Keresés

Részletes keresés

niff Creative Commons License 2003.10.21 0 0 80
total kaosz. bocs ez30.
niff Creative Commons License 2003.03.19 0 0 79
A háziorvosi ellátást, mint alapellátást a TB finanszírozza, úgy mint kártyapénz (leadott TB-kártyák után, 1500db-nél maximálva a fels?határt, kijelölve az ellátási kötelezettséget) ill. ambuláns ellátásért (más orvosnál leadott TB-kártya) külön fizetve.
A korház már nem az alap ellátás részét képzi, így annak a támogatása, ill. TB által történ? finanszírozása egy teljessen más kategória. (kórházi ágynapok száma, gyógyszerek, kezelések és elvégzett vizsgálatok díjjai.) A vállalkozási alapon m?köd? szakrrendeléseket ugyanúgy a TB-finanszírozza (természetessen megfelel? szerz?dések alapján) az elvégzett vizsgálatok pontértéken megfelel? Ft összegben. (rheumatológia, fizikótherápia, szemészet, fogászat stb.)
Ezek a magánvállalkozások (általában BT-k) mindegyike próbál egy magasabb szinvonalú, jobb szolgáltatást nyújtani a betegeiknek. Természetessen vannak akik igen, próbálják átcsábítani a beteget a saját úgymond fizet?s szakrendeléseire, de akik TB által finanszírozott ellátást végeznek, azok kötelesek az "ingyenes" ellátást biztosítani.
Előzmény: aamen (78)
aamen Creative Commons License 2003.03.19 0 0 78
" vállalkozót legjobb tudomásom szerint a TB finanszíroz és nem a helyi önko saját zsebb?l. Nem is olyan túl rosszúl."

tudomasom szerint a tb nem finansziroz vallalkozot, az ugyanis csuf haszonszerzesre szakosodott kizsakmanyolo kapitalista szornyszulott, akivel rendes kulturalt cocalista kozfeladatot ellato elvtars nem all szoba, nemhogy meg penzt is adjon neki, hogy azon is csak gazdagodjon.
kicsiben ezt persze ki lehet jaccani, hogy aszondja a fogorvos, hogy delelott onkormanyzati intezmeny vagyok, delutan meg maszek, kozben mindenkitol elkeri delutan is a tb kartyat, meg persze delelott is megjegyzi hogy privat alapon szaxerubben huzza a fogat, de nagyban ez nem megy peldaul egy komplett magankorhazzal:)

Előzmény: niff (77)
niff Creative Commons License 2003.03.19 0 0 77

"A vidék, a falu népe sok helyen csak papíron kapja meg az őt jog szerint megillető ellátást, hiszen esetleg nincs is állandó orvosuk, helyettesítésekkel, toldozva-foldozva, úgy ahogy, töredék időben áll rendelkezésükre szakember. Ezt nálunk több százezer ember szenvedi meg napról napra. Az a háziorvos pedig, aki folyamatosan helyettesíteni kényszerül, a tartós túlterhelés, igénybevétel miatt gyorsan kiég, vagy a kilátástalan helyzetben egyszerűen csak feladja, elmegy. Ezek nem azok a területek, ahol kenyérharc folyik az orvosok között...A lakosság, az önkormányzatok általában (vannak persze ritka kivételek)vétlenek a dolgok ilyetén alakulásában. Tehetetlenek is, lévén eszköztelenek. Gondoljunk bele, mi lehet a helyzet az ilyen helyek hétvégéin, ügyeleti időszakaiban."

Sokan ellenzik az alapellátás magánkézbe adását, pedig szerintem jelen pillanatban az egyetlen járható út. A beteg legalább ugyanazt, vagy magasabb szinvonalú ellátást kapja mint elötte. Az orvosnak is érdeke akkor már, hogy minél több, jobb szolgáltatást tudjon nyújtani. Ezt segítik bizonyos kedvezményes hitelek, támogatások amiket igénybe tud venni saját maga és nem a önko-ra kell várni, hogy lépjen vmit. - akinek nem f?z?dik hozzá érdeke.

