Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.26 0 0 16

Sziasztok!

Mit szóltok az új Fonyódikhoz?

Szerintem külsőleg nagyon dizájnosak lettek, igazodnak a tulaj a Jamnica ásványvíz dizájnjához. Már nem magyar, igaz '98 óta nem az, amerikai befektetőké volt miután a magyar tulajok csődbe vitték, majd tavaly megvették a horvátok. Sajna az almás ízű megszűnt.:(

Egyébként a Jamnica víze a JANA az nagyon jó, kétszeres EAUSCAR győztes, csak drágább, mint a Fonyódi. Csak buborékmentes verzióban létezik és van ízesített verziója is.

ifjú partizán Creative Commons License 2004.07.21 0 0 14
Már bocsánat, de a Szentkirályi is magyar víz, 100% magyar tulajdonban. Sőt, nem csak a legjobb magyar, hanem hivatalosan is a világ legjobbja :) Mineral Oscar 2004 a legjobb szénsavmentes katergóriágban;)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 13

Esetleg nem tudjátok véletlenül, hogy Győr környékén hol lehet almás folnyódit kapni, mert régen volt, de mostanában sehol sem találom?

Köszi!

eMM Creative Commons License 2004.03.29 0 0 12
Legközelebb gondosabban mossd el a poharat.
Esetleg ne a fogmosópoharadból fogyaszd.:)
Előzmény: karhu (9)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.29 0 0 11
Tévedésben teccik leledzeni: A Borsodi Víz nem karsztvíz, hanem Edelényben jön fel az egykori szénbányában. Tíz éve voltam ott lent, akkor még szenet is bányásztak, és hát csordogált a víz itt-ott. Amikor a bányát bezárták, pár évig az ásványvíz-kitermelés is szünetelt, ha jól emléxem. De pár éve megint van, és ennek nagyon tudok örülni. Csak az a baj, hogy B.A.Z. megyén kívül nem nagyon lehet kapni.
Annak idején edelényi bányászok tapasztalták ki, hogy nagyszerű itóka másnaposságra. Ezt én is alá tudom támasztani ;)

BORSODI VÍZ A KIRÁLY!!!

Előzmény: Csokis (5)
trophy Creative Commons License 2004.03.29 0 0 10
:) igen, nem túl körülményesen fogalmazva!
Előzmény: karhu (9)
karhu Creative Commons License 2004.03.28 0 0 9
Konkrétan olajos szappan íze van.
Előzmény: trophy (8)
trophy Creative Commons License 2004.03.28 0 0 8
A Balfi is izig-vérig magyar. Én nem tartom egy "könnyű" víznek. A magas ásványianyag tartalma miatt túl ízes víz.
Előzmény: eMM (7)
eMM Creative Commons License 2004.03.28 0 0 7
Részemről Balfi víz.Az olcsó is, jó is.
Azse magyar?
trophy Creative Commons License 2004.03.28 0 0 6
Ittam a minap Römerquelle-t, mert nem kaptam Fonyódit, de nem tudta megverni a vizek kapitányát. Elment pár perc után a buborékja is. :)
Csokis Creative Commons License 2003.06.05 0 1 5
Micsoda barbárság azt a jó, tiszta karsztvizet szódára pazarolni. Amikor sört is lehetne főzni belőle! :-)
Előzmény: balage17 (1)
trophy Creative Commons License 2003.06.05 0 0 4
Nekem is nagy kedvencem ez a víz, mindig ezt veszem otthonra!
rali Creative Commons License 2003.01.06 0 0 3
Te,mi a fene ez itten?Spam?
Előzmény: NTHAM (-)
balage17 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2
Ja, és A Bosodi Víz kft is magyar tulajdon...
balage17 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1
a Borsodi ásványvíznél nincs jobb, főleg másnaposan...
rolpol Creative Commons License 2003.01.06 0 0 0
0 percig tarthatott ezt innen ide másolni.

De amíg ezt megemésztem, elszopogatok egy pohár margitszigetit ;)

Egészségedre!

