Keresés

Részletes keresés

k0zm0p0litab0lsi Creative Commons License 2003.02.26 0 0 31
arra már nem emléxel hogy pontosan hol olvastad?
Előzmény: Ormossy (30)
Ormossy Creative Commons License 2003.02.26 0 0 30
Pár éve olvastam egy interjút egy a tárgyalásokon résztvevő amerikai szakértővel. Ő mondta el, hogy az amerikai tárgyalókat is meglepte, hogy mi nem kértük a hitelek elengedését, pedig ők már erre készültek, és dolgoztak ki alternatívákat.
Előzmény: k0zm0p0litab0lsi (29)
k0zm0p0litab0lsi Creative Commons License 2003.02.26 0 0 29
"Ha csak a már többszörösen visszafizetett kölcsönöket elengedték volna."

El akarták engedni, de az Antall-kormány nem tartott rá igényt! Még a nyugatot is meglepte, hogy mi vissza akarjuk fizetni a hiteleket. Aztán beleegyeztek...

Erre van valamilyen forrásod??

Előzmény: Ormossy (7)
Derek Creative Commons License 2003.02.26 0 0 28
A sajat sorsomrol 89-ben azt gondoltam,hogy el tudok menni 2 evre Londonba dolgozni, aztan 11 ev lett belole csak nem Londonban,hanem New Orleasban.
Meg azt gondoltam,hogy az MSZDP kb 10-15 szazalekkal bejut a parlamentbe. 90-ben mar nem gondoltam.
Ami pedig az orszag jovojet illeti,kb erre szamitottam ami van most.
Előzmény: Ormossy (27)
Ormossy Creative Commons License 2003.02.26 0 0 27
Gondoltam felhozom, hátha eszébe jut valakinek, hogy mit gondolt az ország és a saját sorsáról 10-15 évvel ezelőtt.
Bumburnyák Creative Commons License 2003.01.16 0 0 26
..boldog voltam azokban az eseménydús hónapokban..azt hittem vége...mindörökre..

..azt hittem...naivan...95-re Eu tagok leszünk...a nyugat felkarol..tehetségelvű társadalmat fogunk építeni..akkor még azt hittem lehet békésen is...ma már tudom..hiba volt...

..azt hittem gyorsabban és könnyebben túlleszünk a nehézségeken...a vállalkozásom virágzani fog...boldog és kiegyensúlyozott leszek..(na ez bejött)..

Előzmény: Ormossy (-)
Ormossy Creative Commons License 2003.01.16 0 0 25
Mások nem emlékeznek arra, hogy 88- 89-ben mire számítottak, mit vártak, vagy csak nem meritek bevallani?
Ormossy Creative Commons License 2003.01.13 0 0 24
Ez a legenda...
Előzmény: puzdra (11)
Ormossy Creative Commons License 2003.01.12 0 0 23
Azért ezt ne nagyon hangoztasd...:-)
Előzmény: egyket (0)
száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.12 0 0 22
Ha valaki azt jósolta volna hogy 2002-ig kétszer szavazza vissza a hatalomba a "nép" a '80-as évek MSZMP KB-jét...

Ha valaki megjósolta volna hogy a szovjet megszállást
amerikaira váltjuk fel és így mehetünk Afganisztánba harcolni...

Ha valaki megjósolta volna hogy Bős Nagymarost felépitik , majd lebontják, a szlovákok meg röhögve elterelik a Dunát miközben itthon "papírtigrist" kiabálnak...

Nos, a fenti esetekeben, de külön-külön is, arra gyanakodtam volna, hogy az illető sokat ült a napon..(mondjuk Kubában:)))

Előzmény: Ormossy (-)
egyket Creative Commons License 2003.01.12 0 0 21
Azt hittem többet falhatok:
túró rudit (sima/kakaós)
krémtúrót (sima/mazsolás)
joghurtot (citrommos/epres)

nem jött be.

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.12 0 0 20
Udv...

En (35 evesen), igenis nosztalgiaval gondolok vissza arra,hogy a tanacselnok hazaig volt aszfalt az utcaban,hogy a parttagok elobb tudtak az aremelesekrol,a nagy elvtarsi vadaszatokra,hogy kiskatonak epitettek fel a miniszter hazat,a vallalati szakszervezeti belyegre,a BM udulo olcso italaraira ahova en sohasem juthattam el,stb...
Igaz,be kellett fogni a pofamat...:)
Ma nem kell befognom,de mit kezdjek a hitvany polgari elvtarsi milliardos ideologusokkal...?
Mit kezdjek az intezmenyesitett 100milliardos rablokkal,akik szemrebbenes nelkul lopjak el az orszag jelenet,jovojet..??

pik...irt...

