Keresés

Részletes keresés

h.vera Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28826
már azt hittem ez volt a beszámoló :)))
Előzmény: vilard (28821)
73Kacsa Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28825

Hmm...nagyon durva lehetett a verseny, ha najd mindenki ifgy ki van akadva:)

 

Tavaly en csak roviden mentem, de ott is volt sar rendesen....igaz, akkor nem elotte nap esett az eso...

Phd aka Zsolt Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28824

Hello Vilárd!

 

A szombati Xterrás képeket kérlek küld el a cajga@yahoo.co.uk -ra!

Thanx!

 

Amúgy ne búsuljatok, örökké nem eshet!

Booster Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28823
Tibchy!
Nálam maradt a lámpád! A nagy csere-bere után mégis! Petinek meg elfelejtettem odaadni a vonatjegy árát! Odaadnád neki, én meg majd neked a lámpával együtt!
Minden ok?!

Üdv,
Ádám
vilard Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28822

Bocs és Gibnek is big respect mert én ott helyben dobtam volna fel a dzsip platójára a bicajt, ő meg végig nyomta singlibe...

 

Ez aztán a lelki beaállítottság...

 

 

:-))))))))))))))))))))))

 

Vil

vilard Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28821

DM

 

Hmmm... tegnap a sárban küszködve még úgy voltam, hogy egy hétig nem írok semmit róla mert megvárpm amíg lenyugszom mert egyébként csak káromkodni tudnék és szídni néhány embert a nyomvonal tervezésért, de azt meg tiltja a vallásom... :-))

 

Viszont estére egy király fürdés után és egy hatalmas vacsi után lelkileg rendbe jöttem.

 

El is kezdtem írni hátha ma készen lesz. :-)

 

Aki ott volt még "éccaka" amikor beértem az tudja aki meg nem az most megtudja, hogy sikerült SztLászlónál feladnom mert 6 és fél óra alatt voltam képes eljutni odáig, eddigre már rég bent szoktam amúgy lenni... És még 3 óra tolás a sárban valahogy nem kívánkozott be, féltettem az életemet, de komolyan...

 

Tehát bölcsen kiszálltam ebből az egész trutymákból de sok tanulságom van belőle amiket le is írok hamarosan.

 

Aki végig ment és be is ért annak legmélyebb tiszteletem, őszintén.

Hengernek először (döbbenetes vagy Ecsém...), utána Janimacinak aki a szombati egyéni Xterra verseny után lenyomta a 100at a sárban aztán meg Nazának is aki rendkívül taktikusan ette meg ezt a dekádot a mocsokban...

 

 

A supportunk most is első osztályú volt! Nagyon nagyon hálásak vagyunk Nektek, hogy ilyen lelkesen csináljátok ezt és hoztok áldozatot a csapatért!

 

 

Szép napot és írjátok a beszámolókat!

 

Üdv: Vilard

-sanci- Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28820

Hi Henger!

A célban a sárréteg alatt az arcodra volt írva min mentél keresztül. Erős vagy. Gratulálok!

Előzmény: -Henger- (28811)
-sanci- Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28819

DM2006 a szemszögemből:

 

Mivel tavaly középtávon indultam, idén a hosszút céloztam meg a változatosság kedvéért. Tavaly is sár volt, de alapjaiban véve akkor tekerhető volt a táv. Optimistán álltam a rajthoz.

Vidáman tekertünk felfelé Gib-bel, Kajti Pajtival, paprét felé, majd ők elhúztak, nekem az már sok volt, nem erőltettem. A tereppel eddig semmi gondom nem volt, leszámítva azt, hogy lefelé rendesen aláznak. Nagyon nem fekszik nekem. Lehet benne volt a pakliban, hogy az első kereket fordítva tettem be, de nem fogom rá. Béna vagyok na :-)

Kis rigó után a patakmeder mellett ki akartam tekerni egy puklit, amit ismertem szárazon, de most cefetül lecsúszott a kerék, s rendesen letérdeltem a sziklákat, meg a stücni is beleállt az érzékeny pontomba. Uhh ez nem esett jól..

Dobogókőig (ahova 2:06 körül értem) együtt mentem pár emberrel, jó volt a tempo, jól éreztem magam. Perfekt support után, leborítottunk, s terepre érve sokadjára megint lealáztak a lefelén. Nem kockáztattam, maradtam inkább egyedül. Párat ennek ellenére is firkáztam.

