Keresés

Részletes keresés

Giorgio Volli Creative Commons License 2023.08.21 0 0 3488

Valóban arra emlékeztetett, de továbbra sem gondolnám, hogy ettől Mylene Farmer sátánista lenne. Maximum provokatőr, de ez a hajlam mindig is jelen volt a művészetében. Rá és és Laurent Boutonnat-ra mint egyszerre hívő és kétkedő művészekre tekintettem mindig is. 

Előzmény: LaurentFan (3487)
LaurentFan Creative Commons License 2023.08.18 0 0 3487

"Nem gondolom, hogy ez a mostani színpadkép sátánizmusra utalna"
A cikkedben:
"A „Que je devienne” egy már-már fekete misére emlékeztető színpadképet kapott"
Metálbandánál (pld Mayhem) senki nem bizonygatja hogy amit látunk az nem az, hanem az ellenkezője.
A legtöbb korábbi provokációjában nekem megvolt az ami ebben nincs, ezt már nem lehet másképp értelmezni, nem kérdéses hogy "A Quoi Je Sers".
Nem lettem volna ilyen "ceremónia" részese semmi pénzért. Kár érte.

Előzmény: Giorgio Volli (3485)
Metazoid23 Creative Commons License 2023.08.15 0 0 3486

Mindig is jellemző volt rá a nem átlagos téma választás.

Giorgio Volli Creative Commons License 2023.08.09 0 0 3485

Nem gondolom, hogy ez a mostani színpadkép sátánizmusra utalna, inkább a körülöttünk lévő világban uralkodó teljes őrületre. 

 

Tout est chaos...

 

 

 

Előzmény: LaurentFan (3484)
LaurentFan Creative Commons License 2023.08.09 0 0 3484

Az egyik párizsi fellépésre (SdF) vehettem volna jegyet még tavaly de utólag már örülök hogy nem tettem.
Egyrészt a zavargások miatt, másrészt nagyon gáz ez a sátánista imázs.
Kiégett Notre Dame-színpadkép, a Désenchantée alatt leereszkedő fordított keresztek...
A fanatikus rajongók majd megmagyarázzák ahogy a félplaybacket meg a késéseket is.
Ha így akarja lezárni az életművét, tegye, nekem ez már nem ért meg akárhányezer forintot.
Szerettem a zenéjét, maradnak az emlékek.

Előzmény: PSB fan (3480)
Giorgio Volli Creative Commons License 2023.08.09 0 0 3483

Én a 2019-es show-t (mondjuk úgy, hogy) családi okokból kifolyólag szkippeltem, de számomra az eddigi koncertlátogatások közül az 1999-es volt a csúcs, és legszívesebben 1996-ba mennék vissza, hogy azzal a programmal láthassam/hallhassam őt a Bercy színpadán.

Előzmény: Martin Vazquez (3482)
Martin Vazquez Creative Commons License 2023.08.09 0 0 3482

Én Nizzában voltam, a 2019-es setlist nekem is jobban tetszett, viszont a közönség magával ragadó volt. Már a koncertet megelőző DJ Set alatt is hatalmas buli kerekedett, és ez végig kitartott. Vettem jegyet a jövő évi októberire is, hátha tényleg ez az utolsó.

Előzmény: PSB fan (3480)
Giorgio Volli Creative Commons License 2023.08.09 0 0 3481

https://langolo.hu/egy-meg-mindig-nagyszeru-formaban-levo-enekesno-grandiozus-show-ja-mylene-farmer-brusszeli-koncertjen-jartunk/

 

Sztorijaim még lennének, amolyan "Intim Stefi fülesei" módjára, de azokat nem írtam bele a cikkbe.

Előzmény: PSB fan (3480)
PSB fan Creative Commons License 2023.08.03 0 0 3480

Felemás érzéseim vannak a koncerttel kapcsolatban. A setlist szerintem minden idők leggyengébbje volt. Jónéhány szám persze sokkal jobb volt koncert változatban, mint az albumon. A látvány engem lenyűgözött.

A botox és egyéb beavatkozások működtek, nem egy 60-as mami volt a színpadon. Viszont ami nagyon irritált az a közönség semmibe vétele. Az előző turnén is nagy csúszással kezdődött a koncert, de most még ezt is túlszárnyalta, konkrétan kifütyülték. Persze a koncert kezdete után már ezt mindenki elfelejtette. Mindig meglepődöm, hogy mekkora hatással van sok emberre, istennőként tekintenek rá. Én nem, csak szimplán szeretem a számait (mármint az utóbbi albumokat kivéve). Nagyon remélem, hogy mindenki hazaért rendben, nekünk szerencsénk volt, az utolsó taktustól számítva 15 percen belül már a metrón ültünk. 23:45-kor ért véget a koncert és elvileg 0:15-kor indult az utolsó metró.

