Keresés

Részletes keresés

Detonátor Creative Commons License 2003.01.13 0 0 69
A DT-ot egy valami érdekli: Haszon a zsebbe, oszt jóvan. Felőle akár bantu néger is lehet a kormányfő. Aki ebbe politikát lát, az meg is érdemli. ;)
Detonátor Creative Commons License 2003.01.13 0 0 68
A FIDESZES FIDESZES szívatja magát.
Előzmény: muggsy (-)
krz Creative Commons License 2003.01.13 0 0 67
amiota a matav sayat tanacsadojat ultette a szakminiszterium politikai allamtitkari poziciojaba, azota liberalizacio teren olyan sokat nem vartam az uj kormanytol.
Előzmény: liberálmensevik (66)
liberálmensevik Creative Commons License 2003.01.13 0 0 66
A veszteségek pótlására nem elég, de megpróbálják bármikor jó áron eladhatóvá tenni, hogy ha minden kötél szakad, legyen egy kis takarék cégük, ha a piacot mégis elkezdené érdekelni, s nekik meg cash kellene.

Ehhez továbbra is jó biztosítás, ha egyeduralkodó marad.

Tudtommal megpróbálkoztak az előzőek is SE elmozdításával, de lepattantak róla.

KK is csak a piac maradékán próbál vmit.
lm

Előzmény: Egy polgár (65)
Egy polgár Creative Commons License 2003.01.13 0 0 65
A MATÁV valóban elég gusztustalan dolgot művel. Nem is velünk, az alternatívokkal sokkal inkább. Tipikus erősebb kutya ba...ik játék.
Nem nagyon lehet másképp értékelni.

Hogy miért pont a jelenlegi kormányt kezdték ki, azt nem tudom. Talán rosszatt tett Kovács Kálmán informatikai miniszter többször elmondott gondolata, miszerint nem jó a libero és mesterségesen kell gerjeszteni a versenyt.
Nem hiszem, hogy ez különösebben elnyerte volan Straub Elek tetszését.

Nekem már akkor nagyon gyanús volt a dolog, amikor májusban bejelentették a kedvezményes internetes csomagok megszűnését. Akkor és ott úgy tűnt, hogy összekacsintanak a kormánnyal és még több pénzt vágnak zsebre. Ez valamilyen szinten sikerült is.
Én elhamarkodottnak és meggondolatlannak tartottam az államilag támogatott kedvezményes csomagok kialakítását. Ha jól emlékszem 2002-re 3 mrd Ft-ot szavaztak meg erre, úgy, hogy a távközlési cégek is ennyit ráfordítanak. Fele-fele. Csakhogy ez a Matávnak így is talált pénz.
Megérezték, hogy ezt most megtehetik.

Nem hiszem, hogy pártszimpátia vezetné őket.

A DT veszteségeinek pótlására nagyon kevéske a mi kis Matávunk. Több milliárd euro-ról van szó. A matáv %-ban kifejezve szerintem még egy egész jegyet sem tud hozzátenni az enyhítéshez.
Úgyhogy nem hinném, hogy ez komoly érv lehet.

upserts Creative Commons License 2003.01.12 0 0 64
>Számomra annyira hihetetlen ez az egész Straub-ügy (hogy ez így ebben a formában megtörténhetett / index.hu-s tálalás szerint/), hogy megvárom a minőségi sajtó reagálását is, végső véleményem megformálásához.

Fenyeget-e? Nem-e fenyeget
http://index.hu/tech/jog/kozl0112/

Egyszerűen ördögöm van... :o)) Mily zseniális volt a megérzésem (el vagyok ájulva magamtól :o))), hogy valami bűzlik Dániában. Persze akár Straubnak, akár az Index.hu-nak van igaza, azért döbbenetes, hogy ez így megtörténhet(ett). Kafka jó kis regényt tudna belöle írni... :o)

Előzmény: upserts (63)
upserts Creative Commons License 2003.01.11 0 0 63
Az utóiratoddal nem meglepő módon _nem_ értettem egyet, a 2-es pontodat nem értem, lehet, hogy bennem van a hiba (áremelés vs. korrekció), az 1-es pontod viszont nagyon érdekes ->

>A MATÁV-nak és hasontetü cégeknek a nyakára kell lépni mihamarabb, nem elfogadható, hogy a DT a német piacon elszenvedni kénytelen veszteségeit a sokkal kisebb pénzü magyar felhasználókkal akarja kiperkáltatni. Mivel a libero nem hozta meg az eredményt, a javaslatom- alább is olvasható - a hatósági maximált ár. Mindaddig amig nem lesz érdemi konkurrencia, és övék a drót is.

