Keresés

Részletes keresés

Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.24 0 0 209
Ozagen nem hódolt be. :-) Ez a hét vicce lesz.
Meglássuk. Fôleg, ha majd kiderül a gyengébbeknek is, hogy szó sem volt behódoltatásról. Nehezen esik le a papírhuszas.
Valóban ugorgyunk, unalmas.
Előzmény: villma (207)
vizi(mianick) Creative Commons License 2003.02.24 0 0 208
ugorgyunk.
Előzmény: villma (207)
villma Creative Commons License 2003.02.24 0 0 207
Ami nem látható a felszínen, azzal nincs kedvünk foglalkozni. Inkább így kellett volna mondanod.

Nincs itt senki, aki megítélhetné, hogy mi a különbség felszínes okoskodás, és tágabb értelmű vitalehetőség között, ezért az egésznek nincs értelme.

Biztos vagy abban, hogy én szítom a békétlenséget?

Ez inkább valami "műanyag":) összetartozási érzés , ami fölöttébb kényelmes és jó dolog, de semmi köze az értelmes, érdemi vitához. Valamelyest ismeritek egymást, s ez
látszólag arra kötelez, hogy kiálljatok egymás
mellett. Megértem és elfogadom.
Továbbá nem kivánok beleszólni a "mélyértelmű" -nek hitt, de alapvetően a felszín fodrain lavírozó
látszat-vitáitokba, amelyek a személyeskedéstől képtelenek elszakadni.

Zsoltut nem tartom tökbutának, ha annak tartottam volna, egy pillanatig sem párbeszédeltem volna vele, ő viszont alaphelyzetből úgy indított, hogy én vagyok a hülyegyerek, ő meg a prof.
Ez a vezéregyéniségek természetes indittatás-ösztöne, és ha elég elementáris erővel tudják előadni magukat, akkor a többség rendre be is hódol. Ozagen nem hódolt be, ezért lett ő a szellemi párviadalban az ellenbajnok.
Kivülről nézve ilyen egyszerű :) Belülről
érzékelve nyilván egészen más.

Abban igazad van, hogy nem kellett volna beleszólnom, dehát a tévedés joga nekem is megjár, nemcsak neked, vagy bárki másnak.

Nem próbálom magam túltenni vélt sérelmeimen, mert nincsenek sérelmeim, csak tapasztalataim, azok meg mindig jól jönnek:)

Előzmény: vizi(mianick) (206)
vizi(mianick) Creative Commons License 2003.02.24 0 0 206
ez egy idézet volt egy Ferenczi számból.
Egyébként meg az a baj veled, hogy a felszínen látsz valamit, amit kedvezőtlennek ítélsz, és, mint bika a vörös rongynak, azonnal nekirontasz, holott a közelében sem jársz az igazságnak.
Kezdted ezt velem, amikor fanyalogtam a helyi bigbráner ellen. Folytattad Tie-jal, akit csendre intettél, és butának neveztél, most meg zsoltut vádolod. Igazán nem mondhatod, hogy gorombán fogadtunk, hiszen mindannyiunknak elege volt a nettós háborúkból, erre idejössz békétlenséget szítani, pedig egyáltalán nem vagy képben.
Erre mondták nekem gyerekkoromban, hogy ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
Már csak azért is, mert ahhoz, hogy megmondd a frankót, jobban kellene minket ismerned.
És a legszebb az egészben az, hogy bár te kötözködsz itt folyamatosan, úgy viselkedsz, mintha mi sértettünk volna meg téged.
Próbáld magad túltenni a vélt sérelmeiden, és csak akkor támadj, ha valóban okod van rá.

