Keresés

Részletes keresés

neevous Creative Commons License 2011.07.07 0 0 8

Sziasztok.

Szívesen vásárolnék ilyen féyképezőgépet. Ha valakinek van egy ilyen elfekvőben, amitől megvállna, akkor legyen szíves írjon egy emailt a neevous@gmail.com címre.

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.27 0 0 7
Köszönöm.
Előzmény: _Pompi_ (6)
_Pompi_ Creative Commons License 2003.01.27 0 0 6
kis javítás, az MAh az mAh helyesen
Előzmény: _Pompi_ (5)
_Pompi_ Creative Commons License 2003.01.27 0 0 5
Szerintem elemről digit gépet üzemeltetni öngyilkosság. De szerintem kár is ezen ennyit vesződni. Két féle digitcam van ebből a szempontból: amelyiknek speckó (általában li-ion) akksija van, ehhez adják az akksit és ennek a töltőjét is, és van ami normál ceruzaelem méretű akksival megy. Ehhez vagy adnak töltőt és elemet vagy nem. Általában négy darab akksi kell az utóbbi típusba, mondjuk egy ilyen négyes szett akksi ára 4000 Forint (2000MAh) a töltő pedig párezertől a csillagos égig. Szóval az egész cucc a fényképezőgép árához képest elenyésző.

Kérdeztél az előhívásról is.
Mondjuk a Blahán levő Fuji stúdióban 4 napos vállalással 39 forint a 9x13 és 53 forint a 10x15-ös kép.

A memóriakártyák árai is változóak. Márkás vagy noname, hogy ezek közül melyik jobb más kérdés, nem mindig a drágább (márkásabb) a jobb.
Az, hogy mekkora kártya kell erősen függ a gép felbontásától és a fényképezési szokásokról.
Szvsz erősen javallott a kártyát valamilyen számítástechnikai boltban vásárolni, a kimondottan digitcames boltokkal szemben, de mindenképpen csak próba után.

(azért vicces, hogy mindezt egy ilyen című topikban kérdezed)

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.27 0 0 4
Köszönöm a választ. Tudom, hogy épp te leírtad valahol, lehet-e akkumulátor és töltő nélkül létezni digivel (csak elemekkel), de így van-e, vagy rosszul értem (mert akkor olcsóbb? vagy nem járható út?)
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.27 0 0 3
Az attol is fugg hogy mit akarsz csinalni.
Filmnel is jelentos koltsegek vannak. Az igaz hogy a gep olcsobb (bar a felso slr-kategoriban kezdenek kozeledni egymashoz, az obi meg ugyanannyi), de a filmet mindig meg ko venni hivni es nagyittatni (raadasul az emberkek 99%-a hivas-nagyitast ker ami tartalmazza a rossz kepeket is).
Digitnel vannak ugye a gepen felul koltsegedi, akku+tolto, es memoriakartya. Elvben itt vege, es erre annyit fotozol amennyit akarsz, nagyitani meg csak a jol sikerulteket viszed. Persze memoriakartyabol sosem eleg, de azert vannak esszeru hatarok.
Azt is vedd figyelembe hogy digittel 100x-or annyi kepet fox csinalni mint hagyomanyossal (ez lehet jo is meg rossz is).
Azt meg nekem ne mondja senki hogy a digithez kell pc es hu az hogy megemeli az arat. Ma mar egy pc-nem luxuscikk hanem hasznalati targy es ezt alapadottsagnak tekinthetjuk (persze nyilvan nem egy 386-osra gondolok, de nem kell hozza eromu).
Ha abba belegondolsz hogy analognal elobb utobb mindenkepp kell egy szkenner (es ez telleg kell), azt meg hasznalhatot nem veszel 2-300e ft alatt akkor mar nincs is kunbseg.
En egyeblkent digitezek (ami nagyon jo es elsosorban kenyelmes) de a kozeljovoben akarok filmes gepet venni (visszafele fejlodok:).
Egyszoval szamolj azt dontsd el.
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.27 0 0 2
A memoria-kártyákra gondolok, de kell ugye sokminden más is, az akkumulátorról meg épp a szakértők mondták el, mennyire drága. (Csak folytattam pontosabban.)
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.27 0 0 1
Kösz, hogy legalább válaszoltál, és talán nem vagy olyan ingerült, mint a topikok "szakértői", akik persze sokat tudnak, de hamar felbőszülnek. Így aztán folytatom nem-szakértő kérdéseimet: a filmes gépeknél drága az előhívás, nagyítás. De a digknél a kártya a drága, plusz akkor is néha papírképet kér az ember. E kétféle költségek hogy aránylanak? Kösz.
Előzmény: GombocArtur (0)
GombocArtur Creative Commons License 2003.01.26 0 0 0
Eddig 0 analóg (hagyományos, filmes) gépem volt. Talán ha egy tekercs elfényképezésének költsége közelítene a 0-hoz, akkor azt vettem volna A200 helyett :)
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.26 0 0 topiknyitó
Ide, ide, analógok. Ne hagyjátok magatokat. (Megjegyzem: az "analog" szó mióta ismert a "hagyományos" vagy "filmes" fényképezőgép elnevezés helyett - ami érthetőbb volna?)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!