Következő gondjaim vannak amellett, hogy szívem szerint egyetértek a bekezdéssel és rühellem a Matávot a felfújt hólyag Straubbal együtt (állítom agyára ment neki a jólét)

Vajon miért _utólag_ lépünk a nyakára a Matávnak, ha már vesenyellenesen annyi előnyt biztosított nekik kis hazánk (liberalizáció évekkel való kitolásával), hogy extra extra-profitot tudtak kitermelni

Miért nem hozta meg a libero az eredményt: ki és mekkorát bakizott, hogy ez így alakult?

Miért nem elfogadható, hogy a DT a német piaci veszteségeit ránkhárítja? Ha egyszer jogszerüen megteheti...

A hatósági maximált ár nem tudom mennyire EU-gyakorlat, de hogy EU-elv és versenyellenes abban biztos vagyok és ilyen alapon kemény ellenzéke lesz.

A legnagyobb bajom, hogy egy kicsit veszett fejsze nyele így utólag az egész. Nagyon nagyot bukott az ország (érdeke) csak a Matávot nézve is hát még más egyéb ügyekben is. :o(

PS: Egy dolog miatt írtam ismét hozzászólást. Nemegyszer fordult elő velem, hogy az index.hu-n olvasott cikk hitelességével - finoman szólva - kétségeim voltak. Gőzerővel próbáltam máskor _más_ sajtótermékben is utánaolvasni adott dolog kapcsán és falba ütköztem.

Számomra annyira hihetetlen ez az egész Straub-ügy (hogy ez így ebben a formában megtörténhetett / index.hu-s tálalás szerint/), hogy megvárom a minőségi sajtó reagálását is, végső véleményem megformálásához.

Előzmény: Antisystem (59)
liberálmensevik Creative Commons License 2003.01.11 0 0 62
A Mindenkinet csomag/150 Ft eltörlésével már az előző kormányt is fenyegették, de ők el tudták érni a kedvezmény fennmaradását.

Ezzel sikerült is konzerválni az állapotokat, az elszánt netezok töbet lóghattak a hálón, de verseny (liberó) nem lévén a monopólium megmaradt.
És immár azt csinál, amit akar, mert közben elment felettünk egy internet bekötési piaci hullám és a kutya sem akar versenyezni.. :-(

Net (és telefon) ügyben egyik kormányt sem illeti dicséret, a 80-as évek elejétol napjainkig, szóval én óvakodnék jó szóval illetni bármelyiket is..
lm

Előzmény: Turulmadár (56)
Antisystem Creative Commons License 2003.01.11 0 0 61
Kedves Luby!

Örülök, ha ebben egyetértés van közöttünk. Szerintem is követ el a mostani kormány is mindenféle balfékséget, meg elhamarkodott dolgokat. Ezért tud különösen bosszantani, amikor azt látom, hogy a jelenlegi ellenzék nem a lényegre koncentrál és jobb alternatívát állít, hanem kivonul mint a durcás kisgyerek, meg Megyo szabadságával foglalkozik, szóval bohóckodik. Meg minden hülyeségre farkast kiabál, hogy aztán - ha tényleg ott a farkas - senki se vegye komolyan. Ebből ugyanis csak rosszul jöhet ki, és magam - MSZP szavazóként - abszolút nem örülök annak, ha azt látom, hogy a "kedvenc" pártom túl fölényes helyzetben van. Ugyanis az L-qrvulás mindenféle politikus alaphajlama, és az tesz jót neki, az sarkallja jó munkára, ha folyamatosan ott liheg az ellenzék a füle mögött.

