Keresés

Részletes keresés

suto Creative Commons License 2003.07.24 0 0 32
Tudja valaki az okát, hogy máshol miért nem játsszák?

Én nagyon szeretném megnézni, ha lehet, itt Békésben.

Előzmény: gudule (26)
figyelő Creative Commons License 2003.07.24 0 0 31
Na és? Kik tették föl?
Előzmény: Feles Elek (30)
Feles Elek Creative Commons License 2003.07.24 0 0 30
fenn van a neten...
Előzmény: figyelő (27)
BandW Creative Commons License 2003.07.24 0 0 29
wic,

Hányszor kellene elmondani hogy a költségvetéssel történő visszaélés gyanúja volt az, ami körbelengte a film készítését. Nem az ára, nem a művészi minősége.

másrészt:
A költségeket költségnek nevezném.

BandW

Előzmény: Wic (17)
figyelő Creative Commons License 2003.07.24 0 0 28
1. Bánk bán
2. Szerinted mi az, hogy világsiker?

Nem kell összevissza hablatyolni: sokszor a legjobb alkotások iránt nincs kereslet...

Előzmény: Wic (17)
figyelő Creative Commons License 2003.07.24 0 0 27
Nem kevés az, a 90000-ből...
Egyébként honnan tudod?
Előzmény: Feles Elek (20)
gudule Creative Commons License 2003.07.24 0 0 26
Erre csak egy lehet a válasz: És hol lehet megnézni? (Bocs a képzavarért.)

Két bp-i művészmozin kívül (Uránia Nemzeti Filmszínház, Szindbád) szinte sehol sem játszák. Így pedig elég nehéz a nézettségét növelni.

Előzmény: Törölt nick (18)
BaSand Creative Commons License 2003.07.24 0 0 25
"Mi az Isten lesz ezen kétmilliárd, aranyból lesz a koncentrációs tábor kerítése?"
Láccik, hogy nem értőcc a zigaz művészethő!
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.24 0 0 24
Wic
Mi az Isten lesz ezen kétmilliárd, aranyból lesz a koncentrációs tábor kerítése?
Feles Elek Creative Commons License 2003.07.24 0 0 23
ráadásul a vádak alaptalaon voltak..

Tóth Andrásnak már papirja is van róla h hazudott:

"Emlékezetes, hogy Tóth András szocialista képviselőt, Medgyessy titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárát elítélte a bíróság a film finanszírozásával kapcsolatban tett alaptalan vádaskodásai miatt. "

Előzmény: livefast (8)
Wic Creative Commons License 2003.07.24 0 0 22
Ezt tuti, hogy valami fidesznácikulákoidmiépistamélymagyar bérenc írta. Vagy személyesen Orbán Viktor.
Tudom. Megmondták a HANGOK...

Wic

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.24 0 0 21
...miközben az ÉN adómból filmesítik meg a szemetét. Na, most jól felhúztam magam...
Előzmény: Törölt nick (19)
Feles Elek Creative Commons License 2003.07.24 0 0 20
az iskolás látogatók kevesebb mint 40%-ot képeztek
Előzmény: figyelő (14)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.24 0 0 19
...és vigyék magukkal Kertész Imrét is, ő amúgy sem mer Magyarországon élni, hiszen itt szerinte nyilasbandák grasszálnak az utcákon.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.24 0 0 18
Tényleg siker.

"Director Csaba Kael's film version of a Hungarian opera masterpiece, Ferenc Erkel's "Bank Ban," is ultimately an invaluable entry in the opera-on-film library. A fine lead cast of voices underlines its worth for buffs, who will have their first chance to view it in Nov. 15 world premiere in L.A., with Budapest and other Hungarian screenings to follow...."

http://www.variety.com/index.asp?layout=upsell_review&reviewID=VE1117919335&cs=1

Movie review: 'Bank Ban'
By John von Rhein
Chicago Tribune Music Critic

3 stars (out of 4)

One of Hungary's best-tended cultural secrets is "Bank Ban," the rip-snorting Romantic melodrama by Ferenc Erkel that is considered that country's national opera. It is so beloved that it has opened every season at the Hungarian State Opera in Budapest since the theater's founding in 1884. Yet the difficulty of assembling casts of singers fluent in Hungarian has kept it virtually unknown outside its native land.

All that could change now that director Csaba Kael's visually sumptuous and musically honorable film version has hit the big screen internationally, with a DVD and soundtrack album in the pipeline. The prolific composer and conductor Erkel all but invented Hungarian opera, drawing on native folk sources and Italian musical influences to create this patriotic melodrama of love, lust, intrigue and violated honor. "Bank Ban" has a grand, tragic sweep and a colorful, shrewdly crafted score, stuffed with rousing choruses, arias and ensembles Giuseppe Verdi might have envied.

