Keresés

Részletes keresés

freeality Creative Commons License 2003.02.14 0 0 44
Kedves Alice itt!

Teljesen igazad van, hogy a zenéhez tapasztalat és kitartás kell. Ebben nem is vitatkozom. Én is valóban csak egy éve basszusozom. Ennek ellenére kíváncsi vagyok arra, hogy milyen lenne lányokkal zenélni együtt. Nem azért, hogy bebizonyítsuk, nem azért, hogy lesöpörjünk mindenkit, hanem csak az érdekesség kedvéért. Egyszerűen szeretném kipróbálni. És azért gondoltam szoft zenére, mert engem speciel az érdekel.

Nem NŐIES ZENÉT írtam, hanem nőies nőket.

Ez a topic azért nyílt, mert szerettem vona hasonló érdeklődésű emberekkel (lányokkal) megismerkedni. Nem vitatopicnak nyitottam. Ezzel szemben csupa ellenkező érdeklődésű ember írt nekem, akiknek mind köszönöm a véleményét és a tanácsát, de ha őket nem érdekli ez a téma, akkor tulajdonképpen mit keresnek itt?

Előzmény: Törölt nick (38)
apa légyszi ne Creative Commons License 2003.02.13 0 0 43
igen, a manowar home video-t ajánlom figyelmedbe, 100% osan valódi homoerotikus képsorokat csodálhatsz meg, főszerepben a manowar együttes, lance bass az n' syncből, boy george, egy bernáthegyi és egy olyan kúp alakú szar, amit pl. a tesztpályákon látni...de ne számíts autós jelenetekre...
Előzmény: Zog (40)
apa légyszi ne Creative Commons License 2003.02.13 0 0 42
szia freeality, nem olvastam, de igazából nem is tervezem, ne haragudj, kérlek, jó? légyszi ne haragudj... köszi...köszi...

ami aggasztó az az, hogy powerman 5000-et hallgatok már napok óta, és ez kibaszott gyenge banda, de érthetetlen okból mégis élvezem...

ne haragudjatok, hogy offtopic vagyok, oké? kössz, kössz...tényleg..

Előzmény: freeality (37)
Sveriges fana Creative Commons License 2003.02.13 0 0 39
ha egy fiu nem metált hallgat, akkor sem lesz buzi..

De igen !!!! >:)

GG

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 38
szerintem nincs olyan, hogy nőies zene, találj ki más jelzőt... én is nő vagyok teljesen és mégis hallgatok értelmes, progressziv zenét, és szerintem, ha egy fiu nem metált hallgat, akkor sem lesz buzi..

itt inkább a kitartásról, az évtizedes szakértelemről van szó, amit joggal hiányolnak a hozzászólók, ebben meg nemsokat cáfolhatunk meg, ha jól vettem észre te is még egy éve sincs, hogy basszerolsz.. pontositds az igényeid és a felhozatalod meg a konkrétumokat szerintem.
best wishes

freeality Creative Commons License 2003.02.12 0 0 37
Kedves "apa légyszi ne"!

Olvastad-e a 13-as hozzászólásomat a nőies nők zenekarénak elképzeléséről?

Előzmény: apa légyszi ne (28)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.11 0 0 36
nem ismerem, az mi?
(juteszembe, volt anno a 4 non blondes vagy non4 vagy mittomen, na az csupa lány volt, kivéve egy fiut.. na, és mi volt a fiu?? na? gitáros..)
Előzmény: Seol (35)
Seol Creative Commons License 2003.02.11 0 0 35
na, azért ott van a Cybele nevű erőst jó zenekar, mely 'csupalány'...
apa légyszi ne Creative Commons License 2003.02.11 0 0 34
a pici szívem repes az örömtől hogy nevetést és vidámságot csempésztem az életedbe!
Előzmény: Sveriges fana (33)
Sveriges fana Creative Commons License 2003.02.11 0 0 33
ezen a nikken mindenesetre jót röhögtem.
(alice-én csak akkor nevettem, amikor elolvastam a bemutatkozását is:))
GG
Előzmény: apa légyszi ne (32)
apa légyszi ne Creative Commons License 2003.02.10 0 0 32
nem cikiztem a gót meg dúmokat, mondom, régi gathering nagyon bejön, akkor, mikor még tudtak lendületes zenét nyomni.
a smashing pumpkins basszere totál crack addict, azért tényleg kár, mert a gishen jól tolta a bézt.a többi pumpkins albumtól hányingerem van, a gish viszont mestermű.