"Ezt a problémahalmazt, mely tehát az ügyeleti rendszerre is vonatkozik, nem lehet szervezéssel megoldani. Ide pénzt kell adni. Gyorsan, és eleget. Az ellátásért felelősnek (ma ez az önkormányzat)a tisztességes munka feltételeinek biztosítására, az ellátó orvosnak pedig marasztaló, csalogató méretű jövedelmet biztosítandó. < Persze csak akkor, ha az orvosi alapellátást ezeken a helyeken tényleg biztosítani akarjuk :-( > Erre új külső források kellenek. A helyieknek erre, mint azt a gyakorlat mutatja, nem telik."

Ezt nem csak a helyieknek kell felvállalni, hisz erre van a TB, aki ezt finanszírozza. Ismételten: vállalkozót legjobb tudomásom szerint a TB finanszíroz és nem a helyi önko saját zsebb?l. Nem is olyan túl rosszúl.

"De ne értsen félre senki: az orvosi jövedelmek emelése önmagában messze nem elégséges/alkalmas eszköz az egészségügy, benne az ügyeleti ellátás problémáinak megoldására."

Nem! Nem elégséges, hiszen az emberek gondolkodás módjának is változnia kellene és nem csak azt mondani, hogy ez nekem jár! Amikor tudja jól, hogy alap dolog a láz csillapítás, akkor ne hívja ki az orvost, csak azért, hogy ezt ? is elmondja. Itt úszik el rengeteg pénz az értelmetlen dolgok miatt, amit a tényleg beteg, tényleg rászorulóra lehetne költeni. A felesleges km-ek helyett gépek, m?szerek beszerzésére, a min?ség további emelésére.

Szerintem.

Előzmény: Telecom_monista (76)
Telecom_monista Creative Commons License 2003.03.18 0 0 76
Orvosi ügyelet az alapellátásban?

Beszélhetünk róla, de előbb az ügyelet "előtti" ellátásról kellene, mert az néhány dolgot megmagyaráz.

A vidék, a falu népe sok helyen csak papíron kapja meg az őt jog szerint megillető ellátást, hiszen esetleg nincs is állandó orvosuk, helyettesítésekkel, toldozva-foldozva, úgy ahogy, töredék időben áll rendelkezésükre szakember. Ezt nálunk több százezer ember szenvedi meg napról napra. Az a háziorvos pedig, aki folyamatosan helyettesíteni kényszerül, a tartós túlterhelés, igénybevétel miatt gyorsan kiég, vagy a kilátástalan helyzetben egyszerűen csak feladja, elmegy. Ezek nem azok a területek, ahol kenyérharc folyik az orvosok között...A lakosság, az önkormányzatok általában (vannak persze ritka kivételek)vétlenek a dolgok ilyetén alakulásában. Tehetetlenek is, lévén eszköztelenek. Gondoljunk bele, mi lehet a helyzet az ilyen helyek hétvégéin, ügyeleti időszakaiban.

Ezt a problémahalmazt, mely tehát az ügyeleti rendszerre is vonatkozik, nem lehet szervezéssel megoldani. Ide pénzt kell adni. Gyorsan, és eleget. Az ellátásért felelősnek (ma ez az önkormányzat)a tisztességes munka feltételeinek biztosítására, az ellátó orvosnak pedig marasztaló, csalogató méretű jövedelmet biztosítandó. < Persze csak akkor, ha az orvosi alapellátást ezeken a helyeken tényleg biztosítani akarjuk :-( > Erre új külső források kellenek. A helyieknek erre, mint azt a gyakorlat mutatja, nem telik.

A topicban korábban a VÁROSI ügyeleti ellátással kapcsolatban felvetett kifogások lehetnek bár más jellegűek, részben szintén valahol a pénz körül forognak, mégha csak áttételesen, rejtve is.

