Keresés

Részletes keresés

McMahon Creative Commons License 2003.01.17 0 0 105
Vegyifegyverek és Nukleáris fegyverek Irakban

2003.01.17.

Az ENSZ fegyverzetellenőrei 122 milliméteres űrméretű üres vegyi robbanófejeket találtak csütörtökön Dél-Irakban egy, a 90-es évek végén épített bunker vizsgálata során. Az ellenőrök a 11 üres vegyi robbanófej mellett egy eddig azonosítatlan robbanófejet is találtak.

A Bagdadtól mintegy 120 kilométerre délre fellelt robbanófejek használható állapotban vannak és nagyon hasonlítanak azokra az eszközökre, amelyeket Irak a nyolcvanas évek végén külföldről vásárolt.

Az ENSZ szakértői előre be nem jelentett látogatást tettek két iraki nukleáris szakértő lakásán is. Ez volt az első alkalom, hogy az ellenőrök magánlakásokat is felkerestek.

Az ellenőrök mégse találtak meg mindent.

McMahon Creative Commons License 2003.01.16 0 0 104
De már gyül ekeznek az ellenzők!!!

Előzmény: eztEgyed (102)
McMahon Creative Commons License 2003.01.16 0 0 103
Ez azért annál bonyolultabb. Lopnod csalnod, hazudnod kell, mint egy rendes politikusnak. Sikkasztásért plusz pont jár.
Előzmény: eztEgyed (102)
eztEgyed Creative Commons License 2003.01.16 0 0 102
Nekem van hógolyózós játokom. Ez is olyan csak sárral?
Előzmény: McMahon (101)
McMahon Creative Commons License 2003.01.16 0 0 101
Valaki feltalálta a politika szimulátort :))))

McMahon Creative Commons License 2003.01.16 0 0 100

Miniszterelnök ellátogatott egy táborba a nyáron.

McMahon Creative Commons License 2003.01.08 0 0 99
Persze, politikait, vagy tudományost.

P

2002.01.08

Magyarország azt szorgalmazza az Európai Konventben, hogy az újonnan csatlakozó országoknak is legyen az Európai Bizottságban tagja, ezzel azonban Jean-Luc Dehaene, a konvent alelnöke nem ért egyet. A politikus erről budapesti tárgyalásai után beszélt.

Szájer József, a konvent fideszes tagja fontosnak nevezte, hogy a mostanihoz hasonlóan a bővítés után is legyen minden uniós tagállamnak biztosa. Balázs Péter integrációs államtitkár hozzáfűzte: Magyarország ezen igénye is azon alapul, hogy nem lehet semmilyen különbséget tenni a tagállamok között. Hangsúlyozta, hogy a bizottsági tagság kérdésében egyetértenek az ellenzéket és a kormányoldalt képviselő magyar konventtagok.

Jean-Luc Dehaene kifejtette, megérti a magyar politikusok érveit, de a bizottságnak véleménye szerint nem nemzeti, hanem összeurópai érdekeket kell szolgálnia, emellett szerinte a 25 fősre duzzasztott testület nem biztos, hogy kellően hatékony tudna maradni. A volt belga miniszterelnök felvetette azt a gondolatot, hogy forgó rendszerben váltsák egymást a bizottsági tagok, így 2-3 ciklus után előbb-utóbb valamennyi tagállamnak lenne biztosa. Azt is javasolta, hogy a biztost nem adó tagországok esetleg az unió más fontos intézményei, például a központi bank vagy a bíróság élére delegálhatnának vezetőket.

Balázs Péter válaszul kijelentette: amennyiben Franciaország például azt mondaná, hogy a központi bank vagy a bíróság vezetői tisztjét elfogadja, és cserébe nem delegál a bizottságba, akkor Magyarország is mérlegelné a javaslat elfogadását.

