Keresés

Részletes keresés

találgató alattvaló Creative Commons License 2005.04.21 0 0 162

A komcsik anakidején ide is telepítették őket.

Mindenki tudta, csak kuss volt ezzel kapcsolatban is.

Egyébként ez az egész megint csak egy szemét csúsztatás, hiszen Orbán soha nem kérte a Nato-tól, hogy: hozzatok má' nekünk is néhány atomrakétát!

Wic Creative Commons License 2005.04.21 0 0 161

1, Orban szemrebbenes nelkul beleegyezett volna a telepitesbe ha az amerikaiak kerik.
Az kijelenteseibol, a NATO csatkalokza kisajatitasabol egyenesen kovetkezik.

Lássuk:

The Globe and Mail - miniszterelnöki nyilatkozat

Nincs olyan válsághelyzet, amely amerikai nukleáris eszközök magyarországi telepítését tenné szükségessé - erősítette meg Orbán Viktor péntek este Torontóban az MTI kérdésére azzal kapcsolatos álláspontját, ami a The Globe and Mail című kanadai lap pénteki számában megjelent cikkben olvasható. A torontói újság a kanadai látogatáson levő magyar miniszterelnökkel folytatott beszélgetés alapján arról írt, hogy Orbán Viktor elmondta: a kormány válsághelyzet esetén kész lenne megfontolni amerikai nukleáris eszközök magyarországi telepítésének engedélyezését.

Szó sincs arról, hogy bárki Magyarországra akarna telepíteni nukleáris eszközöket. Ilyen veszélyhelyzet ma nem áll fenn" - hangsúlyozta a cikk megjelenése után adott nyilatkozatában a kormányfő. Utalt ugyanakkor arra, hogy a NATO-t megalapító washingtoni szerződés világosan leírja, krízishelyzetben mi a teendő. Válsághelyzetben - mondta Orbán Viktor - meg kell fontolni minden ilyen lehetőséget, de - tette hozzá - örüljünk annak, hogy egyelőre ilyen krízishelyzet nincs, és Magyarországot nem fenyegeti ilyen veszély. Az - fűzte hozzá -, hogy válság esetén a magyar kormány megfontolná lépéseit, se igent, se nemet nem jelent.

ez jelentené azt, hogy szemrebbenés nélkül beleegyezett volna?

Előzmény: geszthi (127)
óbester Creative Commons License 2003.02.28 0 0 160
Aggyisten!

"Ez olyan kerdes, hogy itt en nem latok 3 utat. Vagy igen, vagy nem."

Ugyanmár. Ez pont olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy vajon ennék-e emberhúst, ha egy "Életben maradtak" -szituációban rá lennék kényszerülve? :-]
Az atombomba pon ilyen: elvi alapon ellenezhető (avagy: emberhúst soha, inkább éhenhalok), vagy amolyan Adenauer-módra támogatható (addigra már úgyis halott az ember, arra kell gondolni, hogy pont olyan, mint a disznóhús), vagy azt mondja az ember, hogy hagyjuk a fikciót.
Azt hiszem, minden épeszű politikus reméli Magyarországon, hogy nem kell soha egy olyan döntést meghozni a nukleáris fegyverekről, ami igen, vagy nemről szól. Jó eséllyel remélik ezt, mert valószínűtlen eset. De Orbán jó politikusként tudja, hogy szakmájának motója a "Sohase mondd, hogy soha".

"2. Ezzel mi a gond? Orban vegig nagyon USA es NATO parti volt...egeszen a bukasig.
Atombombat csak olyan helyre telepitettek volna az amcsik amely megbizhato es csak akkor amikor erre nagy szukseg van"

Semmi újat nem mondtál, ami változtatna a 114-es hozzászólásomon.
Az, hogy az amcsik milyen megfontolások után és hova telepítenének, ebből igen bajos következtetést levonni Orbán gondolataira.

