Keresés

Részletes keresés

electrican Creative Commons License 2022.12.31 0 4 58

Igen, valahogy így gondolja a jogalkotó. Sajnos ma a rendőrség, a bíróság, minden eszközzel azon van, hogy egy polgár ne tudja megvédeni magát. Úgy vannak vele, hogy a védelem a rendőrség feladata. És van egy csodás olajszőkítő belügyminiszterünk aki megmondta, hogy két hét alatt rendet tesz, és hogy már rend van. Na, az egész fegyvertörvény pont olyan abszurd, mint ennek a maffiózónak az állítása. Ezért tanácsos nagyon gyorsan, nagyon messzire futni egy sikeres önvédelem után. Mert az első ellenséged a támadó, a második a rendőrség.

Előzmény: AKELA 27 (57)
AKELA 27 Creative Commons License 2022.12.15 0 1 57

"Nem volt tanácsos" eddig sem viselni? Ha már máshoz nem férek hozzá könnyedén, mint egy jó kondiban lévő gumilövedékeshez, akkor azt hordom, hogy adott esetben megvédjem a vagyonom, életemet. Mit tanácsol a "tisztelt"" jogalkotó?? Verjék ki a tüdőm, félholtra, majd 4-5 hónap kóma /intenzív ellátás után vánszorogjak be a rendőrségre feljelentést tenni?  Hagyjuk már...

Előzmény: electrican (56)
electrican Creative Commons License 2022.12.14 0 0 56

Lehet árulni gumilövedékest, csak elöltöltős, muzeális besorolással. Viselési nem kérhető rá, de eddig sem volt tanácsos gumira töltve hordani.

Előzmény: midnight coder (49)
Camo_BDU Creative Commons License 2022.08.03 -1 0 55

Rablási kísérlet Kaliforniában (Fegyveres Önvédelmi Történetek) 2022

 

https://www.youtube.com/watch?v=OqE6ULVH5h4

Camo_BDU Creative Commons License 2022.07.01 -1 0 54

KALIFORNIA: - 93 éves férfi otthonába tört be két bűnöző. Éjfél után berúgták a bejárati ajtót és a ház tulajdonosára támadtak. Az idős férfit dobálni kezdték mindenfélével, mire ő rájuk szólt hogy sörétes puska van nála és hogy adják meg magukat.

A felszólítás ellenére tovább támadták, úgyhogy lőtt egyet, megsebesítve az egyik behatolót, aki súlyos sérülést szenvedett és egyelőre úgy néz ki hogy nem fogja túlélni a "kalandot".

Az idős férfi otthonát már többször is kifosztották az utóbbi néhány hónapban, ezért a ház tulajdonosa elég dühös volt, meg amiatt is hogy a rendőrségnek mindig nagyon sokáig tartott mire kihívás után megérkeztek a házához.

Az idős férfi mostoha-unokája elmondta, hogy a nagyapja csak védi az a kis vagyonát amiért egy életen át dolgozott, bár a nagyapját kihallgatják a rendőrök, a rokona nem követett el semmi illegálisat, csak a saját otthonában védekezett, tehát valószínűleg nem kell arra számítani hogy ő bajba kerülne a fegyverhasználat miatt.

A rendőrség nem nyilatkozott az ügyben.

https://abc7.com/moreno-valley-intruder-shot-homeowner-investigation/12004046/ 

Drdcsd Creative Commons License 2022.03.22 0 0 53

Lőszer.

Előzmény: Camo_BDU (52)
Camo_BDU Creative Commons License 2022.01.04 0 0 52

Lőszer, vagy riasztópatron? Ahogy nézem létezik mindkettő ezen a néven. Amúgy biztos vagyok benne hogy mindkettő használható vele. Az amerikai filmgyártásban többnyire lőfegyvereket használnak riasztópatronokkal.

Előzmény: drdaradics (51)
drdaradics Creative Commons License 2021.09.27 0 0 51

Mit gondoltok, Black Mamba lőszer éles maroklőfegyverbe önvédelemre tölthető?

Mr. Pepe00 Creative Commons License 2021.01.22 0 0 50

2023 tól nem lehet forgalomba hozni, de az addig üzembehelyezettek maradhatnak.

Előzmény: midnight coder (49)
midnight coder Creative Commons License 2020.12.29 0 0 49

Igazából az egész féllegális, és jövõre ha jól tudom, már forgalomba sem lehet helyezni gumilövedékes fegyvereket.

Előzmény: Mr. Pepe00 (48)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2020.05.15 0 0 48

6 lövés miért kevés? Viselhető

Előzmény: pimpa1982 (47)
pimpa1982 Creative Commons License 2020.04.25 -1 4 47

Ez a jog ami ma magyarországon nem létezik 

Mindenféle áthidaló megoldásokat találnak ki de azok éles helyzetben ha szerencséd van működnek ha meg nincs szerencséd akkor ez van

Például mit csináljak ha megtámadnak az utcán?