A következő frissítő valahogy nekem nagyon távolinak tűnt, már úgy vártam, mint a messiást. A vádlimat már gonosz manócskák szurkálgatták, a kulacsom meg tök üres volt. A terepre, meg a hirtelen mozdulatok elkerülésére a megosztott koncentrálás rendesen fáraszt. Szerencsére átvészeltem, Dömösre érve jól be is abrakoltam, meg lezútam pár pohár vizet zsinórban, a frissítők derűjére.

Sajna innentől kezdve elkezdte kapkodni a láncot a kistányér, a középtányér terheléséhez meg még hurka vagyok, szóval masszív tolás következett. Nem esett jól. Aztán a lépcsősornál végre befogtam egy sporttársat, ez újra adott egy löketet, tényleg jó együtt terhelni.

Dobogókő 2: 4:55. Nagyon gyér... Kálmi helyrepofozza a láncom, Isten vagy! A következő lefelét szárazon imádom, most viszont markolászom rendesen a féket.

Ami a legfurcsább, a sok tolás miatt egy olyan izmom görcsölt be, ami eddig még soha. Nem is tudom mi volt az. Nem fájt, csak a lábujjaim nem tudtam mozgatni. Tanácstalanul babráltam velük, aztán végül inkább nyeregbe pattantam. Pilisszentlászlón Kriszta kezembe nyomta a kulacsot, s érdeklődött Gib felől, akiről azt hittem feladta a hátsó váltója miatt. Kemény a srác, mert nem sokkal később singliben nyomva utól is ért, miközben én a racsni megül próbáltam kibányászni a láncomat. Baffa meg ilyen még soha nem történt velem. Látszik, hogy teljesen más dimenzióban van ilyenkor az ember, hibát-hibára halmozok. Na innentől kezdve megaszopás. Masszív cipelés. Nem bírom tekerni, érzem, ahogy a V-fék a felszedett sarat darálja le a kerékről. Utólér Krilin majd az utolsó frissítőnél, miközben mi casinozunk, Hédi és Emese jött nagy elánnal. Nagyon kenték neki!

Sajna kistányér végleg elszállt, s a fellegvár látványa megváltás voltszámomra. A vége 8:09. Siralmas J

Régen tekertem/toltam már ennyit egy huzamban. Mondjuk rám fért. A kitűzött célt teljesítettem, végig akartam menni.

A szint nekem csak 2625m-re jött ki, de nem bánon.

Heart rate AVG 80% (154)

jatson2 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28818

Hát Henger, nem egyszerű.  Átélni. Olvasva - ne verj meg - vicces. Jól szórakoztam rajta. Minden elismerésem, hogy nem adtad fel. Komolyan.

 

hp

Előzmény: -Henger- (28811)
trek1 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28817

Mély együttérzésem, Henger! Ez psycho-horror lehetett, jó magasan lehet a mentális ingerküszöböd, vagy lehet, pszichikai felkészülésed része volt ez a performance.

EGyébként leírtad sűríttetten, miért nem montizok minden határozott motorizált nyomás ellenére sem.

Előzmény: -Henger- (28812)
jatson2 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28816

Ok, szerda-csüt tájékára lesz beszámoló.

 

hp

Előzmény: kivi (28804)
okina76 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28815

Mi 15-50-kor jöttünk el Dobogókőröl ...

Előzmény: -Henger- (28811)
-Henger- Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28814
Még nincsenek fent a honlapon az eredmények.
wooky Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28813

Oszinte reszvetem! De igy lesz az ember egyre bolcsebb... :))))

Jo a beszamolo! Szet rohogtem magam! A konkluzio kulonosen jo!

