Közkívánatra, valamint az újoncok és a forróbb fejű őstagok okulására az alábbi szösszenetet kéretik elolvasni mindazoknak, akik először járnak itt és azoknak, akik csevegni kezdenek friss topiklakóinkkal:
ez nem regi auto. .. es meg csak nem is biztos hogy szar.
neked nincs kedved a javitashoz, nem is akarsz erteni hozza.
hat... akkor fizess.. :)
regi kocsi javitasa, uj auto vasarlas... leasing.. szerinted van ebben a halmazban olyan osszetevo ami nem a te penzed aran novelne a profitjat ? : nincs. csak az aranyok nem mindegyek.. nem tudok jo tanacsot adni.,.
Kicsit kezd a hócipőm tele lenni az autóval, lehet hogy műszakiztatás után (január eleje) mégiscsak lízingbe vágunk.
1) Az accessory belt ugyanúgy sikít fél percig - egy percig hidegben vagy nedves időben mint eddig. Ha jól értettem lehet bármelyik csapágy, tensioner, generátor, tökömtudja mi más.
2) A resistor holnap lesz cseréltetve, reméljük az új nem száll el, azaz csak a resistor adta be a kulcsot és nincs baja a ventillátor motorral.
3) Valamiért bazira párásodni kezdett úgy egy-két hete az autó belül. Pl. most szó szerint le volt fagyva a szélvédő belül is, és 10 miles után még mindig vízcseppek táncoltak belül. Remélem nem a légkeringető kapcsoló döglött be és maradt fixen belső keringetésen (a Vauxhallban anno ez történt, vágni lehetett pár perc után az autóban a párát).
4) Valamiért nem fúj most már 4-es (maximum) fokozaton se annyira a ventillátor mint korábban
5) Valamiért közel sem fúj olyan meleget mint korábban, anno olyan forrót fújt pár perc után hogy égette az ember kezét, most meg olyan melegecskét...
6) Valami zörög/klattyog időnként elől a motortér környékén - nem a légszűrő (az is zörög még) hanem valami más -, de csak menet közben csinálja, talán futómű vagy tökömtudja mi más.
Ugh... Ez már megint mennyi lesz megcsináltatni... Ha egyáltalán rájönnek hogy mivel mi a baj. És ha nem úgy csinálják meg mint az ékszíj cserét, hogy az alkatrész új, a probléma meg megvan ugyanúgy köszöni szépen...
Az se mindegy hogy mibe fektetik, a mi nyugdíj kezelőnknél vagy 100-110 csomagból lehet választani max 10-et tetszőleges arányban. Én magasabb kockázatúakat választottam pár éve azóta látványosan több a növekmény
persze ez is félreérthető, természetesen magán pénz került bele, csak úgy hívták kötelező magán, a különbség az, hogy a magánban nyilvántartják mit fizetsz be, és az alapján kapsz vissza, mint itt is, az állami viszont kitalálja, hogy neked mi jár, nem feltétlenül érdekli, hogy az évek folyamán mit fizettél be, na meg van minimál nyugdíj, stb...
Volt még az önkéntes is, de az még elméletileg most is van.
Amikor visszaolvasztották az államiba, akkor persze volt ígéret, hogy nyilvántartják egy számlán, hogy mit fizettél be, de ez persze elszállt a füstbe.
Az irány jó volt, mert mégis öngondoskodásra tanított volna (nem az elején, hanem később), most ez senkit nem érdekel, mindenki azt hiszi minden jár neki, majd panaszkodnak, hogy a nyugdíj kicsi, mert egyre kevesebb ember tart el egyre többet (mert államinál most nincs megtakarítás, hanem ami bejön az megy ki, a különbözetet az állam állja, míg a magán elméletileg eltartja magát, mert úgy viselkedik, mint egy megtakarítási forma).
Ez egyébként nem túl jellemző forma (állami + magán), de az angoloknál ez van, de a legtöbb országnál csak állami van, Sas ezért sápítozhat, hogy milyen kicsi az angol állami a többi országhoz, de itt a magán legalább annyi mint az állami, máshol nem ez a helyzet).
Miután a magánnyugdíjpénztár csak a nevében volt magán, ugyanis az állami nyugdíj járulékát csatornázták át oda, valóban csak vissza lett állítva az eredeti állapot. Tehát SOHA NEM került bele magánpénz, az állami kassza lett deficites, mert az állami nyugdíj járulékát tették át oda.
Persze az állami kassza deficitjét honnan pótolták? Kölcsönkérték a magánpénztáraktól azt a pénzt, ami a hiányt okozta. Ez nagyobb biznisz volt a pénztáraknak mint Escobar kis filléres bulija.
Egyébként ha nektek bent van még a pénzetek, nem vettétek fel a hozamot, akkor majd nyugdíjasként kapni fogjátok belőle a rátok eső részt. Úgy 67 éves kor után.
"2010 novemberében született meg a döntés a magánnyugdíjpénztárakba hosszú évek során befizetett járulékok állami nyugdíjrendszerbe való átcsoportosításáról."
Nem tudom mi volt az "alapértelmezett" opció, mi szerintem nem mondtunk semmit, szóval gondolom belement a magánunk az államiba. Vagy fene tudja, nem követtük figyelemmel a dolgot.
Nyilvan nem kotelezo. A kulfoldi allampolgar elmegy egy ugyvedhez aki elintezi megfelelo (kinek mennyi a megfelelo) ellenszolgaltatas fejeben az adminisztraciot nekik. Ez az ut elottetek is nyitott, nyilvan.
Amugy mi lenne ha nem lenne magyar allampolgarsagunk, csak brit? Egy kulfoldi allampolgar peldaul hogy orokolne magyar ingatlant ha nincs ugyfelkapuja - vagy talan toluk is elvarjak hogy legyen?
Es latszik valamelyikben netán az állami (és ha még van magán) nyugdíjunk? Nem tudom mik a szabályok ott, én 6, asszony 3 évet dolgozott ott mielott eljottunk, és magánnyugdíjat is fizettunk, de fogalmunk sincs hogy kapunk-e ebbol valamikor akar egy fityinget vagy sem...
Jut eszembe, magyar lakcim nem kell egyikhez sem? Mert az nincs es nem is szandekozunk csinalni, semmi szuksegunk hogy a "magyar lakcimmel rendelkezo" kismilliard jogszabaly rank is vonatkozzon...