és még valami: abszolút nem vagyok nőellenes sem, csak idegesít mikor mások égetik magukat vmi szarral. tudom le kéne szarnom, dehát sajnos nem tudom, még mindig jobb, hogy egy internetes fórumon élem ki magam mintha mondjuk a szabadidőmet azzal tölteném hogy heroint fecsizek az ánuszomba,nem?de!

theatre of tragedynak a musiqe albuma tetszett egy pár napig aztán baromira meguntam.

ennyi.

jólegyél, keziccsókolom

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 31
jovan, nem a nőellenességre lettem parás, azt leszarom, inkább attól hogy cikized a gót meg doomokat.. :) másfelől nekem abszolut ez az izlésem, akkor meg mit csináljak ha mondjuk a férfiak rázzák a fejük, és akkor nekem mondjuk bécsi keringőt kéne erre nyomni? szóval vagy az a baj, hogy a hülye nőknek nem jön be a stilus, ha meg igen, akkor meg az a baj, hogy igen és cikizzük őket - na ez azért nyilt kirekesztés.
Csajok? először is miért nem lehet énekesnő? ugyanolyan komoly zenész pozicio (nekem nagyon tetszik a lacuna szvsz, de pl theater of tragedy, lacrimosa etc), aztán ott az All about Eve, pl a Crüxshadows elektronikus de kemény zenével és 2nő 2 férfi felállásal játszik(az énekes pasi, a gitáros csaj!) ..nameg a Smashing pumpkins basszere? Van. Kevés van. Ez van.
További szörnyülködésnek itt egy gitárosnőkkel foglalkozó site: http://www.guitarwitch.com :)
Előzmény: apa légyszi ne (30)
apa légyszi ne Creative Commons License 2003.02.10 0 0 30
"ez hülyeség.. nem azért szarok mert nők, sok pasi is szar"

nem azt írtam, hogy azért szarok, mert nők, hanem azt írtam (lényegében), hogy szarok, pont.
odaírtam azt is, hogy elrettentő példaként a topicnyitó számára, hogy ha már zenélni akar, és mondjuk metalt, akkor okulhasson az angelusék példájából és ne nyomjon ilyen szart.

ne legyél már paranoiás, nem a nőket akarom fikázni meg ilyenek, egyszerűen arra akarok kilyukadni, hogy kibaszott sok érdekes, izgalmas metal-rock zene van, amit srácok nyomnak, és kibaszott kevés érdekes, izgalmas metal-rock zene van, amit csajok nyomnak. én pl. most hirtelen egy ilyet sem tudok mondani neked...és ebből mi következik? az, hogy ilyen-olyan okok miatt a nőknek ez a zene egyszerűen nem fekszik.

tehát: ahelyett, hogy leégetnék magukat valami szarral, inkább csinálják azt, ami fekszik nekik.
vegyük pl. az angelust, ugye te sem hiszed, hogy azok a szövegek, meg a külsőségek abszolúte belőlük fakadnak? persze, hogy nem hiszed, hiszen le is írtad, hogy valszeg inkább csak lekoppintották azt amiről azt gondolták, hogy mennyire fasza dolog. illetve próbálták lekoppintani.
emiatt lesz az egész ciki, mert se nem eredeti, se nem érdekes, ehelyett inkább buta az egész produkció. és ahogyan elnéztem a tagokat, azért már nem 16 éves tinipicsákról van szó, azért kicsit többet várna az ember az ilyen korú nöktől.

Lacuna Coil egyébként szerintem fos, de nem az énekesnő miatt, hanem a zenészek miatt. igencsak középszerű amit nyomnak, a legjobb számuknál is ötször jobbat nyomott a gathering, pl. a korai lemezeiken.

"Gothic zenék legjava fele nő (és nem ének!)"

most akkor tegyünk itt különbséget a gothic és gothic zene
kzött. van egyszer a Cure, mint gothic zene, előtte meg pl a Siouxie&The Banshees, meg ilyenek. Aztán van a Marilyn Manson féle industrial-gothic valami, meg aztán pl a Paradise Lost, meg egy halom skandináv banda.
te most melyikről beszélsz?
Csak azért mert ha a skandináv fajtáról(amit az angelus is igyekszik kopizni) akkor mondjál már nekem pár bandát, ahol a fő zeneszerzők lányok, ráadásul kurva jól nyomják? NE ÉNEKESEKET mondj!

"Persze, darálni fejrázva nem is a legjobbak a csajok, de hogynézne mán ki?!"

