Közkívánatra, valamint az újoncok és a forróbb fejű őstagok okulására az alábbi szösszenetet kéretik elolvasni mindazoknak, akik először járnak itt és azoknak, akik csevegni kezdenek friss topiklakóinkkal:
holnap haz nezes. innentol elvileg csak rajtunk all. ..hat rajtunk nem fog. :) 3 szint, viszonylag uj epites, dupla garazs, 140 koruli Nm. 5-10 perc setara nagy :o erdo..to. folyo.. stb. . £1300.
mar csak egy faszantos 7 seatert kell talalnom.. :)
A judge ordered both men to be deported to Pakistan nearly a decade ago, but bothrenounced their Pakistani citizenshipdays before a court appeal against the Home Office order.
Vagy: "It's it em em ten, sure. Tent? The machine was bisteak. Steak? Oi. Sure. Orders. Ordered was. It was. Ok. It's a koan. Prematurely. What was it about, tent? Ten. Ten. Em ten. That's huge. Steak. Let's move to the next pint."
Abszolút nem beszéltünk sem kajáról sem sátorozásról 😂
Koszi... Amivel odafelé megy, az mindketto 70% alatti "teljesítményu" elmult 6 hónap adatai alapján. Gáz. Visszafelé kicsit jobb, de nem sokkal. Ahogy nézem átlag minimum hetente 1x meg fogja szívni valamelyik irányba. Gáz.
Feleség korábban mindig Sleep módba tette a PC-jét. Na, most már nem. Ugyanis kb. 2 másodperccel sleep módba lépés után magától feléled. Nézegettem fórumokban, rengetegnek van hasonló problémája, kipróbáltam néhány okosságot, no joy, kihúztam minden USB eszközt és letiltottam a bluetooth-ot, akkor is feléled. Hagytam a fenébe. Mondtam hibernálja. Megpróbálta. "Windows can't hybernate". Why? F**k knows, just because, nincs magyarázat. Na jó, akkor leállítja. Ami lehet 10 másodperc... vagy 10 perc... Windows 11 abszolút vicc. A tragédia hogy emberek 95%-a nem próbált ki még egy Chromebookot, vagy ahogy kollégáktól hallom MacBook-ot, mindkettő fényévekkel jobb mint ez a Windows 11 nevű crap...
Hát mikor ott voltam az is ilyen volt. Minden vonat késett egyre tobbet es tobbet, aztán egyet toroltek, három meg egymás után érkezett meg 1 perces beosztásokkal LOL.
azt mondták, hogy nem cserélik le a régit, csak mindig annyit bocsájtanak ki, ami kell a pótlásra, de az új bankjegyek tartóssabbak, így kevés lesz lecserélve...
Feleség vonattal munkába járása egyre neccesebb, mert absoltely ridiculous mértékben xarok a vonatok. Minap el kellett vinnem munkába, mert két vonatot is töröltek így egyszerűen nem volt vonat amivel menni tudott volna. Aztán meg hazahozni, mert 4-ből 3 vonat törölve volt. Ma reggel a korábbi vonat törölve, a rendes meg 14 perc késésben már most (és nő a késés)... Abszurd...
Hová tuntek a III. Károlyos bankjegyek? Amikor kibocsátották oket, akkor "dölt" az új bankjegy, aztan eltuntek és csak QE2s-sal talalkoztunk az elmult par hónapban.
Ti is így tapasztaljátok vagy ez speci jelenség mifelénk?
OnePlus is jó volt... amíg a 8T ki nem futott a szoftver update időből, aztán meg elkezdte magától feloldani magát a teló. Amúgy sokkal gyorsabb mint a Samsung, de nem elsősorban hardver miatt (bár azonos árba kerülő telók közül a OnePlus mindig jóval erősebb hardverben is mint a Samsung), hanem a szoftver miatt. Sajna mostanra elszállt az áruk, a OP 13 például gyakorlatilag egy ezres...
Nekem a Samsunggal mostanában csak az aksi a bajom. Pl.
Itt a £1000+-os Samsung S25 ultra, 8.2mm vastag (kamera modul nélkül persze), és hagyományos li-ion 5000mAh akksi van benne ... csak úgy mint a S24 Ultra-ban... meg előtte az S23 Ultra-ban... meg előtte az S22 Ultra-ban... meg előtte az S21 Ultra-ban... meg előtte az S20 Ultra-ban... Hat éve nem fejlesztették érdemben az akksit, ez azért gáz.
Összehasonlításul, itt a Xiaomi Redmi K80 Ultra, ami egy £300-as telefon, pont ugyanúgy 8.2mm vastag (kamera modul nélkül persze), és egy szilicium-karbon li-ion 7410mAh-s akksi van benne, azaz ugyanolyan vastagság mellett 1.5x nagyobb.
