Keresés

Részletes keresés

torokrekus Creative Commons License 2010.09.19 0 0 55
Én összehasonlítottam a kondíciókat, sok minden számít : pénzfelvétel, diákhitel, lekötés, stb, stb. A végén aztán az is döntött, hogy melyik banknak van a közelben bankfiókja, na meg persze melyik a legjobb fej bank: ) én végül az Erste Bank Szemeszter számláját választottam: http://erstediakszamla.hu , de mielőtt döntesz, szerintem nézz meg párat, menj be bankfiókba, ilyesmik.
Előzmény: timcsike89 (50)
pásztorgabi Creative Commons License 2010.09.19 0 0 54
Szerintem OTP vagy Erste Bank, most Ipadet lehet velük nyerni, meg asszem jogsit is…. Nekem a szüleim is az Ersténé bankolnak, így az sem utolsó dolog, hogy az átutalásnál azonnal ott van a havi zsebpénzem (pl. hétvégén a Szigeten kisegített nagyon, hogy anya utalt némi életmentő cash-t), míg más banknál jó pár napot kell várnom.
aresz23 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 53

Sziasztok!

Keresem társaimat eur.és nemz.igazgatási szakon (mesterképzés) szeptembertől.

:-)

Tantárgyfelvétel a neptunon keresztül működik ugye? Még belépni sem tudok, ki emlékszik már a jelszavamra. segítség...

Noralita Creative Commons License 2010.08.21 0 0 52
sziasztok!
én most leszek elsős, és érdekelne, hogy tudok-e már most tantárgyat fölvenni?
illetve felsőbbévesektől kérdezem, ha járnak erre, hogy a római jogot, az egyetemes állam- és jogtörténetet és a magyar alkotmánytörténetet kikhez érdemes fölvenni?
kulikbea Creative Commons License 2010.08.19 0 0 51
Az Erstebankot választottam,náluk nyitottam diákszámlát.Náluk bankolok :D
Most nyerni is lehet kocsit meg jogsit...
timcsike89 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 50
Sziasztok!
Gólya vagyok és segítséget szeretnék kérni tőletek.
Úgy tudom,hogy az ösztöndíj miatt bankszámlát kellene nyitnom.Az a kérdés hogy hol?
Ti hol bankoltok?
javoriza Creative Commons License 2010.02.02 0 0 49

Mini kém headset bérbe vehető!

Vizsgára, nyelvvizsgára, zh-ra.
Tökéletes kapcsolat a hívó féllel, semmi nem zavarhatja meg a kontaktot.
A csomag tartozékai: +mini headset, +indukciós hurok (extra érzékeny beépített mikrofonnal)
+1db elem (3-4 óra működés)
Személyesen kipróbálható.
Bérleti díj: 5500 Ft / nap; 10000 Ft / 2 nap

Érdeklődni a részletekről e-mailben: javor.iza@gmail.com

javoriza Creative Commons License 2010.01.03 0 0 48

Mini kém headset bérbe vehető! Vizsgára, nyelvvizsgára, zh-ra.
Tökéletes kapcsolat a hívó féllel, semmi nem zavarhatja meg a kontaktot.
A csomag tartozékai: +mini headset, +indukciós hurok (extra érzékeny beépített mikrofonnal)
+1db elem (3-4 óra működés)

Személyesen kipróbálható.
Bérleti díj: 5500 Ft / nap ; 10000 Ft / 2 nap

Érdeklődni a részletekről e-mailben: javor.iza@gmail.com

gigatrain Creative Commons License 2009.12.21 0 0 47
Én is a jakot szeretem a legjobban.
Előzmény: cSz (-)
MERLINN Creative Commons License 2009.01.21 0 0 46
Az odáig teljesen rendben van, hogy valami alap kell. De amit ez az egyetem csinál, azért mégiscsak túlzás... és nem csak maguk a jogbölcseleti tárgyak, hanem ahogy számonkérik őket. Tavaly nem egy-két ember volt, aki csak emiatt nem mehetett záróvizsgázni, és nem azért, mert nem készült fel rendesen. Még régebben olyan is volt, hogy a 25 emberből huszonvalahány megbukott - talán kellettek az ő uv díjaik a villanyszámlára, nem tudom. Volt olyan óra, amin csak a névelőket értettem, meg olyan könyv, amiben vagy ötször el kellett olvasnom egy mondatot, míg felfogtam, miről is van szó, pedig nem vagyok teljesen hülye. Jogelmélet (régen még záróvizsgatárgy is volt), természetjog, kötelezően választható tárgy jogbölcseletből, ez utóbbi kettő a legutolsó félévben. Ezzel kell minket szopatni a végén, tényleg.