Jereváni rádió Creative Commons License 2003.01.12 0 0 19
Mivel nekik volt a legkevesebb lehetőségük lopni, véletlenül sem voltak a hatalom közelében sem. Csurkának csak az ÁVÜ - már nem emlékszem hány - milliója, meg a pártkassza maradt.
Előzmény: puzdra (17)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 18
Ilyen értelemben igen - no meg még mondjuk a Munkáspárt. De tudod mit? Inkább lopjanak! :-(((
Előzmény: puzdra (17)
puzdra Creative Commons License 2003.01.12 0 0 17
. „…Lopni csak lassan szépen tapitatosan lehet. …”

Eszembe jut a szép spontán privatizáció, a megyei orgánumok, országos napilapok TV-adók idegen kézre adása. Szovjet adósságállomány tapintatos leépítése. Európa legnagyobb és legmodernebb növényolajiparának elherdálása. Az élelmiszeripar elkótyavetyélése. A vörös milliárdosok megszületése. Az olajszőkítés. A budai vörös malom esete. A zsurki vodka, a tocsikoló pártpénztáros, a vecsési számlaművek. Tudom a könyöködön jönnek ki, de akkor hogyan tudsz leírni ilyen mondatot.

Csak nem azt akarod mondani, hogy egyetlen minden gyanú feletti párt van ma Magyarországon és az a MIÉP? (mert egyébként ez a helyzet)

Előzmény: AliceCsodaországban (16)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 16
2. Azt mondom, igen.
4. Finom dolog a cukor, de ha valakit mindennap cukros ételekkel etetnek, akkor nagyon elege van belőle. Lehet, hogy a hazaszeretet hiánycikk volt régen - bár én ezt nem így éltem meg, inkább úgy, hogy ez mindenkinek belső titkos érzése volt - de ha állandóan ezzel jönnek, ráadásul úgy, hogy mindezt a saját szavazótáborukra vetítik, akkor - nos íme az eredmény. Ez volt a fidesz egyik hibája, a másik pedig az, hogy hallatlanul pimaszul és nagyképűen lopták el a maguknakvalót. Minden kormány lop, ezt sajnos már be kell ismernünk, de az, hogy valaki mindehhez még olyan ideológiát is gyártson, hogy "nekünk is jogunk van összelopni annyit, amennyit a szocik összeloptak 40 év alatt" - nos ez nem nyerő. Lopni csak lassan szépen tapitatosan lehet.
Előzmény: puzdra (14)
Jereváni rádió Creative Commons License 2003.01.12 0 0 15
Mindenképpen nagyobb gazdasági-társadalmi fejlődést vártam. Azt hittem, holgy a rendszercváltás után 10 évvel Bp. úgy fog kinézni, mint bármelyik nyugati nagyváros, és az országban utak lesznek, amiken közlekedni lehet. Azt is mertem remélni, hogy az állam támogatni fogja a kreativitást, a modernizációt, a beruházásokat, nem pedig akadályozni.
Rémálmomban sem gondoltam, hogy még sokan fognak nosztalgiázni a Kádár-rendszer, a 3,60-as kenyér, a pirps útlevél, a SZOT-beutalók után, de azt sem, hogy szintén sokan a '30-as '40-es évek antiszemita, nacionál-klerikális ideológiájában lelnek rá önmagukra.
Bár ahgogy körülnézek, egyik k-európai ország sem tud egy nagy sikersztorit, gazdasági csodát felmutatni, legfeljebb korábbi önmagukhoz lképest, mint a lengyelek. Kivétel talán a volt NDK, de az sem önerejéből.
puzdra Creative Commons License 2003.01.12 0 0 14
1. Negyven-ötven év múlva térjünk erre vissza. Az nekem is jó lesz.

2. Képzeld, ha Antallal szövetségben váltott volna az SZDSZ antikommunistából világnézetet. (tulajdonképpen most azt mondod, hogy Antall József az oka okozta az SZDSZ szélsőbalos ultra liberálissá válásának.)

3. Értelmezve: Az MSZP „konstruktív ellenzékiségétől” a jó Isten mentsen meg minden jobboldali pártot Európában.

4. Kétségtelenül, a hazaszeretet és a nemzeti öntudat ideológiának számít. De ez olyan ideológia, amelyik a Lajtán túl természetes velejárója egy ottani mégoly liberális politikusnak is. Ha ezeket a természetes politikusi követelményeket valaki nyugaton tűzi a programjai közé, könnyen nacionalistává válhat miatta. De ők nem tudhatják, amit neked viszont tudnod kell, hogy a magyar politikusok és fiatalok közt ez a tudat hiánycikk. Ilyen helyzetben pedig minden olyan jelenséget, követelményt sokallni, ami a lakosságból újra nemzetet tudna kovácsolni, öngyilkossággal ér fel.