Na épp ez az, szarul nézne ki, mert kurvára nem illik ez a nőkhöz, nemtom mit eröltetik, biztos bizonyítani akarnak ...

hát ez baromi hosszú lett, bocs, nem muszáj elolvasni.

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 29
ez hülyeség.. nem azért szarok mert nők, sok pasi is szar.. megnéztem a site-ot, a szövegek tényleg rosszak, de ennek pl elsődleges oka, hogy nem tudnak angolul. (magyarul se..) és csak utánoznak ilyen bandákat, azt hiszik, elég beletenni a tipikus szavakat (death, angel, blood,...). Különben a letölthető számban szerencsére nem lehet érteni egy mukkot sem, ezért aztán nem zavaró :) A zenével nekem semmi bajom. Szerintem az, hogy nem szeretsz egy müfajt, nagyon nem releváns ebben a kérdésben.
Pontosan mi a ciki? Ismersz ugyanilyen stilust játszó bandát, amit nem tartasz annak (pl?)?

Azért van kevés jo nő metálba,mert kevés, nagyon kevés probálja meg egyátalán, mert nem is hallgatnak ilyet.. de plö mondjuk a guano apes estében nem lehet azt mondani, hogy "mégcsak olyan hangja sem lehet" .. és egy csomó metál vagy inkább dark illetve alternativ de kemény bandában zenélnek nők, csak ezzel senki nem foglakozik, mer mindnki csak a kommersz metált ismeri, ha lehet ilyet mondani ('tallika, maiden..) Lacuna Coil, pl? igaz, énekesnő. Vagy basszeros is sok van. Gothic zenék legjava fele nő (és nem ének!). Persze, darálni fejrázva nem is a legjobbak a csajok, de hogynézne mán ki?!

Előzmény: apa légyszi ne (28)
apa légyszi ne Creative Commons License 2003.02.10 0 0 28
elrettentő példaként a zenélni szándékozó csaj kedvéért itt egy zenekar, melynek tagjai csupa nők, és rendkívül ciki, amit művelnek: www.angelus.hu
érdemes elolvasni a hihetetlenül szar angol szöveget is...

nemtom mikor esik már le a nőknek, hogy van egy halom dolog amit úgysem fognak tudni ügyesen csinálni,modern nő image ide vagy oda, ilyen pl. a rock-metal zene(ezekhez alapfeltétel a testosteron).

Sveriges fana Creative Commons License 2003.02.10 0 0 27
jaés virtuozitás nem egyenlő sebesség, de ez már egy másik történet...
GG
Előzmény: Sveriges fana (26)
Sveriges fana Creative Commons License 2003.02.10 0 0 26
ezexerint egy világméretű öxeesküvés részesei vagyunk, melyben a nők kiszorítják a rockzenét a köztudatból...:)
Igaz, h a popban, stb.-ben nemigen kell virtuóz gitártudás, deazért a rockon kívül ottvan a jazz, a blues, a flamenco, etc., és meglepődnél, ha tudnád, h esetleg egy jazz-esten mennyi nőt lehet látni, a baj csak az, hogy csak a nézők között- persze, lehet, h csak a pasijuk viszi őket el, de sok lányt ismerek, aki telleg szereti a gitáros virtuóz zenéket, és alapszinten jáccik csak gitáron.
Másfelöl meg az is a probléma, hogy a virtuóz gitárt -gondolom a sebesség miatt- egyből a durvább metállal hozzák összefüggésbe- mintahogy Te is bátorkodtál volt. Pedig számos egyéb stílusba születnek a rockzenén belül is virtuóz alkotások, köztük olyanok, amik napról-napra lemennek a rádióban, és a hallgatók imádják, ilyen lehet pölö Toto: Africa, Rosanna, és persze olyan progresszív stílusok is, amelyek nem mennek le a rádióban, és a metálhoz sincsen semmi köze.
Más lehet itt a baj: szerintem a hozzászólás elején említett dologról lehet szó :))
Na pusszancs:
GG
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 25
eh, mindegy, a metalikába is vannak virtuoz részek, inkább a metál részére hoztam fel példaként.. a kifogás meg nem kifogás volt(legalábbis részemről) de talán tévedek. akkor még egy tipp: a gitár a rockzenében szerepel hangsulyosan, popot, britnit, diszkot meg technot lehet enélkül is, sima zenében meg ahol mégis van, nincsenek extra szólók stb, kevesebb tudás is elég.. A keményzenét viszont a lánykák nem szeretik.
Előzmény: Sveriges fana (24)
Sveriges fana Creative Commons License 2003.02.10 0 0 24
azért amikor én virtuóz zenéről beszélek, sokmindenre gondolok csak a metallicára nem :)

