köszi a válaszokat!valóban nem ez a fő baj.a szelepet nem tudja/akarja működtetni a vezérlő,testek tápok rendben.lehúzott csatlakozónál is lát EGR áramlást és nem jelez áramköri hibát.
Csak a gondolatmenetemet szeretném megosztani.Suzuki Liana 1.6 benzin.P0400 hibakód.Cseréltek 1 bontott és egy új EGR szelepet.Hibakód maradt.Átnéztem az autót szelep működik,tiszta,rávezető cső,elmenő cső tiszta.Viszont nincs benne katalizátor.Lehet ez a hiba oka?Nincs katalizátor kicsi a folytás ezért nincs akkora EGR áramlás.
értem.., vagy legalább is ugy csinálok mintha érteném.., nagyon ritkán használom a VCDS-t....
Ilyesmire gondolsz : 09 es vezérlő---mérőbblokk vagy kibővitett mérőblokk--- ha ide sikerülne eljutnom és ablaktörlöt találni, akkor kapcsolgatom a kart.,és kikapcsolt állsban "0" -t látok akkor jó a kapcsoló???
Abl.motor hagyományos három kefés és mechanikus végállásérintkezők???
lehet hogy revideállnom kell az ablaktörlő kapcsoló csere forszirozását???Irásod után mégegyszer utána olvastam....,amin elegánsan átsiklottam...
"limit switch"-hez nem kell oxfordi angol...,beletetted a bogarat a fülembe...., Egy csomó kapcsolóhibás video -. meg forum beirás lehet hogy tulsulyba került és bevitt az erdőbe????
Most telefonáltak : Holnap jön az autó.., jelenleg megint nem lehet kikapcsolni ., mert ki állásban., valamelyik szakaszos állandóan megy..,és lesz új kapcsoló is kipróbálásra!!!
Nem ...,mert alkalmilag csinálja.., de mindig visszajön.., de végállásba mindenhonnét mindig visszamegy...,amikor rájön a hiba ,,.akkor kikapcsolt állásban is szépen müködik a beállitott intervallumnak megfelelően...,gyujtással kikapcs kell a leállitáshoz...
Vegyem le a motort???
Próbálok szerezni próbának egy uj kapcsolót.., az a bökkenő .,hogy akkor valószinüleg éppen gyárilag is jól fog müködni.., és ez a tutti donoros figura nem lesz perdöntő.
Fábia Mk3. Ablaktörlő kikapcsolt állásban is müködik, nem folyamatos hanem szakaszos üzemódban!
Sziastok!
Szerintem itt van a kutya elásva.., már ezen a régebbi Fabia mk2-es autóablaktörlő rajzán is felmerül bennem a kérdés:
A "'10"-essel jelölt "electronic controll modul"., (ahová az ablak.törlő kapcsoló vezetékei becsatlakoznak.,) Fizikailag hol található? És mit értenek alatta : Egy sima relét vagy egy BCM-????
1.Egy különálló "hagyományos" kihuzható-cserélhető intervallum relében?
2. A relék már a BCM alaplapjára vannak fölforrasztva?
Az autó nincs itt megvizsgáláshoz a fentieknek.Alvázszámalapján az autosboltosok állandóan gyári számokat kérnek eldöntéshez., milyen is az a abkaktörlő relé...
Egyébbként ez a alvázszám:"TMBEM6J3FZD24974" Fabia 3. 1.2/66kw CJZ.
Összegezve: Ezen a Fabi III-oson van különálló -kihuzható-cserélhető Abkaktörlő ütemszabályzó relé vagy nincs?????
köszi mindem infót és ödv.
U.I: Sajnos nem tudtam feltölteni a Fébia II-es rajzot.
Tapasztalt valaki már ilyesmit??? És mi lett a nóta vége???
Fabia III. 1.2 66Kw. 2015. CJZ24.
Ablaktörő mükődik normálisan .,mindkét folyamatos és egy szakaszos üzemmódban is.., végállás is jó.., Probléma hogy a kapcsoló leállitás "0" poziciójában is állandóan szakaszos üzemmódban megy az ablaktörlőmotor.., csak gyujtáslevétellel lehet leállitani!!!
ABS pumpa motor hiba - kocka csere. Olcsóbb a bontott, mint a felújítása a motornak.
Ha Ate kocka van benne, a bontottat nyugodtan kukázhatod, mert ugyanolyan fos, mint ami benne volt.
Ez az autó pont abból a korszakból való, amikor gagyi szénkeféket raktak a motorba, egy idő után megbillentek a hüvelyben, és onnantól nuku ABS, mert kontakt sincs. Csak a szénkefék cseréje (felújítás) jelent tartós megoldást.
Ha Bosch, akkor lehet, hogy megúszod a bontottal is.
Addig jó, amíg van olyan, aki kifizeti. Akkor nincs gond.
Vagy ér annyit a kocsi, hogy megérjen ennyi plusz munkát.
Most küldök egy lerakott 2004-es 4-es Espace-en. Több minden rossz rajta, mint jó...
ABS pumpa motor hiba - kocka csere. Olcsóbb a bontott, mint a felújítása a motornak.
Elektromos kézifék hiba.
A váltó néha belép vészüzembe, mikor N-D-be kerül. Fokozat kapcsolóra panaszkodik. A csatlakozója nem volt rendesen össze tolva, mert rojtos volt már benne a víztömítés. 1 láb kirohadt. Áthidaltam.
A másik váltó stekkernél szintén volt egy szinte teljesen eldörzsölődött kábel. Plusz az akksi alatt is találtam a csati sornál 3 vezetéket, ami ilyen volt.
A motor terhelésnél a nagy karter nyomás miatt (0,8-0,9 bar!) fröcsköli az olajat a szelepfedél tömítéseknél. A pálcát kitolja... Kapott egy másik, vastagabb karter visszavezető csövet. Megmértem a veszteségét, az alapján még használható állapotban van. Viszont a visszavezető csőbe bele fújva, sípolt, trombitált. Gondolom koksz lerakódás elvékonyította az amúgy sem vastag gége cső szerűséget.
A turbó, kipuff kifúj valahol. Ezek turbót cseréltek rajta 1 éve. De sehol egy új tömítés, rögzítő csavar, anya. Minden ment vissza eredetivel. Levettem volna neki a turbót, de a belső rögzítő anya az elmenő kipuff csőnél nem tudom levenni 6 lapú kulccsal, mert leforog róla a kulcs... Ez van a lerosszabb helyen... motor ki. Vagy ilyen marad.
A szívócsőben a swirl vákuum dob elereszti a vákuumot. Szívócsővel egybe van építve. lehet cserélni...
Ez miatt alacsony fordultról nehezebben szedi össze magát.
És még sorolhatnám...
Legjobb lett volna visszaadni, nem bele kezdeni...