Előzmény: villma (188)
Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.23 0 0 205
Kinek mi a szellemi káosz. Ugye ez az alapvetô kérdés annak eldöntéséhez, hogy amit írsz, mennyiben fedi a valóságot. Nekem a szellemi akadályverseny az, amikor kerülgetnem kell a masszapörköltöt. Neked szellemi káosz, ha egy kérdés nem a te szabályaidnak megfelelôen tétetik fel. Te nem értetted az én kérdéseim halmazát, neked káosz - ettôl még ugye nem kell kötelezôen másnak, nekem is annak lennie?
Van, amikor valaki ténylegesen nem ért valamit, és van,. amikor nem akar érteni valamit és úgy tesz, mintha nem értené. Holott érti, tudja, érzi mirôl van szó, csak unalmában, komformista hozzáállása miatt, vagy mert alapvetôen konfliktuskeresô, beáll egy olyan szerepbe, hogy akkor most ô bálványokat döntöget.
Tudod mi kell ehhez? Bálványok elsôsorban. NA de hiába kreálunk bálványokat, ha az istennek se akarnak azzá válni.

Persze mondani sok mindent lehet, nem érdekes.

Előzmény: villma (203)
Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.23 0 0 204
OFF
Mondd Villma, de abszolút vak vagy, avagy direkt csinálod? Látsz te itt zsoltut? Nem, ugye? Oké, akkor a jövôben ehhez lehetne tartani magad. Kösz.
ON

Hogy neked Ancsel segít-e a megértéshez, nem tudom, nekem ahhoz mi közöm? Te felhozod, nekem nem ideillô, és? Elemezd. De ugye nem kötelezô ehhez a kifordítom-befordítomhoz játszótársul szegôdni? Érted, ugye? Ez nem jelent sem megértést, sem meg nem értést, sem Ancsel elfogadását sem nem elfogadását, egyszerűen nem érzem ideillônek jelen helyzetben.

Előzmény: villma (202)
villma Creative Commons License 2003.02.23 0 0 203
Ahhoz, hogy ilyen kérdésekről is beszélgetni tudjunk, el kéne vonatkoztatni a személyes antipátiáktól, mert vannak olyan szellemi helyzetek, amikor nem rólad, nem róla, és nem rólam van szó.

Persze nem kötelező általános lelki viselkedés-mintákról vitázni, nem kell próbálkozni az esetlegesség titkainak megfejtésével (mert az
esetlegesség titka nem annyira az, hogy a világ
másmilyen is lehetett volna, hogy a felvetett gondolatra más, értelmesebb véleményt is kaphattam volna hanem ,hogy ez az esetlegesség
mennyire rendezett. Ha elszabadul a szellemi káosz, akkor feleslegesen tapogatozól benne, egyetlen kapaszkodót sem találsz.

Előzmény: villma (202)
villma Creative Commons License 2003.02.23 0 0 202
Zsoltu! Tényleg nem tudok mit kezdeni veled.
Ha idézek valakitől egy számomra érdekes, és ide illő gondolatot, az nem azt jelenti, hogy az illetöről (esetünkben Ancsel Éváról) akarnék vitatkozni, sokkal inkább az általa felvetett témáról, ami (engem legalábbis) segíthet az interneten folyó , gyakran feszült szellemi kavargás megértésében.

JÁTSZMASZÜKSÉGLET. Ez ugye megvan, mert egymást keresve, és taszítva itt bolyongunk a
hálon. Ezerszer is úgy érezhetjük, hogy elegünk van, mégsem tudunk leszakadni, mert ez a fajta
játszma (is) szükségletté vált.

VISZÁLYSZÜKSÉGLET. Ez is meg van, hiszen a viszály(is) ott feszül azok között, akik nemcsak, hogy
félszavakból, de szájba rágott mondatokból sem értik egymást.
Az igaz, hogy Ancsel etikai tanulmánya a
tudásról és a nem-tudásról, általános felismerésekről szól, bizonyítva, hogy a tudás
etikai feltételei ott jelentkeznek, ahol önigazolásunk, vagy a tetteinkért vállalt felelősség függ a FELISMERÉSTŐL , de az általános
filozófia felismerések, akkor tőltik be hivatásukat ha a gondolkodni képes ember ( vagy nick:) egy adott helyzetben alkalmazni próbálja.

A versenynek az a formája, (amit te is érdekesnek
tartanál,) hogy ki tud egy időegység alatt, megfelelő könyvet leemelve a polcról beidézni valami mutatós, akár a témától független idézetet,
ez számomra nevetséges.

Nem így működik a dolog, Pongo.

