Keresés

Részletes keresés

Axel" Creative Commons License 2007.11.20 0 0 76
Sziasztok!

Kérlek segítsetek hogyan konfiguráljam a kliensemet chello-s routerrel. Netgear márkájú a készülék.

Előre is köszi!
rewqasd Creative Commons License 2006.09.27 0 0 75

IP: unknown Port: 24684/tcp CLOSED. Your router and/or Soulseek client needs to be configured correctly.
You may want to visit the Port Forward Help web site to get directions and support on configuring your broadband router correctly.
Don't forget that you need to restart your client if you modify your listening port needs to be configured correctly.

Ez egy irodai gép seeke lenne, a 3-4 napja nem működik, előtte simán ment.
A port számot én ajánlottam.
Mi a teendő?

prsphne Creative Commons License 2005.04.29 0 0 74

Szerintem is leginkább megfélemlíteni akarnak. A gyakorlatban egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mindenkit lekapcsoljanak szimpla share-elés miatt.

A slsk (bár én új vagyok) ha jól tudom jó néhány éve megy már, úgyhogy azon nem vagyok meglepve, hogy figyelik -- az lenne a fura, ha nem.

 

Az inviteles hisztinél meg úgy emléxem, hogy kicsit gázabb dologról volt szó, mint szimpla illegális software futtatásról... bár már nem emléxem pontosan és lusta is vagyok visszanézni, de mintha valami keygen progi terjesztés lett volna a dologban. Így is súlyos persze, hogy kiadták a gyerek adatait, pláne, hogy a tudta nélkül tették mindezt.

 

Szerintem nagyon sok a jogi homály ezen a területen. Egyelőre.

Előzmény: gabesz33 (73)
gabesz33 Creative Commons License 2005.04.29 0 0 73

Szerintem most inkább a műbalhé megy, meg akarnak félemlíteni mindenkit, mondjuk egy pár hete megijedtem, mert olvastam egy küldöldi hírt, amely szerint már a soulseeket is figyelik külföldön. Azelőtt csak kazaa, meg bearshare, meg donkey, meg ki tudja melyik volt megemlítve.

 

A kérdés, hogy az internetszolgáltató kiadhatja-e az adataimat?mert mostanában erre is volt péla, hogvy az invitel kiadta néhány usernek az adatát a hatóságnak.

 

Másik, hogy szerintem a pénzes szolgáltatásokat figyelik, nem tudom elképzelni hogy valakit elkapjanak mert mondjuk a slsk-n megosztott öt gigát, mert akkor végigkéne menni magyarorszáágon, és több ezer embert, fiatalt kéne bebörtönözni,ami nem működik.

 

Ez a gáz, hogy szerintem nincs olyan háztartás, ahol van gép, és nincs bármilyen illegális szoftver, zene, vagy bármi. Meg az tényleg legális, hogy a gépemen van 30 giga zene, de ha megosztom akkor bűnös vagyok?Vicc.

 

Nem tudom, mit hoz a jövő, de azért félve töltöttem le az oasis még meg nem jelent albumáról a számokat..(:

Marcy_ Creative Commons License 2005.04.25 0 0 72
No igen, ezt nem értem én se. Mindegy.
Előzmény: prsphne (71)
prsphne Creative Commons License 2005.04.25 0 0 71

Hát ez nem tűnik túl bonyolultnak: ők maguk letöltenek tőled --> ha sikerül, akkor már kezükben a bizonyíték. De szerintem nem is biztos, hogy letöltenek. Elég az is, ha nem no files shared-et látnak nálad, mert ezzel már eleget tettél az "aggályos" jogsértésnek: nyilvánossá tevés.

Engem inkább az érdekelne, hogy hogyan track-elnek embereket. Az internetszolgáltató kiadja az adatokat? Úgy, hogy előtte nem szól nekem? Vagy hogy?

Előzmény: Marcy_ (70)
Marcy_ Creative Commons License 2005.04.25 0 0 70
Nekem is épp most omlott össze a slsk. Grrrr. Az azért érdekelne: hogyan tudják bebizonyítani, hogy nemcsak lecsorgattam magamnak cuccokat, hanem tőlem is töltöttek? :)
Előzmény: prsphne (69)
prsphne Creative Commons License 2005.04.25 0 0 69

(Na, megint döglődik a rendszer.... :(...............)

