Keresés

Részletes keresés

István_FDR Creative Commons License 2017.01.19 0 0 5
kzt Creative Commons License 2003.02.06 0 0 4
Pl. ilyen volt 2000 elott az agg COBOL programozo, akinek 3szoros fizetesert mindent szabad volt mert mas nem tudott egy bank dokumentalatlan rendszereiben nyulkalni :)

Masik dolog a 'jatekos' aki bevezetne, befejlesztene minden olyan technologiat ami neki tetszik. A kulso velemenyekre pl ertekesites, marketing nem hallgat mert azok nem ertenek a technologiahoz.
Ellenpontja a 'olcson csak eppen mukodo' termeket kinalo ceg ahol a penzugy az ur.

Előzmény: csudi (3)
csudi Creative Commons License 2003.02.05 0 0 3
Nem, nem, nem. felreertetted. Ugy ertettem, hogy van egy nelkulozhetetlen munkatars. Kulonosen IT terueleten elofordul, hogy akar a rangletra legaljan levo kodolo/fejleszto "akarmit" megtehet, mert o irta a szoftvert, amibol el a ceg, es csak o tudja mondjuk update-elni. Ez nyilvan egy kis ceg, de ebbol el 7 ember.
Nagy cegnel is lehet ilyen: Nem fonok alkalmazottnak specialis, kvazi potolhatatlan es sokszor tobb teruletre kiterjedo szaktudasa van parositva a projekt es helyzetismerettel. O az, aki miatt retteg a fonok, hogy mi lesz, ha ez elmegy innen. Ezert lehet, hogy neki joval magasabb fizetesemelest ad, ami berfeszultseghez vezet. No marmost, az ilyen helyzettel van aki visszael, es van aki nem. Masik pelda: az adott kulcsalkalmazott a felesege/apja/baratja/szomszedja/stb a legnagyobb vevonek... Meg jo, hogy nem szabad "megserteni".
Előzmény: szalka (1)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.05 0 0 2
Lehet főnök is, lényeg hogy nem ő a csúcsgóré, mert annak "mindent szabad" la. másképp veszi ki magát. Biztos láttál már ilyet... mindenhol van belőlük, csak nem mindenhol súlyos eset. Az ilyenektől a vele egy szinten levő vezetők sem tudják érvénysíteni a csoport(juk) érdekeit, mert nem hallatszik a hangjuk eléggé.
Előzmény: szalka (1)
szalka Creative Commons License 2003.02.05 0 0 1
Koszonom, azt hittem mar minden cegnel minden tokeletesen mukodik es mindenki meg van elegedve, mert, hogy ennyir enem jott semmi hozzaszolas.
Az elso pelda kicsit kodos nekem. Van egy hartalomehes munkatars, aki nem fonok es a viselkedesevel szetzihalja a legkort amibol a tobbi munkatars menekul? Erdekes problema, de ez onmagaban eleg keveske nem egy olyan ami jelentosen lehetne vizsgalni, hogy a cvegeknel altalaban mekkora problema ez.
A masodik peldad eleg jo, ahol jutalomert dolgoznak ott ez szerintem eleg sok helyen problema lehet.
Ha van meg otleted akkor meg meg es meg :-)
Előzmény: csudi (0)
csudi Creative Commons License 2003.02.04 0 0 0
Munkaltato ki van szolgaltatva egy kulcsfiguranak, aki visszael a helyzetevel es a szituacio demotivalja a tobbieket. Elhagyjak a ceget, munkaado tovabb orlodik, kulcsfigura nem erti miert nem o a fonok, stb stb tovabb a spiralban.
Aztan: ertekesitesi csapat nem tud egyuttmukodni, mert feltik egymastol az ugyfeleket - es a jutalekaikat. Ezert meg akkor sem szolnak egy lehetosegrol a masiknak, ha nekik nem szarmazik karuk, mivel nem kapnak erte jutalekot (pl. teruletileg mashol van az ugyfel, ami elvileg a masik sales-e), igy viszont a cegnek nem jo.
Rengeteg otletem van, szolj, ha kell meg.

csudi

szalka Creative Commons License 2003.02.03 0 0 topiknyitó
Eppen a masoddiplomamat gyurom es az egyik tantargybol kell egy kutatast irni valamilyen munkahelyi problemarol. A kutatasnak mindket szemszogbol kell vizsgalnia a dolgot a dolgozo es a menedzsment szemszogebol is es persze esetleges megoldast feszegetni. A problema valami olyasmi kell legyen ami miatt nem hatekony a ceg vagy konfliktusok vannak a cegen belul.
Szeretnem kerni otleteteket mind a problemakra illetve szivesen vennem szemelyes tapasztalatokat munkahelyi konfliktusokrol.
Ami eddig eszembe jutott mint problema:
-Teammunka problema(eroszakoskodo team tag vagy team leader, ineffectiv vezeto,szeteso nem osszetarto team)
- Munkahelyi lopas( mint boltban az aru lopasa, avagy irodai felszereles hazavitele)
-Szexualis zaklatas( kozvetlen zaklatas, avagy csak a dolgozo eloreleptesenek, bonuszanak szolgaltatastol fuggovetetele)
-Dolgozo problema( allandoan keso, orakat kavezo, allandoan az interneten logo semmit nem csinalo munakaero kezelese, avagy dolgozo altal munkahelyi info kiadasa, akzr versenytarsnak, akar csak ugy haveroknak meselek sztorikat aztan valahogy visszaut)
-Departmentek kozottti problema( kommunikacios problemak, tipikus egyik kez nem tudja mit csinal a bal illteve egymasra mutogatas)
Akar ezekhez valo hozzaszolast koszonok mindenkinek, de uj temakat is nagyon varok. Legyen az dolgozo altal vagy vezeto altal eszelelt problema.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!