir-tózták-e a területet, ahol ál-lata előtte megfordult.Megkönnyíti a diagnózisfelállítását és főleg a keze-lés, irányát, ha az állator-vos tudja, milyen méreg-anyag okozta a megbetege-dést. Ezért mindenképpenvigyen mintát az állator-voshoz, ha gyanúja van afelvett anyagra vonatkozó-lag (akár hányadékból is).Míg a mérgezést okozóanyag a gyomorban van,injekcióval meghánytatha-tó az állat.Ez a beavatkozás élet-mentő lehet, ezért ha látta,hogy állata mérgező anya-got evett, azonnal forduljonállatorvoshoz. Ne próbál-kozzonilyenkornépigyógymódokkal,hanemminél hamarabb bízza azellátást szakemberre.Az életveszélyben lévő,mérgezett állat ellátásamindenhol soronkívülisé-get élvez, ezért ne álljonsorba, hanem azonnal kérjeaz állat ellátását.Amennyiben már a kli-nikai tünetek kialakultak, akezelés mellett csak ritkánvan lehetőség az ellenszerbeadására, a mérgezéstokozó anyag ugyanis sok-szor nem azonosítható. Akezelés eredménye attólfügg, hogy mit, mennyit ésmikor vett fel az állat. Amérgezést bizonyítani csakaz állat szervezetéből meg-felelő mennyiségben kimu-tatott méreganyaggal lehet-séges. Sajnos a mérgezésoka gyakran csak kórbonc-tani vagy toxikológiai vizs-gálattal állapítható meg.A baj elkerülése végetttartson rendet környezeté-benagyógyszerek,növényvédőszerek, rágcsá-lóirtószerek, autóápolási,karbantartási anyagok stb.között. Ne engedje, hogykutyája séta közben az ut-cán talált ételekből egyen,erdőszéleken a dúvadirtás-ra kihelyezett mérgezettcsalétkekhez hozzájusson.{x}
LAJKA Creative Commons License 2003.08.21 0 0 36
Legyél határozott. Mondd meg, hogy veszélyes, ha ilyesmit kap, tényleg az: az ilyen csontokat nem emésztik meg, és megakadhatnak a belekben. Megkapja a megfelelő kaját a rendes gazdáitól, mástól tilos, az orvos is megtiltotta. Inkább bántódjon meg, mint hogy bajt okozzon.
Előzmény: patuha (34)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.08.21 0 0 35
mérgezd meg. :O)))))
sajnos ezt az elején hatásosabb leállitani..most már nehezebb. talán mondd nekik hogy a kutya érdekében ne etessék. megható ha kitalálsz valami "betegséget" szegénynek, és hogy diétás szupertápot kell ennie..stb.
Előzmény: patuha (34)
patuha Creative Commons License 2003.08.20 0 0 34
Az alap probléma elég érdekes. Nekem nyugdíjas szomszédaim vannak, az állataim miatt egyik sem vergődött idáig. Az egyik jóindulatból etetgeti a kutyákat. Sajnos a legelső alkalom után kellett volna beavatkozni, mostmár késő lenne. Lényeg az, hogy általában észre sem vesszük, ha "etetés" van, de időnként átkerül frissen levágott kacsafej, negyed csirke, állkapocs stb. Ezeket a finnyás dögök nem eszik meg. Múltkor a bácsi a kutyára öntötte a kaját. Sajnos nem láttam a történést, mert igazából akkor lenne hatásos a "lebaszás" amikor történik a dolog.
No lényeg az, hogy finoman a tudtára akarom hozni, hogy az ilyen típusú etetést nem kérjük, de megbántani sem akarom a bácsit, mert alapvetően rendesek. Hogyan csinálnátok?
kukimaki Creative Commons License 2003.07.11 0 0 33
köszi
MeMo Creative Commons License 2003.07.11 0 0 32
Tudomásom szerint minden méreg kimutatható.
Állatkórházban a dokik biztosan megtudják mondani a toxikus anyagot amit megevett.
Milyen tüneteket mutatott a kutyus az utolsó héten?
Vidámvolt, játszott, evett, ivott rendesen?
Kora? Fajta? Éve? Hol tartottátok?
Gyanúj jelek, pl.: papír amit nem ti dobtatok ki, zacsi stb...
Előzmény: kukimaki (31)
kukimaki Creative Commons License 2003.07.11 0 0 31
helló mindenki!
létezik, olyan méreg, amit nem lehet kimutatni a szervezetben? elpusztult a kutyám, de nem hiszem, hogy magától! segítsetek!
femaledoggy Creative Commons License 2003.03.06 0 0 30
Kitennék én is egy ,,kőrözvényt".

