Keresés

Részletes keresés

Shrine Creative Commons License 2003.02.15 0 0 17
hi!!
a köztársaság téren találtam a minap egy papagályt, nagyon rossz állapotban!! sajnos nálunk nem maradhat, igyis van kutrya macska patkány, gekko, halak...szal minden. nagyonnagyon surgős, sos!
LittleWonder Creative Commons License 2003.02.14 0 0 16
dunakeszi auchanban két kismajmot láttam egy kis ketrecben riadtan kiabáltak és rohagáltak fel-le...300ezerért árulták őket
bementem az üzletbe és véletlenül belerugtam egy kartondobozba...egy nyuszi ült benne

Árkádban azok a szegény egerek és hörcsögök:(
anyukámmal megkérdeztük, hogy nomrális e, hogy vagy 20 egér egymás hegyén-hátán beszórulva alszik
egy ilyen kis búvóhelynek kialakított kerámia akármiben...azt mondták igen
szerintem az ott lévő állatok nagyrésze beteg

Előzmény: riki86 (15)
riki86 Creative Commons License 2003.02.07 0 0 15
Dunakeszin az Auchanban sem valami vidám a helyzet. Egy szerencsétlen Beo ücsörög egy max. hullámos papagájnak való kalitkában (fent a bejárat felett), a földön a ketrecben 4 nyuszi van összezsúfolva.
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.03 0 0 14
Ahova én járok hüllősök ( nem Plazás egyik sem ... )mind jól bánnak az állataikkal. Nagyon sokat tudnak róluk és az alkalmazottak is mind hozzáértők. Öröm bemenni.
Egyébként a Deák Ferenc térről a Kempinski mellett besétálva van egy állatkereskedés. Nem nagyon kedveltem, sznob helynek tartottam amig egyszer nem láttam az amugy ellenszenves tulajt egy arának gügyögni a madár meg közben önfeledten csipkedte le a pasas zakójáról a gombokat :-)
Brumay3 Creative Commons License 2003.02.03 0 0 13
Szia
voltam egy uzletben(nem a mammut2)
jott egy ember es a tulaj neki mondta hogy meg vette egy kislany

a hobbiallaton volt egy hasonlo tema erdemes elovasni

Előzmény: Ammandina (2)
ohiki Creative Commons License 2003.01.30 0 0 12
Tudok egy ellenpéldát! Sajnos csak egyet tudok!

Egerben a Maklári úton van egy bolt, ami meglepően tágas, világos, "vidéki" szememnek egzotikus állatokat is tart a hölgy, tiszta, száraz helyen. Sokat járok oda, van hogy csak nézelődni. A szemem láttára csókolt agyon egy görényt, amit ő adott el egy kisfiúnak. Nagyon szereti az állatokat.
Van persze egy másik bolt is ahol időnként látok borzolt, tépett madarakat, egy kis üzletben. Ez másé, nem a fenti hölgyé.

Előzmény: Shrine (11)
Shrine Creative Commons License 2003.01.29 0 0 11
húúúú, figyelem figyelem!!
nagy előrelépés: a westend honlapján írtam a fórumra az álatokkal kapcsolatan, és lám, itt az eredmény:

Kedves Farkasanyó!

A West End Rt. üzleteket ad bérbe és a bérleti szerződések szerint csak a jogszabályoknak, rendeleteknek való megfelelést kéri/kérheti számon a bérlőitől. Ez is egy ilyen szempont, mivel a bérbeadói oldalról igazából állatvédelmi információink nincsenek, ezért levelét átadtam az üzlet bérlőjének, illetve a bérbeadó illetékes állategészségügyi tanácsadójának, további kivizsgálásra.

A figyelmeztetést mindenesetre köszönöm. Üdvözlettel,
Lörincz Norbert

juppííí!

talán vmi előrelépés...

Vitéz1946 Creative Commons License 2003.01.29 0 0 10
Kislányomnak tengerimalackát szerettem volna,igy körbejártam a neten,és rátaláltam az egyik kereskedő honlapjára./AGÁMA/
Szép képekkel,árakkal meggyőzött,felkerestük.
Ekkor ért a meglepi, egy trafiknyi helységben,a plafonig zsúfolva minden ami mozog,de malackákat nem tart.

De!!!

Tudok egy kollégát,akinél biztos van,-mondta.

Ott már dupla árért kaptunk.

Nem engem csaptak be és ez a bosssszantó,hanem egy /lehet hogy nem egy/gyereket.

Természetesen a dupla ár sem számít egy jó szivü szülőnek,ha örömet akar okozni.

