Keresés

Részletes keresés

Ballymote Creative Commons License 2003.02.05 0 0 67
Kösz, nem kell.
Előzmény: D-xxx (64)
Antisystem Creative Commons License 2003.02.05 0 0 66
Jé, valamiben szó szerint egyetértünk Turullal. Igaz, ehhez kompromisszum kellett, én bírálom a Medgyessy kormányt, Turul meg azt bírta mondani, hogy hajrá Schröder!.:-)))

ÜdV

Előzmény: Turulmadár (-)
Turulmadár Creative Commons License 2003.02.05 0 0 65
Most miért fáj az neked, hogy Chirac & Schröder wéleménye szimpatikusabb?
Előzmény: Tamás (45)
D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 64
Ott jártunk, hogy szerinted miért 'foglalta' el Amerika Afganisztánt. Szerinted a Kaszpi tengeri olajért? Küldjek egy térkép-linket?
Ballymote Creative Commons License 2003.02.05 0 0 63
"Nem egyszerübb megvenni 26 dollárért hordónként az akárhonnan való olajat (még házhoz is hozzák)?"

A szaudiak (nem a király és pereputtya) szerint nem.

Előzmény: D-xxx (62)
D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 62
Ballymote,
mit értesz az olajkincsek 'elérésén'? Én úgy gondolom az olajat megvenni szokták mostanában és nem 'elérni'? Akinek olaj van a földjén az önként eladja pénzért az olajat annak, akinek van rá pénze. Annak a pénze az értékes, akinek az országa olyan értékeket állit elő, amire az embereknek szükségük van. Ez ennyire egyszerű.
Vagy azt akarod mondani, hogy amerika elfoglalta az Azerbajdszán területén lévő Kaszpi-tengeri olajmezőket, olajvezetéket épitett a Kaszpi-tenger fenekén, Türkmenisztánon keresztül az Afgán sziklákon, majd Pakisztánon keresztül és az India oceánról hordja hajóval a 'elért' olajat??? Nem egyszerübb megvenni 26 dollárért hordónként az akárhonnan való olajat (még házhoz is hozzák)?

Ballymote Creative Commons License 2003.02.05 0 0 61
Most ugyebár nem vagyunk kényszerhelyzetben ...
Előzmény: D-xxx (60)
D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 60
Ballymote, azt irod érvként, hogy az olaszok 76% ellenzi a háborút. A franciák kb. ugyanennyi % -a ellenezte a háborút 1939-ben. Az amerikaiak kb. ugyanennyi %-a ellenezte a háborút 1940-ben. És a magyarok 97%-a ellenezte a fegyveres harcot 1956. okt. 22-én. Szerintem ezek az adatok nem érvek.
D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 59
Quador, amellé állok, aki a leginkább békén hagyja élni a saját életemet úgy, ahogy azt én szeretem. (vagy legkevésbé zavar ebben). Hogy ezt a békén hagyást tudom-e arra használni, hogy gazdagon éljek, vagy csak szegényen, az egyéni szerencse / tehetség kérdése (ez tényleg nem világnézeti kérdés)
A világnézeti kérdés az, hogy az eddig általam megismert értékrend-alternatívák közül melyik áll hozzám közelebb: amelyik a viszonylag békén hagy élni, vagy amelyik jobban korlátoz. Nos ÉNszerintem (mert ez NEKEM igy tetszik, Neked lehet más izlésed, pl. imádhatod a zöld elefánt-istent, ez a te dolgod) az én értékrendemet az elmúlt 100 év átlagában (pusztán tapasztalat alapján) az USA politikája képviselte a nagyhatalmak közül a leginkább.
Ballymote Creative Commons License 2003.02.05 0 0 58
Mi köze van ennek ahhoz, amit írtam?
Előzmény: D-xxx (57)
D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 57
Ballymote, az emberek 72% eltörölné a gyorshajtás büntetését, 79% ellenzi az adókat, 84%-a megszüntetné a vámhivatalokat, a férfiak 89% engedélyezné a prostituciót, a nők 75% tiltaná. A kisiskolások 78% ellenzi az iskolát, az óvodások 99% eltörölné a kötelező védőoltásokat és az emberek 79% megszavazná, hogy mindenki naponta kapjon 50 tonna aranyat alanyi jogon.
A számokra nem emlékszem pontosan, de tényleg olvastam egy ilyen jellegű felmérést egyszer, szerinted értelmes dolog ilyen adatok alapján döntéseket hozni?