 

Igen, remélem én is, hogy ez a helyzet, de ezt akkor miért nem említik a cikkben? Szóval szerintem lehet, hogy csak szimplán sharelt. Na mindegy, nem parázok, nincs értelme: úgyis csinálom :).... (már ha épp műxik.)

Előzmény: Marcy_ (68)
Marcy_ Creative Commons License 2005.04.25 0 0 68
A joghoz nem értek, de gyanítom: a pofának azért koppintottak a körmére, mert *pénzért* osztott meg. Egyébként azt mondom: az egész file-megosztás igenis legyen nonprofit, nem arról kéne hogy szóljon, hogy egyesek meggazdagodjanak belőle - hanem épp ellenkezőleg, az, hogy azok is hozzájuthassanak jó cuccokhoz, akik megvenni nem tudnák.
Előzmény: prsphne (67)
prsphne Creative Commons License 2005.04.25 0 0 67

"Szinger András elmondta, a "megosztás" jogi szempontból azért aggályos, mert a zeneműveket egy tartalmilag meghatározatlan kör (gyakorlatilag az adott fájlcserélőhálózat összes tagja) számára hozzáférhetővé teszi. "Amennyiben egy ilyen rendszerhez bárki csatlakozhat (regisztráció, díjfizetés vagy egyéb bárki számára elérhető feltételekkel vagy feltételek nélkül), azt a magyar bírói gyakorlat nyilvánosnak tekinti. A zeneművek nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele pedig engedélyköteles. Ezen logika alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy aki fájlcserélő-hálózatban szerzői jogi oltalom alatt álló zeneműveket (vagy más ilyen oltalom alatt álló tartalmat, például filmeket, szoftvert) megoszt, az jogsértést követ el" - fogalmazott."

 

Namost engem az érdekelne, hogy jogilag értelmezhetö-e az a kitétel, hogy "aggályos". Most vagy rendben van, vagy nincs. Ha csak "aggályos" akkor csücsüljenek vissza a kedves hözöngö jogászok az íróasztal mögé jogszabályokat szülni, oszt, ha elkészültek, sipákoljanak. (bár lehet, hogy nincs igazam, és a jogi terminológia szerinte ez egy decisive kifejezés...)

A másik, ami érdekelne, hogy az illetö miskolci lefülelt most akkor pénzért árulta azt a sok cuccot, vagy csak szimplán azért kapták el, mert sokat osztott meg.

Előzmény: Marcy_ (66)
Marcy_ Creative Commons License 2005.04.25 0 0 66
Sziasztok itteniek! :) Én is könnyesre röhögtem magamat ezen a jogszabályon. Azaz először nem tudtam, hogy inkább kínlódjak, vagy röhögjek: én ugyan nem dobok le senkit, aki tőlem tölt és nincs megosztott cucca, de ez akkor is ökörség. Főleg az indokláson karmoltam le magamat: amíg csak tölt az ember saját gyönyörűségére, addig nem büntethető, hiszen nem származik belőle anyagi haszna. Mos' mé? Abból sem származik egy kanyim se (meg Nektek se), ha a gyűjteményeinket mások lecsorgatják maguknak... (Egyébként hétvégén én sem tudtam felmenni slsk-re. Grrrr.)
prsphne Creative Commons License 2005.04.24 0 0 65

na jó, tölteni nem bűn, de tölteni nem tudsz megosztás nélkül!

mer' ugye én is azonnal bannelek mindenkit, aki nem sharel.... :)..........

Előzmény: webmen (64)
webmen Creative Commons License 2005.04.24 0 0 64

tölteni nem bűn, megírta az újság is:)))

remélem, nem hal be végleg, nem tom, honnan szerezném be azokat a zenéket, amiket én is szeretek.

Előzmény: prsphne (63)
prsphne Creative Commons License 2005.04.24 0 0 63

http://index.hu/tech/jog/misk0422/

úgy tűnik, ha lassan is, de ébredeznek...

:).... én aggódva töltök............

Előzmény: Törölt nick (60)
prsphne Creative Commons License 2005.04.24 0 0 62

nem veled van a gond, sajnos áll a rendszer....

Előzmény: webmen (61)
webmen Creative Commons License 2005.04.24 0 0 61
szasztok. csak nekem nem akar bejönni egész nap, vagy megint van valami gebasz?
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.19 0 0 60
"Nem féltek, hogy lecsuknak?"