3. pontra ismét meggyőző érvet szolgáltatsz: "Szerintem egyertelmu."
Hozzáfűzöd még:
"Legalabbis nagy politiki bukfenc kellene hozza, hogy marpediglen eroszak igen, sajat aldozatvallas igen, minden johet de ez az egy nem. Plane, hogy sosem ellenezte teljesen."
Mi a véleményed mondjuk a neutronfegyverek telepítése elleni nyugat-európai tiltakozáshullámról? Az emberek lényegében elégedettek voltak az USA katonai jelenlétével, ami biztosította például Nyugat-Berlin fennmaradását a válság idején, illetve biztonságérzetet adott a szovjet fenyegetéssel szemben. Mégis azt mondták: "de ez az egy nem"! Olyan furcsa ez?
Egyébként is azt hiszem, hogy a "Plane, hogy sosem ellenezte teljesen" -ről következtetni a "meg sem fontolná" -ra: na ez a logikai bukfenc.

"Idorendi folyamat az erdekes. Kanadaban meg megfontolja, majd bostonban mar szuksegesnek tarja az eroszakot. Tehat nem a pacifista iranyba valtozott"
Naná, hogy nem! az USA a Függetlenségi Háború óta nem szenvedett el külső katonai csapást az anyaföldjén, aztán közben volt szeptember tizenegyedike, aminek a bostoni beszéd napja épp az öthónapos "jubileuma" volt...

óbester

Előzmény: geszthi (158)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.02.26 0 0 159
Papagáj.
Előzmény: geszthi (157)
geszthi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 158
Akkor menjunk sorban.

1. Itt elismerem (ezert lehet akkor mea culpa) tulzas a szemrebbenes nelkul.

Ezt arra alapoztam, hogy ha valaki keretlenul (marpedig Bostonban semmi hivatalos dolog nem volt, mondjuk olyasmi, hogy NATO csatlakozas amerikai ratifikalasa elott biztosra akart menni) kijelenti amiket o ott akkor az elfogadja gond nelkul az ilyenten amerikai kereseket. Ugyanis semmi olyan nem volt tole ebben a beszedben, sem itthon belpolitikailag sem - es ez a lenyeg - a NATO csatlakozaskor sem, hogy marpediglen a szamara ez fogadhatatlan.

Igazna megmondva nem is tudok olyan partot (talan a munkaspart) akik ezt kizartak alapbol, de a natoval meg egyetertettek.

Ez olyan kerdes, hogy itt en nem latok 3 utat. Vagy igen, vagy nem. Olyan nincs, hogy teljesen ellenzem de hirtelen olyan valami tortenik amitol ezt el kell fogadni. Nincs ha, mert mindenki tudja, hogy mi lenne az az egyetelen ha....
...ha itt a szomszedunkkal kell atombombasdit jatszadozni.

2. Ezzel mi a gond? Orban vegig nagyon USA es NATO parti volt...egeszen a bukasig.

Atombombat csak olyan helyre telepitettek volna az amcsik amely megbizhato es csak akkor amikor erre nagy szukseg van (ilyen fegyvert nem ad ki az ember a kezebol, plane ha neki otthon tele interkontientalis raketakkal a pince).

3, Szerintem egyertelmu.
Legalabbis nagy politiki bukfenc kellene hozza, hogy marpediglen eroszak igen, sajat aldozatvallas igen, minden johet de ez az egy nem. Plane, hogy sosem ellenezte teljesen.

4, Idorendi folyamat az erdekes. Kanadaban meg megfontolja, majd bostonban mar szuksegesnek tarja az eroszakot. Tehat nem a pacifista iranyba valtozott. Erre utaltam a mar eldontottevel. Ha a sorrend forditott lett volna, no akkor lehetne mondani, hogy hoppa Orban kezd ketelkedni...

Osszefoglalva.

Lehet, hogy a botoni duma csak oriasi atveres volt az amcsik fele, mondvan jaj de jo kaptam ingyen doktorit, na azt mondom cserebe amit hallani szeretnetek de egyebeknt nem gondolom komolyam.

Ez esetben persze tevedtem, Orban nem telepitett volna ide.

De egyebkent egyetelen egy nato parti partra sem emlkeszem ami hatarozottan es nyiltan kimondta volna, hogy SOHA.

Előzmény: óbester (156)
geszthi Creative Commons License 2003.02.24 0 0 157
Nem lassu a reakcio idom. Azert nincs kulonbseg, mert mikor Orbant kineveztek e posztra itt eljenzett minden jobbos, hogy ez micsoda megtiszteltetes es Orbaan elismerese. Egy jobboldalinak termeszetesen az.

