Keresés

Részletes keresés

Jokki Creative Commons License 2022.09.30 0 0 9379

Sziasztok!

Már jó pár éve játszom, de fura módon sosem merült fel a protektorátus. Láttam különböző írásokat már erről, de nekem valahogy sehogy se sikerült.

 

Igazából nem egy általam megtámadott frakciót tennék protektorátussá, hanem egy szövetségest, amit egy másik frakció már elég rendesen hazavágott.

 

Hiába küldöm a diplomatát, a lehetőségek közt a protektorátussá tevés nem szerepel. Hogy tudom ezt megoldani?

wizardry8 Creative Commons License 2021.05.29 0 0 9377

Sikerült valakinek a szenny (squalor) helyzetet megoldani?

Ca3sar Creative Commons License 2012.07.21 0 0 9376

Ha szeretnétek naprakész információkat olvasni a Total War: Rome 2 -ről, vagy a sorozat korábbi részeiről, akkor látogassatok fel a facebook hírportálunkra: https://www.facebook.com/totalwar.hu

Megtor Creative Commons License 2012.05.26 0 0 9375

Né' má'! A gúúgli első helyen hozza! :) 

 

www.google.hu/search?sugexp=chrome,mod=5&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=managment+római+városokra

 

 

Előzmény: Megtor (9374)
Megtor Creative Commons License 2012.05.26 0 0 9374

Szia. Előző életemben írtam valami olyasmit, hogy managment római városokra. Fenntartom, amit abban írtam.

Előzmény: holczhauser (9324)
slybácsi Creative Commons License 2012.04.17 0 0 9373

sziasztok. tudna valaki segíteni? melyik file-t és hogy kell átírni, hogy egy csapat hypaspistai ne 40, henm mondjuk 80 főből álljon? ja, és rome total realism platinumról beszélünk. köszönöm előre is.

Bandi_007 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 9372

Szeretném elcseréli a Total war - anthology-mat német verzióra. Akinek van és kell angolul - magyar felirat de ezt könnyebben lehet orvosolni - annak a német verzióért cserébe odaadom. 


conquistador.andrew@gmail.com

Bhoyka Creative Commons License 2011.05.10 0 0 9371

nem szoktam csalásokat használni, de kíváncsiságból, amikor ki szeretnék próbálni 1-1 új népet, szerettem volna használni a gyorsépítés cheatet. Nos nálam abszólút egyik kódra sem reagál, ráadásul,(a 0-val nyitjuk fel az ablakot, ahová a cheateket kell írni) számértéknek meg sem adhatom más cheatnél a 0-t, mert egyből bezárja az ablakot

 

Előzmény: Cs_ (9370)
Cs_ Creative Commons License 2011.05.03 0 0 9370

Szoktam automata csatát nyomni, nincs kedvem minden szir-szar csatát végig játszani, amikor meg már az ember rengeteg sereget tologat, nincs is rá szükség, belefér a nagyobb a veszteség az átlagos csatáknál. Az elején csatázok manuálisan, amikor még minden katona számít, aztán meg ha a nagyobb/fontosabb csata vagy komolyabb ostrom van. Azért unalmas x.-jére is felállni valami dombra, messziről szétlőni, meg lovasokkal szétkapni az egészet apránként. Azért annyira nem változatosak a csaták, hogy ne unja meg az ember.

 

A városok lázadása. Fékezni kell a növekedésüket. Búzamezőt csak visszafogottan építeni, az elfoglalt nagyobb/nagyobbacska városokat kiírtani az ostrom után, helyőrség, helytartó a gázosabb helyekre, boldogság növelő épületek (lerombolni az idegen templomot és a két heppyt adó sajátot felhúzni), meg a fővárost pakolgatni, mert az is számít, hogy milyen messze van. Meg gyorsnak kell lenni, vagy végig szaladsz az elején az egész térképen, vagy csinálsz egy jó magterületet 15-20 területtel, amiből feltudsz állítani sok komoly sereget/flottát, aztán végigszaladni az egészen :) Mire megnőnek a távoli városok, addigra vége. 

 

A mínusz pénz termeléstől ne ilyedj meg, kicsit nagyon csalóka. A sereg fentartási költségeket a népesség alapján osztja szét a városok között. A nagy városokra többször annyi jut, mint a kicsikre a közös költségből, ezért mennek át minuszba. 

