Keresés

Részletes keresés

sz Creative Commons License 2004.01.08 0 0 220
:)
Előzmény: Tamás (218)
theow Creative Commons License 2004.01.02 0 0 219
Azt inkább ne is említsük, amik a gimiben zajlottak 2002 tavaszán...
Előzmény: Turulmadár (214)
Tamás Creative Commons License 2004.01.02 0 0 218
Turulmadár barátunk szemében az idő ólomlábakon bandukol, amióta maszopkormány van. Alig látszik telni. :-DDDDDDD
Előzmény: sz (215)
Tamás Creative Commons License 2004.01.02 0 0 217
Ezt mondjuk elég nehéz a tananyaghoz árukapcsolni. :)

Még egy ember, tisztelt kollégák, értik? Még egy ember!!!

Eléggé lineáris, eléggé algebra? :-DDDDDD

Turulmadár Creative Commons License 2004.01.01 0 0 216
Errata: tawalyelőtt. Sosem woltam jó az éwwáltások köwetésében...
Előzmény: sz (215)
sz Creative Commons License 2004.01.01 0 0 215
tawaly a wálasztások
? :)
Turulmadár Creative Commons License 2004.01.01 0 0 214
Én eddig még csak balos oktatóknál láttam kiegyensúlyozotlanságot. No persze, ők védett állafajták, nekik mindent lehet.

Miért lennének wédettek?
Sajnos nem woltam benn, de hallottam, hogy a Közgázon tawaly a wálasztások két fordulója között walamelyik matek-előadás (talán lineáris algebra) kezdődött 10-15 percnyi markánsan jobboldali állásfoglalással. Ezt mondjuk elég nehéz a tananyaghoz árukapcsolni. :)

Előzmény: Törölt nick (213)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.30 0 0 213
Én eddig még csak balos oktatóknál láttam kiegyensúlyozotlanságot. No persze, ők védett állafajták, nekik mindent lehet.
Én inkább kódoltan dícsérni szoktam Pártunk és Kormányunk bölcsességét s eredményeit, ha már valahogy szóba kerül efféle téma érintőlegesen - már önmagában azért érdemes, hogy lásd a kikerekedő, hitetlenkedő hallgatói tekinteteket. :DDDD
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.30 0 0 212
Engem sem zawar, ha egy oktató megosztja welem politikai nézeteit, csak azt wárom el, hogy ne kérje rajtam számon, illetwe ne legyen előnyöm/hátrányom abból, hogy ugyanoda/máshowa szawazunk (lekopogom, de eddig a Közgáz ilyen szempontból korrektnek tűnik). :) Persze nem mondom, hogy nem utáltatja meg magát welem az, aki a 168 Óra mélységében elemzi a jobboldali weszélyt...
Azért a biztonság kedwéért az általam tartott szemináriumokon odafigyelek arra, hogy ne wádolhassanak politikai elfogultsággal.
Előzmény: Tamás (211)
Tamás Creative Commons License 2003.12.30 0 0 211
egyik szemináriumvezető tanárom teljesen váratlanul és spontán lenyomott egy jó tízperces O.V.-laudációt az óra közepén. hangyafasznyit meglepődtem

Szerintem az oktatói szabadsághoz hozzátartozik, hogy adott esetben véleményt fejthessen ki az előadó. Kiragadott példaként csak említeném pl. a jelenlegi ombudsmanunkat, aki a termőföld kérdésében fogalmazott meg még csak oktatói korában olyan véleményt az egyik előadásán, ami vastagon távol állt az ő oldalának véleményétől, de egy kérdés megértéséhez hasznos volt. Én a magam részéről előszeretettel használom Horn Gyula marhaságait egyes kérdések tisztázásához (sztrapacska - nemzetközi szerződések egyoldalú értelmezésének joghatása, "Európa Unió" - egyes intézmények elhatárolása), amiből azért nyilvánvalóan leszűrhető a véleményem az adott kérdésekről/személyről.

A gond csak akkor van, ha az ember ezt úgymond azonos értékítélet keretében akarja vissza is hallani. Na, az nagyon gáz. Amúgy nincs gond, nekem pl. sikerült úgy előadni valamit előző honvédelmi miniszterünkről, hogy éppen a lánya is a szemináriumomra járt, és én nem is tudtam róla. Cseppet ciki volt, de nem volt harag. :-DDD

Előzmény: Caidhan (209)
Tamás Creative Commons License 2003.12.30 0 0 210
Összekewersz eseményeket. :p

Jó, nekem szabad, engem nem köt semmilyen szervezeti fegyelem. :-) Mindenesetre ha nem akkor és nem ott, de akkor is ezt mondta...

