Megvásárolta a Népszava a Stop.hu tuljadonosát. Egyik cégnek sem volt fényes az utóbbi egy-két év.
A Népszava Lapkiadó megszerezte a Stop.hu-t fenntartó Commonline Zrt-t, amely eddig a Media Magnet tuljadonában állt - olvasható a HVG napilap eheti számában.
Azonnali hatállyal beadta felmondását a stop.hu portál főszerkesztője – értesült a hvg.hu. Lenkei Gábor ezt azzal indokolta felmondólevelében, hogy a cégnél lehetetlenné vált a szakmai és etikai normáknak megfelelő újságírás.
Úgy tudni, a hírportál dolgozói két hónapja bizonytalanul, csak részletekben kapják a fizetésüket. Lenkei Gábor június 21-i felmondását azzal indokolta: "a STOP.hu működésének gazdálkodási és politikai feltételei vészesen megromlottak, úgy látom, hogy a megfelelő minőségű, az újságírás etikai és szakmai alapelveinek betartásával végzett munka lehetetlenné vált".
Persze hogy nem. Erre utaltam alant, amikor azt emlegettem, hogy a Vico sajtóportfólió eladásánál nem véletlenül maradt ki a Népszava. Akkor ugyanis megnézték alaposan, hogy milyenek és milyenek lehetnek a piaci pozíciói.
Azért nem érted, mert hülye vagyok.
(arra gondoltam, hogy +csinálni drága, aztán rájöttem, hogy arra gondolsz, hogy +rendelni az elkészített felmérést. 1ébként arra próbáltam "viccesen" utalni, hogy szegény népszavások valszeg nem sok bíztatót láthatnak 1 ilyen felmérésben.)
A Fiatal Baloldal országgyűlési képwiselői.
(Csak arra akartam célozni, hogy nem szerencsés dolog walakit a külseje alapján megítélni. Ott wan pl. a Chokito wagy a tatárbeefsteak. :])
Teljes olvasótábor-felmérést nem tudnék mondani, valszeg nincs is ilyen, mert drága mulatság megrendelni egy ilyet.
De akire gondoltam, az egy olyan figura, aki a 90 utáni politikai háborúságok okát az újra feltámadó osztályharcban látja - az ő kedvence a Népszava.
Aztán ismerek olyat is, aki inkább hagyománytiszteletből olvassa néha.
Én magam azért veszem meg olykor, hogy támogassam őket.
Az utóbbi kettő szvsz nemes motiváció:)
Jézusom, mindig is kíváncsi woltam, kik olvasnak Népszavát, elmeséled? :)))
Az ismeretségi körömben senki nem olvassa, a baloldaliak is erősen cikinek találják. :]
Létezik, hogy mégsem ennek az ismétlését láttam volna ma? Alázás nem nagyon volt, Annamari viszont hozta szögletes formáját. Vagy önalázás? A végén - a riporter kérdésére - mindenki kijelentette, hogy hajlandó a többiekkel máskor is vitatkozni, csak Szalamari panaszkodott, hogy ővele senki nem akar szóba állni. Lehet, hogy a hölgyemény máskor is kicsit túl csontos? ;-)
OK, engem sem a lap bosszant, ha jobban belegondolok, hanem azok az ismerőseim, akik a Népszava publikból táplálkoznak és idéznek minden különösebb reflexió nélkül.
Bizonyara vannak akik ugy gondoljak,talan kar lenne ha MO legregibb napilapja megszunne.
A Magyar Nemzet pl allami penzbol volt eletben tartva egy idoban a Horn kormany alatt.