 

A nagyon erős városokat vagy ki kell éheztetni, az utolsó körben kitámad legyengülve, vagy ha sokkal erősebb, akkor hamarabb is, Így meg már sokkal kedvezőbb helyzetben lehet levágni őket vagy 2-3 fullos sereg automatán lenyomja az ostromot :)

 

Előzmény: Bhoyka (9369)
Bhoyka Creative Commons License 2011.05.03 0 0 9369

ezeket a gondokat még meg is tudom oldani, pl.: felajánlod a szövetségeidnek a segítségedet az ellenségeik ellen, ha adnak egy kis pénzt, és adnak is általában, he nem túl nagyok az igényeid. De persze érdemben nem segítek nekik. :) Automata csatán pedig nehéz szinten soha nem szabad, mert mindig a gép jön ki jobban. :/ Ha nyerni akarsz kell 1 jó taktikát kifejlesztened. Legnehezebb szinten ami még sok gondot okozhat, hogy ha már uralmad alatt van kb. 30 provincia, akkor nem tudom hogy a viharba fogod lecsillapítani a lázadásokat... Próbáltam hogy amelyik város már óriási mínuszt termel, abból kivonom a seregemet, megvárom, hogy a lázadók elfoglalják, és én  majd visszafoglalom. MIlyen kis naiv voltam ... ;) A lázadók e legjobb kiképzésű egységeimet kapták meg, belőlük nem is kicsit, egy egész seregnyit (kb.1200-1500 fő) és szinte lehetetlen volt visszafoglalni 

Előzmény: Cs_ (9368)
Cs_ Creative Commons License 2011.05.02 0 0 9368

Most, hogy kijött a Shógun 2 (nem igazán jött be). Elővettem újra a Romát :) Mondom tolok egy jó nehezet. Legnehezebb hadjárat nehézség, a csatát csak nehézre vettem, arra emlékeztem korábbról amit írtál. + visszafogtam magam, nagyon sokáig csak akkor foglaltam települést, amikor a szenátus kérte. Hát ö, jó nehéz volt, az elején még élveztem, is, hogy mindenki nekem esett, meg körönként kellett levágni egy 1500-as sereget, de előbb-utóbb megunja az embert ezt, meg megerősdik annyira, hogy ne kellejen már minden csatát lejátszania, oszt mehet autómatán, de ez se megy normálisan ilyen nehézségen. Szóval nagyon nehézre bármelyiket is csak az vegye fel akinek két anyja van, vagy mazohista hajlamokkal áldatott meg az istenek által.

Előzmény: Bhoyka (9367)
Bhoyka Creative Commons License 2011.05.01 0 0 9367

nem tudom ki mennyi csatát játszott már le, de ha megfigyeltétek nem élvezetes a legnehezebb fokozaton csatát játszani. Ezen a fokozaton ugyanis nem az ellenfélnek van jó taktkája, ez rról szól - ki is próbáltam, hogy hiába küldesz szembe két pontosan ugyanolyan egységet, mindig a gép fog győzni, ugyanez a helyzet a könnyű fokozatnál is csak a te javadra.

Yag.. Creative Commons License 2011.04.13 0 0 9366

Az ilyen durva hibák (is) vannak javítva pár MODban.

Előzmény: Bhoyka (9365)
Bhoyka Creative Commons License 2011.04.12 0 0 9365

egyébként szerintem az durva hiba a játékban , h gyakorlatilag amikor te védekezel egy várostronánál, nem számít menni az ellenség túlereje. Ugyanis, ha már abban a körben kitámadsz, amikor ő megtámadott - és nem várod meg h ostromfelszerelést tudjon felépíteni, akkor csak annyit kell tenned hogy néhány távolsági vayg lovas esetleg(lovas távolsági) egységgel odacsalogatod a várfaladhoz, és ő nem fog elmenni onnan. a várvédők az őrtornyokban pedi szépen halomra lövik őket....ha a csta ideje lejár, akkor ezt még megismétleg dugyanabban a körben néhányszor éyn...mindig te győzöl

Yag.. Creative Commons License 2011.04.12 0 0 9364

Hali!

Érdekes 5.hsz-el a tied elött akkor láttad a sorokat ? Mintha deja-vu érzésem támadt volna ...  :)

Előzmény: _midnite (9363)
_midnite Creative Commons License 2011.04.11 0 0 9363

 

Van néhány, amit a játék nem enged játszani alapból. Ha jól emlékszem Numídia, az ibérek, thrákok,  meg még vagy három-négy...

