Keresés

Részletes keresés

chris2002 Creative Commons License 2004.07.16 -1 0 3

Nos, jó rég szóltak hozzá a topichoz, de most megtöröm a csöndet.

Épp most olvasom másodszorra a néhány hozzászólással lejjebb említett William Goldman könyvet, ami szerintem állati jó (még ha néhol hatásvadásznak is találom) Azonban kb a felénél hasított belém, hogy "Te jó ég, hát ennek a hapsinak van egy másik (kb 20 évvel ezelőtti könyve), mért nem azt szerzem meg inkább repeta helyett?" Nos, kicsit körbenéztem a könyv után kutakodva, de sajnos nem találtam sehol sem eladó példányt, de még csak a nyomát sem, hogy Magyarországon megjelent volna. Szóval, ha esetleg valakinek van egy példánya (akár eredeti nyelven), az lehet, hogy engem érdekelne. Egész pontosan erről a könyvről van szó:

William Goldman - Screen trade: A personal view of Hollywood and screenwriting (Kalandok a filmszakmában - szubjektív fejtegetések Hollywoodról és a forgatókönyv-írói mesterségről) Jó lenne, ha megdobnál egy e-maillel.

 

gerbils

mmBálint Creative Commons License 2003.02.10 0 0 2
Ray Carney: John Cassavetes filmjei - a bizonytalanság kalandja. Jó ronda a magyar kiadás borítója (Osiris, kb. 2002). Jó kis könyv. Cassavetesről valahol van magyar honlap is.
Classic Girl Creative Commons License 2003.02.10 0 0 1
Krisztus utolso megkisertesenek a forgatokonyve.
Előzmény: Luca Brasi (0)
Luca Brasi Creative Commons License 2003.02.10 0 0 0
Na jó, kénytelen vagyok felhozni a topicot.
Jelenleg William Goldman Mit is Hazudtam? című könyvét olvasom. Ő írta többek között a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, és a Maraton életre-halálra forgatókönyvét is.
Luca Brasi Creative Commons License 2003.01.30 0 0 topiknyitó
Ide jöhet minden mű, amit a mozgóképpel foglalkozik, hátha még nem olvastunk mindent.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!