Ballymote Creative Commons License 2003.02.05 0 0 56
Eccerűbb: mondvacsinált okokból lebombázott egy országot, amelynek (sikernek hazudott) elfoglalása jobb helyzetbe hozta a Kaspi-tengeri olajkincsek eléréséhez, amivel fentarthatja az eddigi, pazarlásra épült rendszerét.
Előzmény: D-xxx (53)
sanyi Creative Commons License 2003.02.05 0 0 55
Berlusconit zsarolhatjak valamivel. Ketes alak.
Előzmény: Venyerin (51)
Quador Mortis Creative Commons License 2003.02.05 0 0 54
Es egeszen konkretan hol is vedi az altalad lekesen felvazolt naiv utopisztikus vilagot USA amikor ismet urulekke bombaz egy orszagot? Ez szamomra felfoghatatlan, milyen kellemesen atlibbensz te (es hasonszoru tarsaid) ezen az apro kis logikai resen.
Egyebkent van egy olya gyanum, hogy te itt egyaltalan nem elvekrol meg tarsadalmakrol beszelsz, hanem arrol, hogy akkor vagy elegedett, ha viszonylag gazdagon elhetsz. Amelle allsz, aki tobbet fizet. Idegesit, amikor ugy teszel, mintha emogott elveid lennenek (meghogy ertekrend!)

(Egyebkent meg gondolkodj el arrol, hogy mi lenne a velemenyed a Csodas Nagy Amerikai Ertekrendrol, ha valahol Del-kinaban varrnal Nike cipoket 10 eve napi egy tal rizsert)

Előzmény: D-xxx (40)
D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 53
Ballymote, Amerika elvette Afganisztánt a táliboktól, odaköltöztetett egy nagy csomó kövér amerikai farmert Iowa-ból, akik most hegyi kecskét legeltetnek az afgán sziklákon és nekünk is cseppentenek egy kis hegyi kecsketejet morzsaként? Jól értelek?
Ballymote Creative Commons License 2003.02.05 0 0 52
Szerintem Berlousconinak az nagyobb gondot okoz, hogy Olaszországban kb. 76% ellenzi a háborút..
Előzmény: Venyerin (51)
Venyerin Creative Commons License 2003.02.05 0 0 51
Most gondold el szegény Berlusconi bánatát látván Viktor tanítványa eltévelyedését ez ügyben... ;-)
Előzmény: Ballymote (50)
Ballymote Creative Commons License 2003.02.05 0 0 50
Szerintem Schröder sem várta D-209-től...
Előzmény: Venyerin (49)
Venyerin Creative Commons License 2003.02.05 0 0 49
"Hajrá Európa! Hajrá európaiak!"

Mondotta talán Berlusconi mester, miközben kitalálta azt a bizonyos levelet, amit MP is alárt a minap...

"Hajrá Chirac"

Nem kell különösebben bíztatni, már odaküldte a serege elitjét...

"hajrá Schröder!"

Ezt tőled nem vártam, Turulmadár.... ;-P

Ballymote Creative Commons License 2003.02.05 0 0 48
Afganisztán, Irak készülőben... csak úgy az utóbbi időből...
Előzmény: D-xxx (47)
D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 47
Ballymote, milyen országokat vesz el? kitől?
A néhány legutóbbi 'szövetségesünk' közül (hitleri Németország, Szovjetunió) én Amerika 'más országoktól elvett morzsáit' választanám a tartós eredmény érdekében de a leginkább tiszta lelkiismerettel is. (bár a német Felvidék+Erdély-morzsája azért elég csábító dolog volt, ezt el kell ismerni)
Ballymote Creative Commons License 2003.02.05 0 0 46
"Ha pedig amerika az, aki ezt az értekrendemet a legagresszívabban legmilitaristábban (sőt akár legigazságtalanabbul) védelmezi, akkor neki vagyok hálás és mindenben támogatom."

