Keresés

Részletes keresés

Fine Tune Creative Commons License 2006.03.30 0 0 170

Te azért basztatod a Fideszt, amit 2002-ben az SZDSZ nyom nélkül megcsinált.  Miért legyen jóhiszemű a fidesz 2006-ban, amikor az SZDSZ sem volt az, 2002-ben.

(Lop stop kampány, azt még az MSZP sem merte felvállalni).

Előzmény: figyelő (168)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.30 0 0 169

szerinted milyen határozatot kellett volna hoznia?

Szvsz nem kellett volna vele foglalkoznia, de az egy más kérdés.

Előzmény: figyelő (168)
figyelő Creative Commons License 2006.03.30 0 0 168

Marhaság ez - avagy meg kellene nézni (a jobboldal ráállt erre a feladatra?) minden dumát - a Fidesznek egyetlen mondata sincs, amely ne sértené azt a bizonyos jóhiszeműséget követelő szabályt.

Szvsz egyrészt hülye, másrészt nyilvánvalóan politikai döntés született - az utóbbi elterjedt gyakorlat nálunk évek óta.

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.30 0 0 167

ez azért nem igaz, mert tényszerűen valóban az országgyűlés hozta meg a döntést...tehát maás döntést nem hozhatott az LB.

Ettől még az egész értelmetlen, de ezt azon kell számonkérni, aki a beadvány az LB elé vitte az ügyet.

Előzmény: figyelő (166)
figyelő Creative Commons License 2006.03.30 0 0 166
A Legfelsőbb Bíróság nevetséges és politikailag motivált döntést hozott.
Előzmény: Röné (142)
figyelő Creative Commons License 2006.03.30 0 0 165
Azt gondolom, a magyar bíráskodás kezd(?) egészen nevetséges lenni.
Előzmény: hócipő (154)
hócipő Creative Commons License 2006.03.30 0 0 164

Elfeledve azt az ici-pici tényt, hogy a Fidesz egyébként ellene volt, emlékezz csak Simicskó kijelentéseire:

idézet az origóból:

Simicskó István, az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának fideszes alelnöke szerint legkorábban 2010-ben lehetne megszüntetni a sorkötelezettséget Magyarországon, és csak a nemzetőrség bevezetésével együtt támogatja a javaslatot. Medgyessy Péter miniszterelnök hétfőn, a Honvédelmi Minisztérium állománygyűlésén jelentette be, hogy a kormány 2006-ra meg akarja szüntetni a sorkötelezettséget, és egyre kevesebben kapnának behívót a következő években is. A törvény módosításához a parlamentben jelen lévő képviselők kétharmadának támogatására van szükség, és mivel Simicskó nyilatkozata szerint a tervet a Fidesz nem támogatja, kicsi az esély, hogy az Országgyűlés elfogadja a módosítást.

Simicskó szerint a 2000-ben hozott országgyűlési határozathoz kellene ragaszkodni, amely szerint 2010-ben szűnne meg a hadkötelezettség Magyarországon. "Örülnék, ha ennek feltételei korábban megvalósulnának, de ez most irreálisnak tűnik, és Magyarország biztonsága a legfontosabb szempont." A képviselő szerint kedvezőbb szolgálati feltételekre lenne szükség, hogy legyen, aki vállalja az önkéntes profi szolgálatot; és a honvédség technikai felszerelésén is jelentősen javítani kell. A képviselő ugyanakkor még egy feltételt kikötött: az általa kidolgozott, és a parlament által 2001-ben elvben támogatott nemzetőrség felállításával párhuzamosan lehetne csak eltörölni a hadkötelezettséget. A terv szerint a 18 éves fiúknak 2-3 hónapig egy kötelező kiképzésen kellene részt venniük, majd dönthetnének, hogy bizonyos kedvezményekért cserébe, vállalnák-e a további rendszeres kiképzéseket. A nemzetőrség tervét az MSZP és az SZDSZ nem támogatta. A Fidesz az előző ciklus végére egyre határozottabban kiállt a sorkötelezettség mellett, Orbán Viktor miniszterelnök egyenesen arról beszélt, hogy "másképp néznek az emberek arra, aki nem volt katona".

Csak ugyebár nem merte felvállalni végül az eredeti álláspontját, mert a népszerűség....magyarul szél ellen....

Ennyit hogy miként is támogatta a valóságban

Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.30 0 0 163

Álmodik a nyomor! Jó lenne a parlamenti bekerűléshez, mi?

Előzmény: zsolti05 (160)
Fine Tune Creative Commons License 2006.03.30 0 0 162
Inkább Demszkyvel legyél jóban, ingyen lesz a benzin:)
Előzmény: zsolti05 (157)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.30 0 0 161

hát a faxom nem kéne?

Előzmény: zsolti05 (160)
zsolti05 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 160

ettől még mindenki tudja, hogy az SZDSZ töröltette el. Orbán Szélkakas először nem akarta, aztán akarta.

Minden első választó fiú szavazzon az SZDSZ-re!!!

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.30 0 0 159
bocs

Neked ennyire fontos Fodor hazudozása?

Az MTI birtokába jutott végzés szerint a bíróság az Országos Választási Bizottság (OVB) által március 25-én elutasított állampolgári beadvány ügyében döntött, amelyben többek között kifogásolták Fodor Gábor március 22-i sajtótájékoztatóján tett kijelentését, miszerint "ez a kormány szüntette meg a sorkötelezettséget".