5. A Fidesz valamit elrontott, ez kétségtelen, de hidd el semmi az ahhoz, amit ez a félrevezetett ország hibázott, egykori hűbérurainak újraválasztásával.

Előzmény: AliceCsodaországban (12)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 13
Elhiszem amit írsz, de én meg tudok olyan esetekről, amikor nem a régi elvtársak, hanem az új ifjú titánok tették ugyanezt. Azért mondtam, hogy a pártfüggőséggel egyet tudok érteni sajnos, de általában véve ezzel nem - azt elismerem, hogy kisebb településeken a régi elvtársak hatalma megmaradt, hol ilyen, hol olyan mezbe öltöztetve.
Előzmény: hecckapitány (10)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 12
1. Régen rossz az, ha öregek újra meg akarják élni a fiatalságukat! Éljék meg emberi módon az öregségüket.
2. Az ellenzék sorsa nem így alakult volna, ha a 90-es kormányalakításkor Antall J. nem kapja elő mint bűvész a nyuszikát a cilinderből a kereszténységet, és nem a kisgazdákkal meg a kereszténydemokratákkal - két kisebb párttal - hanem a másik nagy ellenzéki párttal, az szdsz-el alakít akkor kormányt. Ezzel ugyanis hosszú távon az egyik ellenzéki pártot a baloldalra tuszkolta.
3. Ezt a mondatodat nem tudom értelmezni.
4. Lehet, hogy nem ideológiamentes, de nem ennyire. Ha a fidesz nem vitte volna ennyire túlzásba az ideológiát - méghozzá hiteltelenül - a mai napig ők lennének kormányon, akár hiszed akár nem.
Előzmény: puzdra (9)
puzdra Creative Commons License 2003.01.12 0 0 11
Ez legenda. Amikor Antall a kölcsönökről akart tárgyalni, hirtelen több száz millió dollárt vontak ki a hazai bankokból.
Előzmény: Ormossy (7)
hecckapitány Creative Commons License 2003.01.12 0 0 10
Aliz!
Az elvtársi kapcsolat ma még egy létező dolog, sajnos, koromnál fogva, velem együtt fog eltünni,s remélem végleg. Eléggé kritikusan, de nem rosszindulatúan szemlélem a világot, kizárólag - pedagógusként - a gyerekek érdekeit képviselem. 2-3 éve én még "raportra" (ha tudod mi az) jártam, módszeresen próbáltak kikészíteni a régi elvtársak ,mert változást szerettem voltna, esetleg megmenteni az iskolát a végső lezüllesztéstől. Sajnos ők győztek.
Előzmény: AliceCsodaországban (5)
puzdra Creative Commons License 2003.01.12 0 0 9
1. A parlamenti öregek nem újjáélni akarták a fiatalságukat, hanem végre emberi módon megélni. Ötven-hatvan évesen is.
2. Az ellenzéknek nem volt közös konca, ami elsimította volna a nézetkülönbségeket.
3. Destruktívabb ellenzéke egyetlen kormánypártnak sem volt az utóbbi ötven évben Európában, mint a Fidesz-nek.
4. Amíg egy kisebbségnek csak addig terjed a magyar mivolta, amíg az összeütközésbe nem kerül kissebségének érdekeivel, addig kisebbsége mindig kérdés lesz. (magyarul miért nincs tót, sváb, oláh, rác stb. kérdés ?)
5. Egyetlen nyugati demokrácia sem ideológiamentes.
Előzmény: AliceCsodaországban (2)
szabmari Creative Commons License 2003.01.12 0 0 8
Ehelyett a vallás és az antiszemitizmus mentén kettétört a társadalom....

na ezt nem nagyon értem.
van aki vallásos, és van aki antiszemita?
vagy mi?

egyébként én meg nem gondoltam volna azt, hogy a rendszerváltás után 12 évvel, egy volt(???) kommunista ügynök lehet az ország miniszterelnöke.

Előzmény: AliceCsodaországban (2)
Ormossy Creative Commons License 2003.01.12 0 0 7
"Ha csak a már többszörösen visszafizetett kölcsönöket elengedték volna."

El akarták engedni, de az Antall-kormány nem tartott rá igényt! Még a nyugatot is meglepte, hogy mi vissza akarjuk fizetni a hiteleket. Aztán beleegyeztek...

