Keresés

Részletes keresés

idejétmúlt Creative Commons License 5 órája 0 0 154323

Helyem sincs pénzem meg végképp.

Agency is megaszonta.

Előzmény: cam aro (154320)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 5 órája 0 0 154322
Jó pont
Előzmény: cam aro (154319)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 5 órája 0 0 154321
Ez mondjuk igaz. Ez lesz, megy amíg megy hacsak nem jön fel valami nagyon durván jó ajánlat
Előzmény: idejétmúlt (154318)
cam aro Creative Commons License 5 órája 0 0 154320

mennyit kinalsz erte... : :))

Előzmény: idejétmúlt (154318)
cam aro Creative Commons License 5 órája 0 0 154319

ez nem regi auto. ..
es meg csak nem is biztos hogy szar. 

neked nincs kedved a javitashoz, nem is akarsz erteni hozza. 

hat... akkor fizess..  :) 

regi kocsi javitasa, uj auto vasarlas... leasing.. 
szerinted van ebben a halmazban olyan osszetevo ami nem a te penzed aran novelne a profitjat ? : 
nincs. 
csak az aranyok nem mindegyek..
nem tudok jo tanacsot adni.,.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (154317)
idejétmúlt Creative Commons License 5 órája 0 0 154318

Túltolod. öreg kocsi. Megy amíg megy.

Keresed a problémát.

Régen a lada jó volt ha indult ment meg megállt.

Én nem baszakodnék vele, ha esetleg kapsz egy jó árat érte szabadulj meg töle azt menj a lizingre.

Még beleszaladhatsz egy jó ajánlatba.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (154317)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 5 órája 0 0 154317

Régi autó úgy jó, ha ért hozzá az ember, van szerszáma, az se árt ha autószerelő a foglalkozása :-))

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (154316)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 6 órája 0 0 154316

Kicsit kezd a hócipőm tele lenni az autóval, lehet hogy műszakiztatás után (január eleje) mégiscsak lízingbe vágunk.

1) Az accessory belt ugyanúgy sikít fél percig - egy percig hidegben vagy nedves időben mint eddig. Ha jól értettem lehet bármelyik csapágy, tensioner, generátor, tökömtudja mi más.

2) A resistor holnap lesz cseréltetve, reméljük az új nem száll el, azaz csak a resistor adta be a kulcsot és nincs baja a ventillátor motorral.

3) Valamiért bazira párásodni kezdett úgy egy-két hete az autó belül. Pl. most szó szerint le volt fagyva a szélvédő belül is, és 10 miles után még mindig vízcseppek táncoltak belül. Remélem nem a légkeringető kapcsoló döglött be és maradt fixen belső keringetésen (a Vauxhallban anno ez történt, vágni lehetett pár perc után az autóban a párát).

4) Valamiért nem fúj most már 4-es (maximum) fokozaton se annyira a ventillátor mint korábban

5) Valamiért közel sem fúj olyan meleget mint korábban, anno olyan forrót fújt pár perc után hogy égette az ember kezét, most meg olyan melegecskét...

6) Valami zörög/klattyog időnként elől a motortér környékén - nem a légszűrő (az is zörög még) hanem valami más -, de csak menet közben csinálja, talán futómű vagy tökömtudja mi más.

Ugh... Ez már megint mennyi lesz megcsináltatni... Ha egyáltalán rájönnek hogy mivel mi a baj. És ha nem úgy csinálják meg mint az ékszíj cserét, hogy az alkatrész új, a probléma meg megvan ugyanúgy köszöni szépen...

Előzmény: cam aro (154314)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 6 órája 0 0 154315

Én most emelem 8%-ra, és 9.3% a munkaadói.

Az se mindegy hogy mibe fektetik, a mi nyugdíj kezelőnknél vagy 100-110 csomagból lehet választani max 10-et tetszőleges arányban. Én magasabb kockázatúakat választottam pár éve azóta látványosan több a növekmény

Előzmény: ocso79 (154313)
cam aro Creative Commons License 7 órája 0 0 154314

motor A.
X narancs.
lejaro mot /javitasok /  miatt sorn, de  biztositva. 
(insu 270/y)  

motor B ,
X fekete.
friss mot. taxolva.
de nincs bizti...

tegyuk at motorA  biztositast motor B-re.
nem tudjak. 
torolni fee mentesen igen. 
torold. 

ok. 
goto gocomper.  
uj ajanlat 180/y .