This is one filmed opera that looks as colorful as it sounds. First-time director Csaba lured the Oscar-winning cinematographer Vilmos Zsigmond ("Close Encounters of the Third Kind") back to his homeland to bring Erkel's 1861 opera to cinematic life. Zsigmond's restless lens prowls the corridors of actual Gothic castles, bathing great banquet halls with the golden glow of candles and torches. The images - a horse-drawn carriage tearing through a moonlit landscape, a "mad scene" buffeted by howling winds and shards of lightning - are never merely picturesque but resonate deeply with the drama's passions. Lyric Opera-goers will recognize two familiar "house" divas in the leading soprano roles. Marton brings her usual combination of powerful spinto vocalism and stridency to Gertrud; her wild and woolly top notes only make the queen's malevolence more vivid. As appealing a presence on screen as she is on stage, Rost sings with bright, fluid tone, unfailing sensitivity and disarming pathos. Kiss brings heroic fervor and clarion urgency to the title role, while Gulyas makes an appropriately slimy Otto. The sounds emitted by the singers on screen only occasionally match those on the soundtrack - a minor annoyance.

That said, "Bank Ban" is an operatic rarity worth catching even if you don't happen to be an opera fan. Sung in Hungarian, with English subtitles."

Pont, period, a Jancsó- féle önmagukat kiélt, már csak a seggnyaláshoz értő gerinctelenek pedig menjenek az anyjukba.

Ja, még valami. Az amerikai filmesek egyesülete itt részletezi Zsigmond Vilmos fényképezését:

http://www.cameraguild.com/interviews/chat_zsigmond/vilmos_Bank_Ban.htm

Ha a szoclibeken múlna, Magyarországról továbbra is csak a pornófilmeket ismernék.

Wic Creative Commons License 2003.07.24 0 0 17
A Sorstalanság költségvetése már több, mint 3x-a (2.5 milliárd Ft a világsikert arató Bank Bán filjének (766 millió volt)
1. MAI HIR
Csúszik a Sorstalanság forgatása
A producer szerint a bürokrácia miatt kezdik később forgatni a közel egymilliárdos állami támogatású Sorstalanság-filmet. A pénzt adó minisztérium viszont úgy érzi, hogy nagyon magas a költségvetés, amely szép csendben 2,5 milliárdra hízott

forrás

Ezeket a költségeket minek neveznéd?

Wic

Előzmény: BandW (15)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.24 0 0 16
Badcard
Köze van ehhez a filmhez,az elképesztően slendrián Zsigmondi Vilmosnak,aki nyilván azzal a benyomással ment haza,hogy hajdani honfitársai simán elmebetegek.Köze van ehhez a filmhez a közismerten slendrián Marton Évának,Rost Andreának. A husosfazékról,pusztán annyit szerett volna elérni ez alőző kultuszkormányzat,hogy senki ne vágjon bele filmrendezésbe úgy,hogy annak zsarolás a vége,mert elfogyott a pénz.Úgy tudom külünben hogy Mászáros Husos Márta is elég szép állami támogatást kapott a kooprodukciós filmjéhez.A Hídembert és a Bánk bánt is tisztán politikai, aljas indokokból érték támadások,a szakmai színvonalnak ehhez semmi köze.
BandW Creative Commons License 2003.07.23 0 0 15
Angina

Nyílván nem tűnt fel neked, hogy a az általad "lejárató hadjárat"-ként emlegetett dolog nem a film művészi értékeit firtatta, kifogásolta, elemezte stb, hanem a finanszírozás körülményeit. Szvsz lopott pénzből is lehet remekművet alkotni.
A kérdés az volt, volt e a folmkészítésének kettős könyvelése, egy a finanszírozónak, egy meg maguknak a tényleges költségekről.

A finanszírozással kapcsolatos problemákra a film esetleges sikere nem ad választ.

BandW

Előzmény: terrateniente (13)
figyelő Creative Commons License 2003.07.23 0 0 14
A kritikai visszhang nagyon vegyes.
A filmnek nincs közönsége - 90 ezer nézőről beszéltek tegnap. Borzassztó kevés, ha tudjuk, hogy - mint a többi kurzusfilm esetében is - sok helyen kvázi kirendelték az iskolákat...
Ám ettől (mármint az érdektelenségtől) akár zseniális film is lehetne.

Magam is megnéztem - értékelhető teljesítmények vannak benne.

terrateniente Creative Commons License 2003.07.23 0 0 13
Ma hallottam a hírt, hogy Tel-Avivban is nagy sikerrel szerepelt egy filmfesztiválon Káel Csaba filmje... Ennyire nem jött be a lejáratóhadjárat, elvtársak? :Đ
terrateniente Creative Commons License 2003.02.03 0 0 12
badcard: az elképesztő slendriánsággal elszórt százmilliók voltak, egy olyan filmre, ami (sajnos) csak szakmai siker lehet, miközben a fazéktól távolabb álló szakmabelieknek még morzsát sem szórtak.