1) miert, hany embert csuktak le eddig?
2) szarok a MAHASZra, musingernek meg eltorom a labat ha meglatom.
Előzmény: pinyin (59)
pinyin Creative Commons License 2004.07.07 0 0 59
Nem féltek, hogy lecsuknak?
SchiSa Creative Commons License 2004.06.29 0 0 58
most csak egyet látok
Előzmény: SchiSa (57)
SchiSa Creative Commons License 2004.06.29 0 0 57
én eddig kettővel találkoztam
Előzmény: Törölt nick (56)
Lullaby Creative Commons License 2004.02.07 0 0 55
Estere nalam is rendbejott, azota semmi baja. Meg egz kerdesem lenne, megosztottam egz foldert, de ugy nez ki senki nem tud letolteni tolem, minden upload failed,es nemtom miert.
csogu Creative Commons License 2004.02.07 0 0 54
Megnéztem...teljesen rendben van:)
Előzmény: jevgenyij (53)
jevgenyij Creative Commons License 2004.02.06 0 0 53
hát nem tudom, hogy nektek miért nem megy, de nekem nincs semmi baj.
efpeter3 Creative Commons License 2004.02.05 0 0 52
Igen sajna,de most ez nagyobb kimaradás.Nekem úgy 1 napja nem megy lassan.
Előzmény: Lullaby (51)
Lullaby Creative Commons License 2004.02.05 0 0 51
ja bocs, visszaolvastam, latom h elofordul :(
Előzmény: Lullaby (50)
Lullaby Creative Commons License 2004.02.05 0 0 50
sziasztok! tegnap toltottem le a progit, es ma nem tudok felmenni a szerverre, ez normalis, gyakran elofordul?
efpeter3 Creative Commons License 2004.02.04 0 0 49
Nem tilthatók be a fájlcserélők
szerző: Sting , idő: 2004.02.04. 11:30




Kedden mérföldkőnek számító döntés született a zeneipar és a fájlcserélő hálózatok üzemeltetői között évek óta folyó jogi hadjáratban. Egy amerikai szövetségi bíróság ugyanis egy korábbi precedensnek tekintett esetre alapozva olyan döntést hozott, amely szerint a Napsterhez hasonló fájlcserélő hálózatok akkor sem tilthatók be, ha azokon bizonyítottan illegális tartalmakat is forgalmaznak.

A hollywoodi mozistúdiók a Napster betiltatása óta gyakorlatilag folyamatosan küzdenek a műfajteremtő ős megszűnése után gombamódra elszaporodott fájlcserélő hálózatok ellen. A médiamogulok szerint azért van szükség többek között a Grokster és a Morpheus működésének megtiltására is, mert azokon - véleményük szerint - legnagyobb részt illegális kópiák kerülnek másolásra.

Keddi ítéletében a szövetségi bíróság a "Betmax doktrínára", mint egy korábbi precedens-esetre hivatkozva utasította el a zeneipar keresetét. A döntés alapjául szolgáló 1984-es perben a szövetségi legfelsőbb bíróság felmentette a Sony-t a szerzői jogok megsértésének vádja alól, megállapítva, hogy a cég nem felelős a műsorok illegális másolására és rögzítésére is alkalmas videófelvevője segítségével elkövetett törvénysértésekért.

A majd két évtizeddel ezelőtti döntés indoklása szerint azért döntött a legfelsőbb bíróság a Sony felmentése mellett, mert az általa készített videóberendezések az illegális másolás mellett sok legális célra is felhasználhatóak voltak, amelyek által jelentett előnyei mellett eltörpültek hátrányai. A Morhepus és Grokster ügyében döntő bíró szerint ezek a megállapítások a fájlcserélő hálózatokra is érvényesek.

Az ítélet kihirdetését követően természetesen a moziipar azonnal bejelentette, hogy fellebbezést fog benyújtani a döntés ellen.

csogu Creative Commons License 2004.01.13 0 0 48
Ez így jó:)
Előzmény: efpeter3 (47)
efpeter3 Creative Commons License 2004.01.13 0 0 47
fontosabb linkek
aktuális hírek nirtől (uj kliens,hibák stb)
http://slsk.blogspot.com/

szerverellenörzés(müködik-e?)
http://www.remmelt.com/slskboard/status.php

természetesen a hivatalos oldal is
http://www.slsknet.org/
itt elérhető minden (letöltés,forum,
...)

valamint a magyar is
http://www.soulseek.wire.hu/

csogu Creative Commons License 2004.01.13 0 0 46
helyes:o)
Előzmény: efpeter3 (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!