Két óriási hóbucka várja Miskolc belvárosában a sportolni vágyókat
Miskolc belvárosában az elmúlt napokban hatalmas mennyiségű hó gyűlt össze, nem kis gondot okozva ezzel a gépkocsival és a gyalogosan közlekedőknek.
2003.02.09 16:39 WP
A városháza ötlete nyomán a Hősök teréről nem vitték el a szomszédos utcákból oda szállított, valamint az ott felpakolt havat, amely több száz teherautónyira tehető. Munkagépekkel kisebb ,,piramisokat,, képeztek, majd a terepet átadták a sportolni vágyóknak. A két óriási buckát nem csupán a környékbeliek, hanem a város távolabbi részein élő gyerekek is felkeresik, hiszen kiválóan lehet szánkózni, hódeszkázni.
A több tízméteres szabadtéri pálya - amelyhez hasonlót Észak-Európa városaiban lehet látni - már a puszta látványával is magához vonzza a látogatókat. Fizetni természetesen nem kell, a rendről a polgárőrség és szükség esetén a rendőrség járőrei gondoskodnak. A szabadtéri ,,égből jött létesítmény,, addig várja majd a miskolciakat, amíg el nem olvad.
Minorita templom? Ez most azt jelenti, hogy csak kisebbségiek csúszkálhatnak?
Egyébként nagy szerencséje a polgármesternek, hogy idejében intézkedett, ugyanis a rendőrkapitányságon már elkészült a biankó feljelentés a miniszterelnök úr (áldassék a neve!) testi épségének, illetve hómentes panorámájának veszélyeztetése tárgyában.
tatjana fjodorovna válasz erre | adatok | e-mail 2003-02-08 08:57:22 (18775)
Eftársak, juhhéééé!
Ki volt itt minálunk? Na ki? Na ki? SŐŐŐT! Kik!
Maguk csak írígykeggyenek, mert ottan nem esett akkora hó, hogy maga a D-209 látogasson a tájékra!
Hah, minket kissé felkészületlenül ért ám a látogatás! Megyek a főutcán, há' látom, hogy vagy 15-20 jó munkásember igen szorgosan lapátol, töri a jeget a Városháza meg a Megyeháza előtt. Mondok magamnak, ilyet se láttam még életembe, összesen ennyi hómunkást nem láttam még Miskolcon, nemhogy egyhelyütt! Aztán persze rájöttem, hogy szeretett Vezírünk tiszteletére nyalták végig a főutcát...és akkor elérzékenyültem, etásak, főleg, mikor hazafele a buszon azt is megtudtam, hogy a sok havat, amit felszedtek a főutcáról, áthordták a Hősök terére, (itten is van olyan), ahol egy hat méteres kupacot halmoztak fel belőle. Gondolom, a Minorita templom előtt. Van itt leleményesség!
Kétségtelen, hogy Csillag személyében óriási lehetőségek bújnak meg. Pl. biztos vagyok benne, hogy zúgolódás nélkül lehetne most kisforgalmú vasúti vonalakat megszüntetni, ha az ő képével tapétáznák ki az állomások falát.
Igaz, ami igaz, Kóródi átszervezési manőverei bámulatos tehetségről árulkodnak.
De például Katonát az a dinamizmus, az a határozottság, az a precíz jövőbelátás, az a távlatos, igazi európai gondolkodás még nem jellemzi, mint mondjuk Csillagot.
Persze, így is ezerszer jobb, mint az alcsúti focista bármelyik bugris fityesznácija volt, de hát az ugye nem szint.
Én akkor is az szdsz-re fogok szavazni, ha már nem lesznek.
Csak azt sajnálom kicsit, hogy nem Demszky a párt vezetője, mert amilyen világvárossá tette pár év alatt Budapestet, a párt élén Magyarországot is felvirágoztatná hamar.
Az ilyen nyugodt, higgadt, hiteles emberek az igazi vezetők.
Csak az szdszben bízom én is, számomra ők jelentik a nagybetűs Garanciát.
1994 és 98 között is istencsászárok voltak, most is a szakértelem és az elvhűség a jelszavuk.
Több olyan miniszter kéne, mint Csillag és Magyar.
szerintem nem attól függ hogy egy ötlet jó vagy rossz hogy ki találta ki, hanem attól hogy melyik oldalon találták ki.Ja nem...Pont fordítva! Annyira éreztem: ha Viktor (vik-tor-vik-tor) kormányának ötlete lett volna a jégpálya, már ott nyomnátok karikában, nem beszélve arról hogy PÖCS-ök gyülekeznének, szerveződnének napszámra a büfé előtt.
Persze ha mindez így lenne, mi sem lennénl restek "másik oldali"(szerintem nincs ilyen) komák ismét azt mondani hogy osztogatják populista módon a közpénzeket a fidesz fiúk. Ilyenek vagyunk tényleg, Én már csak tudom, meg is kapjuk érte a magunkét.
Erre most mi van? Fideszék, személyesen ugyan ezt tették a jégpályával kapcsoltaban. Emberek. Megér ez ennyi idegeskedést? Nem ártokról, nem komoly eszmékről szól ez az egész, hanem pénzről, üzletről.
Egyik kutya, másik eb.
Azért csak figyeljünk, ki mit hova, de gúnyolódni egyre inkább azt hiszem fölösleges. A Fidesz nem tanult a választási vereségből, az MSZP meg folymatosan mellényúl.
Nehéz.
Majd amikor Vitykát koronázzátok, utána nem kell széthordani a dombot, ahová felvágtat lován, a hűséges Tompin, és kardot rántva a négy égtáj felé suhint, - de főleg kelet felé...
Jut eszembe, - mehettek is Electroworld zacsikkal földet gyüjteni a vármegyékből, de siessetek, mert lehet, mire odaértek, már régiót találtok...
:O)))))