ÜdV

Előzmény: Luby (60)
Luby Creative Commons License 2003.01.11 0 0 60
Antisystem !
Nagyon jó az egyetértés közöttünk .Én is rühellem az Orbán kormány néhány gesztusát.Legalább ennyire rühellem (vagy egy kicsit jobban is) a Medgyessy kabinet amatör kapkodását.Azokra neheztelek ,akik számára a dolgok fehérek és feketék ,jók,és/vagy rosszak .Amit a FIDESz ,vagy Orbán csinál az rossz ,amit az SzDSz ,vagy az MSzP az jó.Ugye te is tudod ,hogy ez hülyeség.Hiszen kapásból fel tudok sorolni tíz olyan dolgot ,amiben az Orbán kabinet volt jobb és tízet ,amiben a Medgyessy csapat.
Alapvetően három év múlva fog kiderülni ,hogy ki teljesített jobban.(talán még akkor sem ,mert eltérő körülmények között kell működni)
Hogyan kellene jobb belátásra bírni a két oldal csak gyűlölködésben és hazudozásban jeleskedő netezőit? Üdvözöl :Luby ,aki Gábor
Antisystem Creative Commons License 2003.01.11 0 0 59
Kedves upserts!

Szerintem is maradjunk a realításoknál, ez itt nem FIDESZ-MSZP téma, hanem gazdasági.
1, A MATÁV-nak és hasontetü cégeknek a nyakára kell lépni mihamarabb, nem elfogadható, hogy a DT a német piacon elszenvedni kénytelen veszteségeit a sokkal kisebb pénzü magyar felhasználókkal akarja kiperkáltatni. Mivel a libero nem hozta meg az eredményt, a javaslatom- alább is olvasható - a hatósági maximált ár. Mindaddig amig nem lesz érdemi konkurrencia, és övék a drót is.
2, Az infláció mértékén lévő áremelés nem áremelés, hanem korrekció. Bérben ugyanez. Ami tavaly alatta maradt azt muszály behozni, ugyanis a sokat emlegetett árfolyamnyereséget nem lehet állandóan, fixen realizálni. Amikor van, akkor azt a _csóró fogyasztó_ alanyi támogatására kell fordítani.

ÜdV

ps: ettől még persze rühellem Orbánt :-)

Előzmény: upserts (58)
upserts Creative Commons License 2003.01.11 0 0 58
Döbbenetes, hogy a FIDESZ-gyülölet mennyire képes elvakítani embereket (a média hathatós támogatásával). Itt van a topicba is beidézett cikk, ami dicséretes, hogy feltűnt, hogy topic nyílt róla. Végre egy olyan téma kis hazánkban, ami pártállástól függetlenül, mindenkit bosszant (helyesen). Hogy mit meg nem engednek maguknak kvázi monopolhelyzetben cégek és menedzsmentjei. És akkor a topicnak ilyen címe (felvezetése) lesz, ami.... :o(

Mert ha a MATÁV szívatja a kormányt és ha a FIDESZ is szívatja a kormányt, akkor MATÁV=FIDESZ a levezetés szerint. Vagy legalábbis fideszes a matáv és matávos a fidesz. Egyszerűen az ész áll meg index.hu-tól elszokott agyamban.

Látszólag offtopic: de meg lehet nézni szintén itt az index.hu-n az "Az Orbán-kormány a felelős az áremelésekért" cikket. Még azt sem mondom, hogy egyáltalán ne lehetne ilyen olvasata is a dolognak, amit az MSZP sugall benne. Mégis velejéig rothadt és hazug a mögötte lévő ideológia/magyarázkodás (szerintem)