A Legfelsőbb Bíróság végzésében azt írta: Fodor Gábor kijelentése "alkalmas a választópolgárok megtévesztésére, mert nem kormány, hanem az Országgyűlés szüntette meg a sorkötelezettséget oly módon, hogy e tárgyban törvényeket alkotott.

A törvények megalkotásához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatára volt szükség, ezért az ellenzéki képviselők igenlő szavazata nélkül a sorkötelezettség megszüntetésére nem kerülhetett volna sor".

A végzés ellen jogorvoslatnak helye nincs.

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.30 0 0 158

Neked ennyire fontos Fodor hazudozása?

Az MTI birtokába jutott végzés szerint a bíróság az Országos Választási Bizottság (OVB) által március 25-én elutasított állampolgári beadvány ügyében döntött, amelyben többek között kifogásolták Fodor Gábor március 22-i sajtótájékoztatóján tett kijelentését, miszerint "ez a kormány szüntette meg a sorkötelezettséget".

A Legfelsőbb Bíróság végzésében azt írta: Fodor Gábor kijelentése "alkalmas a választópolgárok megtévesztésére, mert nem kormány, hanem az Országgyűlés szüntette meg a sorkötelezettséget oly módon, hogy e tárgyban törvényeket alkotott.

A törvények megalkotásához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatára volt szükség, ezért az ellenzéki képviselők igenlő szavazata nélkül a sorkötelezettség megszüntetésére nem kerülhetett volna sor".

A végzés ellen jogorvoslatnak helye nincs.

Előzmény: zsolti05 (157)
zsolti05 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 157
Hajrá Fodor, hajrá SZDSZ!
the soft cushions Creative Commons License 2006.03.30 0 0 156
jezus maria... a legfelsobb birosag megint nagyot alkotott. tapsoljuk meg.
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.30 0 0 155

ja, igy már értem...köszi:-))

Amugy, tényszerűen tényleg az országgyűlés szüntette meg, na de ki javasolta? Kik szavaztak?

Erről tényleg fontos volt határozatot hozni....

Akkor az egy nulla értékű hir:-D

hócipő Creative Commons License 2006.03.30 0 0 154

:-))))Qrva fontos dolgok ezek kérem alássssaaaannnn!!!

Előzmény: Törölt nick (146)
promike Creative Commons License 2006.03.30 0 0 153

..... és van gond fodorékkal és mi ?

Előzmény: Fine Tune (152)
Fine Tune Creative Commons License 2006.03.30 0 0 152

Én melléje azt is elmagyaráztam neki, mi a gond Fodorékkal.

Nem is érzi magát Kovács Pistinek:))))

Előzmény: promike (150)
promike Creative Commons License 2006.03.30 0 0 151
...aztán miért is ne  mert ezt kell itt leírnod ?
Előzmény: Fine Tune (149)
promike Creative Commons License 2006.03.30 0 0 150
...én azt tudom hogy leültem a gyermekemmel elszívni egy cigit azóta nem nagyon dohányzik....
Előzmény: ethrnz (136)
Fine Tune Creative Commons License 2006.03.30 0 0 149
Szvsz, inkább azt, hogy nem keveri az SZDSZ-t a liberalizmussal:)
Előzmény: promike (148)
promike Creative Commons License 2006.03.30 0 0 148

rinpoce azért az tök gáz hogy a leginkább liberális, mondhatni az egyetlen liberális világnézetre:a buddhizmusra utaló nickneved van, ez vagy cinizmus, vagy ostobaság

melyiket választod ?

Előzmény: rinpoce (122)
Fine Tune Creative Commons License 2006.03.30 0 0 147
Tudod hogy van, kinek lenne jó egy 5%-os SZDSZ:)))
Előzmény: promike (143)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.30 0 0 146
Én ezt nem is értem.
Röné Creative Commons License 2006.03.30 0 0 145
Majd rólad vesztünk példát! :)) Hisz a stílus maga az ember, nem igaz, promike? :)

Előzmény: promike (143)
laca137 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 144
tehát työrnyűű bűntyény työrtyént ,
promike Creative Commons License 2006.03.30 0 0 143

röhejesen sok az idióta ez azonban nem büntetőjogi kategória ,

hülyék tényleg ennyire be vagytok tojva ,hogy ilyen nyílvánvalóan  rászáltatok a liberálisokra , vazze nyissátok a többi topicot is a szar úgyis visszahull a fejetekre,akkor már legalább lessz már bennetek némi emberi.....

Röné Creative Commons License 2006.03.30 0 0 142
Fodor Gábor törvényt sértett
2006. március 30. 19:32

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön megállapította, hogy Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője megsértette a választási eljárásról szóló törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét azzal a kijelentésével, miszerint „ez a kormány szüntette meg a sorkötelezettséget”.
zorki Creative Commons License 2003.01.06 0 0 141
PGuszti
Félreértettél semmiféle rostálásnak nem vagyok különösebben a híve.
Hogy mit kívánsz Fodornak, abba sem akarnék beavatkozni, az magánügy.
(Kirekesztést kizárólag azért írtam, mert Te is így írtad, és nem kívántam btk pontos idézetét citálni.)
Előzmény: PGuszti (140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!