De ne értsen félre senki: az orvosi jövedelmek emelése önmagában messze nem elégséges/alkalmas eszköz az egészségügy, benne az ügyeleti ellátás problémáinak megoldására.

Vagyis pénz, pénz, pénz.

Van rá? Lesz rá?

aamen Creative Commons License 2003.03.18 0 0 75
gondoskodhat a Gipszjakab Rt is, de attol meg fizetni kell allambacsinak is. ha ez nem akadaly, a legtobb biztositonak van ajanlata itt magyarorszagon is szamodra:)
Előzmény: Ace Rodstein (74)
Ace Rodstein Creative Commons License 2003.03.18 0 0 74
Ezt elhiszem, meg tisztában vagyok saját tájékozatlanságommal a témában, de mi is az akadálya, hogy ne állambácsi, hanem pl. a Gipszjakab Biztosító Rt. gondoskodjon az ellátásról?

ami nekem lejön az egészből, hogy magas biztosítási díjért színvonaltalan ellátást kapok, és nem mondhatom, hogy elmegyek a konkurrenciához.

Előzmény: D-xxx (72)
niff Creative Commons License 2003.03.14 0 0 73
Lassan teljes tarifa táblát lehet szerkeszteni a svájci és német eü. árakból, de azt senki nem taglalja, hogy mi a véleménye a magyar orvosi ügyeletekr?l, azok m?ködésér?l. (pro-kontra)
Végig olvasva a topicot, vannak akik csak kív?lr?l látnak sok mindent. sajnos!
D-xxx Creative Commons License 2003.03.14 0 0 72
Ace,
amit befizetsz járulékot, az bőven fedezné az ellátásodat, csak az a baj, hogy minden keresőre kb. 3-4 nem kereső (gyerek, nyugdíjas, munkanélküli) jut, akinek az ellátását szintén te fizeted.
ProfitOrientált Nyugdíjas Creative Commons License 2003.03.14 0 0 71
Ezt a pénzt itt sosem fogják megtermelni. Svájc speciális eset a bankok miatt, de a világ legtöbb gazdag országában a pénztermeléshez gazdaság kell, ipar meg hasonlók, ami itt nincs, vagy ha van is, a legócskább f.stalicskát telepítik ide ami nem itt fizet adót vagy gyorsan elhúz amikor fizetnie kell. Az pedig köztudott hogy a piacokat kivásárolták, a gyárakat bezárták, most pedig a mezőgazdaság maradékait is kivégzik.

A bozgorok leginkább egy roma lókupechez hasonlítanak, akik azt hiszik hogy kupeckedésből is meg lehet élni. Az ejrópaunijó persze majd kisegít, nyomja pénzt a bozgorok alkoholmámoros pofájába. Hát erre befizetek

Előzmény: e_dora (69)
kheiron Creative Commons License 2003.03.14 0 0 70
engem 2 éve nem látott orvos, ez cirka félmilla.

Ha holnap este vakbélgyulladással bevisznek a kórházba, ott diagnosztizálnak, és ellátnak, valamint elmész pár napra táppénzre, máris visszanyerted az elmúlt két évi pénzedet. :-)

Az a gyanúm, nagyon nincs fogalmad az egészségügyben forgó árakról. Mindent annyiért vehetünk meg, mint az EU-ban, plusz vám, plusz ÁFA. Ehhez képest az általad befizetett fillérek: fillérek.

Egy CT-vizsgálat 15.000, egy katéter 1-2 ezer, a gyógyszer annyi, amennyi.

Előzmény: Ace Rodstein (68)
e_dora Creative Commons License 2003.03.14 0 0 69
nekem egy ismerosomnek eltort a laba svajcban, 1 hetre korhazba ment, begipszeltek, annyi. na, 16000 SFr volt, 2.7 Mio ft a szamla, igaz volt biztositasa.. de ez megmagyarazza, miert nem kell para, es miert van itt-ott szinvonal. Persze ott a havi tb annyi, mint otthon egy jo jovedelem. A penz ketsegkivul emelne a szinvonalat itt is, akarcsak az oktatasban.
Előzmény: Fine Tune (64)
Ace Rodstein Creative Commons License 2003.03.14 0 0 68
Hát ez az!