Fújjam le gázsprayel vagy gázpisztollyal lőjjem arcon? És ha szembe szél van, akkor meg magam fújom-lövöm arcon

Gumilövedékes fegyverek tárkapacitása rendkivűl alacsonyak,újratöltésük egy 20 perces kínszenvedés, emellett utcán nem viselhetőek

Európában Magyarországon az egyik legkeményebb az önvédelmi és fegyvertörvények már túlságosan is szigorúak, az emberektől elveszik az önvédelem jogát

Ko_uszNotDead Creative Commons License 2018.02.16 -2 1 46

s3pooler: "Változatlanul fenntartom, hogy egy hadrafoghatatlan birkanyáj a vezető politikusok kellemes közege."

Ez igy igaz. Masreszt Afrika nepesseget 1 milliardrol 4-re josoljak 2100-ra, ami gyakorlatilag kifogyhatatlan, folyamatosan erosodo migracios nyomast jelent . Ez ki fogja kenyszeriteni a szelesebb koru hadrafoghatosagot az orszag vedelmeben. E nelkul elobb-utobb az orszagot elarasztjak, elfoglaljak es kiraboljak.

Előzmény: s3pooler (39)
Camo_BDU Creative Commons License 2018.02.05 0 2 45

Esetleg megint le fognak majd tolni hogy újra ideírok több éves csend után, de ha nincs pörgős önvédelmis topic, akkor vagy újat nyitni mindig, vagy a régit újraéleszteni. Ez utóbbinak több értelmét látom. :)

Önvédelmi eszközös videóm: https://www.youtube.com/watch?v=EWu75k2Zd7M 

 

Meg a csatornám linkje, rakás önvédelmis helyzetes videóbloggal. https://www.youtube.com/user/tuleloblogger/videos

Doky586 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 41

Jópár éve volt hogy egy ember meglepte az erdőben az orv-vadászokat akik épp pakolták fel a lelőtt vadakat hogy elvigyék.

Aki meglepte őket azt is megpróbálták lelőni, de sikerült a saját autójával elmenekülnie, és közben mobiltelefonon riasztotta a rendőrséget.

 

A meglepő 'csak' az volt, hogy azt az embert büntette meg először a rendőrség akire rálőttek és segítséget hívott...

..mert menekülés közben hívta a rendőrséget - vezetés közben kézből, és nem volt telefonkihangosítója: a rendőrség szerint nem volt joga telefonálni ekkor....

 

Nem tudom ez ma másképp történne-e?

szijozsi Creative Commons License 2013.07.07 0 0 40

Ügön.
Még élénken él emlékezetükben Ceausescu emléke, ezért nincs sem hadsereg, sem önvédelem.

Önvédelem már régóta nincs, a pártállamban az az elv volt az alkotmányban rögzítve hogy a a legfőbb érték az ember.
Furcsa, mert ismerjük a kommunista rendszer történetét, de így volt.
Ez azzal járt hogy az alkotmányból nem lehetett levezetni az önvédelmi lőfegyvertartás jogát, -erről anno olvastam is egy alkotmánybírósági határozatot, miszerint az önvédelmi lőfegyvertartás a fegyver  haszálatával járhat, az pedig nem kívánatos, mert az halálos sérüléssel jár(hat) az pedig emberi élethez való jogot sérti.

Másodsorban messze űzték a mindennapokból az önbíráskodást, mert az állam magának vindikálta a bűnüldözés, az ítélkezés és a büntetésvégrehajtás jogát.

Ezért alakítottak ki olyan szabályokat hogy ha az embernél véletllenül önvédekezésre alkalmatos eszköz, szerszám, vagy akár fegyver van, azt tilos használnia.
Erre szolgált pl az a nonszensz rendelet, miszerint az ember saját tulajdona, a gépjármű is közterületnek mionősül, és mint ilyen, benne közbiztonságra különösen veszélyes eszközt-ezeket mindenki ismeri-tilos tartani.De ha véletlenül van is egy nálad, akkor is csak elcsomagolva, tokban, stb lehet szállítani, nehogy véletlenül megvédhesd magad.

 

Előzmény: s3pooler (39)
s3pooler Creative Commons License 2013.07.06 0 0 39

Azért az előfelvett bölcsészek túllépték az 5 perces limitet, már akkor is. De idővel belejöttek.

 

 Változatlanul fenntartom, hogy egy hadrafoghatatlan birkanyáj a vezető politikusok kellemes közege.

Ezt az idillt csúnyán megzavarja egy önvédelmi fegyverrel bíró, és azt használni is képes polgár.

Előzmény: Camo_BDU (32)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.07.06 0 0 38

Nem tudom hogy '89 előtt hogy volt az iskolákban, de utána ott is ez ment. 8 általános után jött az újak megalázása, fenyetetése és megverése. A tanárok beleegyezésével, sőt mi több a támogatásukkal. És senki nem akar ezzel foglalkozni, pedig nagyon kellene. Ahogy a hadkötelezettség közben is kellett volna, amíg volt. Persze hogy már nincs sorkatonaság, így a probléma -gondolom- megoldottnak tekitnhető. :-/

 

Amíg ilyen dolgok előfordulhatnak, addig én biztosan nem támogatom a sorkatonaságot.