Ja persze megmondták, hogy itt nem jogászokat képeznek, hanem jogtudósokat... már el is felejtettem :-)

(Nem lenne baj a Pázmánnyal, ha az igazán fontos tárgyakra koncentrálna, nem az olyanokra, mint pl. a tb és szociális jog... így aztán nem csoda, hogy a félév végi tizenvalahány vizsga mellett a következő félévre még az alapokat is elfelejtjük. Inkább legyen kevesebb tárgy, de azt tanítsák meg tisztességesen.)
Előzmény: ZsuZo2 (45)
ZsuZo2 Creative Commons License 2009.01.20 0 0 45

Kedves Shark!

Annak az oka, hogy tanulsz jogelméletet (is) igen egyszerű:  ez a jog alapja. A jog mechanizmusainak megértésére minden magára valamit is adó jogásznak szüksége van/volt/lesz.

(persze, ha eccerű pösti "zug"ügyvéd szeretnél lenni, aki gt+ctv alkalmazásból és e-cégeljárás ismeretéből megél, akkor lehet hogy az egyetem választással is gond volt, mert pl. a pécsi, szegedi, debreceni jogi karok sokkal kevésbé logikusan felépített, követelmény centrikus képzést nyújtanak, ergo eccerű lélekkel, kevés kurázsival és sokkal kisebb "fenékkel" elvégezhetőek, de ami hiányzik: a megszerzett tudás minősége, gyakorlati alkalmazásának készsége...)

Azért remélem találsz olyat az állam- és jogelméleti tárgyak között is, ami mégiscsak megdobogtatja a szíved :)

Előzmény: shark112 (38)
ggabb Creative Commons License 2008.11.30 0 0 44
Két héten belül természetjog vizsgám lesz Frivaldszkynál. Eléggé ráparáztam a dologra, mert a hírek szerint nem sokan mennek át a vizsgán korrekt felkészülés mellett sem. Nagyon hálás lennék, ha ellátnátok pár hasznos tanáccsal, hogy mire kell figyelni, hogy valahogy mégiscsak elsőre sikerüljön a tárgy. Ha most nem sikerül, akkor csak emiatt csúszok.
Mennyire kell tudni a jegyzetet, az előadásanyagot és a szöveggyűjteményt? Azt hallottam, hogy aki azt írja le, ami a könyvben van, az megbukik. Igaz ez? Érdemes a lehető legkorábbi időpontra feljelentkezni? Van valami, amivel biztosan át lehet menni, vagy teljesen véletlenszerű az egész?
Ti hogy mentetek át természetjogból? Előre is köszi.
bokafiu Creative Commons License 2008.10.13 0 0 43

Sziasztok!

Én idén érettségizem, és nemzetközi igazgatásra szeretnék jelentkezni. Ide az idei ponthatár 342. Ez az átlag, álttalam eddig nézegetett sulik ponthatáraihoz képest viszonylag alacsony. Valaki tudja, hogy miértlehet ez? Egyszerűen azért, mert a suli nem akarja feljebb vinni a ponthatárt, vagy másik lehetőség, hogy ez a szak nem túl nívós(amit kétlek, mert a PPKE név szerintem már alapból garancia) vagy netán azért, mert a szak nagyon kemény, és nagyon nehéz bentmaradni rajta(és számítanak arra hogy sokan kihullanak úgy is)? Előre is köszi a válaszokat. Ha netán jár ide a forumra olyan, aki a nemzetközi igazgatáson végzett, vagy most fog nemsokára, attól szívesen fogadnék egy e-mailt, hogy felvegyem vele a kapolcsatot, további kérdések miatt is. mszomor@yahoo.com . még egy kérdés. nagyjából milyen területenlehet elhelyezkedni ezzel a végzettséggel, és milyen állásokat lehet betölteni?

üdv:bokafiu

shark112 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 42

Szia!

Nézz körül a v betűvel kezdődő áukcijós portálon.

Ella89 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 41
Sziasztok!
Engem most vettek fel a jogi karra, nemzetközi igazgatásra levelezőn. Meg tudnátok mondani, hogy milyen könyvekre lesz majd szükségem? Esetleg valaki nem adja el olcsón a tavalyi könyveit? Ha igen, légyszi írjon ide, de még biztosabb, ha dob egy mailt az elleweizer@freemail.hu-ra. Előre is köszi!
pizarro2429 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 40

Az ITK külön kar, külön "helyen". Nincs túl nagy kapcsolat a karok között.

Előzmény: rozus001 (39)
rozus001 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 39

Sziasztok!

PPKE-re szeretnék jelentkezni ezen belül az informatikai karra. Pár szót légyszives írjatok a suliról. A második kiszemelt az ELTE lenne. Mi a véleményetek, melyik jobb választás?

Minden hozzászólást nagyon szépen köszönöm.

Rozus

shark112 Creative Commons License 2008.01.30 0 0 38

A Jobbágyi nem semmi, én már letettem róla, hogy átmegyek polgárból.