De hogy akkor miért akart a LiFT szerződni az SzDSz-szel (wagy fordítwa), nem is értem. :)

Ha ez tényleg így történt, akkor visszavonom, amit a LiFT politikai szervezeti jellegéről az imént mondtam. Nem emlékeztem ilyenre... a SzESz volt emlékeim szerint, meg valami másik balos izé, ami megpróbált a maszophoz besorolni, de nem nagyon sikerült.

Előzmény: Turulmadár (208)
Caidhan Creative Commons License 2003.12.29 0 0 209
"szerinted létezik fideszes kredit, szoci szeminárium"

idén egyik szemináriumvezető tanárom teljesen váratlanul és spontán lenyomott egy jó tízperces O.V.-laudációt az óra közepén. hangyafasznyit meglepődtem.
szóval szerintem jobb, ha a politika kívül marad az egyetemeken... ami persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne jó, ha az egyetemisták (a campuson kívül) aktívabban foglalkoznának a politikával. iszonyatos, hogy a politika iránti közöny és megvetés mennyire általánossá vált. a mai magyar pártpolitika persze valóban bűzös mocsár, de a politikai gondolkodásról és a politikai cselekvésről való lemondás végső soron az állampolgári jogainkról való lemondással jár együtt és a demokrácia meggyengüléséhez, látszólagossá válásához vezet.

Előzmény: Fényes Jövő (197)
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.29 0 0 208
Összekewersz eseményeket. :p
De ha a liberalizmusnak nincs politikai tartalma, akkor ok. De hogy akkor miért akart a LiFT szerződni az SzDSz-szel (wagy fordítwa), nem is értem. :)
Előzmény: Tamás (207)
Tamás Creative Commons License 2003.12.29 0 0 207
Hmm, hmm.

Nekem rémlik Orbán Viktornak valamelyik nem is oly régi beszéde, ahol előadta, hogy a klasszikus liberalizmus mára már lényegét tekintve beépült a modern demokráciák struktúrájába és alapértékei közé, így a probléma csak annak általa szélsőségesnek tekinthető formáival van.

Én emlékszem rá, pedig nem én ültem a színpadon a háta mögött három méterrel... >:-)))) jaj, de gonosz vagyok, jaj de gonosz vagyok :-DDD

Szóval ennek fényében a "liberális" megnevezés még nem elégséges ahhoz, hogy "politikai szervezet"-nek minősítsük.

Előzmény: Turulmadár (204)
Punknown Terrorist Creative Commons License 2003.12.29 0 0 206
Márhogy Vizy balra :)
Előzmény: elemes (8)
Punknown Terrorist Creative Commons License 2003.12.29 0 0 205
Fasiszta évfolyamtársam még évfolyamot is össze tudott vonni, pedig a tanszékünket valaha Marxistának nevezték.
Előzmény: Törölt nick (6)
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.29 0 0 204
Jah, már a newe is politikamentességét hangsúlyozza. :]
Előzmény: Tamás (202)
Tamás Creative Commons License 2003.12.28 0 0 203
Ugyan már, szerinted létezik fideszes kredit, szoci szeminárium vagy liberális ösztöndíj?

Hát pedig... jelentkeztem én poénból olyan szemináriumra anno, ahol az oktató közismert vérmes beállítottsága miatt az összes haverom fogadásokat kötött, hogy megkapom-e majd az aláírást. :-) Különösen ha kinyitom a pofámat, amit lehetett tudni, hogy nem bírok majd megállni... :-)))

Tamás Creative Commons License 2003.12.28 0 0 202
A LiFT nem feltétlenül politikai szervezet szvsz. Tudtommal nem kötődik semmilyen párthoz, nem indul a választásokon stb.
Előzmény: Turulmadár (200)
Kagakusha Creative Commons License 2003.12.28 0 0 201
"Annyit szeretnénk, hogy önkéntesen szerveződhessenek politikai szervezetek is, ha imakör, focicsapat, lepkegyűjtő klub, stb. szerveződhet."

Dehát miért ne lehetne szervezni?
Ott a minta: ha a professzorok meg tudták szervezni (ld. professzorok Batthyány köre, mint a Fidesz&MIÉP kihelyezett tagozata), akkor a hallgatók vajon miért nem?

Ismétlem, úgy tűnik, Nektek mindösszesen a dolog bürokratikus konfirmációja hiányzik - na meg a pénzmag, ami egy ilyennel járna.

"A bölcsészet- vagy társadalomtudomány kontra "valódi oktatás" szembeállítás szerintem nem szorul kommentárra..."