Előzmény: NTHAM (-)
NTHAM Creative Commons License 2003.01.06 0 0 topiknyitó
Mégpedig a fonyódi forrásvíz!
Tudtátok, hogy ez az egyetlen olyan ásványvíz gyár, mely magyar kézben van? Tehát ha nektek fontos a magyarság, ilyet vásároljatok, mert a profit nem kerül külföldi kézbe!

Érdemes elolvasni, aztán kipróbálni:

Magyarország a rómaiak óta híres akvakultúrájának egyik újabb elemére bukkantak annak a geológiai kutatásnak alkalmával, amelyhez Fonyód határában 1957. július 1-én láttak hozzá az állami Földtani Intézet, valamint az Országos Vízkutató és Fúró Vállalat szakmérnökei. A kutatófúrás célja nem ásványi anyagok (pl. kőolaj) keresése volt, hanem a hidrogeológiai adottságok és talajszerkezet általános feltérképezése. A talaj centiméterről centiméterre történt elemzése során rendkívüli alapossággal tárult fel az egykori Pannonótengert feltöltő kőzetek rétegsora. A kőzetrétegek között több vízadó réteget, földalatti forrást is felfedeztek, melyek különböző mennyiségben tartalmaznak nyomelemeket és ásványi anyagokat. A kutatások lezárását követően a szakemberek a felfedezett értékes vízkészlet palackozása mellett döntöttek. A nagy volumenű beruházások eredményeként a '60-as évek közepén megkezdte működését az első fonyódi palackozóüzem, amelyet a '70-es évek második felében üzemegységként a Nagykanizsai Sörgyár szervezetéhez csatoltak.

Noha akkoriban a csapvíz ihatóságával sokkal kevesebb probléma volt, és a közértek polcain sem lehetett ásványvizet találni, a '70-'80-as években kifogástalan minőségének és jellegzetes ízének köszönhetően a Fonyódi volt Magyarország egyik legismertebb palackozott ásványvize. A Fonyódi 1972-ben elnyerte a Kiváló áruk Fóruma védjegy-címet, és tisztasága miatt a hatóságok még a kismamák és a csecsemők számára is fogyasztásra ajánlották. Szintén sokáig itt készült a korszak egyik legendás üdítoitala, a Bambi.

A gyárat a '90-es évek elején leválasztották a Nagykanizsai Sörgyár szervezetéről és 1992-ben privatizálták. 1995-ben a termelés bővítéséhez új kutak létesültek, és teljesen új palackozó csarnok épült. Az 1995-ös nagy beruházás során modern, palackfúvó és palacktöltő gépek álltak üzembe, amelyek az azóta is folyamatosan zajló fejlesztésekkel együtt világszínvonalon biztosítják a termelés biztonságát, az ásványvíztermékek minőségét és tisztaságát.

Az említett beruházások a '90-es évek közepén óriási anyagi terhet róttak társaságra, amely miatt a rendkívül élessé váló piaci küzdelemben hátrányos helyzetbe került. A céget azonban 1998-ban új tulajdonosi csoport szerezte meg, és az általuk hozott friss tőke elősegítette a cég talpra állását, termékeinek megújítását és a piacon történő megismertetését. A társaság a visszafogott árak mellett elsődlegesen termékeinek hagyományosan és kiegyensúlyozottan jó minőségét igyekszik a vásárlók számára biztosítani, amely üzleti filozófia a fogyasztók részéről kedvező fogadtatásra is talált. Kereskedelmi partnereink megelégedettségét is igyekszünk (és ez talán sikerült is) kivívni azzal, hogy megbecsülésünk jeleként a lehető legnagyobb rugalmassággal teljesítjük megrendeléseiket.

A fogyasztók és a kereskedelmi partnerek elismerését a piackutatások is visszatükrözik, amelyek szerint a "Fonyódi" márkanév az elmúlt 2-3 év alatt az öt vezető márka közé küzdötte fel magát, míg a termékeket előállító Fonyódi Ásványvíz Kft. közepesen nagy palackozó vállalattá növekedett.

Egészségére mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!