Szájer József a Jean-Luc Dehaene-nel folytatott megbeszélésükről szólva elmondta, hogy szót ejtettek Magyarország speciális helyzetéről, arról, hogy az unió egyik külső határa lesz. Szorgalmazta, hogy a konvent foglalkozzon a határon túli nemzeti kisebbségekkel való kapcsolattartás kérdésével is. Rámutatott arra, hogy februártól új munkamódszer kezdődik a konventben: az elnökség most már konkrét szövegjavaslatokat terjeszt elő az alkotmányos szerződésre, amelyekhez módosító javaslatokat lehet benyújtani.

Vastagh Pál, a konvent szocialista tagja hangsúlyozta, a konvent munkáját jól lehet majd hasznosítani a csatlakozásról tartandó népszavazás kampányában. Szent-Iványi István, a konvent SZDSZ-es póttagja az unió jövőbeli külügyi, biztonsági és védelmi politikájáról szólva elmondta: egyetértettek abban, hogy csak akkor éri el a konvent a célját, ha ebben a kérdésben egyértelmű előrelépés történik. Rámutatott arra, hogy az EU nem lesz védelmi szövetség, de olyan együttműködésnek kell lennie a tagállamok között, amellyel az unió képes saját érdekeit oltalmazni minden lehetséges eszközzel.

Előzmény: tahoember (98)
tahoember Creative Commons License 2003.01.08 0 0 98
Én is nyomhatok be hírt?
tahoember Creative Commons License 2003.01.08 0 0 97
O.V minden erejét bedobbantja.

tahojo ez a topic bbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Előzmény: McMahon (94)
McMahon Creative Commons License 2003.01.08 0 0 96
Csak azért, mert elolvasta a leveleit?
Előzmény: tahoember (95)
tahoember Creative Commons License 2003.01.08 0 0 95
Kádár eltüntette a feleségeit, bár volt rá oka .)
Előzmény: McMahon (92)
McMahon Creative Commons License 2003.01.08 0 0 94
2002.01.08

P

"Orbán Viktor miniszterelnökként évente országértékelő beszédet tartott a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére a Pesti Vigadóban. Az egyesület csütörtöki elnökségi ülésén dönt arról, hogy az idén is meg akarják-e rendezni a már hagyományosnak számító eseményt, és ha igen, kit kérnek fel a beszédre.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöksége csütörtök esti ülésén határoz arról, hogy az idén is megrendezik-e a már hagyományosnak számító februári rendezvényüket. Az évente megtartott találkozó helyszíne eddig a Pesti Vigadó volt. Ezen a rendezvényen mondta el Orbán Viktor miniszterelnökként hagyományos évértékelő beszédét. Az egyesület elnöksége csütörtöki ülésén dönt az esetleges helyszínről és arról is, hogy ki tartson beszédet.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesületnek számos jobboldali politikus a tagja. Az egyesület elnöke július óta Martonyi János külügyminiszter, egyik alelnöke pedig Bod Péter Ákos, aki Orbán egyik tanácsadója volt. Az egyesület kezdeményezésére hordták a jobboldali pártok szimpatizánsai a polgári összefogás jelképeként a kokárdát a választási kampány során.

Sajtóinformációk szerint a Fidesz elnökségi ülésén is szóba került, hogy szükséges-e idén is évértékelő beszédet mondania Orbánnak."

MTI

McMahon Creative Commons License 2003.01.08 0 0 93
2002.01.08 Szerda
McMahon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 92
2003-01-07

P

Bár Kádár egyszer azt mondta, egy jó kommunistának kommunista a felesége és ha már házasok, akkor kötelességük egy kommunista gyereket fölnevelni - a főtitkárnak ez nem sikerült. Kádár János és felesége, Mária negyven évig éltek együtt. Gyermektelenül. Hogy ennk ki és mi volt az oka, nem tudni, mert az egyik kortárs a XXI. SZÁZAD című műsorban állítja, Kádárt semmiféleképpen nem kínozták meg a börtönben.
Házasságukról, magánéletükről akkoriban nem sokat tudott a világ. Vendégek ritkán fordultak meg náluk. Kádár életének utolsó éveiben már sakkozni is egyedül sakkozott házuk teraszán. A ketben, az úszómedence mellett a díszbokrok tövében Mariska néni tyúkokat nevelt.