Előzmény: Sancho Pongo (201)
Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.22 0 0 201
Szép az, ami érdek nélkül tetszik. Igaz vélemény az, amiben magunk nem vagyunk érdekeltek.
Beidézed Ancsel Évát, és mivel nem estem hanyatt tôle, levonod a következtetést? Valóban azt szeretnéd, ha Ancselrôl vitatkoznánk? Valóban úgy hiszed, hogy "Sem szövegértelmezésből, sem filozófiából nem hívnálak ki versenyre, mert rosszul esne neked ha
lényegesen kevesebb pontot kapnál mint én. "

Ezek kedves Villma olyan megállapítások, amelyeken nem tudok mást, csak szívbôl nevetni. Mert az ténykérdésnek látszik, hogy vagy képtelen vagy a szövegértelmezésre, vagy direkt provokálod a környezeted azzal,. hogy eljátszod ezt a szerepet. Elég nagy pofám van kedves, de azt én sem merném bizton állítani, hogy itt a fórumon akárkit akármiben ha kihívok versenyre, akkor ô marad alul. A fene se tudja...

Mellesleg nagyon nagy érdeklôdést keltett benne, hogy hogyan is néz ki egy filozófiai verseny. Ki tud adott idôegység alatt több nevet felsorolni, ki tud gyorsabban mászni a létrájára, hogy a megfelelô polcról a megfelelô könyvet leemelve a megfelelô idézetet adja?

Tanulnék én tôled villma szívesen, komolyan. Van mit? HA igen, elô vele. Mert ez így eddig csak provokáló duma. Nem más.

Arról kedves Villma ki tehet, hogy (ha csak ezt a topicot vesszük)) a témafelvetô kérdésed bágyadt és nem keltett fel érdeklôdést? Tudod mit villma, tedd magasabbra a lécet, aztán majd meglátjuk, hogy leverjük-e vagy átvisszük. Egyelôre nem látom a lécet. Magasan van? A földön? Levertük? Vagy fel se tudtad tenni? Van léc egyáltalán? (És mi vagyunk egyáltalán, hehe...)

Előzmény: villma (199)
villma Creative Commons License 2003.02.21 0 0 199
Nem sértődtem meg, csak belefáradtam.

Ne sejtettem például, hogy filozófustól idézni itt nem érdemes ( nem mondom miért nem, senkit sem akarok megbántani), s a 152. beírásban elkövettem ezt a hibát. Játszmaszükségletről, viszályszükségletről volt szó, ami (én úgy éreztem) áttételesen a net jelenlegi lelki állapotára is vonatkoztatható.

Erre te zsoltu fölényesen odavetetted?" Igen? és
mi a kérdés? Hogy kimaradsz e a játszmából? "

Nyomban személyeskedésbe vitted át a témát, ami pedig csak általánosítva érvényes.

Mások okoskodásnak, önelégültségnek vélték, amiért fölvetek többek között ilyen és ehhez hasonló kérdéseket, és szinte mellékesen odavetették, hogy unalmas.

Akkor rádöbbentem, hogy itt emlegetve vagyon
valamiféle színvonal, ám azt mindenki másként, önmaga mércéjéhez igazítva képzeli el.

Bepörögtem egy pillanatra, de már túl vagyok rajta.

Be kell látnom, a felvetett témákra nem érvek és ellenérvek jönnek, hanem rúgások. Ha látják a nickek, hogy valakik verekednek, lelkesen beugranak, és arra ütnek , akiről úgy hiszik, hogy gyengébb, vagy mert nem tartozik a vezér táborába.

Ne akarj engem megnevelni, se fölvilágosítani, zsoltu. Túl vagyok már a nulla ponton, és a fonalam sem veszett el.
Sem szövegértelmezésből, sem filozófiából nem hívnálak ki versenyre, mert rosszul esne neked ha
lényegesen kevesebb pontot kapnál mint én.

Buta kislányok szokták felhúzni az orrukat, a hülyék pedig jobbhíján "besértődnek". Erről tehát
nincs szó, annak ellenére nincs, hogy meglepetésemre vizi(mianick) is betartott nekem.
Semmi gond.