De azért közben ugye tudod, hogy Amerika másoktól országokat vesz el, hogy abból morzsákat kapj?

Tamás Creative Commons License 2003.02.05 0 0 45
Hajrá Chirac, hajrá Schröder! :]

És Aznar meg Berlusconi pajtások, Vik-tor-Vik-tor utolsó európai barátai már sz@rt sem érnek? :-)))))))

D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 44
Orange, egy iraki egyszerű ember éppen olyan szerencsétlen helyre született, mint az a német csecsemő, akit a Berlinben, vagy az az angol akit Londonban bombáztak le, vagy a zsidó akit elgázosítottak, vagy az az arab nő akit egy stadionban nyilvánosan agyonlőttek, stb. Az én értékrendem pont az, hogy minél kevesebb ilyen eset, ilyen hely legyen a világon, ha eddig nem voltam világos. Ha pedig azt nem tudom megakadályozni, hogy sehol se legyen, akkor legalább annyit szeretnék elérni, hogy ne ITT legyen, ne VELEM történjen, és ehhez pedig amellé kell állnom, aki ettől megvéd.
D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 43
Orange,
azt gondolom, hogy eltér a véleményünk, csak azt szerettem volna kihozni belőleg, hogy MIBEN tér el. (pusztán kiváncsiságból) Mert amiket eddig irtál, azokban egyetértünk vagy elfogadom:
1. nem viktoroztál - én sem
2. viktor nagy betü - elfogadom
3. nincs polgári körös útmutatód - elhiszem
4. ha európa nem fedezi fel amerikát, akkor más fedezi fel - szerintem is

lerr Creative Commons License 2003.02.05 0 0 42
Senki nem mondja, hogy ez minden világok legjobbika. Csak azt, hogy ez minden ismert világok legjobbika szerintünk.

Persze, mondhatsz jobbat...

Előzmény: Ballymote (37)
AgentOrange Creative Commons License 2003.02.05 0 0 41
megpróbálhatnád egy arab, pl. egy iraki egyszerű ember szemével nézni a dolgokat, neki nem biztos, hogy kedvére van ez az egész....
D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 40
Ballymote, nem érzem kényelmesnek, sőt olykor nagyon fárasztó. Fárasztó volt évekig hajnal 5-kor kelni, megtanulni 3 nyelvet, 2 szakmát, stb. Most is sokat dolgozom, érdekes dolgokat csinálok, szeretem csinálni, de meg is fizetnek érte, mert olyat csinálok, ami kell az embereknek. Ennyi az egész.
De nem kell szakállt növesztenem, nem lövik agyon a feleségemet, ha véletlenül kilátszik a bokája, és pl. itt is elmondhatom a véleményemet. Ez igy nekem kb. jó. Lehet, hogy lehetne jobb is, de ahhoz kevés az a 120 év amig élek, hogy bárkinek megengedjem, hogy kisérletezzen egy esetleg (még ki sem próbált)jobb értékrenddel. Ha pedig a meglévőek közül akarsz egyet rámtukmálni, akkor azok pedig tapasztalatból nem kellenek)
Ha pedig amerika az, aki ezt az értekrendemet a legagresszívabban legmilitaristábban (sőt akár legigazságtalanabbul) védelmezi, akkor neki vagyok hálás és mindenben támogatom.
AgentOrange Creative Commons License 2003.02.05 0 0 39
nos, én semmiféle útmutatást nem követek, a Viktorozás témát már kitárgyaltad az előbb.
A véleményem pedig eltér a tiédtől, ennyi, megérted remélem.
Előzmény: D-xxx (38)
D-xxx Creative Commons License 2003.02.05 0 0 38
Látod, ha így idézek belőle, akkor neked is feltűnik, hogy valami nincs rendben a dologgal. De abban, hogy egy ilyen hülyeség 'útmutatásait' önként kövesd (kövessétek), abban érdekes módon nem akadályoz meg a gondolkodásod. Kicsit felnyilhatna már a szemetek ennyi viktorozás után.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!