Giorgio Volli Creative Commons License 2021.10.21 0 0 3479

Még vacilálok a helyszínt illetően, de a lányommal szeretnék elmenni valamelyik koncertre. Hátha tényleg ez lesz az utolsó turné.

 

 

sanofi Creative Commons License 2021.10.12 0 0 3478

Sziasztok! Én új vagyok itt, Mylene-t is kb. 1 éve ismerem, de a párizsi koncertre megvettem a jegyeket. Sajnálnám ha a 2023-as turnéja lenne az utolsó és nem láthatnám élőben.

TTibike Creative Commons License 2021.08.10 0 0 3477

Igen, a Réver fertőzött meg engem is anno...

Előzmény: Giorgio Volli (3476)
Giorgio Volli Creative Commons License 2021.08.09 -1 0 3476

Én amikor megismertem Mylene Farmert, már túl volt egy "legendás" korszakán, és épp kijött a "Giorgino" című film okozta kudarc-élményből. Bár, ez inkább a szerzőtársát, Laurent Boutonnat-t érintette jobban. A "Rever" című kislemezhez készült klipet játszotta a nálunk akkor frissen bekapcsolt MCM zenecsatorna, és rögtön megragadott az énekesnő egyéni, szuggesztív előadásmódja. Az MCM-en futó retrospektív klipválogatások VHS-re való rögzítése közben esett le, hogy a "Sans contrefacon", valamint a "Desenchantee" című klipeket már láttam a 90-es évek elején, az MTV éjszakai műsorsávjában. Tetszett a videók képi világa, az újhullámos/szintipopos zene, és elkezdtem jobban kutakodni a hölgy lemezei után. A rajongásom történetének teljes részletezésébe nem mennék bele, de tiszteletbeli tagja lettem az akkor még működő MFIFC-nek, cikkem/interjúm jelent meg Mylene Farmer magyarországi klipforgatásaival kapcsolatban, gyűltek a CD-k, DVD-k, a fanzine-ek, a dedikált képeslapok, és több olyan relikvia birtokosa lettem, melyek előtt még "régi motoros" külhoni rajongók is megemelték a kalapjukat. 

A csúcspontok persze mind a mai napig a koncert-látogatások maradnak.

Valahol a "Point de suture" utáni időszak, a Boutonnat-val történő egyre gyakoribb zenei "szakítás" hozta magával a rajongásom csökkenését, megszelidülését. 

De mivel én a magánéletemben is "hűséges típus" vagyok, így Mylene Farmert sem tettem lapátra, csak az új dolgai már nem tudják ugyanazt a lelkesedést kiváltani belőlem, már nem (mindig) égek ugyanazon a hőfokon. 

A "Nevermore" számomra egyfajta ünnepélyes karrierzárást feltételez, de persze ez Mylene Farmernél is ugyanolyan bizonytalan, mint ahogy számos más kortársánál. Voltam én az asszonykámmal 2010-ben A-ha búcsú-turnén, melyet anno hasonló szlogennel harangoztak be ("Ending on a high note"), és a norvég fiúk azóta is jelentettek meg lemezt, és koncerteznek is, ha éppen a Covid engedi. De említhettem volna a Soft Cellt is, akik 3 éve adtak "one final time" koncertet Londonban, most pedig új albumot jelentetnek meg, és koncerteket is terveznek. 

Ez egy ilyen dolog ez a popbiznisz.

Én úgy gondolom, hogy 60 évesen már szabad a nyugdíjon, a visszavonuláson gondolkodni, és talán elegánsabb is lenne így, még fitten elbúcsúzni a rajongóktól.

 

Előzmény: TTibike (3475)
TTibike Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 3475

Szia! Érdekes dolog ez, mármint az hogy csökken a lelkesedés. Mondjuk nem mindegy hogy mekkora volt a csúcsidőszakban a szerelem, nálad nem is kérdés mekkora. :-) Nálam AKKORA nem volt, viszont nem is csökkent idővel, megjegyzem a hölgy stúdiólemezei nem is hoztak lázba soha, "csak" az előadásai. Azokat pedig még ma is a legjobbak közt tartom számon. Csak egy két olyan koncert van amin voltam és felülmúlja az övéit, de azok sem látványban, inkább zeneileg. Azt úgy gondolom viszont hogy nagyjából eljött az ideje hogy.. nem a hogy visszavonuljon Mylene, hanem visszalépjen egyet kettőt hátra, és a szexi dögös dívaszerepből átmenjen egy (igaz hogy kisebb volumenű show-kal) működő érett és "művészibb" karakterbe. Azt nem tudom megmondani hogy lehet megvalósítani, de pl. másik francia kedvencem a sajna pár éve elhunyt France Gall pályafutása végén már nem ugribugrizott a színpadon (előtte sem volt egy Mylene, de remélem érthető mire gondolok) hanem majdnem átment egy jazzosabb (de mindenképpen komolyabb) irányba, és ez jól is állt neki. Mylene tud énekelni, jó zenéket lenne aki írjon neki. Igaz eltűnnének mögüle a néha meghatározhatatlan nemű és irányultságú táncosai, és kisebb előadóhelyekra kellene vonulnia, de tisztességgel felléphetne még, a nimbusza lerombolása nélkül. Az új projektjének címe/hívószava (Nevermore) jelenthet visszavonulást is, de jelenthetne egy ilyesmi változást akár. El tudtok ilyet képzelni? És persze, várom a többieket is, kivel mizu mostanában a rajongók közül?

