Keresés

Részletes keresés

frostdemon Creative Commons License 2005.05.21 0 0 121
Még az a szerencse, hogy ilyen hihetetlenül vidám az élet...
...és jó a Barátok közt?
radai rosseb Creative Commons License 2005.05.16 0 0 120
:DDDDDDDDDDDDDDDDD

muahahahahaahahhahahaaaaaa :)))))))))))))))
:))))))))))))
Mekkora vicc, bazmeg, mekkora vicc!!!!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDD
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

:(
Előzmény: Törölt nick (119)
frostdemon Creative Commons License 2005.05.15 0 0 118
Ez valóban nagyon szép volt. Jól menfogalmaztad és nagyon örülök, hogy ezáltal is megtudtam valamit. Én megmondom neked, hogy nem tudom konkrétan meghatározni, hogy miket tartok hibátlan filmeknek, de ha gondolod - és megfelel - leírok ide pár olyan rendezőt, akiknek a filmjeit fenntartás nélkül elfogadok és kedvelek: Aki Kaurismäki aki mostanában nagy kedvenc, és már lassan sikerül minden filmjéhez hozzájutni. Kurosawa, volt az első, aki - a Dersu uzalával - nagy hatást tett rám, még fiatalabb koromban. Mondjuk annak idején a Cseh újhullám is negyon tetszett, de mostanság nem láttam semmit, lehet, hogy már nem is tetszene annyira. De Huszárik Zoltán is nagy hatással volt rám. Én elsőre a Piacere c. kisfilmet láttam, még az iskolával és az pár napra elterelte a gondolataimat, az biztos. Tuti van még sok számomra kedves rendező, de talán ennyi elég, hogy bemutassam az - mindenevő - ízlésemet.
suomy Creative Commons License 2005.05.12 0 0 117
Nem tudom, milyen helyzetben láttad, mondtak-e róla valamit előtte, mert ebben nincs szó realizmusról, ez filmesszé. A leginkább azt szeretem benne, hogy érthető képi mondatokkal meséli el a mondandóját. A hibátlansága szerintem az, hogy összefoglalja, mit adott át a némafilm a hangosfilmnek - itt a filmes formanyelvre, a kifejezőeszközökre gondolok -, mert ez után a film után már nem történtek olyan forradalmi újítások a filmtörténetben, mint ez előtt, tehát ez értelmezhető egyfajta pontnak az i-n. Ez után a film fejlődése lelassult - néha évekre, évtizedre szinte megállt -, mert a hang nem abba az irányba formálta a dolgokat, amerre addig haladt a műfaj. Egyre verbálisabb lett az egész, a képi irodalom szintjéről leereszkedett arra a cirkuszi látványosság-szintre, amiről valaha elindult.
Az amerikai cucc éljenzés meg ott kezdődik, hogy a mozik ezzel vannak tele. Hiába írom ide, hogy Huszárik - Szindbád, ha az emberek ingerküszöbét a gazdaságilag hibátlanra tervezett importfilmek úgy állították be, hogy ezt már nézhetetlennek tartják, arról nem beszélve, hogy az ilyenek már csak tévén-videón hozzáférhetőek, ami tovább távolítja őket attól a közegtől - a mozitól - ahová annak idején készültek. (Pedig szerintem ez is hibátlan film... eszembe jutott még egy: Kovács András - Hideg napok)
Szóval azt hiszem, nem értettelek félre (teljesen), de tényleg érdekelne, hogy te mit tartasz érdekesebb, hibátlan filmeknek...
Előzmény: frostdemon (116)
frostdemon Creative Commons License 2005.05.11 0 0 116
Félreértettél, nem kötekedni szerettem volna, csak mikor beleolvastam a forumba azt láttam, hogy a szokásos amerikai cucc éljenzés megy itt is, semmi komoly. Azt vártam, hogy majd itt van szó valóban jó filmekről, amikkel kapcsolatban talán nekem is lesz véleményem és - talán - másoké is érdekes lesz. Most ez nem jött be.