,,sok aggódó szomszéd": Lőjük le az X.Y. szomszédot, mert a környezete megbetegszik tőle!

Előzmény: Shrine (27)
Tibbe Creative Commons License 2003.03.05 0 0 29
!:}
Előzmény: Shrine (27)
Antisystem Creative Commons License 2003.03.05 0 0 28
Kedves Shrine!

1, Közzétenni a nevet-címet - például internet-fórumokon, már ahol mehet IRL adat - és várni.
2, Kiplakátozni a környéket hasonló feliratokkal.
Meg ilyenek.
A többit az idegesebb természetű állatvédők elintézik, Neked már csak a bútorszállító kamion fog feltünni a ház előtt egy idő múlva.

ÜdV

Előzmény: Shrine (27)
Shrine Creative Commons License 2003.03.03 0 0 27
sziasztok

nos, mi sok más állatkánk melett tartunk 4 macskát, akik kijáró macskák, tehát a társasház udvarára meg ugy a könyéken el tudnak menni császkálni,de persze hazajönnek. :)
Én 14 éve(vagyis mióta megszülettem:) itt lakom, 3 éves korom óta vannak macskáink, eddig az összes szomszéd imádta őket, sok macskás van ittis.
Egy éve azonban ideköltözött egy fiatal házaspár, akik akkor még nagyon szimpik voltak mindnekinek. a Borzalom a babájuk mexületése után kezdődött, mikoris a kedves férj vizipisztollyal lövöldözött a macskákra a teraszról. Ezután kezdték el kirakni az ismeretlen erdetű kajákat az udvarra, ebből fakadóan a bátyám össze is szólalkozott-sőt, gyengéden pofán is nyomta:)-a kedves fiatalembert. egy időre mexünt ez a dolog, de mostanában ujrakezdték. Kész háború van. 3 társasház van a telken, 36 család van itt sacc/kb, és mind kiutálták már őket. mindenki be-be szólogat nekik,stb. ezek meg maradnak. Mult héten pedig megmérgezte "Valaki" az egyik öregasszony kismacskáját. Ezek után, mivel a nénike etette a környékbeli ciucákat(hozzáteszem, nem az udvaron!!) a feleség elkezdte terrorizálni-a szó szoros értelmében-a nénikét, hogy ne etesse a msckákat. hogy lehet egy hetven éves nénire ráparancsolni, hogy másszon le a 7.emeletről merhogy ő beszélni akar vele?! a multkor a nálunk dolgozó festők szoltak be a nőnek mikor megint elkezdte egrecíroztatni.
a legnevetséesebb az volt, amikor "egy aggódó anyuka" aláíással kitett egy "körözvényt", kb. azzal a tartalommal, hogy lőjük le a macskáinkat mer az ő kisbabája megbetexik.(hozzáteszem szegény köjök él-hal az állatokért :/)
Normális az ilyen? holnap már kilöveti a mókusokat mer zavarja a zaj, meg a madarakat mert énekelnek. mit lehet tenni?!!

rockertc Creative Commons License 2003.02.14 0 0 26
Én megoldottam ezt a kérdést ! 7 kutyám van. Aki ezeket megeteti, az vagy hentes és ide hordja a boltját, vagy milliomos és nem betörni akar, csak titokban állatbarát. :-)
Előzmény: MeMo (8)
gitana19 Creative Commons License 2003.02.13 0 0 25
Helyes...
Előzmény: MeMo (21)
csitti Creative Commons License 2003.02.12 0 0 24
Picike anajoszka kutyulika...
Előzmény: MeMo (21)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.02.12 0 0 23
szegény virág.:O))
Előzmény: MeMo (21)
MeMo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 22
Khmm... van még csiszolnivaló a beillesztésemen...
MeMo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 21
Ő lenne az én hű kutyus társam:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
href="http://kep.tar.hu/memo/midsize/pic1848790.jpg">[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
href="http://kep.tar.hu/memo/midsize/pic1848791.jpg">[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

