Keresés

Részletes keresés

dirtydoggy Creative Commons License 2026.06.21 0 1 371

2026. Június 13. Újabb kerékpáros túra, ezúttal a Kis-Balaton nagy kör. Imádom azt a környéket. :-) 142 km.

A túra a leírások szerint hatvan+ km. Szokásom szerint a saját szájam íze szerint alakítottam az útvonalat. Már csak azért is, mert az interneten fellelt útvonal nem kerüli meg teljesen a Kis-Balatont, csak elviszi Hévíz és Keszthely felé. 

dirtydoggy Creative Commons License 2026.06.09 0 2 370

2026. Június 6. Kerékpáros túra.

Nagykanizsa - Szépkilátó (Balatongyörök) - Keszthely - Nagykanizsa 137 km.

dirtydoggy Creative Commons License 2026.06.01 0 1 369

2026. Május 30.

Kis-Balaton kis kerékpár kör. 99 km + 13 km gyalogos túra.

A kör maga, a tájékoztató szerint 37 km, bár olvastam olyan leírást is, ahol 40 akárhány kiómétert írtak. 

Én egy kicsit tágabban értelmeztem és a saját kedvem szerint módosítottam az útvonalat. Egyrészt oda illetve vissza kellett tekernem a Zalakarosi kiínduló pontig. Másrészt a környéken fellelhető látnivalókat sem hagyhattam ki. Így lett egész napos túra. 

A környék gyönyörű, mindenkinek csak ajánlani tudom.

dirtydoggy Creative Commons License 2026.05.26 0 1 368

2026. Május 23.

Nagykanizsa - Fenékpuszta - Kányavári-sziget - Nagykanizsa. 101 km kerékpárral.

dirtydoggy Creative Commons License 2026.05.09 0 1 367

Szokásosnak mondható Május elsejei Keszthelyi túra, amivel elkezdődik a balatoni szezon.

Nagykanizsa - Keszthely - Nagykanizsa. Kerékpárral 108 km.

dirtydoggy Creative Commons License 2026.05.03 0 1 366

2026. Április 25. Kora nyárias időben, kerékpárral.

Nagykanizsa - Murakeresztúri kör - Nagykanizsa 83 km.

A tavalyi év kerékpárútja lett a Murakeresztúri kör. Maga a kör kb. 30 kilóméter. Ezen felül az oda és visszút, valamint a látnivalók miatt némileg módosult az útvonal. Egy szakaszt leszámítva nem egy nehéz túra.

https://www.turistamagazin.hu/hir/ket-kereken-a-mura-menten-kiprobaltuk-az-ev-kerekparutjat

encián Creative Commons License 2026.04.20 0 0 365

Annak egy része nekem is megvan: Bp-Balatonakarattya-Tihany (itt át komppal a túloldalra) és a déli parton vissza Balatonakarattyáig - összesen 210 km, ha jól emlékszem.

Előzmény: dirtydoggy (364)
dirtydoggy Creative Commons License 2026.04.20 0 0 364

Az egyik ismerősöm szintén nagy túrázó. Ő a Balatoni kerékpárútat gyalogolta körbe. Többek között.

Előzmény: encián (362)
dirtydoggy Creative Commons License 2026.04.20 0 0 363

2026. 04. 18.

Nagykanizsa - Zalaújlak - Újudvar - Nagykanizsa 61 km bringával.

Ez elméletileg nem egy nagy távolság, de mivel a Zalai-domság része, ezért tele van emelkedőkkel. Így kíván némi állöképességet. De ez a szép benne. Meg a táj is.

encián Creative Commons License 2026.03.16 0 0 362

Mivel betonon mentünk, 12-15 km-nél többet nem vállaltunk a kemény talaj miatt. A leghosszabb szakasz 210 km volt: Bp-Balatonakarattya-Tihany (ott komppal át a túloldalra) és vissza Akarattyára a déli parton. Számomra ez az útvonal volt a legszebb. 

A mostani Bp-Letkés csak 70 km volt szintén tizen kilométerekre bontva, ennél a Szob-Letkés szakasz volt nekem a legkülönlegesebb még a Dunakanyarnál is jobban tetszett.

Most nézelődünk, hogy Dél felé van-e valami lehetőség amíg nem indul el a nyári szezon.

Előzmény: dirtydoggy (360)
dirtydoggy Creative Commons License 2026.03.15 0 0 361

Pár órával ezelőtt, de még tegnap sikerült lejutni a Kis-Balatonra, ami az én egyik kedvenc helyem. Gyönyörű környék!

Nagykanizsa - Kis-Balaton - Pacsa - Nagykanizsa 84 kilóméter, kerékpáros túra

dirtydoggy Creative Commons License 2026.03.15 0 0 360

Köszi!