Nem hiszem el egyébként, hogy egy átlagfizetésért güriző ember kb. 20.000 HUF járuléka nem fedezi az EGÉSZ ÉLETÉBEN felmerülő orvosi költségeket. engem 2 éve nem látott orvos, ez cirka félmilla. Ha egy biztosítónak kellene mindezt kezelnie, az maga lenne az aranybánya, méghozzá a jelenlegi szinvonalnál magasabb minőségű ellátással.
(ti. ha nem teccik elmegyek a konkurenciához)

Előzmény: aamen (67)
aamen Creative Commons License 2003.03.14 0 0 67
"Az Eüt meg generál kivágnám privátba, feszüljenek rá a biztosítók meg a gyógyszergyárak. "

Fidesz pártprogram és koalíciós kormányprogram - 1998

- Az egészségügyben a kormány csökkenti az állam közvetlen irányítási funkcióit.
- Kétszintű biztosítási rendszert kíván létrehozni. Mindenki szabadon választhatja meg biztosítóját. Támogatja a díjra épülő üzleti egészségügyi biztosítók és biztosítási szolgáltatások létrehozását.
- A járulék összegét csaknem felére, 25 százalékra csökkentjük. A járulékfizetők pénzének védelmében a kormány felállítja a Társadalombiztosítási Felügyeletet.
- A gyógyító-megelőző ellátásokra fordítható összeg a következő ciklus végére érje el a nemzeti össztermék 8 százalékát.
- Csökkenő gyógyszerfelhasználás mellett változatlan támogatás esetén jelentősen alacsonyabb lesz a betegek által fizetendő díj.
- Új bérrendszert vezetünk be, mely az egészségügyben dolgozók számára jelenlegi jövedelmük megkétszerezését jelenti.
- Az alap- és járóbeteg-ellátásban a kormány támogatja a magántulajdon szerepének megerősödését.
- A biztosítótól kapott összeg fedezetet fog nyújtani a működési költségeken túl az épületek, műszerek karbantartására és pótlására.
- A kormány olyan pénzügyi alapot teremt, amelynek forrása az alkohol és a dohánytermékek jövedéki adójának egy része.

es mi valosult meg belole? lam, lam, a fidesz, az igazmondo juhasz:)
es persze http://www.veszhelyzet.info/szdsz.htm, az szdsz meg a holland modell, a masik igazmondo juhasz...

Előzmény: Ace Rodstein (65)
niff Creative Commons License 2003.03.14 0 0 66
8 óra??? a minimum a 12! de csak mert reggel lesz. hétvége meg ahogy siker?l 12-60 óra. mind-e közben az orvosok 6 óránként váltják egymást melettem, dupla annyi pénzért. Amit nem sajnálok t?lük, hisz ?k az orvosok, és ezért jártak egyetemre. Csak ne sajnáljuk ?ket már annyira.
Előzmény: Prof. dr. Szalacsi Sándor (61)
Ace Rodstein Creative Commons License 2003.03.14 0 0 65
Van ebben valami. Te is felelős vagy a saját (vagy a gyereked) egészségéért, nem csak az egészségügy. A mostani kemény télben többször is megbetegedtem, de orvos nullaszor látott. Aspirin, gyógytea, stb, és rám nem is kellett semmit fordítania az eünek.

A magam részéről az üzemorvosi rencert erőltetném, a munkáltatónak érdeke kell, hogy legyen, hogy a dolgozói ne táppénzen lustizzanak (bocs), hanem termeljék a profitot.

Az Eüt meg generál kivágnám privátba, feszüljenek rá a biztosítók meg a gyógyszergyárak.