Az általad említett filmet még középiskolás koromban láttam, akkor nagyon meghatott, de asszem eléggé "ciki" volt, ahogy megpróbálta eladni magát realistának (a csaj ébredésénél), meg nem beállítottnak. Másra sajna nem emlékszem, de szívesen megnézem mégegyszer és akkor talán többet tudok és értelmesebbet mondani.
frostdemon Creative Commons License 2005.05.11 0 0 115
Félreértettél, nem kötekedni szerettem volna, csak mikor beleolvastam a forumba azt láttam, hogy a szokásos amerikai cucc éljenzés megy itt is, semmi komoly. Azt vártam, hogy majd itt van szó valóban jó filmekről, amikkel kapcsolatban talán nekem is lesz véleményem és - talán - másoké is érdekes lesz. Most ez nem jött be.
suomy Creative Commons License 2005.05.09 0 0 114

Nehéz lenne veled eszmét cserélni, mert még egy filmcímet sem írtál...

Dziga Vertov - Ember a felvevőgéppel

Szerinted?

Előzmény: frostdemon (113)
frostdemon Creative Commons License 2005.04.09 0 0 113
felkeltette az érdeklődésemet a topic címe, gondoltam, hogy itt jó filmekről van szó, de itt is csak a híg limonádé megy és semmi komoly. Sajnálom, lett volna kedvem egy kicsit érdekesebb filmekről is eszmét cserélni...
mud Creative Commons License 2005.03.28 0 0 112
Bocs, de ez igy nem igaz. Snatch tokeletes. Igazi alapfilm.
Előzmény: Aewyn (105)
Ht Flat Creative Commons License 2005.03.28 0 0 111
Kutyaszorítóban?

Csak próbálkozom....
Rig R Mortis Creative Commons License 2005.03.20 0 0 110
Spice World :)
Na jó, félre a beteges vicceket!
Szerintem a Goodfellas-Nagymenők és az Instict-Ösztön ott van a szeren.
radai rosseb Creative Commons License 2005.03.17 0 0 109
Titanic volt már? :) (bocs)
graum Creative Commons License 2003.05.16 0 0 108
Khmm...
Megemlíteném még A Kocka (The Cube) című filmet.

Előzmény: sanyaaa (106)
A Király Tevepárduca Creative Commons License 2003.05.16 0 0 107
Guy Ritchie-topik lesz ebből, úgy látom :-)

Nekem a Blöff jött be jobban. Egyrészt mert azt láttam előbb, furcsamód.
Aztán nézetem szerint éppen a Blöff-karakterek az érettebbek, pl. Boris the Blade sokkal jobb arc, mint Nick the Greek. (Nem is hogy egyszerűen jobb, hanem az egyik legütősebb figura akit valaha láttam filmen, a kedvencem :-))) Bent as the Soviet sickle and hard as the hammer that crosses it!)

Bullet-Tooth Tony is kiforrottabb, mint elődje, akinek a neve momentán nem jut eszembe, segítsen ki valaki.
Nemkülönben Avi kuzin, a másik iszonyatos alak, imádom... És már ne is említsük azt a filmtörténeti jelentőségű jelenetet, hogy "what's happening with them sausages Charlie?" - ami egyszerűen tökéletes, úgy ahogy van :-))))

Előzmény: sanyaaa (106)
sanyaaa Creative Commons License 2003.05.16 0 0 106
lehet, hogy csak bloff :)

amugy nekem a ravaszazagy jobban tetszik - mar csak a police and thieves miatt is!

Előzmény: A Király Tevepárduca (104)
Aewyn Creative Commons License 2003.05.16 0 0 105
Sztem a blöff nem sikerült olyan jól, mint a Ravasz, az Agy...

Sem a zenék nem annyira ütősek, a karakterek sem annyira eredetiek, sok benne az ütemvesztés, stb.
Összességében nem annyira kidolgozott, precízen összehangolt.

Mindezek ellenére még mindig magasan kiemelkedik a mozifilmek közül - mondhatjuk hibátlan, na.