Írhatnál róla, hogy ezek mekorra távok voltak és hogy mennyi ideig tartottak.

Előzmény: encián (359)
encián Creative Commons License 2026.03.12 0 1 359

Szia! Örülök, hogy ismét látlak/olvaslak és hogy jobban vagy, csak így tovább!

A magaslat sosem okozott gondot. Tibetben 5500 körül voltam, Peruban 4000 felett - a többiek cumizták az oxigénpalackot, én mentem anélkül, lassabban mint itthon, de nagy léptekkel.

Holnap befejezzük a dunaparti  - Eu 2/6 kerékpárút végiggyaloglását, ezzel befejezzük az összes Bp.-ről induló bicikliút megtételét gyalogosan. 

Előzmény: dirtydoggy (355)
dirtydoggy Creative Commons License 2026.03.11 0 0 358

2026. Március 7 Szombat

Nagykanizsa - Gyékényesi bányató - Nagykanizsa 69.5 km.

A tóban lehet fürdeni, horgászni és búvarkodni is, mivel vannak sekélyebb és egész mély részei is. Az egykori kitermelés helyén több mint 30 méter mély.

Ezekben a túrákban az is jó, hogy általában vannak alternatív útvonalak, így több mindent láthat az ember, ráadásul nem ugyanazt az utat járja be kétszer az ember. Nem mellesleg Zala és Somogy megye is bővelkedik dombokban, így lehet kapaszkodni. :-))

dirtydoggy Creative Commons License 2026.03.06 0 2 357

Múlt szombaton kellemes, igazi tavaszi napsütésben 51,5 km kerékpárral.

Nagykanizsa - Molnári Mura part - Nagykanizsa

dirtydoggy Creative Commons License 2026.02.19 0 1 356

Rég jártam én is errefelé. Aminek főképp az volt az oka, hogy tavaly nyár végén kórházba kerültem és utána leálltam a túrákkal.

Február elsején keztem újra, egy laza 27 km-es úttal a környékünkön. (Nagykanizsa) Az öt hónapos kihagyás sajnos nyomot hagyott a teljesítményemen, mert sokkal rosszabbul ment, mint amire számítottam. 

Február hetedikén, tavaszias napsütésben újra próbálkoztam egy nehezebb útvonalon, Nagykanizsa - Zalakaros - Nagykanizsa útvonalon, ez 42 klóméter volt. Mégis sokkal jobban ment. Nyáron ez csak az első pihenőpont lenne, de azért örültem neki.  

Azóta pihi, vagy max benti edzés van, várok a jó időkre. 😊

dirtydoggy Creative Commons License 2026.02.19 0 1 355

Gondolom hatalmas élmény lehetett. Gratulálok, nagyon szép teljesítmény!

Hogy bírtad a magaslati levegőt és a páratartalmat?

Előzmény: encián (354)
encián Creative Commons License 2025.10.07 0 1 354

Egyet azért leírok (az irigyek örvendeztetésére is). Nemrég teljesítettem Bhutánban a Tigris-fészek kolostorhoz vezető túrát. 2600 m-ről 3100 méterre megy az 5 km-es út rengeteg lépcsővel. Aznap, amikor ott voltam esett éjjel az eső, tehát csúszott az agyagos talaj, 100 % páratartalom volt, és egy masszív nátha is kínzott. 2 óra kellett amire felértem kerülgetve a sarat és tócsákat, lovakat és azok melléktermékeit, valamint a rengeteg kínai és indiai túristát. Visszafelé pedig szakadó esőben jöttem le, a végére totál átázva, de fantasztikus élmény volt, életem egyik legszebb útvonalán.

Előzmény: dirtydoggy (350)
encián Creative Commons License 2025.07.27 0 0 353

Régen írtam, mert ugyan a kilométereket változatlanul gyűjtöm, de már másképp - persze továbbra is aszfalton, hegyen, vizen, levegőben, de túl sok az élményem ahhoz, hogy itt közzétegyem az említett jelenség miatt.

Jó utakat Neked, vigyázz Magadra! Olvasni azért benézek...

Előzmény: dirtydoggy (350)
Laniakea__ Creative Commons License 2025.07.22 0 4 352

Köszi

Van miért szerintem, de neked ahhoz annyi közöd van, hogy felraktad ide a teljesítményed, lehet rá nyomni a mínuszt.

Mások halmozottan elb.sztt élete így nyer "értelmet"...beszélünk róla, mert provokál, mobbingol, alkalmanként sztalkol, néha anyáz...hogy a releváns példát hozzam.

Ezek kellenek, segítenek nem elfelejteni , hogy mi és ki az értékes.

...

Tartalmas szép  nyarat kívánok,  sok túrával.

