Keresés

Részletes keresés

Laja73 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 22
jujj...tényleg hihetetlen, meg egy kicsit ijesztő is, hogy rövid idő alatt ennyit változik az életem, mások (mobiltelefon-gyártók és -szolgáltatók) által

egyik "legszörnyűbb" élményem épp '94-ben volt, öcsém esküje nyírbátorban, haver lakik nyíregyházán, ideális ottaludni előző este (abban az évben volt -20 fok)
3 órás vonatozás után odaérek este 9 körül, csengetek, senki...telefonjuk nincs, mobiljuk sincs persze (tán ebben az évben indultak be a táskátlan, kis kütyük, százezerért, részletre?), szóval ez akkor úgy természetes élethelyzet volt, odamentem, megszívtam.
szétfagytam, éjszakai vonatokkal mentem nyírbátorba, útközben aludtam pár órát valami máv-szálláson, aztán másnap kiderült, hogy mielőtt haver elment otthonról, odaadta a kulcsot a szomszédjának, kaja hűtőben volt:)

hihetetlen, hogy egy azaz egy SMS-sel mindezt elkerültem volna, és jóllakottan vehettem volna egy forró fürdőt

eMM Creative Commons License 2004.03.24 0 0 21
ki is lehet kapcsolni ha nem vársz hívást/nem szeretnél, és van ám ÜR is, nemtudtad?
Előzmény: Megdobbent (20)
Megdobbent Creative Commons License 2004.03.24 0 0 20
Szerintem nem nelkulozhetetlen a mobil. Nekem vagy 7 eve azert kellett, mert egy olyan nyaraloba mentunk baratnommel, aminek a kozeleben sem volt telefon, es valami eletfontossagu hivast vartunk. Berelni akkoriban valami 100.000 Ft koruli letettel lehetett a W-betusnel, 24-ert meg lehetett venni a P-betustol.

Azota sajna kozzetettem ugyfelkorben, igyhat velem van. Akinek nem megelhetesi okokbol _kell_, az ne is vegyen, mert nem valami vidam dolog 1 fraszban lenni, hogy mikor szolal meg es ki hiv :)

De azelott sem volt 1 csepp gondom sem ismerkedessel, randik szervezesevel. Termeszetesen vonalasom is van, azt nelkulozhetetlennek tartom, es megdobbent, hogy sokan visszamondjak, merthogy huha nekik mobiljuk van :/

Előzmény: felucca (13)
eMM Creative Commons License 2004.03.24 0 0 19
Na igen az ember L sem tudja képzelni hogy mobil nélkül is összeszerveztük a talikat.(na nem a T asztalon mert akkr még NET sem volt)
Tény hogy nem volt könnyü,de sikerült általában jó hatásfokkal.
Igen akkor még vezetékesem sem volt sajnos,pedig mennyit vártam rá!!!
Szóval ne utáljátok a mobilt ez szükséges,ilyen alapon útálhatod a mikrosütődet is:(
felucca Creative Commons License 2004.03.22 0 0 18
Ja, hozzáteszem, hogy kurvára tetszik az a kis összecsukható kavics a Motorolától és minden további nélkül meg is tudnám venni. De ha már ilyen értelmetlenné fajult az életem...
Raphael Creative Commons License 2004.03.22 0 0 17
Nekem sincs mobilom, pedig megengedhetnem magamnak es en sem vagyok nyugdijas :) De ugyis itt ulok egesz nap a madzagos telefon mellett, francnak hianyzik hogy a villamoson is felcsengessenek.
lakos Creative Commons License 2004.03.22 0 0 16
Az igazán fontos beszélgetésekhez egy kocsmaasztal kell:)
Előzmény: v_peti (15)
v_peti Creative Commons License 2004.03.22 0 0 15
Nekem van mobilom, de gyakran otthonfelejtem. Igaz, amúgyis ritkán hívnak. Vezetékes meg van otthon.
Az igazán fontos beszélgetésekhez amúgy is az kell. :)
Igaz, karórám is van. (Az ami 7 zenét tud.) Idén lesz 20 éves.
Evil Rabbit Creative Commons License 2004.03.22 0 0 14
Persze, hogy rossz, mert ertelmetlen az eleted. Sajnalom.
felucca Creative Commons License 2004.03.22 0 0 13
"...Tényleg, hord valaki még karórát? (Az a csuklóra szerelhető izé.)..."

Hordok karórát, sőt, imádom az órákat. De most kapaszkodj meg! Nincs mobiltelefonom. Nem vagyok nyugdíjas, sem csecsemőkorú, van otthon vonalas telefonunk, meg van a munkahelyemen is vonalas, így bármikor el lehet érni. Ha kirándulok, utazom, akkor természetesen nem, de éppen ez benne a jó. Lapul a tárcámban egy kártya, ha éppen utcán jön rám a telefonálhatnék, fülkébe be és tárcsázok.

Most akkor jó nekem, vagy rossz? Valaki világosítson fel!