MeMo

MeMo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 20
Kutyusom az elmult megfigyelési időszakban nem mutatott tüneteket!
Köszönöm minden együttérző ember segítségét tanácsát...
Köszi!
MeMo
MeMo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 19
Elég szomorú tének sajnos :-(

Mozgásérzékelős lámpát ma szerelem fel, kamera kis technikai problémába ütközik, de kivitelezhető :-)
Ilyen öreg nénike nincs széles miutcánkba, az éjjeli huhogi meg aludjon, vagy számoljon birit, de ne hozza rám a szívbajt.

Előzmény: Lord Iffy (18)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.02.12 0 0 18
nem elvenni a kedved akartam, ezek csupán tények.:O(

mindenesetre mig rá nem jössz hogy ki és milyen szándékkal eteti a kutyádat hasznos lehet az emlitett kamera, vagy egy mozgásérzékelő lámpa (amit én kifejezetten utálok.:O)) helyesen beállitva a kapuhoz.
sokszor van hogy csak az öreg nénik nem tudnak mit kezdeni a maradékkal és jószivüen dugdossák a keritésnél.:O)) lehet hogy szégyellős vagy éjjeli bagoly.

Előzmény: MeMo (17)
MeMo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 17
Persze, mindent el lehet pusztítani...
Nem tudom mit néznek ki a mi házunkon, mikor mind a két szomszédé egy palota, a mienk meg egy kis házikó (63nm), és 4-en lakjuk.
Volt olyan, az előző helyen ahol laktunk, hogy szomszéd kolbásszal álított oda a kutyus elé :-)

Na igen, de a kutya reflexei kb 15* gyorsabbak az emberénél, bár pofája továbbar is csak egy van...

Lehet, hogy a kocsimat nézték ki, holott nem egy elegáns darab, meg nem is fiatal (10 éves), ha valakinek ez kell, szóljon viszem egy kört!

Köszi...
MeMo

Előzmény: Lord Iffy (16)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.02.12 0 0 16
szerintem aki akar, bármilyen képzett kutyát le tud szerelni. ásó, lapát, bézbólütő.
mindenesetre egy kutya mindig "elrettentő" lehet, viszont ha kinézték a házat... hát ott még egy kutya sem számit. gondolom nem kolbásszal fognak beállitani hozzá.:O)
általában nem egyedül megy valaki lakástrámolni, ugyhogy a kutyának akár egy reptérnyi helye is lehet... pofája csak egy van.
neeeem, neeeem vagyok betörö.:O))) hogy szokták mondani?! ismerek olyanokat, akik ismernek olyanokat akik...:O))

Jelezni és védeni én ezt vallom.
jelezni és a kutyámat biztonságban tudni. inkább a cangát vigyék el, minthogy agyonüssék.
én ezt vallom.:O))
persze a te érveidet is megértem és elfogadom...

Előzmény: MeMo (15)
MeMo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 15
Igen én is tudom, hogy már őt ilyen korban nem lehet nevelni, mert összezavarom, hogy most akkor mi is van? :-)
Ezt a kutyut is én tanítottam, neveltem kölyök korától, de még álmomban sem gondoltam rá, hogy sunyi gazemberek... áhhh
Jelezni és védeni én ezt vallom.

Nem ismerem a konkrét esetet ugye, szerintem az egy szerencsétlen eset volt, vagy nem volt mozgástere a kutyának, hogy rendesen tudjon támadni, esetleg a támadás nem volt engedve saját udvaron, szvsz nem tudhatom...
MeMo

Előzmény: Lord Iffy (13)
MeMo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 14
Köszönöm a linket, felhasználom.
Köszi
MeMo
Előzmény: moonshadow (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!