Előzmény: Sancho Pongo (187)
Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 196
te, lehet olyant jáccani, hogy mondjuk én mondok valamit, te meg lefordítod magyarra? :-))))))) nem is rossz játék lenne, mindenesetre jobban hasonlítana az asszocra.
Előzmény: Sancho Pongo (194)
Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 194
igen.
Előzmény: Törölt nick (193)
Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 192
te, az egy ok! az az oka, hogy nem tudják, hogy hogyan kell az ilyet játszani. ha tudnák, nme hívnák a szóra szó rakosgatást asszocnak.
Előzmény: Törölt nick (191)
Tie Creative Commons License 2003.02.21 0 0 189
"Ha megnéznéd, hogy zsoltu , (vagy Pongo) hány goromba, fölényes, gúnyos jelzőt vágott hozzám, és hányat én hozzá, egyértelmű lenne, hogy ki köpköd kire. "

Ez tiszta óvoda, rohadjak meg, ha nem az.

Előzmény: villma (188)
villma Creative Commons License 2003.02.21 0 0 188
Tévedsz. Én itt nem köpködtem, nem mutogattam, sétálni sem sétáltam többet mint bárki.

Meglehet leírtam néhány olyan gondolatot, amit
első blikkre nem értettek, és nem is vették a fáradságot, hogy megértsék, vagy tovább gondolják.
Meglehet, hogy néhányszor én is összezavarodtam,
(senkisem tökéletes)de a vitában mindenki a maga álláspontját védi, vagy azét, akivel egyetért.

Ha megnéznéd, hogy zsoltu , (vagy Pongo) hány goromba, fölényes, gúnyos jelzőt vágott hozzám, és
hányat én hozzá, egyértelmű lenne, hogy ki köpköd
kire.

Azért beértünk a célba. A szeretetről nem sok szó esett ebben a topicban, de a hiányát látványosan
bizonyítottuk.

Előzmény: vizi(mianick) (183)
Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 187
Tessék, egy szvsz kényes kérdés jön.

Miért választja valaki a besértôdést, az orrfelhúzást és a hangos kivonulást a tereprôl akkor, amikor önnönmagát pörgette fel és attól még, hogy elveszett a fonál, vissza lehetne menni a nulla pontra, az origóhoz, és onnan újra elindulva esetleg újra kerékvágásba kerülni?

Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 186
Te villma, komolyan mondom, nem nagyon hiszem, hogy sok olyan nicket találsz, aki legalább ennyire komolyan vett, mint én és aki ennyi idôt töltött el a veled kapcsolatos dolgokkal, mint én. Ha igen, beszélgess el velük.

Egyébként pedig: van ám abban valami, hogy ha bemégy egy új helyre, akkor nevetségs, ha 5 perc után megmondod a frankót. Nagy az esélye, hogy bakot lôsz.

és még valamit: a zsoltu elemzésbe már sokaknak beletört a bicskájuk, ez már elég lerágott csont és nem mutatsz nagy eredetiséget, hogy úgy mondjam, a történelem veled ismétli önmagát, de azért még mindiog kíváncsian figyelem a próbálkozásaidat.

Volt errefelé egy másik nick, nem mondom ki a nevét, mert ördögöt falra nem festek. Kínosan ugyanazt a formát hozod. Bejössz, szétnézel, kedveskedsz, illedelmeskedsz, majd egyszercsak elunod ezt és meg akarod a világot fejteni. És akárki akármit mond neked, már gôz van, se nem lát, nem olvas, se nem hall, csak mondja mondja mondja mondja....

Én soha sehol nem mondtam, hogy ne maradj itt. A te pontosan tudásod lófütyit se ér. Se ebben, se másban. Nem a te hibád, pontosabban nem hülye vagy, csak kibaszottt türelmetlen.