Tibi

Egyébként olvasgattam fórumokon vele kapcsolatos dolgokat és elképesztő miket bírnak írni a rajongók vele kapcsolatban, és most nem pozitív dolgokra gondolok. Semmi tisztelet, mindenki nagyon okos és mindent jobban tud, és szégyentelenül kritizálja őt. A korát, a kinézetét, a megjelenéseit a nyilvánosság előtt... szóval nem csoda ha Mylene nem nagyon nyílik meg a világnak. Nem könnyű neki (sem) megbirkózni a sztársággal járó dolgokkal. Nem lehet könnyű ezeket olvasni magáról egy sikeres embernek. Volt olyan (másik nagy kedvencem Keith Emerson az ELP-ből akit öngyilkosságba kergettek a fotelhuszárok, akik mindent (is) jobban tudtak nála. De ez tényleg messzire vezetne.

Előzmény: Giorgio Volli (3474)
Giorgio Volli Creative Commons License 2021.08.04 -1 0 3474

Tart még, de család és munka mellett már sokkal szoftosabban. Emellett, a művésznő elmúlt 10-12 évben elkövetett dolgai már korántsem hoznak olyan szinten lázba, mint mondjuk a kb. 2001-ig megjelentetett anyagok.

 

1999. és 2013. között a turnékon ott voltam, leszámítva a legutóbbi párizsi "szuperkoncertet".

 

Ha a lányom szeretné megnézni apa (egykori) nagy kedvencét, akkor a 2023-as koncertkörút egyik állomására ellátogatok vele.

 

 

 

Előzmény: TTibike (3470)
TTibike Creative Commons License 2021.07.24 0 0 3473

Ezt én is sajnálom, de szóba se jöhetett egy koncertért olyan sokat utazni. Ha itt lépett volna fel a közelben biztos kimegyek. És most is megtenném, mert ugyan látom a visszaesést amiről beszélsz, de egy Mylene - show azért még most is tuti lehet. Lemezeit nem vettem soha, csak a koncerteket szerettem nézni-hallgatni. Azt viszont máig is újranézem, innen jtt az ötlet is hogy megkérdezzem a régi fanokat mi van most velük. 

Többiek?

Előzmény: cliftony77 (3472)
cliftony77 Creative Commons License 2021.07.24 0 0 3472

És bizonyára életem végéig sajnálni fogom, hogy ebben az időszakban nem volt lehetőségem Mylene Farmer koncertre mennem (azóta sem sajnos), mert ezek elképesztő show-k voltak. Manapság meg olyan szinten elszálltak a jegyárak, hogy egész egyszerűen ennyit nem ér nekem az, hogy már nem a legdicsőségesebb korszakában lássam.

Előzmény: cliftony77 (3471)
cliftony77 Creative Commons License 2021.07.23 0 0 3471

Nekem már elég régen véget ért a rajongásom, az Anamorphosée - Innamoramento - Avant Que L'ombre... albumtrió volt számomra Mylene karrierjének a csúcspontja, és azóta csak a folyamatos visszaesést látom, talán a No. 5 . On Tour volt az utolsó kiadvány, amit megvettem. Valahogy elvesztette Mylene azt a varázsát, ami miatt megszerettem. Középszerű lett a dolog, és ha valamit, akkor ezt nem tudom tolerálni ilyen különleges előadó esetében.

Előzmény: TTibike (3470)
TTibike Creative Commons License 2021.07.23 0 0 3470

Sziasztok fórumozók, különösen Giorgio.

Elég rég írt ide valaki is. 

Bár vannak apróbb hírek Mylene-ről is mostanában, de engem az érdekel mi van veletek, régi tagok mostanában. Most olvastam vissza a fórumot egészen a kezdetekig, és kíváncsi lennék mi történt veletek azóta? Én nem voltam annyira aktív anno, de mindent elolvastam anno. Szóval? Judelaw, Szmonique, Cliftony és a többiek! Tart még a rajongás is?

