Keresés

Részletes keresés

Stavross Creative Commons License 2017.09.19 0 0 22

Most szigetelik a Panelházunk. A költségosztó és az új radiátor szelepek már fent vannak

 

Van értelme a radiátor mögé a falra feltenni ezt a ezüstszínű fóliát? (Nem tudom mi a pontos neve)

 

Eddig légköbméterre mérték uh nem érdekelt :)

REMbraNT Creative Commons License 2017.05.15 0 0 21

Ha a vastagság számítana, akkor nem volna ilyen vékony:)

Úgy tudom az sem jó, ha túl vastag a lap, inkább hátrányai vannak, külső fal még jobban lehűlhet, satöbbi.

Mezőföldi 2 Creative Commons License 2016.06.02 0 0 20

 Űgyes csaj.

De miért nem dupla vastag anyagot tesz fel, ha mán belülről  kőszigetel ?

 

 Ő tudja !!

Előzmény: REMbraNT (18)
GIJoepapa Creative Commons License 2016.05.30 0 0 19

Polisztirolt belülre? Ha fizetnének sem...

Előzmény: REMbraNT (18)
REMbraNT Creative Commons License 2016.03.21 0 0 18

Esetleg egy ilyen XPS cuccos:

 

 

 

 

fereenc Creative Commons License 2013.02.14 0 1 17

Én sokat járok a munkám kapcsán Finnországba és szeretek bóklászni az ottani barkácsáruházakban, mert sok tekintetben más a kínálat, mint itthon.  Onnan vettem zárakat, csapokat, amikor építkeztem. Tavaly ősszel felmerült, hogy hőszigeteljük a szüleim házát. Szétnéztem, hogy ott miket lehet kapni belső szigetelésre. Elvégre kicsit hosszabb és keményebb a tél és egyébként is, amit ott eladnak, azt nyugodtan megveheted.  Az eladó a Halltex-et és az ugyanolyan, csak észt gyártmányú  Isotex szigetelő lapokat mutatta meg nekem. Megnéztem a neten és mindkettő magyar forgalmazóját megtaláltam, a méretek miatt ezt nyűgös lett volna hazahozatni.


Összehasonlítottam az itthoni árakat, és a jóval olcsóbb Isotex mellett döntöttem. A budai bemutatótermükben  választottuk ki anyámmal a színeket 3 szobára, de amúgy festhető is. Karácsony előtt a  forgalmazó kivitelezőjével tetettem fel. Egy nap alatt volt kész a két ember a kb. 50 négyzetméterrel. Zéró kosz. Ez volt az ajándék a szüleimnek és tényleg annak bizonyult.


Nyári jellegű hőérzet lett a házban, mert minden felület meleg. Nincsenek hideg, visszahűlő falak szellőztetés után sem, mert úgy látszik a lapok tényleg hosszan őrzik a hőt, így a párakicsapódás elméleti lehetősége sincs meg. A burkolt falak feldobják a szobákat, mintha felújítás lett volna. Azt a 12 mm-es vastagságot meg nem is lehet érzékelni, bármit tákolok, biztosan vastagabb lett volna, hiszen csak önmagában a gipszkarton is vastagabb és akkor még nem tettem alá semmit. Arról nem beszélve hogy anyám utálja a felfordulást, így meg főzött háromszor kávét az embereknek és kész volt.

Sárgamacska Creative Commons License 2013.01.27 0 0 16

 Nagy hülyeség a gazdám  szerint !!

Gábor - Hőszigetelés Creative Commons License 2013.01.27 0 0 15

Véleményem szerint az a lejobb megoldás, ha párnafázzuk belülről a falat, közé kőzetgyapotot rakunk (FKD) és gipszkartonozzuk! Egyszerű, akinek van szabadideje, az megtudja magának oldani! A párazáró fóliáról ne feledkezzünk meg :) 

Mari89 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 14

Sziasztok!

 

Az Ytong Multiporról tud nekem valaki mesélni? A legtöbben lebeszélnek a belső szigetelésről, de találtam ezt a tök jó cikket (http://hoszigetelo-rendszer.hu/belso-szigeteles/) ahol azt írja, hogy az Ytong Multipor megoldás a problémára, és nem kell félni attól hogy penészes lesz a fal.

 

Ti mit tudtok erről?

 

Üdv, Annamari

kispál_ Creative Commons License 2012.05.17 0 0 12

Sziasztok!

 

Belső szigetelésre az alábbi anyagot ajánlom:http://www.festekerd.hu/product.php?id_product=248

Rétegvastagságát tekintve kb egy glettelésnek felel meg, de hatásfokát tekintve akár felér egy 10cm-es nikecell szigeteléssel is.

Előzmény: SziSzy74 (8)
DALMA 5 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 11

Ha valaki erre jár esetleg...

Nem hőszigetelési probléma, viszont nagyon örülnék bármilyen tanácsnak, megoldásnak. 9. emeleti panellakásunkba lehallatszik a tetőn lévő szellőző rendszer működése. Már jeleztem ezt az illetékeseknek, kiderült, hogy az egyik ventillátor lapátjával volt gond,amit ki is cseréltek. Egy darabig, kb. 1 hónapig jól működött, szinte csend volt, de a viharos, szeles idő beálltával újra elkezdett zúgni. Nem tudják kicserélni az egész szerkezetet (régi, 20-30 éves darabok), így ezt a megoldást el is kell vetnem.

A kérdésem az volna, hogy lakáson belül tehetek-e valamit a zaj megszüntetése érdekében? Mély, búgó hang, mintha alapjáraton járatnák az autót és igazából csak éjjel hallani, amikor csend van, de akkor nagyon zavaró. Az ágyon fekve lehet a legerősebben hallani, a fal mellett. Megoldás lehet vmilyen oldalsó hangszigetelés? Az ágyunk (KIKA-s) lemez/fém ágy, nem fa - ennek kicserélése javíthat a helyzeten?

kremix68 Creative Commons License 2012.04.14 0 0 10

Üdv.!

