Keresés

Részletes keresés

TMitalhinrg Creative Commons License 2016.08.30 0 0 9

A Conan történetek bemutatása részletesen, magyarul egy-egy blogcikkben egy-egy novella, vagy regény
bemutatása, Robert E. Howard által írt eredeti és más szerzők művei. A Conan történetek bemutatásának
linkjei ezen az oldalon találhatók.

Conan művek bemutatása - novellák, regények

 

TMitalhinrg Creative Commons License 2016.03.11 0 0 8

Itt az eredeti Conan novellák történeti időrendi sorrendje + a helyszínek, valamint a más szerzők
által írt Conan könyvek listája:

http://regiujkonyvek.blogspot.hu/2016/03/conan-tortenetek-novellak-konyvek.html

goshafan Creative Commons License 2013.09.16 0 0 7

Conan, mint karakter, kiválóan sikerült. Akiben van némi affinitás a mágia / harc / kalandok / harci filozófia egyveleg iránt, azok nagyon bírják.

A Conan mozinál jobbat a "kard és varázslat" műfaján belül máig sem hoztak össze, a film kétségkívül meglévő hiányasságaival együtt sem. (A második rész már lényegesen ifjúságibb változat. A Gyűrűk ura pedig csak egyes részleteiben sorolható ide.)) Howard stílusosan írt. Jó-jó, nem az irodalom csúcsaira tört, a sci-fi világában bőven vannak nívósabb novellák, mint az övéi, de attól még igenis maradandót hozott össze.

 

A Conan mozi zenéje a filmhez kiváló, de azt azért tudni lehet, hogy Basil Poledouris bizony keményen lenyúlta Prokofjev Alexander Nyevszkij (A jégmezők lovagja) zenéjének legjobb dallamait és hangszerelési fogásait. Szóval az eredetiség távol áll tőle. Ennek ellenére szívesen szoktam CD-n hallgatni. Nem lebecsülöm, csupán a szeplőtlen valóságot közlöm róla....:)

Előzmény: Ayreon (4)
TMitalhinrg Creative Commons License 2013.09.16 0 0 6

A Robert E. Howard történetek - főleg a Conan - mindmáig az általam legjobban kedvelt olvasmányok közé tartoznak. Talán még a filmeknél is jobbak, bár azokat is szeretem.

http://regiujfilmek.blogspot.hu/2013/09/hard-fantasy-filmek.html

tomcooper Creative Commons License 2003.10.16 0 0 5
Skacok, keresem a Conan, a pusztítót jó minőségű digitális formában, felirattal! Tuttom segíteni?
Előre is tenx!
Ayreon Creative Commons License 2003.01.22 0 0 4
Sziasztok! Nagyon örülök, hogy más is olyan jó véleménnyel van Robert E. Howard e novellahőséről, mint jómagam. Én most vettem meg a Cona a barbár-t DVD-n. Csodálatos, tele extrával kimaradt jelenetekkel, rendezői kommentárokkal stb.
Azonban nekem a film legnagyonn és legkomyolabb élménye a zenéje. Basil Poledouris valami hihetetlen markáns és egyéni művet alkotott. a 6 track pedig egyenesen a zenék netovábbja. Carl Orff Carmina Burana-ja óta nem volt ekkora alkotás (amikor Szubotaj és Conan futnak a pusztában!)
Bard Creative Commons License 2003.01.22 0 0 3
Almúriát olvasta már valaki?

Van benne egy eddig magyarul meg nem jelent Conan, A fekete idegen (Black Stranger), plusz még egy Howard novella. Én még nem olvastam...

Raphael Creative Commons License 2003.01.20 0 0 2
"a Gyűrűk uráig nem volt nála jobb heroic fantasy film, vagy legalábbis én nem láttam"

Nekem a Willow azert elegge bejott (bar az nem eppen az a klasszikus heroic :) Ezzel egyutt sajnos igaz hogy a fantasy-atlag valahol a B kategorias horrofilam alatt volt.
Howard viszont nalam is kedvenc, nem annyira a brillians tortenetfuzes miatt (szvsz az osszes Conan-tortenet egy kaptafara keszult), hanem azert vilagot es hangulatot tudott csinalni.

Előzmény: Bard (1)
Bard Creative Commons License 2003.01.13 0 0 1
A film alapmű, de sajnos. Azért sajnos, mert a forgatókönyvet Camp egyik Conan regényéből csinálták. Ez szerintem hülyeség volt. Ennek ellenére a Gyűrűk uráig nem volt nála jobb heroic fantasy film, vagy legalábbis én nem láttam.

A másik téma: Howard. Az egyik legnagyobb iró nálam. Egyébként inditottam régebben egy topicot, Barbárok és varázslók cimmel, ezt a témát feszegette. De akár itt is folytathatjuk...

Előzmény: Ayreon (-)
DrShan Creative Commons License 2003.01.11 0 0 0
én nem vagyok azon a véleményen. sőt....
sztem conan a barbár nagy nulla
Előzmény: Ayreon (-)
Ayreon Creative Commons License 2003.01.10 0 0 topiknyitó
Ki van azona véleményen, hogy a CONAN a barbár egy igazi alapmű filmen, illetve, hogy Robert E. Howard teremtett fantáziavilága semmivel sem marad alul más fantasy világoknál. Művei pedig csodálatosak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!