Evangeline
Ez az egész cipész ügy
egy hihetetlen hazugság és egy hihetetléen ostobaság, meg az is az, aki erről azt a hihetelen hülye cikkét írta.( szerintem rendelésre)
Ez a cipőkészítő évtizedek óta varr államelnököknek, művészeknek, külföldi diplomatáknak és igen , minisztereknek is cipőt, plusz színészeknek, énekeseknek stb.
Megérdemelt ezt a kitüntetést, mert örebbítette vele Magyarország hírét, aki pedig azt állítja, hogy ő Orbán cipésze, vegye a fáradtságot és nézze meg egyszer OV. lábát, hogy milyen cipő van rajta.
Így kell a fantasztikusan jóindulatú és tárgyszerű sajtót komolyan venni.
Nem hazudik, TÉVED. Engem nem oly rég így világosítottak fel jobbos olvtársak a Gondolán. A baloldal hazudik, a jobboldal téved, de Orbán még azt sem...csak csalafinta.
Csak azt nem ertem, hogy egy Isteni Jelnek (idezet Malgottol) mi szuksege van ordenare hazugsagra. Persze a Fideszben szocializalodott, ugyhogy reszben ertheto.
Megismerhetővé vált az úgynevezett megfigyelési üggyel kapcsolatos iratok túlnyomó többsége - tudta meg lapunk. A dokumentumok felülvizsgálata során kiderült, hogy 1998 augusztusában egy rendkívüli miniszteri értekezleten a szolgálatok vezetői utasítást kaptak arra, hogy az állomány tagjait nyilatkoztassák a megfigyelési ügyben történt részvételükről. A válaszokból megállapítható: senki nem figyelt meg politikust.
A megfigyelési ügy minősített iratainak felülvizsgálatát idén nyáron kezdték meg. Emlékeztetőül: az ügy 1998 augusztusában indult, amikor Orbán Viktor akkori miniszterelnök bejelentette, politikusokról, közéleti személyiségekről, valamint azok családtagjairól törvénytelen és titkos adatgyûjtés folyt a megelőző parlamenti ciklusban. Az ügyet parlamenti bizottság vizsgálta, nyáron a testület iratanyagainak, valamint az ügyben keletkezett egyéb adatoknak a minősítését bírálták felül. Azonban nem minden dokumentum titkosságát törölték, vagyis továbbra is van védendő adat.
Részben megszûnt viszont a titkos minősítése annak a rendkívüli miniszteri értekezletről készült emlékeztetőnek, amelyet a szolgálatok főigazgatóinak tartottak 1998. augusztus 27-én. Ebben szerepel az az utasítás, amely szerint az állomány összes tagjának nyilatkoznia kell arról, részt vett-e politikusok megfigyelésében. Kiderült, hogy valamennyi nyilatkozó nemleges választ adott. (A nyilatkozatok titkos minősítése egyébként nem szüntethető meg).
A jelenlegi titokgazda, Kiss Péter kancelláriaminiszter megszüntette Kövér László korábbi titokügyi miniszter egyik levelének titkosságát is.
2003 júniusában az Országgyûlés elnökénél Tóth András nemzetbiztonsági államtitkár kezdeményezte a vizsgálóbizottság iratainak minősítés-felülvizsgálatát. A zárt ülések jegyzőkönyvének vizsgálata után a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat hét jegyzőkönyv közül négynek a titkosságát nem tartotta indokoltnak.
Három jegyzőkönyv viszont jelenleg is védendő adatokat tartalmaz, ezért azok egyes részeinek minősítése indokolt. A minősített részek a jegyzőkönyvek kis hányadát jelentik, csupán néhány oldal egy-egy bekezdésére, mondatára, vagy egy-egy elhangzott névre vonatkoznak.
Egy jegyzőkönyv felülvizsgálata továbbra is folyamatban van, az néhány napon belül befejeződik. Ez esetben is csak a dokumentum néhány mondatának minősítése igazán a kérdés.
"a Művelődési Házat is nehéz volt megközelíteni, mert az utcát mindkét irányból lezárták a rendőrök, az épület bejáratát pedig testőrök hada védte"
Ugyebár pontosan így védette a Fidesz áprilisban a székházát egy elé bejelentett tüntetéstől. Nem is jutott be senki, még az utcába se.
Tehát: most, mivel a nevezett urak a ház lőtti tömegbe kerülhettek, nyílván nem ez történt. A t. szerző vagy hazudik a lezárással, vagy a nevezett urak áttörték a kordont...
"Több tucat ember várakozott a bejutásra, de a testőrök, majd az őket felváltó rendőrök különböző indokkal megtagadták a belépésüket."
Ha csak nem a nevezett urak személyes ismerősei voltak az őrök, valamilyen alapon ki kellett szűrniük őket. Erről mély a hallgatás...
"A szeptember 25-ei kampányra a postaládákba bedobott meghívóval invitálták az embereket. Medgyessy Péter miniszterelnök a váci, akkor még polgármester-jelölt mellett kampányolt a város Művelődési Házában. Az egyik megbírságolt, Rusvay Gábor elmodása szerint már a Művelődési Házat is nehéz volt megközelíteni, mert az utcát mindkét irányból lezárták a rendőrök, az épület bejáratát pedig testőrök hada védte. Több tucat ember várakozott a bejutásra, de a testőrök, majd az őket felváltó rendőrök különböző indokkal megtagadták a belépésüket.