Igaz, akkor kell az orrot felhúzni,. amikor a parti nehezedik. :-)))

Az, hogy te meg akarod fejteni az ozagen-zsoltu dolgot, dícséretes igyekezet, de egyelôre kicsi az esélye, hogy sikerülni fog.

mondd, villma, mibôl tartana picit lenyugodnod, hátradôlnöd, nem belemászni olyan vitákba, amiket nem ismersz és amikben nem vagy kompetens és ami topicokat nyitsz, azokat ápolgatni, gondozgatni szépen, ahogy kell? Itt van eza kérdezôs topicod. Én a te kérdéseidre rendre válaszoltam, még akor is, ha egyébként azt, azokat nem tartottam éppen nagyon jól sikerült kérdéseknek. Vagyis játszottam a játékod. Azon padlót fogni, hogy valaki azt mondja, villma, ezt a kérdés játékot lehet ám sokkal "igazibban" is csinálni, hát... lehet. Persze. Hisz mindent lehet.
Csôváz.

Előzmény: villma (184)
Tie Creative Commons License 2003.02.21 0 0 185
<<<"villma nem segghülye" csak nincs szinkronban veled, s ez nem biztos, hogy az ő hibája.>>>

Nem tűnik fel, hogy nem csak zsoltuval nem vagy szinkronban? Szinte senkivel se vagy...

Meg sem lepődtem most azon, hogy zsoltu leírta ezt neked, de nem jutott el belőle odáig semmi...

Előzmény: villma (184)
villma Creative Commons License 2003.02.21 0 0 184
"villma nem segghülye" csak nincs szinkronban veled, s ez nem biztos, hogy az ő hibája.

Jó néhány dolgot mondtam én is. Vetted az adást?
Talán egyetlen egyszer, amikor pletykamagazin színvonalú kérdéseket tettem fel. Azokra lelkesen,
és pontosan válaszóltál.

Nem vagy egyedül az irántam való ellenérzéseddel?
Ezen nem vitatkozom, bár van egy olyan érzésem, hogy néhányan tartanak tőled, s azért nem mernek
olyan mellé állni, aki nem ért egyet a hülyeségeiddel.

Nem kellenek neked az alattvalók? Dehogynem!
Ozagen ellenállt, azért szálltál szembe vele, azért környékezted meg kisregényre tellő szöveggel, és majd meg vadultál, hogy nem válaszolt. Addig erőszakoskodtál, amíg mégicsak
szóra bírtad, de abban nem volt köszönet.

Pontosan tudom mire gondolsz, ki kell töröltetni
villmát az Internettoból.

Ne fáradj , megyek magamtól is.

Jókedvvel, reménykedve jöttem , azt hittem találok itt egy szellemesen vitatkozó, egymás véleményét valamelyest tisztelő, és alapvetően jóindulatú csapatot, ami meg is lenne ha te nem
akarnál erőszakosan , KÖVETKEZETLENÜL mindig más
felé asszociálni, minden gondolatot kiforgatni, s bebizonyítani, hogy értelmetlen, csak azért, mert
nem a tiéd.

Ozagen és vizi(mianick)! Öket sajnálom itthagyni, de mostanság úgy tűnik nem szívesen mennek oda ahol te is jelen vagy, már pedig te majd mindenütt ott vagy. Kitőltöd magaddal a teret rendesen.

Előzmény: Törölt nick (162)
vizi(mianick) Creative Commons License 2003.02.21 0 0 183
talán focistának jó lenne
(sétál, köpköd, integet, mutogat)
Előzmény: Sancho Pongo (182)
Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 182
Ó dehogy a bakkanccsal van baj. Tôlem bakkancsoskodhat is akár, Pongo szeret pogozni, de csak egy súlycsoportban. Magyarán: ha valaki képtelen értelmezni csak rúgja a port, nem tudok vele mit kezdeni, viszont vagyok annyira úriember, hogy nem állok le táncolni se vele. Próbáltam lassúzni, próbáltam szambázni, próbáltam rokizni is a kishölggyel, de nem ismeri a lépéseket.
A lassúzásnál idegbajosan rángatta a karom, a szambánál azt hitte, hogy az valami orgiatánc és vetkôzni kezdett, a rokinál meg felvette a bakkancsot és elkezdett pogozni. Istenbiza én most szépen leülök a parkett szélére és figyelem, ahogy felbotlik a saját lábában. Rossz nézni.
Előzmény: vizi(mianick) (181)
vizi(mianick) Creative Commons License 2003.02.21 0 0 181
nem kellene a bakancsot, villma, valami finom kis cipellőre váltanod?
a következtetéseid nem állják meg a helyüket, azonkívül te piszkálódsz itt egyfolytában, amióta idejöttél, félreértve szinte mindannyiunkat.
ezt is lehet, de lásd be, nem jön be a fíling.
Előzmény: villma (178)
Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 180
Egyetlen oka van annak. Az, hogy aki asszociációs topicba ír, azaz akinek ez a játéka, az kornántsem biztos, hogy tisztában van az asszociációs játékokkal. Lát egy szót, oszt kész, nyög valamit, nem asszociál, hanem éppenhogy agyal rajta, kínosan figyelve, hogy mennél eredetibb, viccesebb legyen, azaz éppenhhogy nem ereszti el magát és a szellemét, hanem megfelel az elvárásoknak.

