Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.11 0 0 8
Ebben az az érdekes, hogy én tegnap direkt rákerestem ClickLock-ra a registryben (mivel eléggé kézenfekvő), de nem volt találat. Utána meg már elterelődött a figyelmem másfelé.

Valószínűleg ott szúrtam el, hogy miután aktiváltam a ClickLock-ot, nem nyomtam F5-öt a Regeditben, vagy újra kellett volna indítani (mármint a Regeditet).

Most már bezzeg látszik, még ClickLockTime is...

BeR Creative Commons License 2003.02.11 0 0 7
Egy olya NT4-esen, amin telepítve van az IntelliMouse, sikerült a megoldást megtalálni, s az is kiderült, hogy miért nem leltem ráa barátom W98-asán: mert "lappangott" a dolog, ugyanis hiányzott az a registry kulcs, amiben ez tárolva van, s ennek ellenére, valamiért alapértelmezésként épp az ON állapotot vette!!!

Tehát: a kulcs, ahol az érték szerepel:
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Microsoft Input Devices\Mouse]
A string neve: ClickLock, s az értéke ON, vagy OFF.

A "beteg" W98-on is átállítva, pontosabbn létrehozva és OFF értéket adva, barátom nagy örömére meggyógyult a masina :-)))

Egyébként a "szolgáltatás" valóban jó lehet bizonyos alkalmazásokhoz, esetleg feladatra, DE csak a ki-bekpacsolás lehetőségével!!!

Előzmény: Törölt nick (5)
BeR Creative Commons License 2003.02.11 0 0 6
Tudod az a baj, hogy a cimborámnak W98 SE van, ezekkel nem megyünk semmire, s a registryben hiába kerestem, nem leltem rá, peig biztosan oda van eltéve, csak lehet, hgoy nem ilyen néven, hanem binárisan valamibe bedugva :-(

Vírus nincs, ellenőriztem.

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 5
A ClickLock funkciót én is megtaláltam az alábbiak alapján, mivel nálam IntelliMouse van, sőt be is kapcsoltam, tesztelés céljából. Egyébként normálisan használható, mert ismételt kattintásra elenged. A kijelölést is megfogja, ami talán nem is rossz, gondolom megszokás kérdése. Most még furcsa. A scroll sávot is megfogja itt jobboldalt.

Talán érdekes lehetne megtudni, hogy ez mit változtat a registryben. Hová írja a késleltetési időt, ugyanis az is állítható.

Víruskeresés volt?

http://www.winplanet.com/winplanet/tips/4163/1/

In Win Me or XP, choose Settings/Control Panel/Mouse, then click the Button tab and check the "Turn on ClickLock" box at the bottom. To set the click-and-hold period, click the Settings button. (Some mouse drivers, such as Microsoft's own IntelliMouse, put ClickLock in a different place -- in IntelliMouse 4.0, see the Activities tab.)

BeR Creative Commons License 2003.02.10 0 0 4
Kösz, a mail-t is megkaptam, írtam is egy választ maszkokkal, hogy nincs ilyen az NT4-emen sem, és a W98 SE-omon sem, s emlékeim szerint a barátomnak hasonló verziója van, de ez nem biztos, meg fogjuk nézni!
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.09 0 0 3
Control Panel - Mouse - Turn on ClickLock pipát kiszedni.
Előzmény: BeR (2)
BeR Creative Commons License 2003.02.09 0 0 2
Szia!

Csak az egér, a hasonlat kedvéért írtam a többit. Mióta? Hát nem szólt azonnal, vett előbb egy új egeret, de mivel azzal is szenvedett, megmutatta. Így már nem is kérdeztem, hogy miért és mikor, mert az emlékek csalókák, s nem tudja egy konkrét dologhoz kötni.

Ma megint elblicceltem nála egy jó másfél órát, végigböngésztem a registry-jét minden mouse és lock stringre, de semmi eredménye nem volt...

Milyen régi a W98-a? Meg sem merem mondani, de két és fél éve dolgozik vele, társasházaknak könyvelnek, rengeteget excelezik, amúgy egyszerű felhasználó, nincs gond a gépével... pontosabban eddig nem volt :-(((

Most csináltam egy ghost-ot CD-re, elviszem egy rendszergazdinak, aki "szemügyre" veszi...

...roppant bosszantó és érdekes a jelenség, egyértelmű és szisztematikus, nem véletlenszerű. Teléjesen olyan, mint egy "praktikus" automatikus lock, hogy ne kelljen "órákig" nyomva tartani a drag miatt a az egér gombját. Igen ám, de pl. szkenneléskor vagy screen-ről ha ki akar vágni egy részt, akkor RETTENET :-((( No meg excelben, amikor egy területet kijelöl, már be is "ragad"... szóval sajnálom, mert most keseríti az életét...

Az újratelep a rengeteg kis praktikum feltelepítése, belövése, előtte a beállítások mentése, az több nap, mire dolgozni tud rendesen... nem játszik...

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.09 0 0 1
Szervusz BeR!

> Egy kedves barátomnak gondja támadt a W98-án: beragad a Caps, Num, Scroll Lock-hoz hasonlóan az egere!
Ugy érted, nem csak az egér bal gombja ragad be nála, hanem a felsorolt gombok is?

Miota van ilyen baja? Mikor volt utoljára full reinstall?

NumLock-kal egyetlen egy bajom szokott lenni, automaticke kikapcsol, holott világosan be van intve neki, hogy ne tegye eztet. ;-)

Előzmény: BeR (-)
BeR Creative Commons License 2003.02.09 0 0 0
Semmi ötlet?
BeR Creative Commons License 2003.02.09 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Egy kedves barátomnak gondja támadt a W98-án: beragad a Caps, Num, Scroll Lock-hoz hasonlóan az egere! Elkezdett úgy viselkedni, hogy ha pl. egy ablakot odébb tol, mikor elengedi a bal egérgombot - hiszen ide akarta tolni azt a nyamvadt wondow-t :-( -, akkor az ablak hozzáragad az egérhez!!! No nem csak itt, minden egérrel történő műveletnél, ha egy kis időn túl drag-gol, az egér "beragad", lock-olódik... Word-ben, excel-ben, de bárhol, pl. egy scrollbar-on is... RETTENETES =:-()

Mi a teendő: hát vett egy új egeret, legyen akkor már optikai, s mit ad BG és a MS? Az egér új driver-vel is ugyanezt műveli!!!

Nem tudtam neki segíteni, hiába kerestük, nem leltünk seemi módot a kikapcsolásra.

Tudja valaki, hogy lehet egy W98-on kikapcsolni ezt az automatikus egér-lock-ot???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!