Keresés

Részletes keresés

Renáta Nemes Creative Commons License 2013.06.07 0 0 17

Kedves Raggi!

 

Nem tudom, megkapod -e még ezt az üzenetet, de amennyiben igen, a segítségedet szeretném kérni!

Megtudnád adni annak a homeopátiás gyógyszernek a nevét, vagy annak a doktornőnek az elérhetőségét, akit említettél?

Köszönettel:

Reni

Előzmény: Raggi (11)
csumika Creative Commons License 2003.02.05 0 0 16
Hát majd meglátjuk, hogy alakul, de mindenesetre megköszönném ha megadnád a dokinő elérhetőségét az emilemre, márha budapesten van, előre is köszi
Előzmény: Raggi (15)
Raggi Creative Commons License 2003.02.03 0 0 15
A doktornő megvizsgálja a kutyát persze, ezt egy hosszú beszélgetés követi, aminek alapján kiválasztja, hogy milyen bogyókat adjon. Kis fehér bogyók, pont olyanok, mint a humán homeopátiás szerek. Elmagyarázza hogyan kell szedni és megmondja, hogy mit figyelj meg a kutyán. Nem biztos, hogy elsőre megtalálja a legmegfelelőbbet sőt az se biztos, hogy a Te kutyád esetében egyáltalán gyógyítható, én csak annyit tudok, hogy mi 5 doboz!!! antibiotikumot beszedtünk tavaly nyáron, amíg szedte a tünetek elmúltak de kb. 2 hét múlva újra kezdődött az egész. És akkor mondta a doktornő, hogy van ez a lehetőség, próbáljuk meg mert egyszerűen ennyi antibiotikumot nem lehet beszedni. A gyógyszer ára a mennyiségtől függően 500-1000 forint körül van, olcsóbb volt, mint az antibiotikum (nekem nincs olyna ismerősöm, akivel humán receptre fel tudnám iratni). Megpróbáltuk, mert veszíteni valónk nem volt és bejött. Már szedtünk homeopátiás gyógszert, amikor a mafi még növésben volt és iszonyú gyorsan nőtt (nagyon nagy fajta, pireneusi hegyikutya) és minden rothadó dolgot megevett, amit talált - akkor is segített.
csumika Creative Commons License 2003.02.03 0 0 14
És ez a homeopátia mit takar pontosan?
Előzmény: Raggi (13)
Raggi Creative Commons License 2003.02.03 0 0 13
Csumika! Pont ezért javasoltam a homeopátiát, mert nem kerül sokba.
Nem hiszem, hogy kellemes lenne a kutya számára, hogy véresre rágja a lábát, ebbe nem lehet ilyen könnyen belenyugodni.

Persze a Te lelkiismeretedről van szó.

csumika Creative Commons License 2003.02.03 0 0 12
Hát most elég jó néz ki, mert már nem olyan sebes, csak szőr nincs rajat, de ugylátom ez másoknak is olyan probléma amit nem nagyon lehet orvosolni, azaz igazság, hogy azért ez nem olyan nagy probléma, hogy vagyonokat fizessek azért, hogy elmuljon, szeretem a kutyám de ennyi cash-em nincs gyógyszerekre, ezt az alergiavizsgálatot azért majd megkérdezem, bár a doki mintha emlegette volna amikor ott voltunk, mármint az orvosi egyetemen, azért is kérdezetem, , csak gondolom ez is egy vagyon.
Raggi Creative Commons License 2003.02.01 0 0 11
Próbáltátok már a homeopátiát? Nekünk nagyon bejött. Az én kutyám is rágta magát, egyértelműen allergiás, a doktornőtől kaptunk homeopátiás gyógyszert és azóta, mintha elvágták volna. Elmagyarázta, hogy ezzel nem igazán tudnak mit csinálnak, vannak mérgdrága megoldások (Svájcba kell kiküldeni a kutya tesz eredméynét és ott csinálnak speciálisan az adott kutyának olyan 'koktélt' amit beinjekcióznak és akkor 70% esély van rá, hogy kb. egy évig tünetmentes. Ez olyan 50.000 forintba kerül.)
A homeopátiás gyógyszer sem olcsó de picit olcsóbb, mint az egyéb állatgyógyszerek.
Akit érdekel, szívesen megadom a doktornő elérhetőségét.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.31 0 0 10
Azért ne essünk túlzásba... nekem gyakran sikerült egy ilyen egy hetes kötözéssel sokáig tünetmentessé tenni a kutyát. Ha a seb lehiggadt, gondolom minden épeszű ember abbahagyja a kötözést.