Ami miatt ez a játék alapvetôen nem működik az épp az, hogy nem áll módodban figyelni az arcjátékot, mérni az idôt, tehát például snómlizni is meg lehet próbálni a neten csak szvsz nincs az a bizalom, ami kellôen hihetôvé és érdekessé tenné.

Előzmény: Törölt nick (175)
Sancho Pongo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 179
Vau vau, akkor kerülj ki csillagbogár. Jessz.
Előzmény: villma (178)
villma Creative Commons License 2003.02.21 0 0 178
Ha az asszociációs topicot "idióta topic roncsnak"
nevezed, akkor csináld meg a magad zseniális
asszociációs topicját. Tárd föl előttünk gyermekem , milyen a zsoltu-féle ideális szellemi mutatvány.
Piszkáltál a kényes kérdésekkel is, de amikor azt kértem, mutass egyet, nyomban kussoltál.
A bonyolultnak tűnő beírások idegesítenek, az egyszerűeket leugatod, vagy kifigurázod.

Jó lenne már, ha észrevennéd, miattad nem lehet itt nyugodtan, derűsen , néha akár kedvesen is
eszmedilizni, miattad nem vonzó és érdekes az
itteni netes kommunikáció.

Előzmény: Törölt nick (174)
villma Creative Commons License 2003.02.21 0 0 177
Én is azt hittem, hogy működik, de amikor arra felé vettem az irányt, hogy nézzük már meg mi lehet az oka a "torzulásoknak", falba ütköztem.
Előzmény: Törölt nick (175)
villma Creative Commons License 2003.02.21 0 0 176
Kényes kérdés az, amire nem tudunk, nem akarunk, vagy nem szívesen válaszolunk.

Kero Creative Commons License 2003.02.20 0 0 169
Fene tuggya.
Előzmény: Törölt nick (167)
Kero Creative Commons License 2003.02.20 0 0 165
Egy meg a madzagot huzkodja, hogy meg nehezebb
legyen beletrafalni a pinataba.

pinata

Előzmény: Törölt nick (164)
villma Creative Commons License 2003.02.20 0 0 157
Tökéletesen igazad van.
Unalom ellen nincs orvosság.

Egyre kell nagyon vigyázni, soha senki ne mondja a
másiknak, hogy ebben vagy abban igaza lehet, mert
az már valamiféle elismerést jelentene, és az nem jár a kurva nicjének, mert mit képzel magáról az a
f@szfej!? Csak nem akarja eljátszani, hogy vannak
gondolatai, amit meg akarna osztani másokkal?
Pont itt? Ezen a fórumon, ahol az unalom léggömbjei lengenek?

Játszmakényszer, az van. "csak hagyjuk lógni a
levegőben", ugye Parser? Igy azért mégiscsak van
valami enervált bája az egésznek, amiben az önelégültség csak úgy magától jelen van. Az önelégült nick, nem tépelődik, nem gondolkodik,
nem akar semmit és senkit megérteni, egyszerűen csak van, és marhára unja a banánt.

Kérdés: Mért szólsz bele olyan beszélgetésbe, ami
egyáltalán nem érdekel?

Ha én valamit unalmasnak tartok, attól elfordulok,
és szó nélkül tovább megyek. Te miért nem?

Előzmény: Törölt nick (156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!