Rusvay Gábor állítása szerint bár a helyszínen rendőri intézkedésre nem került sor, néhány nap elteltével rendőrök keresték meg a munkahelyén, hogy felvegyék az adatait. Ekkor derült ki számára, hogy gyülekezési jog megsértése miatt eljárás indult ellene. A rendőrség első fokon, saját hatáskörben negyvenezer forint pénzbírsággal sújtotta Rusvayt és Benkó Tamást, akik fellebbeznek a határozat ellen. 26-án a rendőrség a Hír Tv megkeresésére nem nyilatkozott."
"Meg nem a szerződéskötésen van a hangsúly,hanem annak a végrehajtásán."
Ha ezt a mondatot kihagytad volna...
Szerinted, hogy lehet egy szerződést végrahajtani? Szerintem az abban foglaltak szerint. Amint nem aszerint, szerződésszegés.
Javítasz?
1999. AUGUSZTUS 28,SZOMBAT
--------------------------------------------------------------------------------
TOLLVÉGEN
Kaptafa és kitüntetés
Vérmérsékletünk szerint fogadtuk a hírt. Voltak, akik megütköztek, mások csak nevetgéltek gúnyosan, ötletekkel rukkoltak elo, ki mindenkinek adnának ok ilyenformán díjakat.
Akármint is, de szó nélkül senki sem hagyta, hogy a kandidátus, a tanácsos, az igazgatóhelyettes, az alelnök és az egyetemi docens mellett állami kitüntetést kapott egy cipészmester is.
Magam részérol semmi különöset nem látok ebben. Tudom, ki ez az ember. Ha személyesen nem is ismerem, de a munkájához volt szerencsém. Egyszer én is vásároltam tole egy cuki kis szandált, lánykoromban, mikoron egyébre sem volt gondom, mint önnön csinosításomra. Valódi borbol készült, felsorészét gondos kezek varrták a talphoz, nem nyomott, nem tört, már a felhúzása pillanatában úgy éreztem, mintha vajban tapicskoltam volna. Az persze más kérdés, hogy a Budapest belvárosában megbúvó boltban egy vagyont kértek érte, kétheti munkám bére bánta esztelen költekezésemet, de megérte. Kolléganoim sóváran csodálták, levetették velem, maguk is belebújtak, tettek néhány ringó lépést az irodában, az üvegajtó tükrében nézegették, nekik vajon jól áll-e. Elismero pillantásaikat begyujtve magukra hagytam oket, új babérokra vágyván bemutatót tartottam a szomszéd szobában is, s midon visszatértem, még elkaptam utolsó mondatukat: "félkegyelmu ez, ha ennyit ad egy szandálért".
S lám, húsz év után engem igazolt az élet. Vass László államilag kitüntetett cipész. Végre megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét ez a jóravaló, csirizszagú muhelyében becsületet szerzett derék ember. Aki nem hagyja ott a kaptafáját holmi állami hivatalért, nem rúgja fel háromlábú susztersámliját vacak államtitkári székekért, a Malév igazgatótanácsi posztjáért sem ácsingózik (holott bizonyára az o apukája is látott már repülot), nincsenek nagyra töro vágyai, pedig a tuz közelében melegszik.
O készíti ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök cipoit.
Négyessy Zita
"Meg nem a szerződéskötésen van a hangsúly,hanem annak a végrehajtásán."
Mar csak megkerdeznem, hogy a vegrehajtasaval mi a baj? Ugyanis a szerzodeskotes Kapolyi ceget hatalmazza fel arra, hogy reszt vegyen az orosz allamadossag - egyszeruen fogalmaznek - behajtasaban es a megfelelo reszt befizesse az allamnak. Miutan a vegrehajtas meg el sem kezdodhetett, kerdem, hogy mi a helyzet vele, illetve milyen hangsulyrol beszelsz?
Ahogy Farkas Árpád, függetlenített szakszervezeti bizalmi (Bábelnai Állami Gazdaság Búsuló Juhász Gyártó Melléküzemág) kérdezte: "Hogy jön ez ide?"
A topikindító odanyilatkozott, hogy a Fidesz csupa mondva csinált és átlátszó ürüggyel támadja a kormányt. Erre én felsoroltam néhány témát, amelyben a kritika annyira jogos volt, hogy vagy (alkotmány)bírósági határozat erősítette meg, vagy mérvadó lapok mérvadó publicistái (pl. Népszabadság, hvg) Ehhez a kétéves költségvetésnek édeskevés köze van. Terelsz, terelgetsz?
(Az egyenesen aranyos, hogy az MSZP ígérgetéseiért is a Fideszre hárítod a felelősséget.)
Tisztelt Kovács Béla Sándor
Gondolom, a kétéves költségvetés körül is minden rendben van:-((( Tudod, amikor kedvenc percemberkéid feladták a valós teljesítményen alapuló országépítést.
Ha hiszed, ha nem, valahogy túl kellett igérni a fideszt, hogy az országot visza lehessen kormányozni a (relatíve) normáll kerékvágásba.
Bokros csomag idején az államháztartás hiánya cca 8,5% volt, most 9,7%. Ebből 3,4% a kétéves költségvetés hozadéka, a többi 1,4 a szociké.
Kérdés, meddig ment volna az itthoni teljesítményfedezet nélküli, hanem a tőkebeáramlásból való országépítés?
Szia!Én nem így emlékszem.A baloldal soha nem szemtől-szembe támadott,hanem hátulról.Én nem vagyok biztos benne,hogy jó,ha a Fidesz átveszi ezt a stratégiát.