Előzmény: -Henger- (28811)
-Henger- Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28812

Amortizáció:

fékbetétek (első-hátsó)

nyereg huzata felszakadt

BB gatyó szintén

váltópapucs

váltó ( 2200-as, kiszolgálta az idejét, de csúnya véget ért)

sor

lánc

torx a fékhez

 

Imádok monizni. :/

Előzmény: -Henger- (28811)
-Henger- Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28811
DunaMaraton2006

 

Ahogy NEM SZABAD versenyezni:

Szombat este szépen előkészítettem a dolgaimat: Gibéknél a csomagom, kiadós vacsora, pakolás, átnézem a bicajt, bekeverem az italt. Az valami elképesztő lett. Olvastam, h NaCl jól jön, mint sópótló, így a szépen zselével bekevert vizet megsóztam. Elég jól túllőttem a célon, a bekerült adag kábé az egész szezon versenyeire elegendő lett volna. Ezt elszúrtam, öntök hozzá citromlevet, hátha… Patikában árulnak köptető-hánytató gyógyszert, az semmi ahhoz képest. Ha ez lett volna a cél, tökéletes munkát végeztem volna. Azonnal másikat kellett volna kevernem, mégsem tettem.

Jól elment az idő, 1kor feküdtem le. Órát beállítottam 5:40-re, mert reggelizni is akartam tésztát- ez eddig bejött, mármint a kaja. Nem egézen így sikerült. Ébredek reggel, óra az ágyamon- nem a helyén, és az mutatja, hogy már Visegrádon vagyok, mert az állt rajta, hogy fél9. 5 perc elment a dühöngéssel, aztán mégis elindultam, legfeljebb segítek frissíteni, meg röhögök a sok SÁRmos  (kopriájt by janimaci) versenyzőn.

A hirtelen kellő cucck a hátizsákban, felöltöztem, és 8:45-kor már a Váci úton is voltam. Ugye nem kell mondanom, hogy szembeszelet kaptam végig? Ilyen nincs, és mégis van. Útközben 10-szer akartam mégis indulni (hátha kiérek 10-re), és majdnem ugyanennyiszer akartam túristáskodni. A majdnem esete Lepence felé a lejtőn villant be- megnézem az elejét, aztán meglátom.

10:15, Visegrád. A mezőny már Papréten, vagy már azon is túl. Verát találom a sátornál, segített összekészülödni. Mert a talánból végülis igen lett, és jelentkeztem rajtra. Elindulhattam. Feltűnt, hogy a rajt/cél területen bokáig érő sár van, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Ez nagy hiba volt. Ezután, ha saras versenyen akarok indulni idén, pofozzatok fel a műhelypumpával! Gumicsere, összepakolás, hátizsákba cuccok a dobogókői frissítéshez, és máris átrepültem a rajtvonalon, a fájer taktusait dünnyögve. Az első 100 méteren a későbbi kinézetem 50%-át elértem.

Gyerünk az aszfaltra! Tökutolső vagyok, legalább senki nem csap hátba, amit utálok. Azt jelenti, valamit elszúrtam a versenyen. Jelentem, ma ezt az egyet jól csináltam. De mást semmit.

A könnyű másfél órás melegítés örömére szép nyugisan kezdtem, 160, és 165 közötti pulzussal. Érdekes módon Pap rétig nem egy embert értem utol.

Pap rét, irány a terep, akarom mondani dagonya. Utolértem a közép-, és hosszútáv mezőny végét is. Versenyt toltunk a hosszú meredek, füves emelkedőn. Az utána következő saras lefelén isten voltam. Persze a pálya teljes szélességében szétjárva.

Viszonylag hamar elértem Pilisszentlászlóra. Néhol rámenősebben kellett előzgetni. A mezőnynek ez a része relatíve csigalassan ment, a gond csak akkor volt, ha nem lehetett előzni, amúgy mindenki igyekezett utat adni. Volt, aki beesett a bokorba, csak hogy megelőzhessem.

Pilisszentkereszten találkoztam Jimmy-ékkel, pakolták már el a svédasztalt- gondolom, már mindent megettek, unták az egész versenyt, meg különben is meccs van a tévében. Itt utolértem Noé Balázst, akkurátusan babrálta a bicaját.

A technikát kissé megviselte a sár. A fogaskoszorún a 3 legkisebb keréken ugrott a lánc, lejtőn maradt a pörgetés.

Dobogókőig szinte eseménytelen volt az út, leszámítva a láncropogást, a rengeteg előzést, sok esést- jobbra főleg, mivel a pedál igencsak ragaszkodó volt a cipőmhöz.

Dobogókőre 2 óra alatt értem fel. Megszabadultam a zsáktól. Gyors állítás a hátsó féken, aztán uzsgyi!

