Közkívánatra, valamint az újoncok és a forróbb fejű őstagok okulására az alábbi szösszenetet kéretik elolvasni mindazoknak, akik először járnak itt és azoknak, akik csevegni kezdenek friss topiklakóinkkal:
Csoda tortent: a magas inflaciora es cost of living crysis-ra valo tekintettel szeptembertol mindenki a cegnel aki £40K-nel kevesebbet keres kap 3% extra fizetesemelest.
Pénteken megnéztünk egy Pathfindert. 2006 2,5 dizel 17x paci automata.
Hát vonóhorog nincs de van 10 hónap mot.
Megyünk helyihülye már egy másik kocsiba vár valami félreeső utca.
Valami fólia van a jobb első fényszoron /képen kicsit látszott jól fotozta probálta takarni/
Egyböl beröffenti,/már gyanús/ hadarja a hülyeséget, leállitom a motort, bal első fék szar. Körbeszaladom gumik jók, tárcsák jók annyira nem lelakott szar.
Nyitom a motorháztetőt.. kupak az ablakmosón nincs, nincs elvezető a tágulásin hát akkor nézzünk bele. Emberünk ideges ő nem szerelő...
Olajemúlzió... Hát ez akkor kezdő hengerfejes.. Ő nem tudja. Olajat nézem nem keveri. Kinyitom a hütőt ott jön a finom caffe lateee.
Kell e a kocsi?
Nekem nem. Az hogy megcsináljam min 1000 ahhoz meg drágán adja hogy hengerfejes.
Oké ő siet a haverjához.
Menjél.
Oké 1300 ért vettem az l200 at de az nyilvánvalóan szar volt, és ennyibe mentek. /700-1000nél többet nem ért./
Ami hamarosan következik, az az erdészetek alapítványi formába történő kiszervezése, hasonlóan az egyetemekhez. A kuratóriumi tagok fidesznyikek lesznek, leválthatatlanok, megy ez az érték is a levesbe, zsebekbe.
Valahanyszor kijelentkezek, bejon az index hir focimlapja, mint kilepo oldal. Igy tudtam meg, hogy kik leptek fel a Szigeten tegnap is es ma is. Szerencsesnek erzem magam, hogy en meg a 90-es evekben tapasztalhattam meg a Diakszigetet (meg annak hivtak), mielott megfertozodott volna dj-vel, technoval meg billboard chart top listas, overrated autotuned gagyi electro pop szarokkal. nekem meg Slayer jutott, ma meg J.Bieber, Calvin Harris hulladekok vannak.
Ami lemaradt: az is segit, hogy esetedben nincs hotarolo - hot magaba zsivo tomor tegla kivul, ellenben hot viszavero bevonatos hoszigetelo rendszer. Nincs a haz lehutese ellen dolgozo hotarolo futotest odabaszva homlokzat gyanant.
Ezt az "atertekeljuk Spanyolorszagot" hszt lehet elmentem valahova, hogy Januarban bemasolhassam ide, amikor epp fazol ;)
Reszemrol eleg lenne egy haz is, nyilvan Norvegiaban, es Bergen-tol nem delebbre. Oslo mar csak azert sem, mert nem vagyok fovarosi gyerek, nem szeretem a nyuzsgest.
Hát átértékeljük a "Spanyolországba / Costa Ricába megyünk majd nyugdíjasnak" ötletet. Maximum valami hegyvidéki hűvösebb részre. Ez a pár hét meleg elég is volt itt, ott meg ugye van 4-5 hónap ilyen forróság... Ráadásul Spanyolország nagy része sivatagosodik is el, márpedig ez a széna szerű kiszáradt sárga fű ami itt van se vidító. Costa Ricában meg még jó párás is a levegő, Florida ízelítőt adott belőle, egész évben olyant, hát nem tudom. Lehet hogy Brisbane se jött volna be hosszú távon. Legjobb lenni nyerni a lottón, és venni két házat, egyet valahol Barcelona vagy Marseille környékén ahol a teleket töltenénk, egyet meg valahol Norvégiában ahol a nyarakat töltenénk LOL. Esetleg egy harmadikat meg a Kanári Szigeteken ha nyaralni akarunk :-))) Aztán persze lehet hogy normális hőszigetelésű és netán légkondis házban nem bánnánk a meleg nyarat... De így ez a hetekig 35 fok van a házban kicsit kimerítő...
Az emberek fejeben valoszinuleg a sok evtizekkel ezelottrol ismert nagyon basic Hungarocell lehet bevesodve, pedig a valasztek meglepoen szeles ma mar.
Nalunk pedig olyan fal van, ami kivul 1 sor tegla (lapjara fektetett sima tegla), aztan fa-rács (ehhez szepen hozzaszogelve a teglafal, hogy ne doljon ki), majd gipszkarton.
Ezert kell minden viszonylag nehez dolgot olyan tiplivel felakasztani, ami atmegy a vastag gipszkartonon, es ott kinyilik mint a pillango.
Es a mi kornyekunkon ez a tipikus haz.
Persze az is lehet, hogy ezt nem cavity wallnak hivjak, hanem mondjuk semi-cavity wallnak ;)
Kollégám gondolkozik hogy iPhone 13 Minit venne. Mintha valakinek lenne ilyen itt a fórumban? Tapasztalat? Főleg az üzemidő és a töltési sebesség miatt aggódik.