Bár engem is idegesít mi lehet a baj, vagy mit gondol ilyenkor a kutya, amit nem tud a tudomásomra hozni. DE mivel nálunk ez már vagy 8 éve tart, egyszerűen együttélünk vele, én nem akarok senkit az állatorvosról lebeszélni sőt, viszont van amire nincsen válasz.

Előzmény: Wet RinR (9)
Wet RinR Creative Commons License 2003.01.31 -1 0 9
Igen, a Betadine gombaölő is, viszont van egy olyan hátránya, hogy gátolja a sebgyógyulsát. Szóval ha sokáig kötözgeted Betadinnal, akkor nemcsak allergia-teszt kell, hanem bőrátültetés is. Zsolt
Előzmény: AliceCsodaországban (8)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.31 0 0 8
Azért addig is megpróbálhatod bekötni a következő módon: néhány gézlapot összefogsz, arra töményen rácsepegteted a betadint, ezt rá a sebre, ezt átkötöd gézzel, majd a gézre rá a legvastagabb leukoplaszt tekercs, lehetőleg kétszer, hogy olyan legyen mint egyfajta gipsz. Arra kell vigyázni, hogy ne legyen túl szoros, ne szorítsa el a vérkeringést, kétnaponta kell újrakötözni, a leukoplasztot persze csak ollóval tudod eltávolítani. A betadin gombaölő is.
Előzmény: csumika (4)
Wet RinR Creative Commons License 2003.01.31 0 0 7
Igen, van allergia-vizsgálat. Az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászatán van bőrgyógyász szakrendelés, ott csinálják. Az egyetem központi számán előre be kell jelentkezni. Ugyanúgy mint embernél, a kutyánál is minden okozhat allergiát: így az étel is. Az, hogy váltva kapja nem számít, mert legalább 6 hétig tart míg kiürül a kiváltó allergén. Zs
Előzmény: csumika (4)
wyldy Creative Commons License 2003.01.31 0 0 6
Kuytaallergia-vizsgálatról még nem hallottam, annakidején a doki nekünk nem említette, hogy lehetne ilyet csináltatni,hogy biztos por-allergiás-e, de attól még elég valószínű, hogy létezik ilyen...jópénzér' persze...
Bekötni mi soha nem kötöttük be neki, mert akkor képes lett volna máshol rágcsálni, kötés fölött-kötés alatt,meg persze ő is leszedte volna előbb-utóbb...a Te blökid is úgy rágja magát, hogy közben "csámcsogós" hangok hallatszanak??? Mert a mienk jó hangosan csámcsogott is hozzá...sokszor arra ébredtünk, és el se tudtuk képzelni, hogy mit eszik...aztán rájöttünk hogy saját magát..:o))
Előzmény: csumika (4)
csumika Creative Commons License 2003.01.31 0 0 5
Ja és törése nem volt, műteni meg csak a hasát műtötték.
csumika Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4
Orvosnál már voltam vele tavaly, azt mondta valószínűleg atka alergia, épp ezért is kezeltük ellene, főlírt a doki szert, megmostuk vele meg minden, de mint írtam az se segített, persze lehetne más alergia is, de a doki azt mondta az csak időszakos lenne pl virágpor stb alergia, de most már folyamatosan csinálja, meghát télen nem valószínű, kaja se lehet, mert száraz kaját, konzervet, meg sima fözőttett kap felváltva, komolyan jobb dolga van mint nekem:). Bekötni azé nem tudom mert felrakom rá estére leszedi ráadásul akkor még jobban kirágja, egyébként én is betadinnal kenegetem, legalább el ne fertőződjön, gondoltam én is unatkozik vagy valami, de amikor otthon vagyunk és foglalkozunk vele akkor is csinálja. Könyveknben meg mindig csak a por, meg atkalergiát írják. Nem tudjátok kutyánál van alergiavizsgálat?