Az ezt követő saras lefelén kezdődött a gond a szememmel: valami irritálta a bal golycit, ellene csak annyit tehettem, hogy becsuktam, vagy erősen pislogtam. El lehet képzelni, milyen érzés így sárban lejtőzni.  

Sok emlékem nincs a következő szakaszról. Az egyik buktánál elhajlítom a váltópapucsot, visszafeszítem, kb. jó.

Elestem. Sokadszor, de ez komolyabb. Bő 30-as tempóval megbillentem jobbra, és kiléptem a pedálból, vagy sem, mindegy, de akkorát estem, hogy csak na. Térdem, jobb csípőm rendesen odacsaptam, plusz még csúsztam 5 métert az oldalamon-hátamon. Itt azért kezdtem komolyan gondolkodni azon, hogy rossz ötlet volt elindulni a versenyen. 1-2 percet agonizáltam hanyatt fekve a sárban, aztán mégis tovább indultam. Semmi közepén senki nem fog értem jönni. Még van kb. 60 km. Jó lesz! Bal szememmel néha semmit nem látok, de nyomom neki..

Aztán 3:55-nél technikai K.O. Váltó beakad a küllők közé, és úgy megcsavarodiktekeredik, hajlik a kanál, hogy menthetetlen, ennek vége. Láncbontóval megjavítom, 32-18-al jó a lánchossz. Érjünk be a célba!

Ezután normális tekerés ideje kb. 0 sec. Minden tiszteletem Unité, és a többi szingli rájderé. Csak szenvedek. Rengeteg tolás. A dömösi kontrol- és frissítőponton viszont habzsi-dőzsi: nyúlok két zselét (ami később életmentőnek bizonyult).

Órám szerint 5 óra alatt értem fel másodszor Dobogókőre. Kész, kiállok, úgyis gyorsan hazaérnék. Frissítőponton kaja nincs. No comment. Fájdalomdíjként legurítok két pohár Powerbart. Dóriék sehol, nem értem a dolgot, nem tudok érte haragudni. Dacból mégis továbbmegyek, bár a beérkezés necces, mivel nekem is 18 órára kellene beérnem, mint akik a rendes rajttal indultak. A buszfordulós kútnál teletöltöm egyik kulacsom- a másik aszittem, tele van. Laza pörgetés, megyek gyökkettővel az aszfalton. Beérek terepre. Hú, állítani kellene a féken, mert kezd megint nem fogni. Előveszem a szerszámot, és akkor láttam utoljára. Több percet ott guberáltam a földön, mire feladtam a keresést. Akkor menjünk hátsó fék nélkül. Lefelé perceket jelent egy ilyen hiba. Meg még mást is, a nagyobb bukásveszélyt, mivel  lényegében az első fékre kell hagyatkozni. Ekkor kellett volna megfordulnom, és legurulni aszfalton Pomáz felé. Épeszű ember ezt tett volna. Naszóval, lefelé 15 ujjal a fékkarba kapaszkodva elértem valami minimális fékhatást, felfelé néhol tudtam tekerni, de inkább maradt a tolás. Terep meg valami iszonyat gáz volt. A teljesen szétjárt nyomok kb. annyira tapadnak, mint a kocka Rama. Ilyen szempontból mindegy volt, hogy felfelé, vagy síkon toltam. Tekeréshez minimum 10-es stabil sebesség kellett volna, vagy legalább valami szikkadt, nem csirizes trutymó. A lényeg, az addig szédületes 12 kmó körüli átlagot szisztematikusan konvergáltam a havasi gyopár növekedési sebességéhez.

Elestem még egyszer. Ezúttal egy szakadékba. Nofék, kibillenek, már gurulok is lefelé. Megállok, de lefelé átbillenek a bringán. Esek, gurulok/csúszom, a bringától 6-7 méterre állok meg. Ez már sok volt, itt elszakadt a cérna. Bevallom, káromkodtam egy nagyot, hangosat. Srác segített visszatenni az útra- bár szívesen letáboroztam volna, csak ugye senki nem jött volna trélerrel.