Amugymeg speciálisan magyar jelenség, h a ZAK-n csak klasszikus meg jazz megy. Nyugaton nívósabb helyeken oktatnak rockgitárt is (persze flamenco, klasszikus, és jazz mellett)
Másrészt meg nem kell ZAK ra járni, legtöbb nagy zenész magától tanult meg (Paganini, Gary Moore), vagy a szülei tanították (Mozart, Bach- őt a nagybátyja), és ha szerénységem nem ellenkezne, magamat is bátorkodnám beilleszteni a sorba:))

A csuklóról: aki gyorsgépírni meg tud tanulni, az nekem ne keressen kifogásokat gyenge csuklóra hivatkozva!! :))

.. aztán meg ugye, a szép kis lelkük.., valahogy a női romantikába nem illik bele a kemény gyakorlás, ha meg mégis, akkor az illető inkább elmegy tékvandózni :)

Jaigen: NŐK!!!
:))

Naüdv:
GG

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 23
én tanuljtam ugy 7 évig aztán tönkrement a kezem.. hulye magyarázat, de szerintem egy nem tul husimusi nő nem is birja csuklóval.. aztán meg ugye, a szép kis lelkük.., valahogy a női romantikába nem illik bele a kemény gyakorlás, ha meg mégis, akkor az illető inkább elmegy tékvandózni :) plusz az idő.. egy tinilány még akar sztárnak menni, de mire megtanul, az mondjuk 10 év egy tisztességes gitárszólóig, addigra már gyereket kell szülnie. aki ZAK-ra megy, az meg persze hogy klasszikus vagy jazz. Aki meg annyira elmebeteg, hogy a fél életét arra áldozza, hogy metallika zuzást probálgasson, az valszeg más okból (májkárosodás, borderline elmebetegség és háztetőről való leugrás miatt) esik ki a pixisből. :) Na, lelkesitsük még a leányzót.. :))
Előzmény: Sveriges fana (22)
Sveriges fana Creative Commons License 2003.02.10 0 0 22
egyébként most így unalmamba bedobnék egy kis témát:
Szal azt tapasztalom Magyarországon pölö gitár tekintetében, hogy a lányok nemigen tanulnak meg, és nemigen akarnak megtanulni virtuóz módon gitározni, de ez még jelenség az egész világon is, nem sok gitárvirtuóz nőt ismerek (pölö Jennifer Batten, oszt kész...) A lányok ugyláttam általában más hangszereket választanak, és általában a női virtuózok inkább a komolyzenében alkotnak, és inkább ehhez illő hangszereket választanak (hegedű, zongora, etc.)
Igazáből nőktől várok magyarázatot, h miféle lelkivilág az ilyen, hogy nem tanulnak virtuóz módon gitározni :))- és nemcsak a rokkzenében lévő gitárra, hanem bármilyen stílusú gitárra gondolok- flamencoművész hölgyeket sem igen ismerek...

Na: mégeggyel több hozzászólásom van, de komolyra fordulva, akinek van ötlete, írja be...
GG

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.09 0 0 21
például leirhatnád, milyen dalokat tudsz eljátszani és miket szeretnél megtanulni..
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.09 0 0 20
begorombáskodom én is pedig nem akarok, tehát: szerintem tulérzékeny vagy, nulla goromba dolog van ebben a forumban, és ha ennyire kiakadsz, akkor vigyázz, nehogy hisztis pipi meg hasonlo jelzőket aggassanak rád, azzal meg nem jó zenélni. .. nem értem a koncepciót, hogy miért akarsz lányokkal zenélni? nem a zene fontos? vmit bizonyitani kell, hogy nem csak a fiuk tökösek? mert ha igen, akkor mit akarsz bárminemü nyál zenékkel? igazán csak a keményet, eredetit játszó nőket szokták komolyan venni és megbecsülni, nem a britneyket meg cicababákat. Ha viszont tényleg tehetséges, jó valaki, mint pl a szaxis csaj candy dulfer, akkor mindegy, mit játszik, érvényesülni tud a férfiak világában is. Merthogy ez az ő világuk.
(Félreneérts, én lány vagyok és nem bántani akarlak, csak felvilágositani.. Hangszeren is játszok de rémálmomba sem akarnék lánybandát, hogy mindenki minket szapuljon meg röhögjenek.) Ha pedig stilusbeli megkötöttségeid vannak, azt jelezd a topikcimben vagy az inditoban, és kicsit határozottabb legyél. Pl. "basszusgitáros lány -budapesten,egerbe,etc- xxxxx zene játszásához női hangszereseket keres..". Ha viszont nincs konkrét célod, csak dumcsiznál a témáról, akkor ne várj komolyságot.
Előzmény: freeality (19)
freeality Creative Commons License 2003.02.09 0 0 19
Köszönöm az L-nézést.
Csak azt tartom furcsának, hogy mostanában - legalábbis ebben az internetes világban - mindenki ilyen ellenséges meg goromba. Ezt már nem egy helyen észrevettem, pedig én igazán nem akartam semmi rosszat...