És akkor ez csak a kapacitás... Samsung 45W-al tölt maximum, de mérések szerint 20-80% között is csak inkább 35W az, és csak nagyon rövid időkre éri el a 45W-ot, ha egyáltalán. Ezzel szemben a kevesebb mint 1/3-ad annyiba kerülő Redmi meg 100W-al tölt ténylegesen 20-80% között, azaz majdnem 3x gyorsabban.
Szóval Samsung akku terén gáz. Meg Google is. Meg Apple is. Ha tovább ülnek a babérjaikon egyszer csak azon kapják magukat hogy elkezdi a nép a konkurencia telóit venni... Egyelőre az a szerencséjük hogy a legtöbb user szolgáltatótól veszi a telókat, és azok elsősorban ezt a hármat árulják. De ha egyszer a kínaiak is leszerződnek a szolgáltatókkal, változik a helyzet...
The Samsung Galaxy S24 Ultra is equipped with a Gorilla Glass Armor display, which features a built-in anti-reflective coating designed to reduce glare, improve visibility in bright conditions, and enhance color vibrancy. Reviews and user feedback indicate that the anti-reflective properties on the bare S24 Ultra are noticeably better than older models, such as the S23 Ultra, particularly in outdoor environments.
However, some users have reported that the factory anti-reflective coating can deteriorate over time, sometimes peeling or wearing off, leading to a smudged or dirty appearance (even though the glass itself isn’t scratched). Samsung's service representatives have suggested using screen protectors once this occurs, which may seem counterintuitive as these protectors often cover or affect the anti-reflective effect
The anti-reflective screen of the Samsung Galaxy S24 Ultra works through a nano-scale layering process applied directly to the glass, not just a simple surface coating. Here’s how it functions:
Corning's Gorilla Armor glass on the S24 Ultra is produced by depositing nanometer-thick layers using a uniform plasma in an argon-filled chamber. This advanced process integrates the anti-reflective properties into the structure of the glass itself rather than adding a fragile, external coating.
Some of these ultra-thin layers act as tiny one-way light dispersion filters. When strong external light hits the screen, instead of reflecting it directly back (which causes glare), these layers scatter and diffuse the light within the glass. That means you see only a faint, diffused reflection of bright light sources, not a sharp glare, which significantly improves screen visibility even under harsh sunlight.
According to Samsung and Corning, this approach can reduce glare by up to 75% compared to previous screen materials and is also more scratch-resistant and durable than typical glass solutions.
This integrated, nano-engineered approach means the anti-reflective effect is long-lasting and doesn’t simply wear off like a traditional surface coating might. User feedback reveals that the difference in real-world use is dramatic, making the S24 Ultra easily viewable even in direct sunlight and with polarized sunglasses.
Az biztos, hogy nagyon látványos a különbség, különösen szabad ég alatt sötét tartalommal nem lehet nem észrevenni a különbséget más telókhoz hasonlóan. Viszont érdekes az, hogy Samsung szerint ez nem jön le mint egy hagyományos zsírtaszító réteg, viszont mag a Samsung is elismeri hogy ha mégis akkor tegyél fel rá képernyővédőt :-)) Szóval fene tudja mi az igazság LOL
En sokszor futok telefonnal a kis zsebben, nem mernem kepernyovedo nelkul rendszeresen csinalni. Errol a szuper kepernyorol nem is tudtam, koszi,- az egyeb specifikacioi miatt vettem az S24 et
Oh, okay. De akkor nem használod ki az egyik legjobb funkcióját. Tescoban mikor nézegettem anno, az volt a szembetűnő, hogy mennyivel kevésbé volt "black mirror" mint a többi teló. Úgy olvastam hogy az üveg (és pláne fólia) képernyővédők közelébe nem jönnek csilligásmentesség szempontjából a S24/5 Ultra képernyőjének.
Én egyik eddigi telómra se tettem képernyővédőt, és néhány csak kikapcsolt képernyőnél és csak megfelelő szögben éppen hogy látható hajszálvékony karcnál ami mindennapi életben abszolút észrevehetetlen eltekintve sosem lett karcos egyik sem. Ezek a Gorilla Glass-ok igen jók. Egyedül a homok az ellenfele minden ilyen üvegnek, de nem nagyon járok tengerparton :-)
Nem tudok nyilatkozni az S24 es kepernyojerol mivel az elso hasznalat elott nalam mindenre uveg kepernyovedo kerul- 4 honapja van meg, nincs vele gond. Gondolom alatta nem kenodik semmi (de en nem is tudtam hogy valami faramucisag van a kepernyojeben...)