A ház roppant egyszerű volt. Ugyan nem a kor variabútorjaival rendezték be a lakást, a hálószobát és a dolgozót, hanem a szocializmus luxusát kifejező koloniállal. Ez akkoriban nehezen beszerezhető bútor volt, de ennél több luxus nem is tűrtek a házban. A konyhában viaszos vászon borította az asztalt, a polcokon levert zománcú lábasok és fazekak. A fürdőszoba minden fényűzést nélkülözött. Kádár puritánsága közmondásos is volt.

A feleség, aki láthatóan a férj árnyékában élt, egyszerű munkáscsaládból származott. Tegyük hozzá, kommunista családból. A kommunisták hatalomátvétele után megbízható elvtársnőként postán teljesített szolgálatot. Hivatalosan cenzornak nevezték foglalkozását. Ő bontotta föl és olvasta el a politikailag gyanús leveleket. Az első titkár feleségeként is folytatta ezt a munkát. Igaz már a pártközpontban. Külföldi lapok fordításait nézte át: részben ő döntött arról, hogy mi jelenhet meg a magyar sajtóban a külhírekből.

Amíg Kádár sakkozott, addig Mária néni a tv előtt ült. Aztán ha nem tetszett neki valami, akkor betelefonált a Szabadság téri székházba. Az újságírók féltek tőle, de kegyeit is keresték, mert arra gondoltak, este az asszony úgyis beszél Kádárral, elintézheti ügyeiket. , Moskovics Judit.

McMahon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 91

2003-01-07 12:14 MTI

A Máért összehívását követeli a Fidesz a kedvezménytörvény ügyében

A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) haladéktalan összehívását sürgette a kedvezménytörvény ügyében Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke a Fidesz-frakció keddi sajtótájékoztatóján.

Az Orbán-kormány képes volt felvállalni a nemzeti érdekeket, ezzel szemben a Medgyessy-kabinet a kedvezménytörvény hóhéraként vonul majd be a nemzetpolitika történetébe, amennyiben a jogszabály módosítása a külügyminiszter hét pontja alapján valósul meg - jelentette ki a fideszes politikus.

Szerinte hiába cáfolják, elkészült a Külügyminisztériumban a kedvezménytörvény módosításának tervezete, de nem a Magyar Állandó Értekezleten elfogadott konszenzusos megállapodás alapján, hanem Kovács László és Günter Verhaugen szempontjai szerint.

McMahon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 90
A következő változások lépnek életbe:

Ezentúl a beírt híreket a következő képpen kategorizálom.

P politikai
E egyéb kultúra, tudomány stb ( általában ebből van kevesebb.

ja és a hosszabb híreket csak belinkelem.

McMahon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 89
"Honfitársai viharos szeretete miatt nem tud nyugodtan hódolni a judo melletti legnagyobb szenvedélyének, a síelésnek Vlagyimir Putyin orosz elnök. A síelő elnököt a biztonsági szolgálatnak kellett megóvnia a kíváncsiskodók rohamától.

Az elnök és családja telente rendszeresen felkeresi a dél-uráli Magnyitogorszk melletti üdülőhelyet, ami jelentősen felhajtotta az árakat a kisebbek közé számító sícentrumban.
"Nagyon sok neveletlen ember tülekedett, hogy megérintse az elnök kezét vagy lábát" - panaszolták az újságíróknak az (Új régió) komplexum dolgozói. Az államfő biztonsági szolgálata ezért korlátozta a belépést Putyin kedvenc lesiklópályájára, és szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe az egész üdülőhelyen. A kíváncsiskodókat kérlelhetetlenül felvilágosítják, hogy "az elnök síelni jött ide, kérjük, ne zavarja ebben".