Ammandina Creative Commons License 2003.01.29 0 0 9
Honnan tudod?
Előzmény: Brumay3 (8)
Brumay3 Creative Commons License 2003.01.28 0 0 8
Szia
megvette egy kislany

auchanben ki volt ?(Soroksar)
volt egy beteg leguan sebes szaj stb

riki86 Creative Commons License 2003.01.28 0 0 7
A Westendben én a beokat sajnáltam, szegények ott gubbasztottak. Egyébként ezekben a bevásárló központokban minden állatkereskedés ilyen siralmas.
KaRmInCa Creative Commons License 2003.01.28 0 0 6
Sajnos az Árkádban is elég gáz a helyzet. Szinte az összes rágcsáló beteg, szerintem mind bolhás vagy hasonló, egész nap betegesen vakaróznak, nagyon sok állatka sebesre vakarta magát már. Cicákat is lehet kapni, horribilis összegért hol ilyet, hol olyat, gyulladt szemű, hasmasos kis szerencsétlenek. :(((
A legjobb megoldás az lenne, ha senki nem venne állatot boltból, csak normális tenyésztőtől.
brigi76 Creative Commons License 2003.01.28 0 0 5
“Melléklet a 3/2001 (II.23.) KöM-FVM-NKÖM-BM együttes rendelethez

Az állatkerti állatok minimális elhelyezési feltételei

A melléklet az állatkertekben leggyakrabban....

angel_fire Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4
a westendben én is láttam azt a förmedvényt.. Kíváncsi lennék a "kedves" állatkereskedés-tulajokra, legszívesebben őket zárnám be oda..
Shrine Creative Commons License 2003.01.27 0 0 3
vagy megvette valaki és elpuszult.
Ammandina Creative Commons License 2003.01.27 0 0 2
A Mammut II-ben tavaly októberben egy törőekengurut tartottak egy 2x2 m-es ketrecben. Volt egy felfordított kartondoboz, abban hevert szerencsétlen állat, Mozogni nem tudott, elbújni sem. Teljensen lelki beteg lettem tőle. Azóta már nincs ott. Vagy belepusztult a tartásba, vagy megvette valaki
Előzmény: Shrine (1)
Shrine Creative Commons License 2003.01.27 0 0 1
az 1.emeleten,a niagara sétány felé(tudod ott a vízesésnél)
persze,akad ellenpélda, például ahova mi járunk, az az állatkereskedés a rágcsálói mijatt egy órával meghosszabbította a nyitvatartást, hogy inkább akkor jöjjenek az emberek, minthogy napközben kelljenkirángatni az állatokat. Azok jol vannak táplálva, nagy helyeken és eddigi tapasztalataim szerint mkk egészségesek :)
Csak sajnos ilyen nagyon kevé van.....
Előzmény: Weyoun 13 (0)
Weyoun 13 Creative Commons License 2003.01.26 0 0 0
Sajnos teljes mértékben egyet kell értenem veled. De azért szerencsére akad ellenpélda is. Sajnos a patkányokkal azért sem bánnak jól és az egerekkel, mert többnyire nem jó gazdánál, hanem téplálékként végzik.
Én is láttam már pár helyet ahol rossz körülmények között tartják az állatokat, de ez azért túl megy minden határon.
Sokszor jártam már a Westendbe, de állatkereskedést még nem láttam, hol van ez pontosan?
Előzmény: Shrine (-)
Shrine Creative Commons License 2003.01.26 0 0 topiknyitó
Sajnso hazánkban az állatkereskedések, mint megannyi más területen is, anyira a pénzre mentek rá, hogy az állatot nem élőlényként, hanem csupán árucikknek, pénzforrásnak tekintik.
A minap jártam a Westend City Centerben, ahol borzalmas állapotban lévő állatkákkal találkoztam.
Mivel nagy rágcsáló-rajongó vagyok, először őket vettem szemügyre. Az egerek vagy 40en tolongtak egy apró ketrecben, vagy 12 csuklyáspatek kölök nyomorgott egy a4-es papirnyi alapterületű, egyszintes ketrecben, és 4 albínó patek-a töbihez hasonlóan-igen rossz állapotban ücsörgött egy kis terrárium szerű valamiben. Nem bírtam nézni őket,
2 patekot elhoztam onnan. Rögtön az állatorvosunkhoz rohantunk, aki a következőket közölt velem a patekok állapotát illetően:

-a lány pateknak súklyos kötőhártya-gyulladása van, csont sovány, vitaminhijányos, a füléből hijányzik egy jókora darab, a seb pedig kezeletlen, elfertőződött.
-a fiú patek erősen meg van fázva, vitaminhijány itt is él, fogai lenőttek, képtelen(volt)táplálkozni.
és egyáltalán: csoda hogy eddig bírták.

Kaptak antibiotikumot, infuziot, Freddy(a fiu patek) fogait lereszeltek, Szofi(a leányzó9 kapott egy tetanuszhozhasonló oltást, kaptunk vitamintablettát és szirupot, és egy hétig járunk injekciózásra.
Hát igy tartják őket..

És sajnos nem csak ez az egy állatkereskedés bánik így velük...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!