Keresés

Részletes keresés

Jo_munkasember Creative Commons License 2010.02.03 0 0 3
Én csak azt nem értem, hogy az idióta informatikusok miért erőltetik a három mondatnyi jelszavakat. Szerintem a gyakorlatban egy ésszerűen választott néhány karakteres ugyanúgy véd, mintha kis és nagybetűs számos 150 karaktereset használunk.
(Nálunk, a cégnél nemrég vezették be ezt a „nagyszerű” rendszert. Ráadásul a felhasználó nevekbe is „rendszer” vittek. Azóta a legtöbb monitoron ott a cetli a felhasználói névvel és a jelszóval.)
rajony sixtus Creative Commons License 2003.01.14 0 0 2
Én a mobilomba a telefonszámok közé dugom az összeset, megfelelően elrejtve. Azt is, ami az ide való belépéshez kell, és megjegyezhetetlen betűkombináció. A mobilomat viszont nem védem jelszóval, mert akkor kellene egy másik mobil, amibe elrejteném a jelszót, annak a jelszavához egy megint másik - és így tovább a végtelenségig.
Dögvészt dudáló trombita Creative Commons License 2003.01.13 0 0 1
Én az összes pinkódomat felírtam egy papírra és bezártam a páncélba, aminek a kódját gondosan elvesztettem :)
Előzmény: psmith (-)
sz Creative Commons License 2003.01.13 0 0 0
én egy különleges algoritmust alkalmazok, így általában nem felejtem el a jelszót, és többnyire sehol sem egyeznek meg...

ha ilyen gondjaid vannak, akkor legyen a jelszavad/pin kódod mindenhol 0, esetleg 0000!

Előzmény: psmith (-)
psmith Creative Commons License 2003.01.13 0 0 topiknyitó
Reggel PIN kódot kér a telefon, az otthoni riasztót is be kell kódolni, aztán a munkahelyi riasztó is kódot kér, esetleg a munkahelyi telefon saját kódot a kimenő híváshoz, aztán a raktárba belépéshez kódot kell ütnöm, de a garázsba bemenetelkor is. PIN kódot kér a bankkártyám, másikat a másik, másikat a telefonos ügyfélszolgálat, megint másikat az internetes bank. Jelszó után megerősítő jelszó. Internet szolgáltatónál felhasználónév és jelszó, Index, vagy más portálnál regisztráld magad, adj jelszót, a te neved már foglalt adj másikat, aztán persze jelszót.

Jelszóid ne legyenek azonosak, változtasd őket rendszeresen.

Ha olyan jelszót kérnek, amit naponta használok nincs baj, de ha olyat, amit egy hónapja, fél éve nem, az már nem jut eszembe. Jelszók, felhasználói nevek, amik regisztráláskor egyértelműnek, elfelejthetetlennek tűntek, későbbi kéréskor már nem jutnak eszembe. Hetente kerülök kellemetlen helyzetbe elfelejtett jelszók miatt. Most éppen a Westel aranykártya pontjaimat nem tudom megnézni.

Nyugtassatok meg: ugye ti is elfelejtitek a jelszavakat!
Aki esetleg nem, az hogy oldja ezt meg? Félre a biztonsággal, és mindenhol ugyanazt adja meg, vagy mindent felír valahova?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!