Láttátok GR. BMW reklámját Madonnával? Az se semmi :))

Előzmény: A Király Tevepárduca (98)
A Király Tevepárduca Creative Commons License 2003.05.16 0 0 104
Nemtudom, de nem bánnám, ha igaz lenne!
Előzmény: sanyaaa (103)
sanyaaa Creative Commons License 2003.05.16 0 0 103
hallottam bloff 2-rol, igaz vagy kacsa?
stackpointer Creative Commons License 2003.05.16 0 0 102
Szvsz a tökéletes film

The Sting (A nagy balhé) r: George Roy Hill Fsz: P. Newman, R. Redford

shit4sale Creative Commons License 2003.05.16 0 0 101
ja. télleg jó.

(száll a kakukk fészkére rímék ;-)))

Előzmény: menyusi (100)
menyusi Creative Commons License 2003.05.15 0 0 100
K-PAX. (Ürügynek jó a 100. hozzászóláshoz, nem?)
menyusi Creative Commons License 2003.05.15 0 0 99
Jó-jó, csak az zavart, hogy egy önadaptációval duplázza Richárd (ill. elhivatott rajongói) a jelöltjeinek számát ebben a topikban. Még ha kiforrottabb is.
.m.
A Király Tevepárduca Creative Commons License 2003.05.15 0 0 98
Az lehet, de a Blöff kiforrottabb, mivel az "első rész" ötleteit továbbgondolták, és egyszerűen jobb, érettebb lett. Hogyúgymondjam, G.R. befejezte amit a két füstölgő puskacsővel elkezdett.

Nem is említve azt, hogy "Hibátlan" filmekről szól a topic, márpedig a Blöff egyszerűen hibátlan...

Előzmény: menyusi (96)
graum Creative Commons License 2003.05.15 0 0 97
Igen a 12 Majom nagyon.
Bruce Willis egyetlen nagy dobása. (Persze nem miatta jó a film)
Most hogy feldobtad meg kell néznem.
Előzmény: menyusi (96)
menyusi Creative Commons License 2003.05.15 0 0 96
Az "első rész" már csak azért is jobb, mert nem "rimék".
Előzmény: A Király Tevepárduca (95)
A Király Tevepárduca Creative Commons License 2003.05.15 0 0 95
Csodálkozom, hogy még senki se említette:

Guy Ritchie: SNATCH (Blöff)

menyusi Creative Commons License 2003.05.15 0 0 94
Hibátlanabb, de nem jobb. (Bár ő szintén kedvenc.)
Előzmény: shit4sale (93)
shit4sale Creative Commons License 2003.05.15 0 0 93
ezért jo(bb) a 12 majom
Előzmény: graum (91)
menyusi Creative Commons License 2003.05.15 0 0 92
Épp most akartam beírni ezt, de te is most aszontad meg... Ezért nézd el, ha néhol összecsengünk.
A Fight Club személyes kedvencem, a környezet által a hol alá, hol fölé rendelt személyiségek abszurditásával szemben tanúsított irracionális közöny ellenére. Számtalanszor láttam, és még sokszor fogom végiggyönyörködni.
A filmbeli vég azonban kissé döcög (ahogy te is mondád), bár lehet, hogy még így is ez volt legérthetőbb ál-öngyilkosság, ami a forg.k. író keze-ügyébe került. Valakitől, akinek volt szerencséje a könyvhöz, elmondta, hogy az abban foglalt végkifejlet nehezen vászonra vihető, ugyanakkor konzekvensebb. Csak azt nem tom, hogy az milyen.
Azért egy újabb identitás létrejöttére és ténykedéseire már nem lett volna túl sok idő, tekintve, hogy a 129. percben lövi mandulán magát Tyler...
.m.
A felhőkarcolók meg tényleg összedőltek, ott voltam a forgatáson.
Előzmény: graum (91)
graum Creative Commons License 2003.05.15 0 0 91
A Harcosok Klubja tökéletes film lenne, ha a végét nem rontják el.

Nem is tudom milyen vég lett volna jó.
Mondjuk elkapják, lelövik, a harcostársai állítják le.
Vagy felébred, újabb személyiséghasadása lesz és visszacsinálja az egészet stb,stb, stb.
Csak ezt ne.
Bár az én értelmezésemben az is benne van, hogy csak képzeli ahogy összedőlnek azok a felhőkarcolók.

Előzmény: suomy (90)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!