Luby Creative Commons License 2003.01.11 0 0 57
pityukavagyok !
Az első reakcióm : akinek nincs humora ,ne viccelődjön !Nagyon égő ez a Munkáspárt-szöveg !
Nem olvasol figyelmesen : a kis társaságok működése kétségessé válik a kormány rendelete alapján .A MATÁV teljesen jogosan csak akkor fizeti a ráeső jelentős részt ,ha minden szereplője az ágazatnak kifizeti a ráeső részt.
Ez csak tudatlanság ,tehát nem bűn . De az ,ha valami nem tetszik neked ,vagy nem érted ,akkor azonnal az ellenzékre vered a balhét ,hátha van még két olyan ,aki szintén nem érti -enyhén szólva is csacsiság ,vagy propaganda.
A piac szereplői nem igen foglalkoznak pártpolitikával,(lásd Széles Gábor ),tehát nem Fideszes ,vagy MSzP-s egy nagymenő ,hanem profitérdekelt üzletember. Kiséreld meg ezt megérteni és ne uszíts ! Luby ,aki Gábor
Turulmadár Creative Commons License 2003.01.11 0 0 56
A Mindenkinet csomag/150 Ft eltörlésével már az előző kormányt is fenyegették, de ők el tudták érni a kedvezmény fennmaradását. A haladó baloldal kormánya nem. Ez wan.
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.11 0 0 55
az nem fordul meg a fejedben, hogy a kormány csinál baromságokat és erre a gazdasági élet szereplői lépnek politikától függetlenül?
Előzmény: pityukavagyok (54)
pityukavagyok Creative Commons License 2003.01.11 0 0 54
1. A Matáv szavazatok elvesztésével zsarolja a jelenlegi kormányt, ha nem kapja meg, hogy alig életképes versenytársai finanszírozzák a Matávot.
A Matáv ezzel a kormányt szívatja. Amúgy, fideszesen.
2. A monopolhelyzetben lévő Matáv rendkívüli áremeléssel fenyegetőzik, ha ellenfelei nem teszik önként és lelkesen tönkre magukat. Ez is olyan fideszes: követeljük, hogy a kormány hozzon olyan intézkedéseket, amivel 2 pillanat alatt elássa saját magát.
3. A Matáv Európában szinte példátlan távközlési tarifáival évek óta zsarolja a magyar lakosságot, miközben extraprofitot termel. Most ezt az extraprofitot akarja tovább növelni - mindannyiunk rovására. A Matáv elsősorban velünk tol ki, a kormányon csak közvetve.
Az együgyűbbjének (értsd: Fidesz-szavazó) majd a csillogó szemű Tompika népszerűen beadja, hogy az árakat a Matáv tulajdonképpen csökkenteni szeretné, csakhogy a kormány nem hagyja.

Hogy is van ez akkor? A Matáv politikailag zsarolja a jelenlegi kormányt, miközben nem fideszes?
Biztosan munkáspárti!

Előzmény: Luby (51)
Zoli009 Creative Commons License 2003.01.11 0 0 53
A 2-es pontot kiegészíteném: MATÁV nem szívatja a kormányt, hanem az előfizetőket !
A többivel egyetértek én is !
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.11 0 0 52
Minden pontban egyetértek Veled.
Én is így gondolom.

Üdv,
Magyarpolgar

Luby Creative Commons License 2003.01.11 0 0 51
A topic címével több baj van .
1.a MATÁV nem Fideszes
2.a MATÁV nem szívatja a kormányt
3.a kormány szívatja a szolgáltatókat
4.a kormány a kapkodó és minden erővel népszerűnek látszó döntéseivel szívatja az egész országot
5.lehet ,hogy az MSzP egyedül eredményesen tudna kormányozni , de óriási teher rajta a koaliciós parner
6.a mai kormány minden ellenkező és benyaló média magyarázattal ellentétben gazdasági és külpolitikai ,egészségügyi és oktatási ,honvédelmi és igazságügyi ,etc. szempontból minden eddigi kormány hibáját sokszorosan meghaladó súlyos következményekkel járó hibákat követett el .A minősítéshez tudni kellene ,hogy tudatosan ,vagy a képzett hozzá nem értés szervezés-szociológiai fogalmával megjelölhető problémáról van szó .
7. a Kádár-rendszer rózsaszínűre festésének módszereivel a hatalom egyre inkább szétzilálja a társadalmat ,mélyíti az árkokat ,rombolja a még meglevő nemzeti identitást.
8. a hagyományos értékek ,melyek a család és a nemzet összetartó erejére fűzhetők fel főként az SzDSz részéről elavult kacatnak ,kigúnyolható lomnak tekinthetők,ezért súlyos morális válság felé halad az ország.
Nem az ellenségeskedés ,hanem a kétségbeesett előrelátás íratta velem ezeket a sorokat.Bárkivel hajlandó vagyok pontról pontra vitázni ,de egymás fikázásába ,anyázásba nem veszek részt.Üdv.:Luby ,aki Gábor
elemes Creative Commons License 2003.01.11 0 0 50
És ez a bili mégtöbb helyen ki fog borulni és még az is lehet, hogy lesöprik ezt a kormányt a Föld színéről az emberek. És nem a "fiseszesek".

Ezért lesznek előrehozott választások, amíg tart az MSZP rallye és a fidesz mélyrepülés.

Előzmény: magyarpolgar (47)
shinai boszorka Creative Commons License 2003.01.11 0 0 49
Remélem én is.
Előzmény: magyarpolgar (47)
elemes Creative Commons License 2003.01.11 0 0 48
Érdekes ötlet.