Előzmény: zsuzsa (62)
Fine Tune Creative Commons License 2003.03.14 0 0 64
Nem vagyok elájulva én sem a jelenlegi rendszeren, de az a helyzet, hogy van egy ismerősőm (kint dolgozik), aki pechjére egy nyugati országban lett beteg. Veszélyesnek tünt a dolog, bement a kórházba, ahol ellátták. Aztán kiderült, hogy ez nem is lett volna sűrgős, ezért kezébe nyomtak egy számlát. Orvost nem ajánlottak neki, bement az első patikába és ott ajánlottak neki egyet. Az orvos két hét múlva akarta fogadni, de ismerősőm rábeszélte a másnapra. Full műszerezett rendelőben másnap a doki megvizsgálta és elkért tőle egy kisebb vagyont, majd ez még vagy háromszor. Azzal együtt félrediagnosztizálta, így a kurva drága gyógszer árát is kidobta az ablakon. Ismerősőm épp hazajött. Elmentünk vele a Péterffybe vasárnap délután és az első doki azonnal megnézte ultrahanggal, miegymással és kész volt a diagnózis, felírta a gyógyszereket, több hónapi kinlódás után kb. 2 hét alatt meg is gyógyult.

Na most itt csak abban lehet bízni, hogy a magyar dokik nem beszélnek idegen nyelveket, mert akkor az EU csatlakozás után tényleg végünk.

Előzmény: Törölt nick (19)
niff Creative Commons License 2003.03.14 0 0 63
Nem tudom, hogy mennyire láttok bele az ügyeleti rendszerbe, de nálunk ez nem így m?ködik, ahogy itt leírtátok.
A para a sof?rnek nagyon változó, orvos függ?. de nagyon!! Súlyos, esetekhez igenis felmegyünk segíteni, minden elvárás nélk?l. Mert akit eszméletlenül, vagy akár reanimálsz Nem mondom, hogy nem esik jól, ha kapok parát, de azt nem az ilyen helyeken osztogatják. Ahol van, várható, ott az orvos mondja, hogy maradjak nyugodtan a kocsiba. Miért is kéne egy influenzás, vagy gyomorrontásos emberkéhez felmenni, és tobzódni felette, amikor ott ugysem tudsz mit csinálni, csa állsz és nézel. Nem kell mindig a gkv-ket szídni, inkább el kell gondolkodni a miérten!
A recept, pecsét dolgon úgyszintén!
Előzmény: Prof. dr. Szalacsi Sándor (61)
zsuzsa Creative Commons License 2003.01.11 0 0 62
Tényleg nem akarlak megbántani, de amit a lázas gyerekkel csináltak, azt nem tudtad volna te is megtenni ? Hütőfürdő, kup stb. Persze egész más, ha hány, kiszáradt, merev a tarkója stb teháát van más tünete is.

Ugyanis ha rákényszerülsz, hogy önállóan cselekedj, akkor rájössz, hogy egyedül is meg tudod oldani és nem is kell hozzá orvos.

Én közel álltam hozzá még amikor itthon laktunk, hogy belázasodott gyerekem mellett hisztériázó anyámat udvariatlanul eligazitsam, mert ahelyett, hogy logikusan gondolkodott volna, csak nekiállt sikitozni, hogy hiiiiiiivni kell az orvos. Persze az anyjának nem mondhatja az ember, hogy ....

Ez pont olyan, mint az a tévhit, hogy _csak_ orvossal tudod megszülni a gyerekedet. Nem, tanusithatom, hogy egy szülésznővel is meg lehet szülni, de ott se a szülésznő szüli hanem én. A magyar eü agyatlan véglényként kezeli a betegeket. Jó, persze nem mindenki lehet jól képzett, de sok olyan eset van, amikor a beteg vagy hozzátartozója meg sem próbál gondolkodni. Az anyámat még most is szemmel kell tartanom, mert képes quarelinnel vagy algopyrinnel tömni a gyereket ha az azt mondja, hogy fáj a feje :-)