Előzmény: puzdra (4)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 6
"Természetesen tudtam, hogy az SZDSZ a hazai városi polgárság zsidóság által is támogatott pártja. Azt mondtam ezért, véget kell vetni az előítéleteknek, itt a nagy kibékülés ideje köztünk. Az ország előbbre haladásának érdekében az „ördöggel” is cimborálni kell. "

Hát tudod... nem jutok szóhoz. Ezek szerint te addig is antiszemita voltál, és csak ürügyet kerestél arra, hogy újra az legyél. "Ördoggel is cimborálni" - "kibékülni" - no látod az a különbség köztünk, hogy nekem ilyesmik soha nem jártak a fejemben.
Most magad bizonyítottad be, hogy az antiszemitizmust nem a liberálisok gerjesztették.

Előzmény: puzdra (4)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 5
Hogy érted azt, hogy "elvtársi" kapcsolatok? Már megint kommunistázunk? Mert ha csupán azt mondod, hogy a pártkapcsolatok, azzal egyetértek - de ez ez vica-versa működik. És nem csak a pártkapcsolatok, hanem a rokonsági kapcsolatok is. De ez így volt már a "boldog békeidőkben" is, elég ha elolvasod Mikszáth vagy Móricz műveit, utaok itt az urambátyám-édesöcsém viszonyokra. Magyarországon mindig is nagy volt a korrupció.
Én abban bíztam, hogy egy átgondolt civilizált jogrendszerrel ezek kivédhetőek lettek volna. Nem jött be. :-(
Előzmény: hecckapitány (3)
puzdra Creative Commons License 2003.01.12 0 0 4
Mintha én írtam volna, amit Te.

Természetesen tudtam, hogy az SZDSZ a hazai városi polgárság zsidóság által is támogatott pártja. Azt mondtam ezért, véget kell vetni az előítéleteknek, itt a nagy kibékülés ideje köztünk. Az ország előbbre haladásának érdekében az „ördöggel” is cimborálni kell. Hát vittem a zászlójukat. (Ugyanúgy jártam, mint a románok forradalmával, akikkel ugyancsak elmaradta a soha már meg nem ismétlődő alkalom kihasználása a kibékülésre.)

Végül is Bauerék, meghazudtolva bevándorló őseik fogadkozásait, valszeg az auswitzi fóbiájukat sem tudva leküzdeni, magyarságukat inkább csak eszköznek használó politizálásba kezdtek olyan internacionális érdekekért, ami lehet, hogy mellékesen, de nem egyszer hazájuk érdekei ellen is hatott.

Nyugattól pedig segítséget vártam. Hiszen együtt nyertük meg a második világháborút 1989-ben. Ők adták, mi meg felvettük azokat a kölcsönöket, amikkel tönkretettek minket. Ha csak a már többszörösen visszafizetett kölcsönöket elengedték volna.

Vagy ha már azt nem, ne aláztak volna meg bennünket a tavaly tavaszi választások eredményével. De hát a Gripen, az nem F-16.

Valszeg a szarvasmarha én vagyok.

Előzmény: szarvasmarha (1)
hecckapitány Creative Commons License 2003.01.12 0 0 3
"amit sokan a mai napig is a kommunista-antikommunista ellentétként élnek meg,"

Pl.Ömkormányzati szinten bizony még mindig az elvtársi kapcsolatok működnek, egy telefon és félszavakból értik egymást, isk.igazgató választásánál nem a tehetség, a szaktudás számít, hanem a PÁRTKAPCSOLAT!

Előzmény: AliceCsodaországban (2)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 2
Én csak azt tudom írni, mire NEM számítottam.
Nem számítottam rá, hogy 90 után a szocializmusból hirtelen visszakanyarodunk az 1920-as évekbe. Nem számítottam rá, hogy a parlament tele lesz sértett öregemberekkel, akik csak a saját fiatalságukat akarják mégegyszer újjáélni. Nem számítottam rá, hogy a gazdasági intézkedések helyett az ideológia kerül előtérbe. Nem számítottam rá, hogy az ellenzék ( a valamikori, tehát a 89 előtti) ennyire megosztott. Arra számítottam legkevésbé, hogy az mszp ellenzékben mennyire normális is tud lenni. Nem számítottam rá, hogy a szidókérdés valaha is újra téma lesz, és hogy ezt milyen sokan tolerálják.
Én ideológiamentes nyugati típusú demokráciát vártam, átlátható jogállamot, erős szociális hálót, nagyobb egyetértést. Ehelyett a vallás és az antiszemitizmus mentén kettétört a társadalom, amit sokan a mai napig is kommunista-antikommunista ellentétként élnek meg, pedig ugyan hol van már a tavalyi hó?
Előzmény: Ormossy (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!