Előzmény: Hálózati Adapter (2)
zizi Creative Commons License 2003.01.22 0 0 12
bélás??? tantusz!!!
:-)))
Előzmény: Hálózati Adapter (-)
Érzékeny Creative Commons License 2003.01.22 0 0 11
Hát azért a telefont elő kell venni..
Az "ellen" viszont tényleg jó, amit leírtál.
Azért remélem van olyan is, aki felhiv ))))))
Előzmény: Hálózati Adapter (8)
bandikaa Creative Commons License 2003.01.19 0 0 10
Hm.
Volt itt az egyetemen egy eloadas vadaszati temaban, ahol Bodrogi Gyula volt a vendeg. O meselte a kovcsi sztorit.

Amikor megjelent kis hazankban a mobil, igenigen, az az aktataska meretu "ize", Gyula bacsi kapott egy ilyen onvedelmi eszkozt a westeltol, hogy amikor kijon a szinhazbol, reklamozza a hasznalatat.
Akkor azt gondolta, minekeznekem? Aztan, 3 nap mulva visszafordult hazafel a Clark Adam teren, mert hogy otthon maradt a "mobil". :))

bandikaa

CaMeL Creative Commons License 2003.01.19 0 0 9
Csináltak valami tanulmányt, X emberrel az ELTE-n: elvették a telefonjukat egy hétre és folyamatosan teszteket töltögettek velük meg le kellett írniuk miként változott meg a napi életvitelük. Ha jól emlékszem, mindenki odavolt már pár nap után és olyan is volt aki feladta... :)
A mobilszámlám mellé küldött kis újságban olvastam mindezt, hogy kerek legyen a történet.

Lassan nem az óra lesz a telefonban, hanem fordítva,ill. már van is ilyen kütyü.

Előzmény: Hálózati Adapter (8)
Hálózati Adapter Creative Commons License 2003.01.19 0 0 8
Dehogy snassz. Csak minek. Óra van a telefonon is.

Visszagondolva, elképzelhetetlen egy esti sörözésre milyen szervezéstechnikai csúcsteljesítmény volt összeszedni a társaságot, ha csak úgy hirtelen jött az ötlet. Mert akinek nem volt otthon telefonja, az épp elindult, hogy elhívjon sörözni, erről persze nem tudtam, és elindultam, hogy elhívjam sörözni. Vagy volt telefonja, de sörözött valahol és csak másnap, a munkahelyén tudtam elérni.

Néha azzal húztam csőbe magam, hogy holmi frissen megismert lányokkal igértettem meg, hogy felhívnak. Ülhettem otthon két napig, mire feladtam. Ez ma mennyivel egyszerűbb, most a mobilomon nem hívnak fel.

Előzmény: Érzékeny (4)
fityfene Creative Commons License 2003.01.19 0 0 7
ezen most igy elgondolkodtam.
a múltkor egy pár napra felmentem a börzsönybe. milyen jó, kikapcsolhatom a telefonomat, térerő sincs, teljes kikapcsolódás. egy nap múlva már hiányzott, hogy nem csörög az a rohadt mobil.
akkor is elgondolkodtam, hogy hogy birtam én élni a mobil elött.
Ez már beteges, nem?
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.19 0 0 6
Naaa... Csak meg kell válogatni, hogy milyet tesz fel az ember ;-))
bandikaa Creative Commons License 2003.01.19 0 0 5
Na ja. Most mar csak a toronyora lancostul a trendi! :-P

bandikaa

Érzékeny Creative Commons License 2003.01.19 0 0 4
Hűha ! Már snassz karórát hordani ??? (((
Előzmény: Hálózati Adapter (2)
GINI Creative Commons License 2003.01.19 0 0 3
Emlékszem gimis koromban még vonalas telefonunk sem volt. A haverom úgy táviratozott, hogy hívjam már fel ekkor és ekkor a fülkéből :)))))
Hálózati Adapter Creative Commons License 2003.01.18 0 0 2
Tényleg, hord valaki még karórát? (Az a csuklóra szerelhető izé.)
Hálózati Adapter Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1
Jaaaaazbiztos nemeltdíjjjjas, lehet szavazni rajt Pongóra.
Gratula for nulla, amúgy.
Előzmény: csite (0)
csite Creative Commons License 2003.01.18 0 0 0
j0' v0lt az!

most meg mindig a 0600-0000-000-t hívom

Hálózati Adapter Creative Commons License 2003.01.18 0 0 topiknyitó
... volt egyáltalán? Emlékszem egy karórának hívott szerkezetre, meg a Moszkva tér órájára, amelyre aggódva pillantottam, hogy mennyivel elötte/utána érkeztem a megbeszélt találkozóra (merthogy a karórát utáltam és nem volt -- illetve volt, csak egy barátnőm kiröhögött a 14 zenés Ecserin vett órámmal ---igaza volt, de akkor leszoktam.)

Ha valaki nem volt ott, akkor kezdődött a bélások guberálása, és (nekem a BKV bérletben volt) a noteszből a telefonszámkeresgélés, hogy a Csövi méé nem jött, hol iszik, hol van házibuli...

És csörögtek a hatjegyű számon hívható Matáv tárcsás telefonok, felvették a mamák, papák (...a Józsi épp alszik, de különben is maguk részeg állatokkal nem megy sehova!)
Hol van ma már, hogy holmi anyáktól kell féni, hogy veszik fel a telefont, ha Józsi bé van rúgva, felel a hangposta...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!