7 órája megyek a versenyen, kifogy a vizes kulacsom. Tárat cserélek, de a másik fircsán könnyű. Basszus, üres! Sebaj, van még zselém. Vagyis, ööö… az is elfogyott! 15 km a célig, még legalább egy óra, és nincs semmim. Ha lett volna nálam asó, elföldelem magam. Bár párszor meghempergőzöm a sárban, megfelelő rétegvastagságot szedek fel. Előttem senki, akire tapadhatnék, így nem is nagyon terhelem magam. És ekkor tudatosult bennem, hogy a 8 órás limitidőt sem teljesítem, mivel 17:35 van. Régen voltam ilyen életunt.

Hoppá, egy frissítőpont! Már pakoltak össze, de vízzel megtöltötték a kulacsaimat. Nyomás tovább, érjünk be a célba! A Fellegvárig azzal ütöttem el az időt, hogy a hasznákt zselés tasakokból kipréseltem az utolsó cseppeket.

Mikor megláttam a Fellegvár alatti parkolót, maga a megváltás! Az utolsó emelkedő is eljött végre, az aszfaltján feltekertem. Az 5 km-es táblánál elmorzsoltam pár könnycseppet.

A fékeimről annyit, hogy rögtön lefelé egy középtávos csajt nem tudtam megelőzni, csak síkon tekertem el mellette. A végső lefelét rollereztem. Ultimo chilomtetrot megnyomtam, lábfordulat 250, talán hússzal is mehettem! J

A célvonalon átgurulok. Senki nem szól, hogy gratulálok, vagy ilyesmi. Őszintén szólva örülhetek, hogy van még célkapu.

Bedobom a gulyást. Nem éppen kerékpáros kaja, de úgy lapátolom be, mintha extra szószos spagetti lenne. Krisztáék szinte tömik belém a kaját- nem kellett nagyon győzködni..

Bringamosónál kilométeres sor, irány a Duna! Láncon, csapágyakban gyakorlatilag semmi kenőanyag nincs, így minimális szennyezés, ha a folyóban öblítem le a bicajt. Egy lendülettel meg is fürdök. Jól esik a hűvös víz. Felfrissülök tőle, tisztábban látom a dolgokat.

A sáros embereken, és bringákon nem tudok nevetni. Persze már csak néhányan lézengenek, szinte mindenki hazament, a rajt/cél területet ezerrel bontják. Ilyen sem esett még meg velem- szar érzés.

Igazából nem fáradtam el- időben már többször mentem ennyit. A mentális stressz viszont hatványozottan terhelt. Ez a felesleges, értelmetlen, és kilátástalannak tűnő szenvedés- magyarul az orrba-szájba önszopatás, amit megelőzhettem volna azzal, ha normális épeszű ember módjára úgy döntök, hogy nem indulok el a versenyen.. Jó lecke volt, remélem, tanulok belőle.

 

S végül a versenyről:

+ pálya jelölés

- frissítők száma, kínálata

+ póló (ehhez nem kellett volna szénné szívatnom magam)

 

kivi Creative Commons License 2006.07.03 0 0 28810
A böngésző fejlécében nem mindig az a cím jelenik meg, aminek kellene. A DM oldalán a Balaton Maraton van a fejlécben, a Crosskovácsinál meg Kisnána. Lehet hogy még több is van, én ezeket vettem észre.

Amit írtál a versenyről, azzal nagyon egyetértek. Engem legfőképp az a 2 db nagynyomású, és 2 db pisilős kerékpármosó akasztott ki. Mindez 1200 versenyzőre számolva. Ezért voltak egy-másfél órás sorbanállások a mosónál...
Előzmény: Frank Drummer (28809)
Frank Drummer Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28809
kivi Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28808
Pedig tényleg érdekel...
Előzmény: -Henger- (28805)
Frank Drummer Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28807

Henger,

 

Ezt meg kell irni. Vagy azt marad meg bennunk, hogy egy vegogbulizott ejszaka utan, kikecmeregtel Visegradra es aztan turaztal es valam szakadekba is beestel....