Köszi a képeket, máskor is hozz, kérlek :)

Előzmény: dirtydoggy (349)
dirtydoggy Creative Commons License 2025.07.21 0 2 351

2025. Július 20 Vasárnap 

Nagykanizsa - Zalakaros - Hévíz - Rezi vár - Kis-Balaton - Nagykanizsa 

Ez egy kerékpáros és gyaloglós túra volt, ami összesen 138 kilométer volt, ebből majdnem 23 a gyaloglás része, a Rezi tanösvényen meg a környékén. Tehát a bicajos rész 115 km. Amiben sokkal jobban elfáradtam, mint az utolsó 163 kilométeres túrában. Itt azért már komolyabb szintkülönbség volt, 91-ről 442-re kellett feljutni, hiszen várat nem építenek dombra. A kilátás viszont mindenért kárpótolt.

Természetesen készülnek ilyenkor képek is. Valamelyest visszaadják a hangulatot, de azért nem ugyanaz, mint ott álni és lenézni a hegyről.

dirtydoggy Creative Commons License 2025.07.21 0 1 350

Köszönöm szépen! Egyébként valóban arról szól a történet, hogy az ember jól érzi magát közben. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy rengeteget élményt kaptam tőle.

Veled mi újság? Régen írtál ide.

Előzmény: encián (348)
dirtydoggy Creative Commons License 2025.07.21 0 0 349

Igen, tudom hogy igazad van. Ennek ellenére mindig is érdekeltek a miértek. 

Persze lehet, hogy hülyeség, mert lehet, csak a rosszindulat áll a háttérben. 

Tudod, én már a korban vagyok, amikor már nem akarok bizonyítani senkinek semmit. Én tudom mi az igazság. És ugyan miért is lódítanék? Akkor lennék itt valaki? Egyébként a mobilos appban minden ott van fehéren-feketén, teljes részletességgel. Akár fel is tehetném. De ahogy írtam, nem akarok senkinek bizonyítani. Ha elhiszik jó, ha nem úgy is jó.

Ez a százhatvan kilométer, amiről írtam, közepes kondival és egy jó biciklivel teljesíthető, mivel ez egy viszonylag egyenes útvonal, kevés az emelkedő benne, kicsi a szintkülönbség, kb. 100 méter.

Ezt a túrát úgy kell elképzelni, hogy lemegyünk valameddig, ott valamivel eltöltünk pár órát és jövünk vissza. Tehát az egész két részre oszlik és közben 2-3 óra szünet van. Nyáron alapban a Balaton a cél, mert lehet fürdeni és imádom az egész Balatont. 

Az utolsó és a következő túra célja viszont nem a fürdés. (lesz)

Előzmény: Laniakea__ (347)
encián Creative Commons License 2025.07.11 0 0 348

Hagyd a fenébe! Szerintem csak irigy. Van egy csomó frusztrált gyökér, aminek az is gond, ha valaki jól érzi magát.

Egyébként gratulálok a teljesítményeidhez. Csak így tovább és vigyázz Magadra!

Előzmény: dirtydoggy (346)
Laniakea__ Creative Commons License 2025.07.08 0 3 347

Szerintem ne keresd a miértet, annyi szép és kellemes dolog van amiken érdemes "elmélázni", EZ szóra sem érdemes.:.)

Nekem ez a táv sok és megerőltető  lenne (8 óra tekerés... vagy több?)

Ha edzésben vagy,  akkor viszont simán tartható, így én elhiszem

vannak képeid a tájról, útközbenről?  -  és ide feltehetők, szívesen megnézném :)

Előzmény: dirtydoggy (346)
dirtydoggy Creative Commons License 2025.07.07 0 0 346

2025. Július 5.

Nagykanizsa - Zalakaros - Balatonboglár - Balatonszentgyörgy - Nagykanizsa kerékpárral. 163 kilométer.

Az előző hozzászólásommal kapcsolatban szeretném kérdezni attól, aki a mínuszt adta. Mi volt az oka? Őszintén kérdezem, mert valóban érdekelne. Jöhet a válasz ide is, vagy a privát címemre. Köszönöm! 

dirtydoggy Creative Commons License 2025.06.29 -1 1 345

Kerékpáros nyári kirándulás.

Nagykanizsa - Bélatelep - Fonyód - Nagykanizsa. 155.5 km.

dirtydoggy Creative Commons License 2025.06.15 0 0 344

Szokásos szombati bicajos túra, természetesen a Balatonra.

Nagykanizsa - Balatonkeresztúr - Nagykanizsa, kisebb kitérőkkel, 135 km

dirtydoggy Creative Commons License 2025.06.08 0 0 343

Bicajos túra tegnap.

Nagykanizsa - Balatongyörök - Nagykanizsa : 138.5 km

dirtydoggy Creative Commons License 2025.02.03 0 0 342

Idei első túra. Nagykanizsai Csónakázó tó körüli erdőben 20 km gyalogos túra. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!