 

 

Viszonylag könnyen megoldható:

 

 

Megkeresed ezt a könyvtárat:

Dataworldmapscampaignimperial_campaign

 

Ebben a könyvtárban van ez a file:

descr_strat.txt (ha írásvédett, akkor szedd le az írásvédelmet!)

 

Nyisd meg, majd keresd meg azt a részt, ahol fel vannak sorolva a frakciók három csoportban playable/unlockable/nonplayable.

 

campaign imperial_campaign
playable
romans_julii
romans_brutii
romans_scipii
end
unlockable
egypt
seleucid
carthage
parthia
gauls
germans
britons
greek_cities
end
nonplayable
romans_senate
macedon
pontus
armenia
dacia
numidia
scythia
spain
thrace
slave
end

 

 

Javítsd át így:

 

playable
romans_julii
romans_brutii
romans_scipii
egypt
seleucid
carthage
parthia
gauls
germans
britons
greek_cities
romans_senate
macedon
pontus
armenia
dacia
numidia
scythia
spain
thrace
end
unlockable

end
nonplayable

slave
end

 

 

Itt annyi van, hogy ha a szenátussal játszol, és a szenátus gombra kattintasz, akkor kifagy.

 

Elég sok, egyébként jól játszható nép, makedónok, szkíták, pontosz, stb., csak így elérhető.

 

 

 

Ha van barbarian invasions kieged, akkor ugyanígy működik, de ott több nép okoz fagyást, azok, amelyek a játék legelején nincsenek a térképen, és invázióval vagy lázadással érkeznek. Ezek: osztrogótok, szlávok, britek (romano-british), nyugat-római lázadók, kelet-római lázadók.

Előzmény: Bhoyka (9362)
Bhoyka Creative Commons License 2011.04.10 0 0 9362

nem most imerkedtem meg vele, de hiába nyertem meg 5 különböző néppel is a hadjárat módot néhány népet utána sem engedélyezett, sajnos a telepítésekkel hadilábon állok, elég nehézkesen tudok patcheket feltelepíteni...

Yag.. Creative Commons License 2011.04.10 0 0 9361

Ami nekem személy szerint nagyon bejött az a :

 

Roma Surrectum II.

 

Brutál nagy MOD. Rengeteg újítással és igazán szép egységekkel. Az alap játék a nyomába se ér.

 

Említésre méltó még a :  

Rome: Total Realism (RTR) - AqD's RTR Mod sub mod.

 

Érdekes a  Res Gestae: Total War is

de van nagyon sok fajta és stílusú.

 

Azt tudnod kell, ha MODokkal játszol, akkor az alap játékról kell másolatot csinálnod. Az egész telepítési mappáról mert ha "szétesik" egy MOD vagy megunod, akkor már nem fog elindulni az alap vagy egy másik mellette. Ezt megelőzve ha másolsz egy példányt és CSAK arra másolsz MODot akkor ha ki is akad, kidobod, másolsz egy újat és keresel egy másik MODot, rámásolod és játszol tovább.

 

Azt is tudnod kell egy MOD-ról hogy milyen platformon indul el.(Pach)

A Rome Total War játék több pach-el kapható. Ebből három működik. Neked tudnod kell milyen telepítésed van mert nem fog működni.

 

Rome 1.5 pach.

Rome 1.6 pach.= Barbarian Invasion (BI)

Rome 1.9 pach.= Alexander (ALX)

 

Ha olyan telepítésed van amiben mind a három megatlálható akkor elvileg, minden MODot be tudsz másolni és el fog indulni. De ha csak 1.5 ig van meg akkor ha BI mod ot válsztasz akkor nem fog elundulni mert a BI elemei nincsenek telepítve a gépeden.

 

A MODok mellé ki van írva milyen pach alatt futnak. Amit figyelni kell az a (BI) és (ALX) a többi csak a MOD rövidítése. RTR, EB, RS, BBW, DM, XGM, stb.

 

Olvass sok fórumot, és tájékozódj, tanulj, kérdezz. Azt se árt megírni, hogy milyen szinten vagy a játékkal mert akkor annyit tudnak segíteni akik látják a kérdésed. Nagyon szájba rágni én se szeretek de ha azt se tudod miért nem játszható minden nép az alappal akkor valószínű hogy csak most ismerkedsz a játékkal. Üdv a klubban.  

