Ezek közül csak a klastert innám meg. Azért ennél jóval jobb pivok vannak amik nincsenek a képen. Eggenberg svíhák?Dudák? Ostravar? Perla? Hallottál ezekről?
2025:)ben kellett volna de a 2026-os is hogy akadalyokba utkozik,a egyes obci/telepulesek vegett,de a miniszterium akarja egy EU-s rendszer a legujabb informacio szerint:)
Készül szlovák barátainknál valami adóemelés jövő év elején?
Nemnagyok érek rá az év végéig kimenni bevásárolni, január első hetében tervezem, de ha lesz az év elejével valami adóemelés, ami az élelmiszert, alkoholt érinti, akkor inkább előrehozom a vásárlást.
Jó volt a mézbor, de két lép ezért felesleges róla, a második mézboros kép egy mézeskalácsos kép helyett csusszant be a sorozatba, mindkettő mézes, de azért van különbség :-)))
Sikerült letesztelni ma a dolgot, a VUB ATM-je tényleg kezelési költség felszámítása nélkül ad ki euro bankjegyeket :-)
Ez a VUB a CIB bank szlovák megfelelője, az arculatuk is nagyon hasonlatos, Párkányban a bankfiók és az automata is a Főutcán (ottaniasan a Hlavnán) található meg, félúton az autóforgalom elől lezárt Főtér és a bevásárlóközpont között. Ugyan elvileg 200 eurót ad ki, de mi fejenként 190 eurót vettünk föl, mert ha 200 eurót veszel ki, akkor ad 2 db 100 euróst, amit nemnagyan akarnak felváltani a vásárban.
Mert a mai látogatás apropója a Júda napi vásár meglátogatása volt. Vagy 4 éve nem jutottunk ki, mert ebben az időpontban van a házassági évfordulónk, ezért elég sokszor elmegyünk ilyen meleg éghajlatra tengerpartra nyaralni, de most sikerült kijutni a vásárba :-))
Ma szerencsére jó idő volt tudtunk sétálni nézelődni. A felhozatal a szokásosan tarka volt, megfér itt egymás mellett a kínai koppincs ütvefúró a házi sajtok mellett, a kertibútor a meleg mézbor mellett, a tátrai birkabőr a mézekalács mellett, a nőibugyi a kézműves kések mellett, a bolívia playback zenekar a mulatós nóták mellett, a mézbor a elektromos cigi mellett és még ezer más minden :-))
A kajakínálat is a szokásos brutális volt, vegetáriánusok ne menjenek a vásárba, mert sírva fakadnának :-)
A Revinfo oldalán azt írták, hogy a VÚB automata ad ki ingyenesen. (nem emiatt kerültem oda, de ott találtam az infót) Én nem próbáltam, emiatt nem tudom alátámasztani. Másik ország euró kártyájával a sétáló utcában a CSOB-nál ingyen vettem ki, de az nem Revolut volt, ezért nem tudom garantálni.
Igen, a facebook csoportokat néztem már, s voltam kint párszor, vonat, utána gyalogszerrel át Párkányba, imádom is, csak gondoltam, hogy hátha lehetne csatlakozni valakihez, az úgy leegyszerűsíti a dolgot. :D
Sziasztok, szeretnék egy rossz dolgot megosztani veletek. Mi is hetente, két hetente járunk ki vásárolni. Most a nejemet bíztam meg, hogy a gyerekeknek szedje össze az ajándék csokikat. Itthon ért a meglepetés, hogy ott már nem 9 vagy 10 dkg egy csoki, hanem nyolc!! A méret ugyanaz, mint régen, de vékonyabbak a csokik. Sajnos a szlovák csokigyárat is felvásárolta a Mondelez, akit most büntetttek meg emiatt. De kint nem kötelező kiírni, úgy mint nálunk, hogy csalnak, és kisebb lett a termék csomagolása. Most már nagyon oda fogunk rá figyelni. :(
Nem tudom, fenn vagy-e a fészbukon? Azon több ilyen csoport is van, rendszeres bejegyzésekkel, katalógusokkal (pl. Kaufland magyarul), tippekkel, pl. Szlovákiai bevásárlás; Kaufland-Komárom, Kaufland- magyaroknak tippek.