No, te is szépen magadba szívtad az MSZP-s propagandaszöveget... Tán, ha megpróbálnál gondolkodni... :Đ

P.S. Amúgy meg... A Sorstalansára "szórt" 1 milliárd kicsikét több a Bánk bán 700 milliójánál... De: a Sorstalanság nem fikázható, ugye, több oknál fogva sem, még akkor sem, ha lenyúlnak 300 milliót.. Támadhatatlan... Ezzel szemben a Bánk bán bemocskolható, lesz@rható, lehányható, bármit lehet vele csinálni... Gondolkozz el ezen! :Đ

Előzmény: badcard (7)
terrateniente Creative Commons License 2003.02.03 0 0 11
Ízlések és pofonon, ugye... A Bánk bánt viszont politikai indíttatásból mocskolták hónapokon át... (Ezzel mellékesen Zsigmond Vilmosra is sarat dobáltak a médiasárdobálók...) Mondjuk, akiknek a filmjeit én kedvelem: Jarmusch, Wenders, Herzog, Rohmer, Dicillo, Antonioni, Almodóvar stb... De Jancsó az újabb "alkotásaival" menjen a pi..ba... (És hogy nyalt Medgyessynek, hogy ismét teletömjék a zsebét...)

P.S. Minél több pénz megy a Sorstalanságra, annál nagyobb az esély, hogy egy halivúdi nyálat csinálnak belőle... Pedig ebből a könyvből kiváló filmet lehetne csinálni... (Ja, de most hol van Keller László, hogy 1 milliárdot szán rá a kormány??? És a lélegeztetőgépek??? És a múlt lezárása???)

Előzmény: livefast (8)
BaSand Creative Commons License 2003.02.03 0 0 10
azaz?
Előzmény: vörösöcsi (9)
vörösöcsi Creative Commons License 2003.02.03 0 0 9
Ja, az egész egy sikertörténet!
livefast Creative Commons License 2003.02.03 0 0 8
Az az elképesztő slendriánság egyelőre csak annyira bizonyított, mint mondjuk a hosszúbájtok, ezt azért ne feledjük...
Bármelyik hasonló film költségvetésében lehet kérdéses tételeket találni, különösen ha csak egy médiahadjárat a cél.

Én akkor lettem volna szomorú, ha a hollywoodi sikerprodukciókat akarták volna betámadni ennyi pénzzel. Sokkal fontosabb egy igényes, maradandó film megalkotása, az hosszabb távon mélyebb nyomot hagyhat, mint egy párhónapos lefutású siker. Saját pályán amúgy sem lehet versenyre kelni az amerikai filmekkel.

Én is azt mondom, hogy igen, tessék sok pénzt adni a Sorstalanságra, az is fontos, csak közben tessék nagyokat nyelni, ha valaki a korábbi kritikákat emlegeti.

Előzmény: badcard (7)
badcard Creative Commons License 2003.02.03 0 0 7
ő milyen nicken ír ide?
mármint a keller et.

amit egyébként (jogosan) fikáztak, az az elképesztő slendriánsággal elszórt százmilliók voltak, egy olyan filmre, ami (sajnos) csak szakmai siker lehet, miközben a fazéktól távolabb álló szakmabelieknek még morzsát sem szórtak.

nota bene, a maszop most ugyanezt csinálja a sorstalanság megfilmesítése okán.

Előzmény: Wic (6)
Wic Creative Commons License 2003.02.03 0 0 6
>> Aki itt politikát akar csinálni belőle, az te vagy.

Akkor talán nézz utána keller et. munkásságának.

Wic

Előzmény: egyket (3)
Geyza Creative Commons License 2003.02.02 0 0 5
Én igazán nem vagyok Orbán elvakult híve, de tényleg undorító volt, ahogy ezt, a Hídembert, az egész Milleniumot fikázta a t. ballib.

Szegény Papp Verát is csesztették, mert fellépett az Ember Tragédiájában.

Egyik (oldali pártbuzi) kutya, másik eb!

tüzes fal Creative Commons License 2003.02.02 0 0 4
Na akkor rohanhatnak meakulpázni a fikázók :)
Előzmény: terrateniente (-)
egyket Creative Commons License 2003.02.02 0 0 3
Aki itt politikát akar csinálni belőle, az te vagy. Mit is mondtál erről? "velejéig hazug és aljas..." Vagy rád már nem érvényes? De. Ráadásul még másokat is belekeversz (Jancsó, Kertész).
Előzmény: terrateniente (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!