DE! Milyen nagy politikus az olyan aki nem ne tud semmirol, hogy a frakcio (aminek gonddolom van egy kis szerepe nem gittegyelet) milyen allasfoglalast hozott?
Miert nem szolalt fel, ERRE utalva, hogy hat az elet nem olyan egyszeru mint itt fidesz magyaraorszagon hiszik (hogy vannak a hazaarulo komcsik meg ok a nemzetmento jok).

Akkor kerem ki kellett volna allni hogy hat az o szervzetenek farkcioja milyen galad kijelenteseket tesz es o ezzel 180fokkal ellentetesen gonbdolkozik.

Csak hat nem mertemegtenni. Vajh miert? Lasd bostoni beszed a megfejteshez (nem az amit allandoan bemasolok hanem amit az USA es EU kapcsolatarol mondott)

Előzmény: Kovács Béla Sándor (154)
óbester Creative Commons License 2003.02.21 0 0 156
Aggyonisten, geszthi!

"Mar leirtam joparszor, persze ha nem akarjuk mgerteni akkor mas topikokban szemelyeskedunk a gondolkodas heleyett..."

Nos, vállalom: valóban személyeskedő hangot ütöttem meg Veled szemben a pvc-glosszás topikban. Azt hiszem, ez kijárt Neked pár tenyérbemászó stílusban előadott és tételesen cáfolt állításod után. (Amikre vonatkozó kérdéseimet persze megválaszolatlanul hagytad ott is... jött helyette az 'orbán gerinctelen tolvaj' szalag.)

"Ha valamit kizartnak tartok akkor nyiltan - vallalva a kovetkezmenyeket !!! (ez esetben maximum a lehetseges amerikai dorgalas) - ki merem mmondani, hogy peldaul
"Szamomra elkepzelhetetlen atomfegyverek telepitese a szent magyar anyafoldunkre!" PONT. "

Ok, tehát vegyük úgy, hogy "bebizonyítottad": Orbán nem zárta ki 100%-ig a nukleáris fegyverek hazánkba telepítését.
Azonban nem erről folyik a vita. Ugyanis ezen kétes állításaidat kéne tán igazolnod:

1. "Orban szemrebbenes nelkul beleegyezett volna a telepitesbe ha az amerikaiak kerik" (127-es hozzászólás)
  2. "egyenesen kovetkezik, hogy ha az usa ugy iteli meg, hogy a vedelemre/eros fellepesre szukseg van az atomfegyverek idetelepitesere, Orban mint egyenes, kovetkezetes ember nem mondhatja azt, hogy nem." (104-es hozzászólás)
  3. "Azt irtam, hogy ha valaki felkeres nelkul, magatol az eroszak alkalmazasanak szuksegessegerol elmelkedik beszedeben, akkor az nem fontolgatna az amerikai felkerest az atomfegyverek telpitesenek teljesiteserol vagy nem tejesiteserol." (98-as hozzászólás)
  4. "Szoval az a megfontolja nem lett volna olyan nagyon kerdeses, mert Orban MAR ELDONTOTTE magaban." (69-as hozzászólás)

óbester

Előzmény: geszthi (152)
Wic Creative Commons License 2003.02.19 0 0 155
Ebbe a topicba miért nem ír SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG? :) Vagy csak a jobboldal tud szemenszedett hazudni?

Wic

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.02.19 0 0 154
Ez az, ami nem igaz, geszthi! Ráadásul egyszer már megcáfoltam, mégis szajkózod tovább. Nagy reakcióidő, vagy mi van?
Az a szervezet, "amelynek Orbán az alelnöke", nem állt az Irak elleni háború mellé. A "szervezet" EP-frakciója hozott egy így (is) értelmezhető határozatot. Abban a frakcióban azért nem szóllahatott fel, mert nem tagja. EGyáltalán nincs is magyar tagja (egyelőre).
(A "szervezet" neve egyébként Európai Néppárt, de nevével ellentétben nem párt, hanem nemzetközi pártszövetség.)
AMúgy meg OFF-olsz: Itt az a téma, hogy mekkorát hazudott a KOvács-JUhász tandem, és a nyomukban az azóta köddé vált YaMO.
Előzmény: geszthi (153)
geszthi Creative Commons License 2003.02.18 0 0 153
Ez sem igaz!

