Kultúrált környezetben, magas szakmai képzettségű oktatók vezetésével, várjuk tanulóink jelentkezését a Kálvin tér, és az Astoria között, Puskin u. 17. fsz 5-ben!
A Search Engine Marketing Bt folyamatosan induló tanfolyamai:
-Webszerkesztő start, haladó és programozói (délelőtt, délután és hétvégén) -Excel kezdő és haladó egyéni
-Access egyéni
-Word kezdő és haladó egyéni -PowerPoint egyéni
-Photoshop egyéni
-Flash tanfolyam -Keresőmarketing
Mindent meg lehet csinálni, ha igazán akarod. Pl. Egerben a számtechen nagyon korrektül engedik a másiskolában töltött egyéb idődet és egyéni vizsgarendet is hajlandoak irni.sztem problkozz vele.
Egyébként két könyv kell hozzá (az ELTÉ-n), azokat kell bevágni, egy didaktika (Falus Iván) meg egy pszichológia (Kollár Katalin), előadásra nem kell bejárni, de szemináriumra igen, és attól függ, hogy kihez mész, kell beadandó dolgozatokat is írni. Mondjuk én bele se olvastam ezekbe a könyvekbe, és hármas lett a szigorlatom, szóval nem gáz. Maximum UV-zol.
Ja, és a közismereti tárgyak elvégzése, pl. 4 félév tesi, javaslom a Szekeres nevű tollas óráit, igaz, hogy heti másfél óra, plusz fél óra oda+fél óra vissza az utazás miatt, mert a lágymányoson van, de legalább nem baszogat, csak állsz, nézed a reflektorvilágítást a BEAC csarnokban és ütöd a labdát. És lehet csalni is, néhány vonallal többet húzol be a jelenléti ívre, a bácsi néha kimegy egy-egy fél órára (több órája van egymás után, bármelyikre lehet járni), de különben fejti a rejtvényt. Nem szokta beküldeni, már megkérdeztem tőle.
A közismereti tárgyakat azonban az aktuális Tanulmányi és vizsgaszabályzatban kell megnézni, mivel ez évente változik mostanában. Máshonnan nem lehet információt szerezni róla.
Szerintem a tanárképzés olyan, hogy csak azt képes elérni, hogy a belőle kikerülő tanárok tanítani akarják a gyerekeket. Azt pedig nem, hogy mire. A tananyaggal senkinek nincs igazi kapcsolata egy tanárképzésben, sem utána az életben, csak azzal, hogy a gyerekeket meg kell rá tanítani.
megpróbálom röviden és ojjektivan összefoglalni a dolgok lényegi összefüggéstelenségét.
A mérnöktanár képzés a mérnöki szak mellett egy másoddiplomát ad.Elvégzése különösebb nehézségbe nem ütközik(PTE az intézmény neve ahová járok).Másodév 2. félévétől indul a képzés és a szokásos főiskolai 3 éves képzés így plusz 1 évvel meghosszabodik. A negyedévben már csak tanári tantárgyaink vannak.Heti 1 nap!!! (mondtam, hogy különösebb nehézségbe nem ütköik az elvégzése, és így lehetőség van mellette dolgozni is)Minden félévben vannak iskolai gyakorlatok, kezdve a hospitálástól (óralátogatás, megfigyelés) a tanítási gyakorlatig.Röviden ennyi volna a száraz információ, most következzék az én véleményem.
A tanszék szerint a tanár szakot is elvégzők 70-80% a végzést követő pár hónapban el tud helyezkedni. Vigyázat ez csak marketing szöveg!! Tulajdonképpen a jelentkezők közel 90%-a nem azért veszi fel a tanár szakot mert túlteng benne a hivatástudat és tanár akar lenni,hanem: nyelvvizsga hiánya,vmely tantárggyal el van csúszva,még 1 évig élvezni akarja a főiskolás életet. persze azért vannak akik valóban szeretnének tanítani is.
Ami az elhelyezkedést illeti szoktak keresni szakközépbe műtanárokat, és szerintem kb. annyit amennyien tanítani is akarnak.
Én szemly szerint nagyon jó személyiségfejlesztő kurzusnak tartom a tanár szakot.:)))
Röviden ennyi. Ha van még vmi kérdésed szivesen válaszolok.
Szia!
Én Veszprémben végeztem informatika tanárit. Nem sokat ért, bár 5 évig nyomtuk. A matek sokkal összeszedettebb volt, mint az info és jóval nehezebb is. Kitűnőre lediplomázva 5 év után úgy éreztem semmit sem tudok.
Mondjuk nem is lett tanár belőlem és a mostani informatikus munkámhoz kellő ismereteket abszolút nem tanították.
GINI
Mit kell és lehet tudni a tanárképzésről?
Milyen különbségek vannak a főiskolai és egyetemi szintű képzések között?
Milyen az oktatás menete/nehézsége (másik felsőfokú képzés mellett lehet-e csinálni estin, levelezőn?)?
Ami engem érdekelne: angol nyelvtanári és számítástechnikai szakok, de más infót is szívesen veszek.