Előzmény: szijozsi (37)
szijozsi Creative Commons License 2013.07.06 0 0 37

Ez szomorú.
Nyugodtan nevezhetem hazaárulásnak is.
Egy ország vezetőgárdája nem züllesztheti le a haderejét felelősségrevonás nélkül.

Előzmény: Camo_BDU (35)
szijozsi Creative Commons License 2013.07.06 0 0 36

Csoda hogy a szokásos kriminológus -volt rendőr- riportalanyt nem citálták elő, mert ő előadta volna a hatvan évig alkalmazott és hangoztatott álláspontot.
Itt is rendszer és szemléletváltásra van szükség, ahogyan az egész társadalomban.

Előzmény: Camo_BDU (27)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.07.06 0 0 35

'75 még a "rendszerváltoztatgatás" előtt volt. '89 előtt még gondolom hogy azért kaptak a katonák valamilyen kiképzést. Utána meg 3 lőszer, meg a újoncok piszkálása maradt. Haverom mesélte hogy ők hogy megalálzták a fiatal bakákat a szokásos "a fogkeféddel moss budit" meg hasonló dolgokkal.

Előzmény: szijozsi (33)
szijozsi Creative Commons License 2013.07.06 0 0 34

Momentán vagy hét évre vagyunk a lenézett tótoktól is, merthogy ők akkor hozták meg ezt a törvényt, amit nálunk nagy nehezen érvénybe léptettek. Az önvédelmi fegyverhez való jutás tekintetében pedig a nyugati országokhoz képest pedig 65 éves lemaradásban vagyunk, de ez az adat csak a pillanatnyi állapotot jelenti. Ez az érték minden eltelt  perccel nő.

Két dologtól lehet tartani hogy egy eljövendő bal-liberális kormány ezt a törvényt (alkotmányt és BTK-t) visszacsinálja, másik hogy a fidesz marad, és ezen nem hajlandó változtatni.

szijozsi Creative Commons License 2013.07.06 0 0 33

Első időszakban három töltényt adtak a 100 méteres mellalak egyes lövésekkel,  majd kilencet a 300 méterre levő  géppuskás bukó alak rövid sorozatokal való leküzdésére. Utána kézigránátdobásra került sor.  De csak azok esetében akiknél a katonai szolgálathoz nem volt szükség különösebb lövésztudományra. Másodidőszakban éjszakai lövészet, fényjelző lőszerrel történő lövészet volt, és gázálarcban is kellett gyakorolni. Bár lehet hogyez már harmadidőszakban történt, bocs de már régen volt. még75-ben
 

Előzmény: Camo_BDU (32)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.07.05 0 0 32

"A sorkatonaság megszüntetésével"

 

Akkoriban 3 lőszert adtak katonaként. Olyan gyakorlással aztán egyikből se lett mesterlövész.

 

"nemsokára már olyan lesz az átlagpolgár, hogy ha esetleg fegyver kerül a kezébe, akkor sem fogja tudni használni. "

 

Nem kell a fegyvertartást túlmisztifikálni, 5 perc alatt rá lehet jönni, hogy melyik hogy működik. Nekem se telt többe. :-) AK-hoz 1 perc is elég.

Előzmény: s3pooler (30)
s3pooler Creative Commons License 2013.07.05 0 0 30

Az önvédelemre alkalmas eszközöktől leginkább a rendőrség, és a politikusok vannak betojva.

 

A sorkatonaság megszüntetésével még azt is elérik, hogy nemsokára már olyan lesz az átlagpolgár, hogy ha esetleg fegyver kerül a kezébe, akkor sem fogja tudni használni. 

Előzmény: Camo_BDU (27)
s3pooler Creative Commons License 2013.07.04 0 0 29

A sufninál teljesen más és sokkal banálisabb probléma volt.

 

Hiányzott a helyismeret.

 

A rendőr nem volt tudatában, hogy az már "az" a sufni, azt hitte, hogy még egy telekkel odébb van az elfogás alanya.

Előzmény: kocian (6)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.06.30 0 0 27

Erről mi a véleményetek?

 

http://www.youtube.com/watch?v=JX2-RcYyY1U

 

Szerintem a törvény nem úgy van, a híradó pedig félretájékoztat (vagy szándékosan, vagy csak tudatlanságból, esetleg szenzációhajhászás végett). A jogos önvédelemből elkövetett emberölést sose hívták a magyar BTK-ban gyilkosságnak, ez biztos.

 

De újra az a helyzet, hogy ha törvény biztosítja azt hogy megvédd magad, attól még önvédelemre alkalmas eszközöd nem lesz. 

Túlélőblog Creative Commons License 2010.12.07 0 0 26
Előzmény: szijozsi (25)
szijozsi Creative Commons License 2010.12.07 0 0 25

Hol van az a Katrina videó?

Előzmény: Túlélőblog (24)
Túlélőblog Creative Commons License 2010.12.06 0 0 24

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!