Előzmény: Lujza71 (52)
Prof. dr. Szalacsi Sándor Creative Commons License 2003.01.11 0 0 61
Persze, mert a sofőröket csak a pénz érdekli :)
A történet lényege az volt, hogy a sofőr nem vezethetett 8 óránál többet, az orvos viszont vezethetett és gyógyíthatott is 24 órán keresztül gombokért. Hogy nem osztotta meg a parát a három sofőrrel nem szép dolog , de megértem.
Előzmény: Commotio CerebrI (60)
Commotio CerebrI Creative Commons License 2003.01.11 0 0 60
Sziasztok!Egész jó kis vita alakult itt ki.Engedjétek meg,hogy saját tapasztalatból pár dologgal kiegészítsem a vitát.Mentőápoló a szakmám,12 évet le is húztam,de elegem lett.A háziorvosokkal kapcsolatban:A régi ügyeleti rendszerben nem voltak érdekeltek a körorvosok.Voltak behatárolt körzetek,voltak a "jó",a"hálás betegek,mindenki csak nyűgnek tartotta az ügyeletet(tisztelet a kivételeknek).A szabad orvosválasztás sem egyértelmű,hiszen a háziorvosok zöme nem hajlandó távolabb fekvő körzetbe kimenni és a beteg-ha tényleg rosszul van-nem megy a távoli rendelőbe.Mióta kiadták "vállalkozoknak"az ügyeleteket,azóta csak romlott a színvonal.Én magam nem egyszer tapsztaltam az Y.kerületi ügyeletnél,hogy bárki is teljesít aznap szolgálatot,ugyanazzal a pecséttel írja a receptet és kéri a mentőt.Szerintetek ebből mi következik???Azonkívül ezek a "vállalkozók" vagy egyáltalán nem is fizetnek az ott dolgozóknak(csak a para van),vagy pedig nagyon keveset.Az ügyeleti sofőrök is másképp adták elő,mint az itt hallottak.A kivonuló orvosok elvárták volna a sofőröktől,hogy segítsenek a betegellátásban,de a kapott anyagi javakat már nem voltak hajlandóak semmilyen arányban megosztani velük.Ezért aztán fel sem mentek a sofőrök a lakásba,hanem lennt vártak,Így előbb-utóbb persze,hogy nem volt szükség rájuk.Abban a mai napig biztosak lehettek,hogy ha az orvossal feljön a sofőr is,akkor nemcsak az orvos részesül a parából.A jól kereső és a magas beosztású orvosok pedig ellenérdekeltek a paraszolvencia felszámolásában,hiszen ők nagyon jól megélnek.A többiek pedig járják be azt az utat,amit ők,ha el akarnak érni valamit.Ennek a szemléletnek a vesztese pedig csak a beteg lehet.
kheiron Creative Commons License 2003.01.11 0 0 59
Nem gondoltam én itt konkrétan senkire, mivel valamennyi, a pillanatnyi establishmentbe tartozó társaság nagy ívben tesz azokra az ágazatokra, amelyek célja a humán erőforrás termelése, képzése, és karbantartása, ideértve az oktatást, és az egészségügyet.

Az SZDSZ is közéjük tartozik amúgy... amióta Szolnoki Andreáék (ahogy az pár éve a városban téma volt) megpróbálták a Szent János Kórház egyik részét egy határozott mozdulattal magukévá tenni, valahogy még kevésbé hitelesek ;-)

Előzmény: Prof. dr. Szalacsi Sándor (58)
Prof. dr. Szalacsi Sándor Creative Commons License 2003.01.11 0 0 58
Miért kire kellett volna szavazni ? Az SZDSZ-re ? :)
Előzmény: kheiron (57)
kheiron Creative Commons License 2003.01.11 0 0 57
De ha az orvosok az EU-ban fognak munkát vállalni, Ő fog helyettük gyógyítani ?

Nem, majd jön a kínai és az albán doktor. Pont, mint Nagy-Britanniában: az NHS-ben már szinte csak indiai meg pakisztáni meg afrikai emberek dolgoznak, szar pénzért, szar minőségben, szar szervezettséggel, a fehérek meg elhúznak a magánszolgáltatókhoz.

