Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.07.06 0 0 41

Két saját tulajdonban lévő bábomat szeretném megemlíteni, ezek közül az egyik valójában üvegtakaró (pl. unicumos) dísztárgy, abból a szemszögből viszont még ez a tény is lényegtelen, hogy valójában a tudatalattim kivetítését szolgálják - mint vetítővásznak:

A vadászt Péternek hívják (szereti ha Petikének szólítják), monarchisztikusan raccsol, éa amolyan intrikus szerepet tölt be, míg a saskeselyűnek nincs neve, Peti "mádárh"-ként referál az amúgy teljesen néma társára, aki foglalkozására nézve ijesztően csöndes, mégis kritikus szemű megfigyelő. Úgy érzem, mádárh egyszer még fog meglepetéssel szolgálni nekünk, már most paranoid reakcióim 70-80 százalékáért ő tehető meg egyedüli felelőssé. A bábokat egyik Karácsonyra kaptam két barátomtól, miután túlzásba vittem az egytálételekkel való bábozást.

(a fenti írást  Bogdán Szabolcs paródiaként is lehet értelmezni)

Törölt nick Creative Commons License 2004.07.06 0 0 40
engem minden érdekel aminek bábokhoz van köze
mud Creative Commons License 2004.07.06 0 0 39

Nem tudom, erdekel-e valakit, de batyammal ugy kb. negyven evvel ezelott jartuk a magyar ugart Vitez Laszloval (remelem, vitezlejszlo nevu ex-kollegam nem veszi szemelyeskedesnek).

Csodalkozom, hogy egyetlen nehai Bobitas sem csatlakozott meg ide Pecsrol, leven asszem, az egyetlen babos topik. Vagy nem?

bagiorsi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 38
Ó köszönöm a gratulációt és igazán szívből örülök, hogy ilyen sokak számára fontos ez a téma, remélem valóban sikerül fellendíteni. Ez persze csak úgy lenne lehetséges, ha az eddig hallgató és csak olvasóként jelenlevő embertömeg végre aktív szereplőjévé válna kis topikom életének.
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.02 0 0 37
Lehet, hogy ciki, de mi minden meccs előtt megnézzük a haverokkal, hátha írtak valami újat ebbe a topikba. Ha nem, akkor szemezgetünk, újraolvassuk egyik-másik HSZ-t, de már nagyon várjuk, hogy berobbanjon a téma.
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.01 0 0 36
Én rendszeresen olvasom ezt a fórumot, gratulálok a Pinokkiónak, ügyesek vagytok
Előzmény: bagiorsi (35)
bagiorsi Creative Commons License 2004.07.01 0 0 35
Jó, tudom, hogy senki nem olvassa ezt a fórumot rajtam kívül, de gondoltam, a rend kedvéért közlöm, hogy a Nyergesújfalui Pinocchio bábcsoport az idei egri Gyermekbábosok Országos Fesztiválján több évi különdíjas küszködés után 3. helyezést ért el.
bagiorsi Creative Commons License 2004.02.21 0 0 34
Köszi, bár nem sokat értek olaszul, de tényleg jó kis oldal.
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.09 0 0 33
Kedves Orsi!
Végre rátaláltam a jelenleg legjobb és legismertebb római bábszínház honlapjára, benne rajzok, stb.