wyldy Creative Commons License 2003.01.31 0 0 3
A mi kuvaszunk is rágta a két első lábát...régebben a hátán is kitépkedte a szőrt, de erről később leszokott...a lábrágás viszont megmaradt nála.
A mi kutyinknak valószínűleg por-allergiája volt,dokinak is megmutattuk, és ő is ezt mondta...
Van egy kutyás könyvem,és utánanéztem benne ennek a dolognak. Azt írja, lehet allergiás bőrbetegség (por,bolhacsípés,növénypollen,haj,szőr,vegyszer,táp..stb..),vagy pszichogén eredetű.Az utóbbit nyugtalan,ideges természetű kutyáknál említi,ha pl.életrendjükben változás áll be (séta elmarad,gazdi távollétében unatkozik),és ilyenkor rágcsálja magát a kutyi...
Én ennyit tudok csak hozzáfüzni a témához, de dokihoz mindenképpen vidd el!Lehet hogy ő sem fogja tudni megmondani, hogy mitől van, de hátha szerencséd lesz, és ad vagy mond valami okosságot... :o))
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.31 0 0 2
Az én kutyám ugyanezt teszi. Azon a lábán rágja ki, amelyik műtve volt, mert el volt törve. Hol abbahagyja, hol nagyon rágja. Előtte nem tette. Azt mondta az állatorvos, hogy lehet, hogy valami idegsérülése van, és az irritálja, ha nagyon véresre rágja, kenjük be betadonnal, és kössük be. Azt mondta, sajnos nem lehet vele mit csinálni. Már 9 éves, és kb 8 éve ezt csinálja.
Előzmény: oncogito (1)
oncogito Creative Commons License 2003.01.31 0 0 1
Kedves csumika, állatorvosra gondoltál már?
Lehet bőrbetegség az ok, lehet csontrendszeri gond, lehet keringés okozta zsibbadás, és még számtalan. De ha kirágja, akkor biztos hogy okkal teszi és nem pszichés.
Szerintem feltétlen vidd orvoshoz.

oncogito

Előzmény: csumika (-)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.01.31 0 0 0
enni szoktál neki adni? ;O)

0

csumika Creative Commons License 2003.01.31 0 0 topiknyitó
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, hogy tudja e valaki miért rághatja egy kutya állandóan egy foltban a lábát, és hogy mit lehet vele csinálni.
Nekem egy vizsla-labrador keverék kutyusom van. A probléma, hogy a bal első lábán kb 10 forintos nagyságú folton mindig sebesre harapdálja, nyalogatja a lábát, kiszedve a szőrt, úgyhogy állandóan kenegetem fertőtlenítővel a seb miatt. Csak azen a részen csinálja sehol máshol . Próbáltam már, élösködő elleni szerrel, mert úgyhallottam atkától lehet ilyen, de az se használt, probáltam, hogy egy hétig rárakom a "trombitát" a fejére, hogy ne csinálja, de miután begyógyult, újra kiharapdálja, ráadásul sajnálom, mert ilyenkor semmitse tud normálisan csinálni. Régeben csak ősszel csinálta, de most már egész évben ez van. Kérlek titeket ha valakivel ez előfordult és tudja az ellenszert, vagy az okot akkor mondja el.
Köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!