Hozzávalók: 500 g rétesliszt, 20 g élesztő, 1 db tojás, 3 dl tej, 3 db tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk. A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük. A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük. 10 - 10 percig egy - egy oldalát. Ha megfőttek, kiemeljük a vízből, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)
zsoltu.
nekem van knédli receptem, leirta egy ismerős aki fááááántásztikus knédlit csinált a jómultkor.
(iffy családnak szlovák rokonjai vannak, ugyhogy van mihez hasonlitani.:O))
eddig 2x próbáltam knédlit csinálni sk. az elsőt még egy receptkönyvből guberáltam ki. aszongya a végén lobogó forró vizben főzzük ki bebugyolálva konyharuhával. meg is tettem. a viz piros lett, a kéndli lila. a konyharuhától. egyébként meg ehetetlen kemény és rágós.
másodszor uj trükk. lapos rácsos izét rakni a forró viz felé, knédli rá, mittoménhány percig gőzön letakarva. megadott perc után takarást leveszem, knédli a rácsok lyukán átfolyva. ismét ehetetlen kemény és ráadásul neméppen knédli alakú.:O))
na ennyi volt a próbálkozás. a recept ha kell megkeresem, bár lehet hogy abban volt a hiba?!
off
Hayloft, hogy Te millen müvelt vagy? Le a kalappal. Ezekről még azt se tuttam, hogy vannak.
Akkor most kell keresnem egy barátot? :-)))
kmeduza
bocs az off-ért
Hát nem ismerem a márkát amit mondasz, de a holand Grolsch után a második kedven söröm a Velkopopovicky Kozel. Hazánkban nem kapható. Egy-két éve rendszeresen hozattam Csehországba gyakran látogató barátommal. Szerencsére némely hipermarketban kapható Krusovice ami a kedvenc barnám.
De ne is keresd a szintén Cseh velvet-et vagy a Holland Grolsch-ot vagy a Het Kanoniert. Utazni kell értük.
Ez van. Nem ismeri a nép, ergo nem is venné. Ha nem veszi nem hoznak. Ha nem hoznak hogyan ismerje meg? 22-es csapdája.
na, ha volt is ilyen, rá se rántsunk, biztos aluszik vagy milliós számoknál tart.
tehát.
kérdés: hol lehet budapesten kapni
- knédlit (nem étterem kell, ahol enni, hanem bót, ahol venni lehet)
- Cerny Kozel című cseh sört (C-n kalapka, y-on vesszôcske van).
(aztán lehet ám kérdezni másoknak mást is, de engem momentán ez érdekel.)