De hát a magyar társadalomnak erre van szüksége. Négy évente szavazataival ki is nyilvánítja.

Előzmény: Prof. dr. Szalacsi Sándor (56)
Prof. dr. Szalacsi Sándor Creative Commons License 2003.01.11 0 0 56
Nem tudom, mondjuk a köztisztviselőket.
Hogy legyen köze a témához, a TB dolgozókat.
Ha néha kénytelen vagyok bemenni a az OEP-hez, mindig felmegy bennem a pumpa, látva a magánbankokat megszégyenítő fényűzést, az évenként lecserélődő berendezést (incl. teakonyha és egyéb szerény luxusfelszerelés). Néhány emelettel lejjebb az orvosi rendelőben hullik a vakolat rám.
Bent 20 év körüli, pusztán érettségivel rendelkező leányzó úgy beszél velem mint a kutyájával és az égvilágon semmihez sem ért, de ha értene se csinálná mert megteheti. Minden évben komoly jutalmakat kap abból a pénzből ami igazából a betegellátásra lenne fordítható. Az évből legalább 3 hónapot tanulmányi szabadságon tölt és ha elvégzi egyszer a számára előirt tanfolyamszerű valamit, diplomás középvezető lesz belőle és felvesznek helyette egy másik frissen érettségizett "szakembert".
Nos úgy érzem őt megbecsüli a magyar társadalom. De ha az orvosok az EU-ban fognak munkát vállalni, Ő fog helyettük gyógyítani ?
Előzmény: hecckapitány (55)
hecckapitány Creative Commons License 2003.01.11 0 0 55
" De akkor legalább értékelhetné a társadalom."

Szerinted,a mai magyar társadalom, kit értékel??????

Előzmény: Prof. dr. Szalacsi Sándor (53)
kheiron Creative Commons License 2003.01.11 0 0 54
Komolyan gondolkozom rajta, hogy szakvizsga után elhúzok innen. Ahol egy délutánra a mostani havi fizetésem háromszorosát kapom.
Előzmény: Prof. dr. Szalacsi Sándor (53)
Prof. dr. Szalacsi Sándor Creative Commons License 2003.01.11 0 0 53
Ezek szerint minden szociális problémára ott van Jolly Jokerként a háziorvos. De akkor legalább értékelhetné a társadalom.
Tudomásul kellene venni hogy egy orvos szakértelme és órabére magasabb egy betanított munkásénál.
Egyre több műhibaper, egyre több fókuszos gyalázás (névvel kiírva, elvégre csak a bűnözőknek adatik meg a személyiségi jog), egyre nagyobb társadalmi elvárás, de cserébe semmi. Így nem fog sokáig menni.
Előzmény: zsuzsa (50)
Lujza71 Creative Commons License 2003.01.11 0 0 52
Hát nem tudom 7 éves lányomnak volt egy olyan korszaka mikor 1-2 havonta automatikussan 40 fokra ment fel a láza pénteken este 8 órakor ,nagyon sokat köszönhetek a kisvárosi ügyelti rendszernek és az orvosoknak hisz egyszer se hagytak minket a cserben és mindig lelkiismerettesen elláták a gyereket akinek persze hétfőre már semmi baja nem volt és vihettem egészségessen a gyekerorvosi rendelőbe.

Lujzi

Előzmény: halacs (51)
halacs Creative Commons License 2003.01.11 0 0 51
Nem tudom, hogy a gyerekellátásra is igaz-e a felsorolt néhány pont. A gyerekeknél sokkal indokoltabbnak tartom a kijárásokat. Én is hívtam már orvost a lakásba csak azért, mert egyedül neveltem a gyerekeimet, és nem akartam az egészséges kicsit (akit nem hagyhattam egyedül) is kitenni annak, hogy a beteg másik miatt több órán át üldögéljünk a váróban.
Előzmény: zsuzsa (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!