Azért nyitottam ilyen címmel topicot, mert kevés betüre volt lehetöségem és azt szerettem volna, ha bárki, aki a zene, zenész, vagy esetleg a hangszer címszóra keres rá, megtalálja.
(De ha tudsz ezekkel a szavakkal egy jobbat, akkor nyitok egy olyant is!)
...csak vicceltem...

Előzmény: Sveriges fana (18)
Sveriges fana Creative Commons License 2003.02.07 0 0 18
jaés egy apró észrevétel: logikailag helytelen a topic-cím. Ha zenész lányokat szólítasz meg, utána miért szabod feltételnek, h HA hangszeren jáccanak. Van olyan zenészlány aki nem jáccik hangszeren, akkor miért zenész. Vagy hangszeren jáccó lány lehet nem zenész???
Sveriges fana Creative Commons License 2003.02.07 0 0 17
nem vagyok hosztájl, csak furcsának tartom, amikor valaki ennyire felpörög. Ha nem jelent meg az más dolog- nekem is szokott szarakodni a szerver, bár lehet, h te kerested rá roxxul... csak tudod- láttam énmár karon varjút... azaz olyat, amikor vki hatszáz topicot nyit uazon a címen... enyhén szólva idegesítő, és láma dolog...
De mindegy... szeretnék L-nézést kérni, ha a lelki világodba gázoltam :))
üdv:
GG
Előzmény: freeality (16)
freeality Creative Commons License 2003.02.07 0 0 16
Miert kell ilyen ellensegesnek lenni?

Azert nyitottam ketto hasonlot, mert valamilyen oknal fogva nem jelent meg az elso masnap a gepemen es azt hittem, hogy nem ment at.

Előzmény: Sveriges fana (15)
Sveriges fana Creative Commons License 2003.02.06 0 0 15
szerintem nyissál még vagy 20 topicot ilyen címen. Hátha kimoderálnak...
Üdv:
GG
Előzmény: freeality (-)
freeality Creative Commons License 2003.02.06 0 0 14
Mivel erre nem érkezett válasz, gyanítom, hogy nem voltak komoly érdeklödök. Pedig tényleg kíváncsi vagyok, hogy aki lány és hangszeren tanul, vagy játszik, tulajdonképpen milyen lehetöségei vannak, miket csinál, vagy szeretne csinálni.
freeality Creative Commons License 2003.02.01 0 0 13
Sziasztok!

Én indítottam a topicot és mielőtt gyanakodni kezdenétek: Én tényleg lány vagyok és tényleg zenélek. Basszusgitározom nyár óta, előtte síma szólógitárt tanultam.
Azért indítottam a témát, mert tényleg meg szeretnék ismerkedni zenész lányokkal, ugyanis nagyon keveset ismerek, azok is többnyire énekesek. Kíváncsi vagyok rá, hogy mit kezd a mai világban egy lány, akinek sokat jelent a zene és tanul valamilyen hangszeren.
Srácokat rengeteget ismerek, a legtöbb fiú ismerősömnek van köze a zenéhez.
Gondoltam arra is, hogy összeülhetnénk lányok zenélni, kísérletezni, esetleg összehozhatnánk valamilyen bandát, ahol egy szinten lévő zenészek igényes, nőies zenét játszanánk.

Sajnos a legtöbb tapasztalatom az, hogy aki lány és zenél valamilyen szinten, az rögtön punkot, kemény rockot, meg hasonlókat játszik. Sosem láttam még csinosan öltözött, jazzt, funkyt, latint vagy hasonlókat játszó női zenekart, akik ténylegesen hangszeren játszanak.

De amint látom itt a fórumon sem fogok partnerekre találni, mert nem lehet normálisan társalogni.

Előzmény: Zog (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!