Tőmondatokban összefoglalnám az illető eddigi működését...
Kezdődött a dolog ott, hogy nyíltan felvállalta homoszexualitását. Ez volt szerintem az első és utolsó pozitív cselekedete. Persze, onnan az USÁ-ból könnyű, némileg hitelesebb lett volna, ha mindezt itt, Magyarországon teszi. Például Afganisztántól 15ezer kilométerre, én is minden további nélkül felvállalom, hogy nem szeretem sem Oszamát, sem Omar mollát, sem a hosszú szakállat. Ott viszont, 3 évvel ezelőtt, igencsak meggondoltam volna az ezzel kapcsolatos felelőtlen nyilatkozatokat :)
Ezt követően megtámadták és megverték. Én nem hiszem, hogy ebben a szexuális preferenciája bármiféle szerepet játszott. Az USA nem az a hely.
Ezután jött az éhségsztrájkja, a pápai áldásért. Ezzel több gond is van. Először is: az éhségsztrájk lényege, hogy az éhségsztrájkoló demonstrálni kívánja, hogy az, ami ellen sztrájkol, az emberi életet sem kíméli: hisz tárgyalás, kommunikáció nélkül hajlandó lenne végignézni Radics halálát. Ha 26 napig éhségsztrájkol valaki, és eközben vitaminokat azért fogyaszt, az nem éhségsztrájkol: az pusztán csak hírverésre vágyik.
Ráadásul olyan dologhoz nyúlt, amihez nem kellett volna nyúlnia: a vallásszabadsághoz. Nagyon jól tudta, hogy pápai áldást az életben nem fog kapni, de különösen akkor nem, ha azt éhségsztrájkkal kívánja elérni. A maximum, amit egy ilyen ember megérdemel, az az, hogy az egyház egy képviselője elbeszélgessen vele, és megpróbálja megértetni vele hitének indítékait, ezáltal feloldani a konfliktust. Egyébként nem a katolikus az egyetlen vallás, amely elítéli a homoszexualitást, neki azonban különös mód mégis csakis a katolicizmussal volt baja.
Most jött legutóbbi "hőstette": kirúgták a tévéből, erre elkezdi kürtölni, hogya homoszexualitása miatt rúgták ki. Ez egyrészt rágalom, mert bizonyítékot, azt nem mutatott fel. Ezzel az erővel akárki, akit állásából kirúgnak, megrágalmazhatja korábbi munkaadóját.
Ő persze oly mértékben fel van háborodva, hogy rögtön le is akar mondani magyar állampolgárságáról. Ez egyrészt nem kunszt, ha van neki egy másik is. Másrészt az ilyet kérvényezni kell, beadni a személyit/útlevelet a megfelelő nagykövetségen vagy az állandó lakcím szerinti népességnyilvántartóban, és kész. Nem a sajtónál kell kérvényezni. A sajtónál azt kell kérni, hogy "ugyan, hadd kerüljek még egy kicsit adásba, nekem feltűnési viszketegségem és kisebbrendűségi komplexusom van, meg egyébként is marhára szeretnék már szerepelni egy picit".
Mádl nagyon jól teszi, ha nem foglalkozik az üggyel. Ez egy piti, sokkal inkább rágalmazási, mint kisebbségvédelmi ügy, egyszerűen nem köztársasági elnöki szintre való. Enyhén szólva.
Én azt gondolom, hogy mindaz, amit Radics csinál, nem hogy békítené az ellentéteket, nem a toleranciát erősíti, hanem pont, hogy fölöslegesen élezi a helyzetet. Egyszóval az ellentétét csinálja, mint amit állítólag szeretne. És mivel szerintem Radics egy intelligens ember, kizártnak tartom, hogy ugyanezt ő maga nem is tudná. Hát ezért gondolom, hogy bár megfogalmazott céljaival egyetértek, őt magát egy piti bajkeverőnek tartom.