Csak kovetni kellene (pl. a weben,bbc news-on) a hireket.

Tony Blair nyiltan kiallt valami mellett. Meg akkor is amikor sajat partja sem egyseges, meg oriasi tuntetes volt a polgaroktol ellene.

Tehat o nyiltan kiallt valami mellett! Es ez az amit Orban soha nem tesz meg, jelen esetben sem tette meg.

Ha o marpediglen iraki haboru ellenes akkor azt nem csak itthon a hivei elott meri kimondani, hanem az EU-ban is annal a szervezetnel aminek alelnoke!

De ha valami oknal fogva (epp WC-n volt mikor szavaztak mit tudom en) nem tudott elore felsolalni ott, akkor itthon legyen mar annyi gerinc benne, hogy kiall, hogy igen en mint alalelnok nem szolaltam az ellen fel, mert....
Mea culpa hiveim, mea maxima culpa polgartarsak.

Hat ha ti ezt a szimpla tisztesseges hozzaallast nem vagytok kepesek megerteni, csak hogy Orbant vedjetek, akkor nem tudom mit mondhanek mast.

Előzmény: óbester (134)
geszthi Creative Commons License 2003.02.18 0 0 152
Mar leirtam joparszor, persze ha nem akarjuk mgerteni akkor mas topikokban szemelyeskedunk a gondolkodas heleyett...

Tehat akkor utoljara!

Egy.

Ha valamit kizartnak tartok akkor nyiltan - vallalva a kovetkezmenyeket !!! (ez esetben maximum a lehetseges amerikai dorgalas) - ki merem mmondani, hogy peldaul
"Szamomra elkepzelhetetlen atomfegyverek telepitese a szent magyar anyafoldunkre!" PONT.

Es nem kezdek el rinyalni, hogy majd.... akkor esetleg megfontolja a kormany. Ha ugyanis van szilard elvem akkor nincs mit megfontolni. Ha visoznt van akkor meg meg mit vedjuk hogy telepitett volna ide?

Ketto.
Ha szamomra az elso pont erveyes, akkor nem kezdek el az USAban az eroszak alkalmazasanak szuksegessegerol vizionalni kulon kiemelve, hogy nem bujhatunk ki az aldozatvallalas alol.

Ez tiszta becsuletes logikai sor. Persze polgareknal lehet az ilyen nyilt kiallas nem elfogadhato...

Lehet az a polgari amit Miep muvelt. Mocskos nato, ok aztan ellenzik a tagsagot, a szerb haborut is.....majd elso adando alkalommal, hat akkor legyenek szivesen visszafoglalni a vajdasagot...csak eszre nem veheto 50km-es reszet.

Előzmény: óbester (133)
c45 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 151
YaMo illegalitásba vonul... :DDDDDDDDDD
Előzmény: Wic (150)
Wic Creative Commons License 2003.02.18 0 0 150
YaMo jelentkezz, YaMo vétel!

Készen állunk a dokumentumok fogadására!

Wic

Wic Creative Commons License 2003.02.13 0 0 149
Nagggyon várjuk a DOKUMENTUMOKAT, YaMo!

Wic

lilaköd mámor Creative Commons License 2003.02.12 0 0 148
azt miért nem hangoztatják a szocik vajon, hogy amerika atombombát DOBOTT volna ide 89 előtt???
az kevésbé kellemetlen ???
Előzmény: óbester (147)
óbester Creative Commons License 2003.02.12 0 0 147
"nem igazán értem ezt a felháborodást. persze hogy telepített volna. amikor Magyarország az érvényes nato szavazás után belépett felvállalta egy esetleges telepítés lehetőségét."

Orbán tényleg a "telepítés lehetőségéről" beszélt. De ez nem a tényleges telepítés elhatározása. Ugye nem kell magyarázni a kettő különbségét?