 

http://www.totalwar.hu/

http://www.twonline.hu/fejleszt.htm


 


Előzmény: Bhoyka (9360)
Bhoyka Creative Commons License 2011.04.10 0 0 9360

Hűű, de melyiket? :O

ajánlod konkrétan vmelyiket? :O

Bhoyka Creative Commons License 2011.04.10 0 0 9359

köszi szépen ;)

Előzmény: Yag.. (9358)
Yag.. Creative Commons License 2011.04.10 0 0 9358

Érdemes kipróbálnod majd valami MOD ot amiben jelentősen át vannak alakítva a frakciók és a játék menetek az alaphoz képest. Nem nehezebbek csak érdekesebbek az eredeti játékhoz képest.

 

http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=214

Előzmény: Bhoyka (9355)
Yag.. Creative Commons License 2011.04.10 0 0 9357

Bocs, a perek nem jó irányba néztek :D)

 

data/world/maps/campaign/imperial_campaign/descr_strat.txt

Előzmény: Yag.. (9356)
Yag.. Creative Commons License 2011.04.10 0 0 9356

Emlékeim szerint a tetszőleges csatáknál csata teret (pályát) választasz térkép nélkül.

 

Ha teljesen alap játékkal játszol, akkor csak a három Római néppel tudsz kezdeni. Ha megnyerted a kampályt akkor oldja fel a többi frakciót, népet.


Ezt ki tudod kerülni egy Minden náp játszhatósággal amit magad is meg tudsz csinálni mert csak egy TXT-t kell átírni.

 

Valami ilyensmi van nálad :

 

eredetit mentsd le és a másolatot használd.

 

dataworldmapscampaignimperial_campaigndescr_strat.txt

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

playable
    romans_julii
    brutii
    scipii
  end


unlockable

 

  seleucid
    egypt
    carthage
    parthia
     pontus
    gauls
    germans
    greek_cities
    macedon
    spain
    armenia
    dacia
    numidia
    scythia    
    britons
    thrace

 

end


nonplayable
    senate
    slave

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..

 

Minden Nép játszható MOD :

 

playable
    romans_julii
    brutii
    scipii

seleucid
    egypt
    carthage
    parthia
     pontus
    gauls
    germans
    greek_cities
    macedon
    spain
    armenia
    dacia
    numidia
    scythia    
    britons
    thrace  
end
unlockable

 

end
nonplayable
    senate
    slave

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Indít és játszik bármelyik néppel.

 

Előzmény: Bhoyka (9355)
Bhoyka Creative Commons License 2011.04.10 0 0 9355

Tud vki segíteni, h RTW-ben hogyan tudom tetszőleges csatánál a térképeket feloldani?

2.kérédsem: RTW-ben nem lehet pl. macedniával, thrákiával v. pontusszal lenni?

Bucca Creative Commons License 2011.03.23 0 0 9354

bocs, pcdome

Előzmény: Bucca (9353)
Bucca Creative Commons License 2011.03.23 0 0 9353

pcdime oldala, ott asszem a cheat-ek között szerepelnek ezek, igaz nem tudom biztosra, mert nem használom őket.

Előzmény: Zolaa (9352)
Zolaa Creative Commons License 2011.03.21 0 0 9352

próbálkozzál a travian-on, a római néppel játszók biztosan tudják...

Előzmény: dawid154 (9351)
dawid154 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 9351

már kerestem!hét végén délelött evvel foglalkoztam és nem találtam ami jo is lenne csak gondoltam itt hátha tudja valaki hogy merre e lehet vagy esetleg meg van neki

Előzmény: Ejejump (9350)
Ejejump Creative Commons License 2011.03.21 0 0 9350

Keress rá a neten, rome total war cheat... itt nem foglalkozunk ilyennel, bár a neten vagyunk... ehehehe :)

Előzmény: dawid154 (9349)
dawid154 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 9349
Üdv

Az lenne a kérdésem nem e tudja valaki honnan tudom megszerezni azt a fáljt amit bemásolván ingyen van minden!És azonnal készen vannak a dolgok!

1x megvoltmár csak nem tudom honnan volt meg!Aki tudja az annak nagyon megköszönném!

Előzmény: Ejejump (9348)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!