Aki síelő Putyint akart látni, egyébként is igyekeznie kellett: az (elnöki) üdülőhelyen már novemberben minden hely elkelt". Forrás: MTI

Szegény Putyin. Állítólag már lehet kapni Putyinos matrijóskát

McMahon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 88
?tetühinta
Előzmény: Mek Mörfi (87)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.07 0 0 87
A tetühintára gondoltam!
Előzmény: McMahon (86)
McMahon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 86
Milyen pajeszosok?
Előzmény: Mek Mörfi (84)
McMahon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 85
Jól sejtem, hogy némi irónia van a hangodba?
Előzmény: Mek Mörfi (83)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.07 0 0 84
Persze mert a pajeszosok rafináltak!
Előzmény: McMahon (80)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.07 0 0 83
Igyekszem reggelre bemelegedni és újra frissen szerekeszteni ezt a fantasztikus topikot.
Előzmény: McMahon (81)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.07 0 0 82
Látod! Ez egy hír!

"

Botrány az AIDS-konferencián
Botrányt okozott kedden félszáz aktivista, amikor a barcelonai AIDS-konferencián megakadályozták beszéde elmondásában az amerikai egészségügyi minisztert. A tanácskozáson ismét új, sikeres gyógyszerkísérletről számoltak be.

Tegnap ismét egy új AIDS elleni gyógyszer sikeres kísérletéről számoltak be kutatók: a 24 személyen végzett első kísérleti forduló a HIV-vírust az eddigi gyógyszereknél hatékonyabb módon megtámadó S-1360 nevű hatóanyaggal eredményes volt, így végső kísérleti szakaszába lépett az új gyógyszer kialakítása - írta az MTI.

A Barcelonában zajló XIV. nemzetközi AIDS-értekezleten hétfőn hasonló bejelentést tettek, miszerint egy éven belül egy teljesen új típusú gyógyszert, a T-20-nak nevezett (fusion inhibitor) gyógyszert hoznak forgalomba a szerzett immunhiányos betegség, az AIDS legyőzésére.

Az S-1360-as hatóanyag egy másik gyógyszer-kategóriába, az úgynevezett integrase inhibitorok közé tartozik, amely még a sejtbe való behatolása előtt megtámadja a HIV-vírust, vagyis megakadályozza, hogy a vírus fertőző génjeit a megtámadott sejt DNS-ébe juttassa. Az új szer a vírus három enzimje közül az integrézt semlegesíti, innen származik elnevezése. Az új hatóanyag kísérleteit a GlaxoSmithKline Plc. vállalat a japán Shionogi Ú Co. Ltd. támogatásával végzi. Jövő év elejére rendelkezésre állnak majd a második kísérleti szakasz eredményei is, vagyis a teszten részt vevő 100 HIV-fertőzött személy kezelési adatai. Az új gyógyszer akár 2006-ban a gyógyszertárakba kerülhet - jelentette a Reuters.

A barceloniai tanácskozáson tegnap egyébként tiltakozók akadályozták meg az amerikai egészségügyi minisztert beszéde elmondásában. Amikor Tommy Thompson felszólalása következett volna, mintegy 30 aktivista az emelvényhez rohant, további 20 társuk pedig énekelve, fütyülve harsogta túl az amerikai miniszter szavait. Szerintük ugyanis Washington túl keveset tesz az AIDS legyőzéséért.

MTI-MH "

Előzmény: McMahon (75)
McMahon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 81
Akkor takargasd be szépen a lábadat. Meg ne fázz itt nekem. Ki írná a melegrovatom?
Előzmény: Mek Mörfi (79)
McMahon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 80
Az még haggyán, de a legfurcsább az, hogy több Ameriaki (katona) hal meg az ügy érdekébe, mint Izraeli (katona)
Előzmény: Mek Mörfi (78)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.07 0 0 79
Fekszem az ágyban és a kihült lábammal verem a klaviaturát!:)
Előzmény: McMahon (77)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.07 0 0 78
A szemetek amcsi pénzből tehetik!
Előzmény: McMahon (75)
McMahon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 77
Nem azt mondtad, egy órája, hogy elmész aludni?
Vagy most az ágyból netezel.
Előzmény: Mek Mörfi (76)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.07 0 0 76
Én mindig!:)
Előzmény: McMahon (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!