"amíg a varsói szerződésben benne foglaltatott, hogy nem telepítenek atomfegyvert a tagállamok területére (nem is igazán ésszerű, hisz saját területéről is elérhette, ez inkább jobbos "urban legend")"

Úgy emlékszem, hogy azt olvastam: a kunmadarasi légitámaszponton voltak atombombák. Nyilvánvaló, hogy a nagyon drága és könnyebben felderíthető interkontinentális, illetve a szintén költséges középhatótávolságú rakéták mellett célszerű a közelebbi támaszpontról repcsivel küldeni az atomot. A nukleáris fegyverek szétszórása, mozgathatósága nem egy utolsó katonai szempont.

óbester

Előzmény: sub-objektív (144)
lilaköd mámor Creative Commons License 2003.02.12 0 0 146
hozzáolvasható Belovai topikokban fellelhető infók, a magyarországi területen felfedezett rakátákról
Előzmény: Kovács Béla Sándor (145)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.02.12 0 0 145
"a varsói szerződésben benne foglaltatott, hogy nem telepítenek atomfegyvert a tagállamok területére (nem is igazán ésszerű, hisz saját területéről is elérhette, ez inkább jobbos "urban legend"),"
A történelmi hűség miatt ezt cáfolnom kell.
1984-ben a Szovjetunió SS20-as, közép-hatótávolságú, nukleáris robbanófejjel felszerelt rakétákat telepített az NDK és Csehszlovákia területére.
(Emlékszem, mert miután szűkebb ismeretségi körömben "kifejeztem egyet nem értésemet" egy hét sem telt bele, és a megyei pártbizottság megbízottja az iskola párttitkára, KISZ-titkára valamint a tanszék vezetője társaságában próbált meggyőzni a lépés helyességéről. Nem sikerült neki, pedig akkor még nem is voltam "jobbos".)
Előzmény: sub-objektív (144)
sub-objektív Creative Commons License 2003.02.12 0 0 144
nem igazán értem ezt a felháborodást. persze hogy telepített volna. amikor Magyarország az érvényes nato szavazás után belépett felvállalta egy esetleges telepítés lehetőségét. amíg a varsói szerződésben benne foglaltatott, hogy nem telepítenek atomfegyvert a tagállamok területére (nem is igazán ésszerű, hisz saját területéről is elérhette, ez inkább jobbos "urban legend"), addig a nato tagállamokra az egyenlő tehervállalás vonatkozik.

Tehát akart, és még milliónyi másik magyar állampolgár is. sajnos. én nem akartam, és nem is akarok, de mit lehet tenni ha a többség, jobbos és balos egyaránt, mást akar.

Wic Creative Commons License 2003.02.12 0 0 143
DOKUMENTUMOKAT akarok :)

Wic

Luby Creative Commons License 2003.02.11 0 0 142
YaMo !
A topic címét olvasva az a kérdés merült föl bennem ,hogy Te teljesen hülye vagy ,vagy pedig egy morális nulla ?
Ekkora baromság leírásához kevés a humorérzék .
Ekkora baromság leírásához kevés a politikai gyűlölet .
YaMo ,YaMo ;pedig a közös ősünk egyszerre ugrott le a fáról és látod ,hogy milyen zsákutcái vannak az evoluciónak ?
Üdv.: Luby ,aki Gábor
keellah Creative Commons License 2003.02.11 0 0 141
hogy te mekkora állat vagy...
Előzmény: YaMo (-)
JOBBOLDALI VESZÉLY Creative Commons License 2003.02.11 0 0 140
egyet tisztázzunk
az oroszok TELEPÍTETTEK ide atomfegyvert

Orbánról azt hazudják, hogy telepített VOLNA

na ez a különbség

Tomthumb Creative Commons License 2003.02.11 0 0 139
Csak belepofázok:

"Orban szemrebbenes nelkul beleegyezett volna a telepitesbe ha az amerikaiak kerik."

Ha te mondod... De valószínűleg bevárta volna a parlamenti jóváhagyást is, mielőtt az ORBÁNBÁNYÁKBÓL elkezdi szállítani a sódert a siló betonjához, nem?

És még egy:

"The Hungarian people might not be happy about
it, but his government would consider allowing
the United States to deploy nuclear weapons in
his country during a crisis, Mr. Orban added."