 

Udv,

FD

Előzmény: -Henger- (28805)
Frank Drummer Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28806

Kivi,

 

Alakul, de nem elmenybeszamolo..... Elmeny volt. Voltak pillanatok, amikor elveztem, de a teljesitmenyem egy erosebb edzesnek foghato fel, bar 7 orat szivtam kint.... Ennyit meg nem toltam bringat versenye, lehet tekerni kellene..... :-))))

 

FD

Előzmény: kivi (28804)
-Henger- Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28805
Ne szúrj ki velem!
Előzmény: kivi (28804)
kivi Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28804
Engem érdekelne! Akárcsak HP és FD élménybeszámolója.
Előzmény: -Henger- (28802)
-Henger- Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28803

Én sem ismertem fel mindenkit biztosan, de pár név, Pepike után

Németh Anti

nemtom

Alex

Kovács Andris

nemtom

Előzmény: kivi (28801)
-Henger- Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28802
Hazaértem, kicsit rendbeszedtem magam. Ma mentem 137 km-t 10 óra alatt. Többet nem írnék, csak ha kíváncsiak vagytok rá. "Kicsit" mérges vagyok.
kivi Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28801
Én babráltam egy kicsit, és már fent vannak a képek a http://www.kivisite.hu címen. Mivel már tavaly sem voltam túl sok bringaversenyen, és eddig idén sem, így sok BB-st nem ismerek név szerint. Ha valaki a képeken magára ismer akkor sikítson, és odabiggysztem a nevét. És legközelebb már tudni fogom ki ő.

Ja, és persze a legfontosabb: gratulálok mindenkinek, aki végigtekerte vagy legalább megpróbálta ezt a versenyt. Én jól éreztem magam, a rövid táv igazából könnyű volt, még a cefet nagy sár ellenére is. De ugyanez nem mondható el a két hosszabb távról, úgy hallottam...
Előzmény: Frank Drummer (28800)
Frank Drummer Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28800

Halho,

 

Na vegre hazaertem. Tegnap is ugy 19.30 fel ertem haza, pedignem igy terveztem, ma is korabban szerettem volna itthon lenni, hosz kozel van a verseny, de nem igy alakult.

 

Eloszor is gratula, aki ma ezt a tavot teljesitette, masodsorban koszonet minden onzetlen segitonek, frissitonek. Gratula a versenyzoknek. Tiszavari Sanyi ujabb elso helyet szerveztt, egyre jobban megy a srac. Tessek csak odafigyelni ra. En epp a befutommal agonizaltam, amikor mar kihivtak. Sajna az összes eredményt nem tudom.... Hédi 3. HP 4.......

 

Rég volt olyan, hogy alig csípem meg az eredményhírdetést...... Képek és kis eszmefuttatás kicsit később. bár nem tudom van-e értelme még éjszaka ezzel babrálni, ilyen kézőn. De hát.....

 

Üdv,

FD

KICSIvGergő Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28799

Amerikának mindig is volt pénze arra h a sportolói ne bukjanak meg doppingon vegyük csak Hamilton botrányát az Olimpián,A teszt pozitív,B teszt negativ (elfagyasztották a vizeletet meg különbféle koholt hülyeségek)és lás csodát Vueltán még is megbukik de már nem kever akkora port sött szinte védik és nyugodtan vissza tud vonulni.és ekkor a közvetítő megjegyzi"természetesen jó indulatúan de az amerikai diplomácia is segitett"hát ez van de vegyük  Amstrongot:

Lance bácsi sokra jóvolt az Amerikaiaknak:egy ember aki fölált a rákból,egy ember aki csak nyer és nyer,tigriseket ajándékoz az elnökének(amerika szt pásztorának)meg miegymás.ide is egy kis idézet két évvel ezelőtti hegyi időfutam még US postal,megint csak a közvetítő:"Amstrongot nem csak az edzője és csapata segítette hozzá formájához hanem az egész amerikai gyógyser ipar"

  Nekem ezzel az egész botránnyal csak az a gondom h többé nincs Basso aki sztem az eddigi tourok történetének legszimpatikusabb versenyzője volt(hogy Olivért idézzem:egy igazi dzsantlman)és kissé zavar h Amstrong akiről szinte köztudott volt még a köznép körében is h doppingolt őt nem járatták így le egyszer se.

  Arra viszont kiváncsi lennék mennyire esik vissza most a nézetség és még ezek után milyen utóhangok lesznek...

wtb Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28798
Hogy sikerült a verseny?
!Cyclingman Creative Commons License 2006.07.02 0 0 28797
az meg a másik, hogy a wada ugyanúgy érintett ebben az ügyben mint a sportók illetve az orvosaik. ez egyértelmű
Előzmény: -Csoki- (28794)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!