Straub Elek nagy varázsló, de nyilatkozott már ennél megfontoltabban is. A zsarolás ugyanis igen könnyen zéró összegű játékká alakíthatja vitát, pedig (az adófizetők pénzének megcsapolásával) kompromisszum is lehetséges lenne.

Sokan a hírközlési törvény hibái közé sorolják ezt a nem is tudom, pontosan mennyi; egy-két forintos hozzájárulást (ennyivel kérhet magasabb percdíjakat a költségalapon számítottakhoz képest). A Matáv valóban kénytelen volt százezrével kiépíteni olyan előfizetőknek is a telefonvonalat, ahol ez szinte soha nem térül meg. Az egyetemes szolgáltatásért járó forintok az ezen vonalakon elszenvedett veszteségeket hivatottak kompenzálni.

A területi ellátási kötelezettséggel terhelt szolgáltatókat még a verseny hazájában, az USA-ban is különleges jogok illetik meg.

Előzmény: turboboci (38)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.11 0 0 47
Az igazság az, hogy az mszp-szadesz egyszerűen egekig érően halmozza a baromságait, folyamatosan hazudik - lásd pl. Taszár - és most már egyre több helyen dől ki a bili. Mit gondolsz miért májusra tették az áremelést? Mert úgy közvetlenül kevesebben vesyik észre mintha fűtési szezon lenne. Stb, stb.

És ez a bili mégtöbb helyen ki fog borulni és még az is lehet, hogy lesöprik ezt a kormányt a Föld színéről az emberek. És nem a "fiseszesek".

Előzmény: magyarpolgar (46)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.11 0 0 46
Ebből azt a prekoncepciót vélem felfedezni, hogy a kormány tökéletes és aki bármilyen kritikával illeti az "fideszes".

Nem vagy Te egy kicsit komcsi? :)

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.11 0 0 45
Hadd kérdezzek valamit az itt jelen levő jogászoktól.

Asszem 2 évvel ezelőtt, kaptam egy levelet a Hungaroteltől, hogy az általam működtetett volt állami patika, melynek 1961 óta van telefonvonala, nem fizette meg a telefonvonal létesítésí díját, és bevasaltak rajtam 2001-ben 90E Ft-ot, az "új létesítésű" vonalért. Valami újabb keletű rendeletre hivatkoztak, és az ügyvédem szerint jogosan!

Jogosan??

Zoli009 Creative Commons License 2003.01.11 0 0 44
A matáv nem fideszes, hanem tetű és geci !
Az volt, mikor kivált a magyarpistából(postából), és az is marad!
Pl.:1997.-ben kb. 36ezer FT-ba került egy előfizető átírása!

mioko Creative Commons License 2003.01.11 0 0 43
Mindehhez, igencsak összehangolt fogyasztói csökönyösségre lenne szükség. Amíg ezt nem tudjuk prezentálni, addig marad a monopol helyzet.
Előzmény: turboboci (42)
turboboci Creative Commons License 2003.01.11 0 0 42
Ha több ezren megcsináljük, akkor inkább egyezkednek.
Mindenki tudja, hogy a Matáv lehúzás, tejel a Deutsche Telekomnak, amennyit bír.
Amúgyis rosszul áll a szénája, esetleg begorombul valami fejes, aki sokallja a számlát.
Nehogy azt hidd, hogy egy multi akármit megcsinálhat!
Németországban is volt egy-két sanda húzása a DT-nek, de akkora felháborodást keltett, hogy sürgősen visszakoztak. Igaz, ott a DT részben állami tulajdon, ott meg már választói szimpátiával is számolnak.
Egyénként hiába szalad a DT (Matáv) bíróságra, megállapítják, hogy visszaélve monopólhelyzetével nemzetközi összehasonlításban is példátlan magas tarifákat alkalmaz.
Előzmény: mioko (41)
mioko Creative Commons License 2003.01.11 0 0 41
És akkor mit érsz el, ha kikapcsolnak? A mobil részlegben ugyan az a sunyiság uralkodik.
Előzmény: turboboci (40)
turboboci Creative Commons License 2003.01.11 0 0 40
:)
Holt egyszerűen kikapcsolják a telefont, aztán kész. Tízenezer forintokért nem éri meg a jogászokat rám uszítani.
Gondolod, hogy a cigánysoron felhalmozott százezres tartozásokat bírósági úton perlik?
Előzmény: mioko (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!