Nem Mr. Orbán, hanem a government. Van különbség, nem?

Tudod ő általában fel tudja fogni, hogy amikor beszél, vagy egy kormány, vagy egy ország, vagy egy jelentős politikai erő nevében beszél /pl. ezért sem ír alá mindenféle levelet saját felelősségére egy ország nevében/. Te nem. Mégis te mit mondanál egy ilyen szituban?

- Én, geszthi, nem telepítek atomfegyvert Magyarországra, és a városom sem, a kormányom sem, a népem sem.

Esetleg:

- Én, geszthi nem tudom, hogy a városom, kormányom, népem telepít-e atomfegyvert, de ha megkérdezik tőlünk, majd megbeszéljük.

???

Wic Creative Commons License 2003.02.11 0 0 138
kopp-kopp!

És inus finus is jöhet bizonyítékokkal, mert más topicokban tényként kezeli a dolgot :)

Wic

óbester Creative Commons License 2003.02.10 0 0 137
Aggyisten!

YaMo, geszthi, hol vagytok?

óbester

Wic Creative Commons License 2003.02.08 0 0 136
YaMo!

Hol vannak a dokumentumok?

Epedve várjuk őket...
Vagy a Mea Culpát...

Wic

col.valentine Creative Commons License 2003.02.07 0 0 135
O.K.

Felmerült e valaha is atomfegyverek Magyarprszágra telepítésének a szükségessége?

Nem? Na ugye.De elvben lehetséges ha a biztonságpolitikai helyzet esetleg úgy kívánja.De elég nehéz elképzelni egy olyan scenariót ahol erre szükség lehet.Minden felelős politikusnak aki egy politikai/katonai védelmi szervezet (NATO) tagja,fel kell tennie magában ezt a kérdést.

Ez a lényeg.

Az US/Brit háborús/hatalomelmozdítási szándék köszönő viszonyban sincs a NATO-val annak mai formájában.Ne keverjük össze a kettőt.

Előzmény: geszthi (130)
óbester Creative Commons License 2003.02.07 0 0 134
Aggyisten!

Fölveted, hogy az emberek annak tudatában szavazták meg a NATO-t, hogy akár atomfegyvert is telepíthetnek ide. Nos, ennek sorra kerülését az akkori csatlakozási kampányt folytató akkori MSZP-SZDSZ-kormány kizártnak tartotta.

"Arra a csodas tenyre valaszt, hogy hogyan lehet, o ket olyan tarsasagnak is vezetoje ami abszolut ellentetes allaspontot kepvisel ez ugyben es ez hogy fer ossze az elveivel...no ezt ne is varjuk"

Erre már válaszoltam. Egy szervezet - egy elv minden tagra: nem működőképes az elv. Lásd Blair, Schröder.

Sajnos az Orbán-beszéd előtt nem néztem be ide. Így utólag hogyan értékeled azt, amit a háborúról mondott Orbán?

óbester

Előzmény: geszthi (129)
óbester Creative Commons License 2003.02.07 0 0 133
Aggyonisten! Kedves geszthi!

"1, Orban szemrebbenes nelkul beleegyezett volna a telepitesbe ha az amerikaiak kerik.
Az kijelenteseibol, a NATO csatkalokza kisajatitasabol egyenesen kovetkezik.
Az mszp persze biztos tiltakozott volna.
[...]
2, Az MSZP-s kormany is beleegyezett volna, nemi vekenges utan a partban.
A fidesz nemzetarulast, tomeggyilkossagot mindent osszevissza kiabalna ez esetben.(ez is egyertelmu ha mar ennel nagysagrenddel kisebb esetekben megtettek)
No ez a kulonbseg."

1 - Már kétszer kértelek, hogy bizonyítsd be az "egyenes következést". Azóta sem tetted meg.
2 - Bízok benne, hogy az MSZP sem tenné meg - ez ugyanis öngyilkos politika lenne.

Saját fikcióid és feltételezéseid alapján "következtetéseket" vonsz le a két nagy pártra vonatkoztatva.
Egy csak a te elmédben zajló eseménysorról sajnos nem tudok vitatkozni. Ajánlom a tükröt.

óbester

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!