"Valódi" oktatás? Ki említett ilyet Rajtad kívül? :-)

Turulmadár Creative Commons License 2003.12.28 0 0 200
Hogy jó wolt-e wagy sem, az sajnos irrelewáns abból a szempontból, hogy politikai szerwezet kapott lehetőséget az ELTE-ÁJK aulájának használatára. :pp
Előzmény: Fényes Jövő (199)
Fényes Jövő Creative Commons License 2003.12.28 0 0 199
Igen, az ott volt, de akkor saját szemeddel láthattad, hogy nem pártpropaganda volt, hanem a rendszerváltás összes pártját bemutatta, plakátokkal, képviselőkkel, stb. A liberális Fideszt is:).
Előzmény: Turulmadár (198)
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.28 0 0 198
Én meg biztosan emlékszem, hogy az ELTE-ÁJK-n wolt LiFT-rendezwény. :)) A plakát-kiállítást saját szememmel is láttam, de más is rémlik. Ha Szent-Iványi esetében téwedtem, elnézést.
Előzmény: Fényes Jövő (196)
Fényes Jövő Creative Commons License 2003.12.28 0 0 197
"...itt éppen arról van szó, hogy egyesek nagyon is bele akarnak szövegelni a felsőoktatási intézmények belső életébe."

Jaj, Kagakusha, dehogy szeretnénk. Ugyan már, szerinted létezik fideszes kredit, szoci szeminárium vagy liberális ösztöndíj? Nem erről van szó.

Annyit szeretnénk, hogy önkéntesen szerveződhessenek politikai szervezetek is, ha imakör, focicsapat, lepkegyűjtő klub, stb. szerveződhet.

Nem többletjogokról van szó, csak egyenlő lehetőségekről.

A bölcsészet- vagy társadalomtudomány kontra "valódi oktatás" szembeállítás szerintem nem szorul kommentárra...

Előzmény: Kagakusha (183)
Fényes Jövő Creative Commons License 2003.12.28 0 0 196
Turul, a LiFT Szent-Iványival a Kossuth térre szervezett rendezvényt, tavaly decemberben, „500 napra az EU-tól” címen. Ezen kívül egyszer a Politológushallgatók Egyesülete hívta meg a BTK-ra.

LiFT-ügyben történetesen elég tájékozott vagyok, amíg fel nem oszlott a szervezet, addig a legnagyobb csoport elnöke voltam.

Előzmény: Turulmadár (194)
Tamás Creative Commons License 2003.12.28 0 0 195
Na, utánanézek... de ha kiderül, hogy a Külügyi Vitakör-féle Szent-Iványi megjelenéssel kevered-mosod össze, akkor rondán faroktollon billentelek, mert ott félig-meddig én is szervező vagyok, és azért nagyon csúnyán harapok. :-DDD
Előzmény: Turulmadár (194)
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.28 0 0 194
Biztos emlékszem még rá... :) Csak annyi maradt meg, hogy ELTE-ÁJK és LiFT. Mégis: az egyiken Szent-Iványi wolt a wendég. A téma talán az EU.
Előzmény: Tamás (193)
Tamás Creative Commons License 2003.12.28 0 0 193
Ja, mert szószékről politizálni nem gusztustalan, ugye? Tudod, akció-reakció...

Tőled akár el is adhatnák az egyetemet. :ppp Én nem oda járok, mégis több LiFT-hirdetéssel találkoztam, ami ELTE-ÁJK-n tartandó eseményt reklámozott.

Na, egy konkrét példát mondj. Most.

Előzmény: Turulmadár (192)
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.28 0 0 192
Szerintem ez a jegyzetelés gusztustalan.

Tőled akár el is adhatnák az egyetemet. :ppp Én nem oda járok, mégis több LiFT-hirdetéssel találkoztam, ami ELTE-ÁJK-n tartandó eseményt reklámozott.

Előzmény: Tamás (191)
Tamás Creative Commons License 2003.12.28 0 0 191
A templomban jegyzetelés senkit sem zavar, no persze egyeseknek marhára nem tetszik, amikor valaki kimondja, hogy egyes álszent egyházi személyek a templomot pártpolitikára használják.

Mindazonáltal én még egy LiFT-rendezvényt sem láttam az ELTE-ÁJK-n, pedig nem egyszer vagyok bent este 3/4 9-ig... ami azért qrva nagy gáz, mert 1/2 9-kor bezár az épület, aztán kergethetem szegény biztonsági embereket. Lehet, hogy ezek a liftesek ilyen titkos banda, akik még az után kezdik a bulit? :-)))

Előzmény: Turulmadár (190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!