 

Semmi újdonság nem látott azóta napvilágot???

AthN Creative Commons License 2011.11.16 0 0 9

Sziasztok!

 

Sajnos magam is hasonló cipőben járok. Ennyi idő távlatából tudnátok valamilyen update-et adni, mi lett végül is a szigeteléssel, hogyan oldottátok meg a problémát?

 

Előre is köszönöm!

 

Előzmény: b0t0nd (1)
SziSzy74 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 8

Panel belső szigetelése, nem a legolcsóbb, de működik:

Penészes és nedves falszerkezetek, pincefalak, panellakások, műemlék épületek végleges belső szigetelésére

http://www.szigeteloaruhazak.hu/hoszigeteles/masterclima/masterclima-belso-oldali-szigeteles-25mm.html

http://www.isotech.hu/index.php/masterclima-1000x500x25-mm.html?keyword=master

TestHouse Creative Commons License 2005.10.10 0 0 7
Én is kizárólag a külső szigetelést ajánlom, belső szigeteléssel legtöbbször több kárt csinálunk, mint hasznot.
engineer Creative Commons License 2003.02.07 0 0 6
Javaslat az illesztési hibák ideiglenes megszűntetésére: a rést poliuretán habbal /ún."purhabbal"/ célszerű kitölteni, majd a kiszorult részt megszilárdulása után a falsíkhoz lehet faragni éles eszközzel. A nyílászárók bocs. ajtók, ablakok rögzítésénél és tömítésénél kiválóan bevált. (csak egy tipp!)
Előzmény: Frank Owl (4)
engineer Creative Commons License 2003.02.07 0 0 5
Hi

Frank Owl!

A határoló falak hőszigetelését épületfizikai okokból kívülre kell elhelyezni. Ugyanis a külső fal belső /szoba felőli/ felületi hőmérséklete nem hűlhet a levegő páratartalmának telítési hőmérséklete alá, mert ekkor keletkezik a falfelületen páralecsapódás, ami a falpenészesedést kiváltja. A másik ok, amiért nem szigetelünk belülről az, hogy a fal külső felületi hőmérséklete lehetőleg nem süllyedhet fagypont alá, mert a falban lévő nedvesség (pára) megfagyása -4 C° alatt szétfeszíti a falszerkezetet.

eng.

Előzmény: Frank Owl (4)
Frank Owl Creative Commons License 2003.01.22 0 0 4
Belülrő rárakni *cell szigetelést meg sem fordult a fejemben. Viszont ha hibásan készítették a panelt és nincs más a külvilág és a belső között csak a beton, az elszomorító. Nem is beszélve az illesztési hibákról, ahol még a szél is befújhat. Hallottam ezekről a gipszkarton előtétfalakról ez sem működhet?
kgy2316 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 3
Keressétek meg szicsu (Hö)szigetelés topicját, van ott néhány eltettentö példa is hasonló témakörben.
Előzmény: kgy2316 (2)
kgy2316 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 2
Na ez az!
a feneség az egészben (ami az esetleges szerkezeti kátosodást is okozhatja), hogy belsö szigetelés esetén a fal sokkal jobban le tud hülni, szélsöséges esetben akár fagypont alá is (!) és a szigetelö mögött lecsapódik a pára, penészedik, ahol tud át is jön a belsö részre :-(. Igazán jó (és sajnos baromi drága) megoldás az egész ház kivülröl való höszigetelése lenne.

b0t0nd,
elöbb utóbb idetalál valami szaki is, talán mondanak valami okosat. Én a helyedben leszedném belülröl a ...cellt.

Előzmény: b0t0nd (1)
b0t0nd Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1
Sziasztok!

Én Szegeden lakok egy szélső panelházban, amit az előző tulaj hungarocellel leszigetelt, ott ahol nincs szomszéd lakás. A hőszigetelést talán megoldja, de néhány helyen - pl.ahol illesztés van, vagy az ablak körül, vagy egy szög a falban a szigetelésen keresztül - sokkal hidegebb a fal és itt csapódik le az összes pára és folyamatosan nedves és penészedik. Azaz nálunk penészedik.
Van valami ötleteket, mit tudunk tenni az állandó írtáson kívül?
Arról meg én nem tudok semmit hogy szerkezetileg káros-e, de nem értek hozzá egyáltalán.

kgy2316 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 0

Szia,
nos, én is laikus vagyok, de egyszer már elmagyarázták nekem, hogy csak belsö oldalra rakott höszigetelés nem szerencsés dolog, panelépületnél kifejezetten TIL0S, mivel az épület egésze szempontjából veszélyes helyzetet teremthet, igy ugyanis a szerkezeten belül egyenetlen hömozgások lesznek, ezért egyenetlen feszültségeloszlások alakulhatnak ki.
Előzmény: Frank Owl (-)
Frank Owl Creative Commons License 2003.01.21 0 0 topiknyitó
Általánosságban sok topik foglalkozik a hőszigeteléssel, voltak utalások konkrétan a panellakásokra is.
Azonban úgy érzem elég sok embert érint a panellakások hőérzetének utólagos javítása, így gondoltam ezeket az ötleteket, hozzászólásokat gyűjtsük össze egy helyen.
Van-e egyáltalán olyan módszer az utólagos belső hőszigetelésre ami működöképes (nem penészedik, nem túl drága stb)?
pl.: a falra légréssel felerősített gipszkarton lap jelenthet-e alternatív megoldást?
(teljesen laikus vagyok de remélem van megoldás! :( )

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!