Érdekes volt a mustárvásárlás, kérdeztük az eladót, hogy melyik mustár a csípős. Azt mondta, hogy a Kralovska Horcicát ajánlja, amikor mondtuk neki, hogy az inkább édeskés, akkor azt mondta, hogy csípős mustárt ők Magyarországon vesznek :-)))
Komáromban voltunk, az ottani Lidl nagyon jó, a Kaufland egész jó, a Tesco viszont eléggé gáz. Itthon nem is tudok olyan szinten lepukkant Tesco áruházat mondani, mint a komáromi, még a sokak által lesajnált Váci úti Tesco is a LaFayette luxusáruház a komáromi Tescohoz képest. Árban nem volt persze rossz, annak ellenére, hogy az akciós ujságból kinézett dolgok 90%-a már elfogyott, vettünk vagy 10 üveg akciós piát.
Lidl-ben viszont minden volt, amit az akciós újságban kinéztünk.
A csipos az /tiplava-vagy eros-silna,ezt a cseh-ek irjak,a Kralovska-a legjobb,mi is azt vasaroljuk meg van a Kralovska-Kremska-ez ilyen fuszerezett ,ha jol tudom torma van benne mi olyan erosebb izet csinal,neki,a tobbi van valami francia-behozatal,olyan tubusba mindt a fogkrem,de azokat csak egyszer ,megkostolni vettem azt soha tobbet:) mar a ize vegett:),hat kinek hogyan, bal oldalrol a elso a Kremska-mit irtam,a kissebik fiam Munchen-be el mar par eve ha hazajonnek szinten a Kralovskat-viszik,hogy ezt ottani barataik-is kerdik honnan,valo,voltunk a Oktoberfest-en,a husos zsemlyebe,egy pocsek mustart tettek,az biztos,mondom hat ilyen minosegu sort otthol is iszok,sokkal olcsobban,csak ugy elgondolkodtak,marmindt a nemetek:))
Nagyon régen van Coop kártyám, máshová nem is járok, csak Párkányba, leginkább sörért (zöld fácán pár napja 0,39 EUR), ott kaptam régen egy nyomtatványt, kitöltöttem, meg is jött a kártya a magyar címemre, egyszer el is törött, már nem emlékszem hogy de valszeg postán meg is jött az új.
A Tesco-ba a heten szinte minden 1,39-€-volt,meg van is a uditok foleg,mert a konszolidacio vegett Fico-bacsiek ,mar 1,80-2.20€-ra is felemeltek a arakat,/azt hogy kinek ment el az esze?:)-kerdezik a penztarnal,ezert a sok vasarlo,most feltomtek mindent aruval,es ..akcio-legalabb is a Tesco-ba-a sorok legutobb a Kaufland-ba 0,35-40€-voltak,mikor hol hogy van,es Plzen urquell-t veszem,vagy a Baantot-/a Facanlevest/-meg a Staroprament/a oregforrast/:)..jo vasarlast.
Mondom, ha már ilyen jó szériában vagyok, akkor regisztrálok egy Coop/Jednota kártyát is (Billa és Lidl kártyám eddig is volt).
Na, itt koppantam :-(((
Addig jó voltam, hogy a megadott email címre küldött üzenetben lévő linkre kellett kattintani. Csakhogy utána a regisztráció további részében megadott telefonszámra küld egy SMS kódot, amit be kellene írni a regisztráció folytatásához, na ez nem ment, mert csak kamu szlovák számot tudok megadni.
Szóval a Coop kártya a legbiztonságosabb, mert annál ellenőrzik az emailt és a telefonszámot is. A Kaufland már lazább, mert ott csak az email címet ellenőrizték. A Tesco meg nagyon slendrián, ők se az email címet, se a telefonszámot sem ellenőrizték :-))
Megadtam egy kamu szlovák címet, meg egy kamu szlovák telefonszámot (+421 az előhívószám és 3 számjeggyel hosszabbak az ottani számok) és sikerült a regisztráció. Ha egyszer ellenőrzik és megbukok, akkor majd regisztrálok egy másik clubcardot...
A Kaufland regisztráció se volt sokkal egyszerűbb, de az is sikerült, ott QR kódos a vásárlói kártya...