Tibi  

judelaw Creative Commons License 2019.06.20 0 0 3469

Mi 18-án este voltunk a koncerten és óriási meglepetésemre Sting is besétált a színpadra, hogy élőben adják elő a Stolen Car-t a szokásos virtuális duett helyett.

Imádtam a koncertet, de bennem is felmerült, hogy a L'Horloge mint  záródal akár arra is utalhat, hogy ezt a fellépéssorozatot tervezi az utolsónak. Milyen szépen keretes szerkezetbe is foglalná az elmúlt 30 év koncertjeit ezáltal.

Giorgio Volli Creative Commons License 2019.06.19 0 0 3468

A botoxtol engem is raz a hideg, bar szexi demonnak soha nem tartottam öt.

 

Ha most szombaton nem köszön el vegleg a közönsegtöl, vagy nem utal ra, hogy ez volt az utolso alkalom, akkor talan meg egy turne belefer neki.

 

De nem Tina Turner, hogy 70 evesen is razza magat. Mar most is faradtnak tünik picit.

 

Szamomra a 99-es parizsi koncertje volt a csucs. Na, azt utolag nagyon bannam, ha anno nem jutottam volna ki ra.

 

 

Előzmény: PSB fan (3467)
PSB fan Creative Commons License 2019.06.18 0 0 3467

Elég valószínűtlennek tartom a 2020-as turnét. 

Bár már nem sokáig fogja tudni eladni magát szexi démonnak a rengeteg botox ellenére sem, szóval lehet, hogy nem kell 6 évet várni egy újabb koncertre.

Nem ez volt a legjobb koncert, de azért jó volt.

Előzmény: Giorgio Volli (3466)
Giorgio Volli Creative Commons License 2019.06.18 0 0 3466

En jelenleg abban bizom, hogy igaznak bizonyulnak a pletykak egy esetleges 2020-as turnerol.

Akkor bepotolom a most kimaradtakat.

Föleg a (nagy)kislanyomat szeretnem elvinni egy MF-koncertre.

Bennem 4 turne (1999, 2006, 2009, 2013) utan mar nincs igazan hianyerzet.

 

 

Előzmény: Martin Vazquez (3465)
Martin Vazquez Creative Commons License 2019.06.17 0 0 3465

Ott voltam a 12-i, szerdai koncerten. A M'effondre és a Je te rends ton amour volt számomra a csúcspont. A Revert elrontotta, mást kezdett énekelni, újrakezdték. Van egy mashup, Fuck them all/C'est dans l'air, jól sikerült. A show-elemekre ezúttal sem lehet panasz. Szerintem a koncert eleje kicsit laposabb, de a második fele nagyon erős.

Giorgio Volli Creative Commons License 2018.10.20 0 0 3464

Nálunk anyagilag befolyásolja... 

 

Nem tehetem meg, hogy egyedül kiruccanok Párizsba koncertezni.

 

Főleg úgy, hogy a kislányom is szereti a művésznőt, amire persze büszke vagyok. (A feleségem annyira nem örül neki. ;-))

 

Szerintem ez nekem most kimarad.

 

 

 

 

Előzmény: PSB fan (3463)
PSB fan Creative Commons License 2018.10.19 -5 0 3463

Az utolsó két lemez nekem sem tetszik, de a koncert pünkösdkor lesz, a családi nyaralást nem befolyásolja. :-)

Én csak a legutóbbi turnén voltam, tehát nekem még azért van mit bepótolni.

Előzmény: Giorgio Volli (3462)
Giorgio Volli Creative Commons License 2018.10.18 0 0 3462

Ez nekem most kimarad.

 

44 evesen egy csaladi nyaralast mar elöbbre helyezek a koncertre utazasnal.

 

Genfbe atruccantam volna, de Parizs most annyira nem vonz.

 

Ebben biztosan közrejatszik az is, hogy a mostani es az ezt megelözö albumok (Interstellaires, Desobeissance) sem tudtak mar ugy lazba hozni.

 

1999-2006-2009-2013, ket parizsi es ket brüsszeli koncerttel a hatam mögött mar nem erzem ugy, hogy belebetegszem, ha ez a turne most nelkülem megy le.

 

Persze, a kislanyomat szivesen elvittem volna az egyik show-ra, de talan lesz meg legközelebb...

 

 

Előzmény: PSB fan (3461)
PSB fan Creative Commons License 2018.10.13 -5 0 3461
Giorgio Volli Creative Commons License 2018.04.18 0 0 3460
Giorgio Volli Creative Commons License 2018.01.19 0 0 3459

Ez sajnos így van...

 

 

Előzmény: cliftony77 (3458)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!