UGYANATTOL a companytol..ugyanaz kondiciokal.. :DD 

Előzmény: idejétmúlt (154311)
ocso79 Creative Commons License 7 órája 0 0 154313

Igen halottam rolla de még talán az átlagnál kicsit jobb. Nallam 9% a munkáltató Én.meg 10% így talán nem lesz baj .... talán. 

Előzmény: Némedi László __ (154312)
Némedi László __ Creative Commons License 7 órája 0 0 154312

nekünk van calculatorunk, amely szépen megadja mit kap(hat)unk. Aztán majd meglássuk, mondta a vak ló...

már nem annyira golden plated, mint régebben...

Előzmény: ocso79 (154310)
idejétmúlt Creative Commons License 8 órája 0 0 154311

Házkeresés mert a council nem gyün össze.

3 szoba.

3 ház. 1000-1200.

Agency ház ez a ház drága nekünk /1100/ meg a tulaj is a legjobb bérlőt akarja.

2 full timos nyomorék vagyunk..

Másik ház is drága nekünk és kész.. 1200

Van egy olcsó ház 995 és 1100 depó. A gettóba a walkon.

A sarki ház sincs itt kiadva mert nem találnak rá bérlőt, mert a legjobb kell. Aki csak fizet és benne se lakik!

Előzmény: cam aro (154262)
ocso79 Creative Commons License 8 órája 0 0 154310

Mondjuk Ti közalkalmazottak nagyon jól jártam ezzel, ellenben a fizetés meg gondolom kevesebb mint a magán szférában.

Ezért járok Én Skodával meg kerékpárral kérem. A YT tele videókkal hogy kell ezt csinálni hogy jól jöjjön ki. A titok kezd minnel hamarabb.

Előzmény: Némedi László __ (154308)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 9 órája 0 0 154309

Ezt is elmentem Google Keep-be :-)

Előzmény: Némedi László __ (154308)
Némedi László __ Creative Commons License 9 órája 0 0 154308

persze ez is félreérthető, természetesen magán pénz került bele, csak úgy hívták kötelező magán, a különbség az, hogy a magánban nyilvántartják mit fizetsz be, és az alapján kapsz vissza, mint itt is, az állami viszont kitalálja, hogy neked mi jár, nem feltétlenül érdekli, hogy az évek folyamán mit fizettél be, na meg van minimál nyugdíj, stb...

Volt még az önkéntes is, de az még elméletileg most is van.

Amikor visszaolvasztották az államiba, akkor persze volt ígéret, hogy nyilvántartják egy számlán, hogy mit fizettél be, de ez persze elszállt a füstbe.

Az irány jó volt, mert mégis öngondoskodásra tanított volna (nem az elején, hanem később), most ez senkit nem érdekel, mindenki azt hiszi minden jár neki, majd panaszkodnak, hogy a nyugdíj kicsi, mert egyre kevesebb ember tart el egyre többet (mert államinál most nincs megtakarítás, hanem ami bejön az megy ki, a különbözetet az állam állja, míg a magán elméletileg eltartja magát, mert úgy viselkedik, mint egy megtakarítási forma).

Ez egyébként nem túl jellemző forma (állami + magán), de az angoloknál ez van, de a legtöbb országnál csak állami van, Sas ezért sápítozhat, hogy milyen kicsi az angol állami a többi országhoz, de itt a magán legalább annyi mint az állami, máshol nem ez a helyzet).

Előzmény: Lelkis Béla (154306)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 9 órája 0 0 154307

Köszi, ez eddig a legvelősebb, legérthetőbb magyarázat, hogy mi is történt vele.