A másik szívem csücske tantárgy a jogelmélet. Hogy azt mi a b. francért tanítják?

pizarro2429 Creative Commons License 2007.08.23 0 0 37
nem valami élménydús topik...
Melnyikovics Creative Commons License 2007.04.03 0 0 36

A tanulmányi dékánhelyettes válasza: ne is fáradjak...

Ha a dékánnak előadom ezt az esetet az segíthet valamit, vagy együttérzésen kívül ne is várjak mást?

Melnyikovics Creative Commons License 2007.04.02 0 0 35
Lehet hogy nem jól fejeztem ki magam: még van egy lehetőségem a polgár 1. teljesítésére. DE! UGyanakkkor van egy sikeresen teljesített vizsgám is. Ezt a vizsgát érvénytelenítették. Azt szeretném ha felülbírálnák ezt a tanszékvezetői döntést.

Na, most ilyenkor kihez kell fordulni? Szvsz a tanulmányi bizottsághoz, de szerintem nem méltányosságot kell kérni hanem vizsgálatot.
Előzmény: horst_fuchs (34)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.03.31 0 0 34

1. ha méltányosság kell, akkor mindenképpen ki kell használni, mert különben viszlát. Tehát, ha nem használod fel, akkor nem lesz olyan későbbi lehetőség, amikor felhasználhatnád.

2. ha másodéves vagy és polgárból akartál méltányosságit kérni, akkor nincs baj, mert eleddig még csak kétszer vetted fel a tárgyat. Decemberben először, most CV-n másodszor. A tárgyfelvétel és nem a vizsgaszám számít...

Előzmény: Melnyikovics (33)
Melnyikovics Creative Commons License 2007.03.31 0 0 33

A történet folytatódik:

Újabb borzalom, lehet kérni dékáni méltányosságot, de csak EGYSZER!!! Ha ezt ellövöm akkor nincs többé ilyen lehetőségem... ti mit tennétek?

Ha megpróbálom, és sikerül akkor többé nem próbálkozhatok ha mondjuk megszerzem a 18.ik ''nem teljesített tárgy'' pecsétemet?

Mondjuk ha ezt elhasználom és elfogadják akkor három ilyet spórolhatnak meg... (amúgy ezzel ha nem adják meg 11 lenne és még csak 2. éves vagyok)

Melnyikovics Creative Commons License 2007.03.30 0 0 32
1. most azt mondják számít, de mikor felvettem a tanulmányi osztályon nekem senki nem szólt és állítólag mindenből már csak 2x-er lehet menni vizsgázni...
(beleértve a rendes vizsgaidőszakot is)

2. ma azt mondta a tanulmányi előadó hogy nekem kellett volna átolvasni a szabályzatot, de ha még a vizsgáztató se veszi észre ezt akkor mit várnak a hallgatótol?

3. amúgy tudom hogy ez az én hibám is volt , de mintha a neptunt üzemeltető intézmény se lenne makulátlanul fehér...
ilyenkor olyan szivesen a képükbe vánám az utaló magatartásról szóló cikkelyt...
Előzmény: horst_fuchs (31)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.03.30 0 0 31

1. cv-n számít, hogy hányadszor mentél el?

2. valóban hülyeség így, a neptunon sem szabadna ilyen esetben átengedni, mert aztán jogosan háborodik fel a hallgató.

3. elméletileg 1-szer lehet kérni. Én biztos, hogy megpróbálnám. Szvsz nagyon extrém esetet kivéve egyszer megadják mindenkinek.

Előzmény: Melnyikovics (30)
Melnyikovics Creative Commons License 2007.03.30 0 0 30

A jó büdös q...a életbe!

El se hittem amikor tegnap megkaptam életem első nem egyes osztályzatát polgárjog 1-ből cv-kurzuson, erre behívatnak a T.O.-ra hogy érvénytelenítették (fack Jobbágyi!!! ) a jegyemet mert 3 szor mentem el vizsgázni!!!

De könyörgöm: a neptun nem tiltotta le a jelentkezést, engedélyezte az átutalást, a tanszék nem emelt szót ellene, a vizsgáztatóm nem vette észre hogy harmadszor vagyok előtte (ha igen akkor meg toll a fülébe hogy nem szólt!), és a vizsgalapot nem tanulmányozta át?!

Szerintetek van értelme dékáni méltányosságit kérni?

horst_fuchs Creative Commons License 2007.01.26 0 0 29
továbbra is, de végre vége a vizsgaszezonnak,
Előzmény: horst_fuchs (28)
horst_fuchs Creative Commons License 2006.11.03 0 0 28
igencsak pang a topik.
Cloaca Maxima Creative Commons License 2005.08.11 0 0 27
Megkaptam, kösz.
Előzmény: AleisteR (25)
Cloaca Maxima Creative Commons License 2005.08.11 0 0 26
cloaca@freemail.hu
Előre is kösz!
Előzmény: AleisteR (25)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!