TEATROVERDE BURATTINO

bagiorsi Creative Commons License 2004.02.09 0 0 32
B. Szabolcsnak: Megpróbáltam emilben elküldeni, de elég nagy a fennakadás, a nagyját leírom ide, a kevésbé publikus részeket elküldöm sms-ben: Naszóval a vendégszerepléssel kapcsolatban az van, hogy 9-10-11-én nálunk sörfesztivál lesz, amin
valamelyik nap mindenképpen színre kell lépnünk, de ez változó, hogy
mikor és mi is beleszólhatunk, ha más dolgunk van, hogy mikor óhajtjuk
ezt megejteni, tehát az egész szervezés kérdése, a kettőt egymáshoz
kell igazítani, tehát valószínűleg menni fog.
Kérdés: azt a jellemzést a bábtechnikákról mennyire kéne részletesre
csinálni? Úgy értem írjuk le, hogy nagyjából hogyan működnek az egyes
bábfajták, meg akár egy rövid jellemzést a csoportról, vagy csak ilyen
tömör információ-jelleggel, hogy ez itt kesztyűsbáb, ez meg marionette
(a mazsorettek, amit te említettél, azok a rövid szoknyás csajszik
csizmában és fémbotot pörgetnek...tudod)
Ami a piszkos anyagiakat illeti, úgy számolta "a főnök", hogy a nagyjából az
utiköltség.
De szerintem, ha még van kérdésed, akkor talán egyszerűbb, ha őt
magát hívod fel, mert elég tömören írtam, meg én nem is tudok
mindenre kapásból válaszolni, ő meg igen. Nevet számot, még ma küldök, ha el nem felejtem.
bagiorsi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 31
Esteleg ha kifejtenéd, hogy ez az idézet mi módon kapcsolódik a bábművészethez, vagy az eddig felmerült témákhoz, talán én is fel tudnám venni a fonalat.
Előzmény: Messalina (30)
Messalina Creative Commons License 2004.01.03 0 0 30
"A férfiak:
-Ó, hogy lehetne drága ékül
Megszerezni titeket bájitalok nélkül?
- Szeressetek! - mondták a nők."
(Victor Hugo verse)
Messalina Creative Commons License 2003.12.30 0 0 29
Huhh! Visszamenekultem, mert az egyik topikomba, szal ahova néha írok, elég durva hang szólalt meg. Nem vagyok már éppen ártatlan szűzlány, de ezt nem birom, sőt ilyenkor azt kivánom, bár csak az volnék még. Na, mindegy, buék mindenkinek.
Előzmény: Messalina (28)
Messalina Creative Commons License 2003.12.30 0 0 28
A Szeged topikban írják, hogy ma is működik a Tisza Lajos körúton. Egyébként, ha érdekel a színház, van egy olyan topik is a Kultura-rovatban. De én most itt a Bemutatkozás topikba rohanok, elég új vagyok még. Szia!
Előzmény: bagiorsi (27)
bagiorsi Creative Commons License 2003.12.30 0 0 27
Szerintem nincsenek, legalábbis én nem vagyok Szegedi, de szerintem még létezik. Persze ez csak tipp. Majd szólj, hogy bejött-e!
Előzmény: Messalina (26)
Messalina Creative Commons License 2003.12.29 0 0 26
Sziasztok! Főiskolás koromban én is báboztam. Mindjárt meg is kérdezem a Szeged topikban, hogy létezik-e még báb-előadás Szegeden... (Off: ebben a topikban nincsenek szegediek?)
bagiorsi Creative Commons License 2003.12.29 0 0 25
Köszi

És BUÉK!

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.28 0 0 24
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 23
Nem baj, a helyesírás csak a tanárok, diákok és nyomdászok számára fontos. Az Index Magyarulez nyelvi fórumaiban (- nagyon jó fórumok! pl. a Szavak eredete -) komoly hozzáértők vitatkoztak tavasz elején kb. (?) hogy van-e értelme...
Előzmény: bagiorsi (22)
bagiorsi Creative Commons License 2003.09.05 0 0 22
Igen, én se tudtam. Még szerencse, hogy sose használom ezt a szót, így még nem is rontottam el soha.
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 21
Éljen a helyesírás. (Még kevesebben tudják, hogy a csevej is pontos j.)
Előzmény: bagiorsi (20)
bagiorsi Creative Commons License 2003.08.29 0 0 20
Muszáj pontos jé.
Jobb későn, mint soha.
Előzmény: bagiorsi (19)
bagiorsi Creative Commons License 2003.04.22 0 0 19
akkor essen szó a legszörnyűbbről is: részemről az Eszem a gesztenyét c. darab, Lengyel Pali bácsi rendezésében maga volt a kinszenvedés...csak azt nem tudtam, sirjak-e vagy nevessek.
Nem akarom a nagy művészeket kritizálni, de ezt muszály volt leirnom.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.16 0 0 18
Azt hiszem, minden idők legsikeresebb magyar bábszínházi (felnőtt) produkciója az Andrássy úti "Fából faragott - Csodálatos Mandarin" volt, kb 15-20 éven át ment, közben nagy nemzetközi sikerek. Rég volt, szép volt, de igaz volt.
Előzmény: bagiorsi (17)
bagiorsi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 17
És ma ment a válasz.
Előzmény: Törölt nick (15)
bagiorsi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 16
Azt még nem láttam...a legszebb amit már nem emlékszem, de asszem a Kolobriban láttam én is az az Ember tragédiája volt.
Meg ami még nagyon tetszett, a Legkisebb boszorkány Lázár Ervin meséjéből. (Egyébként ő az egyik kedvenc iróm)
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.10 0 0 15
Email ment tegnap.
Előzmény: bagiorsi (13)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.10 0 0 14
Azt a darabot Márton László írta, és olyasmiről szólt, hogy föllázadnak az ember belső szervei. Vagy mintha uralkodót akartak volna maguk közül választani? Valami ilyesmi. A Kolibriben játszották 1997 őszén.
Előzmény: Törölt nick (9)
bagiorsi Creative Commons License 2003.01.09 0 0 13
Ez a cimem, úgyhogy elméletileg működnie kéne...
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.09 0 0 12
Él az email-címed? (Az Index-Forumban rossz szokás, hogy nem él, vagy hamis).
Előzmény: bagiorsi (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!