Előzmény: Lelkis Béla (154306)
Lelkis Béla Creative Commons License 10 órája 0 0 154306

Miután a magánnyugdíjpénztár csak a nevében volt magán, ugyanis az állami nyugdíj járulékát csatornázták át oda, valóban csak vissza lett állítva az eredeti állapot. Tehát SOHA NEM került bele magánpénz, az állami kassza lett deficites, mert az állami nyugdíj járulékát tették át oda.

Persze az állami kassza deficitjét honnan pótolták? Kölcsönkérték a magánpénztáraktól azt a pénzt, ami a hiányt okozta. Ez nagyobb biznisz volt a pénztáraknak mint Escobar kis filléres bulija.

Egyébként ha nektek bent van még a pénzetek, nem vettétek fel a hozamot, akkor majd nyugdíjasként kapni fogjátok belőle a rátok eső részt. Úgy 67 éves kor után.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (154305)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 11 órája 0 0 154305

"2010 novemberében született meg a döntés a magánnyugdíjpénztárakba hosszú évek során befizetett járulékok állami nyugdíjrendszerbe való átcsoportosításáról."

Nem tudom mi volt az "alapértelmezett" opció, mi szerintem nem mondtunk semmit, szóval gondolom belement a magánunk az államiba. Vagy fene tudja, nem követtük figyelemmel a dolgot.

Előzmény: netszkvid (154302)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 11 órája 0 0 154304

Koszi

Előzmény: netszkvid (154301)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 11 órája 0 0 154303
netszkvid Creative Commons License 11 órája 0 0 154302

A magan miert latszana? Mint a neve mondja, magan. Vagyis nem az allami rendszer kezeli. Neha megdobbentesz a kerdeseiddel...

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (154298)
netszkvid Creative Commons License 11 órája 0 0 154301

Igen, pontosan- innen lehet lekerni mit tartanak nyilvan Neked nyugdijjogosultsagkent.

De ovatosan a lekerdezessel- ha egyszer megkaptad az eredmenyt, azt hiszem 6 heted van ha pontatlansagot eszleld, hogy ezt jeletsd es bizonyitsd.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (154298)
netszkvid Creative Commons License 11 órája 0 0 154300

Nyilvan nem kotelezo. A kulfoldi allampolgar elmegy egy ugyvedhez aki elintezi megfelelo (kinek mennyi a megfelelo) ellenszolgaltatas fejeben az adminisztraciot nekik. Ez az ut elottetek is nyitott, nyilvan.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (154299)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 11 órája 0 0 154299

Amugy mi lenne ha nem lenne magyar allampolgarsagunk, csak brit? Egy kulfoldi allampolgar peldaul hogy orokolne magyar ingatlant ha nincs ugyfelkapuja - vagy talan toluk is elvarjak hogy legyen?

Előzmény: netszkvid (154287)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 11 órája 0 0 154298

Es latszik valamelyikben netán az állami (és ha még van magán) nyugdíjunk? Nem tudom mik a szabályok ott, én 6, asszony 3 évet dolgozott ott mielott eljottunk, és magánnyugdíjat is fizettunk, de fogalmunk sincs hogy kapunk-e ebbol valamikor akar egy fityinget vagy sem...

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (154296)
Némedi László __ Creative Commons License 11 órája 0 0 154297

nem kell

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (154296)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 11 órája 0 0 154296

Jut eszembe, magyar lakcim nem kell egyikhez sem? Mert az nincs es nem is szandekozunk csinalni, semmi szuksegunk hogy a "magyar lakcimmel rendelkezo" kismilliard jogszabaly rank is vonatkozzon...

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (154295)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 11 órája 0 0 154295

Es kormányablak meg gondolom csak Magyaroszagon van? Nagykovetsegen nem?

A digitalis allampolgarsag dologhoz, ami ha jol ertem az ugyfelkaput valtja, ahhoz kell hogy legyen elotte ugyfelkapud es arrol "upgrade"-ljen?

Amugy hogy fogjak ezt megcsinalni a magyar nyugdijasok akiknek nincs okostelefonjuk, es ha lenne se ertenenek hozza?

Előzmény: Némedi László __ (154293)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 11 órája 0 0 154294

Ja, az elég meredek

Előzmény: Némedi László __ (154291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!