Keresés

Részletes keresés

Woody-woodpecker Creative Commons License 2004.11.10 0 0 48
1
Előzmény: Balek Andrea (47)
Balek Andrea Creative Commons License 2004.08.20 0 0 47
Nekem se kíváncsiak a munkahelyemen a tudásomra és a véleményemre, és erős a gyanúm, hogy a külsőm miatt. Én szarul nézek ki, és nekem már az is Eldorádó lenne, ha a céges rendezvényeken bájologhatnék. Nagyon tudnám élvezni!
Előzmény: JO-JO (13)
Zibanko Creative Commons License 2004.08.20 0 0 46
Nem akarok elkeseríteni senkit, de kezdjük ott, hogy egy bombázónál szinte minimumkövetelmény, hogy fekete legyen. Aztán még sztár is. Jó, a fehér nők között is van jócskán, de én a feketékre esküszök.
almacica Creative Commons License 2003.10.20 0 0 45
Én is azt hittem, hogy milyen fantasztikus. Volt róla egy műsor is, hogy az első és az örök és a csodálatos Chanel 5. Meg is néztem gyorsan. Annyit mondok, hogy a férjem otthon nem ugrott rám örömében (pedig csak egy fújás volt a csuklómra) Én most Gucci Envy-t használok. Szerintem csodás.
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.18 0 0 44
.
almacica Creative Commons License 2003.02.15 0 0 42
A budai skálában volt Chanel smink-tanácsadás. Beülni ugyan nem tudtam (a szék foglalt volt), de hallgattam, amit mondott. Hát én már Polgár Júlia tanácsait is komplikáltnak találtam a saját színek meghatározásával, de amit itt hallottam azt biztos nem fogom tudni otthon a tükön elött alkalmazni.
Viszont a Chanel 5 parfüm hmmm...
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.11 0 0 40
Ha szoktátok nezni a VV2 par pillanatra ott a sziszi ...

Sok fefi azt mondja hogy megerne egy ajtócsapkodást de szerinten baratnőnek, feleségnek már a fele sem kerné. Nem szegénynek kell lenni az én felfogáso szerint hanem módosnak. A nagy szegénységen mar nem lehet segiteni a egy kozepes módosság mar eleg jó dolog főleg ha azzal a bozonyos szikrával párosul !!

Előzmény: almacica (39)
almacica Creative Commons License 2003.02.09 0 0 39
Én azért csak bombázó szeretnék lenni, mert Woody Allennel szólva: "A gazdagság jobb,mint a szegénység, már csak anyagi szempontból is".

A görcsös akarásról meg annyit, hogy az szerintem is nagyon riasztó, de egy igazi bombázó éppen, hogy nem spirázza túl a dolgot. Nem visel "kidobott dekoltázs"-t, csak a megfelelő helyen és időben. De akkor aztán...

Előzmény: Törölt nick (37)
parasztmenyecske Creative Commons License 2003.02.09 0 0 38
Smink? Nekem arra nincs szükségem, kimegyek a kertbe egy kicsit kapani, oszt máris pir lesz az orcámon. Probáljátók ki ti is.
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.09 0 0 37
Sziasztok !

Az az lehet hogy a ferfiak bombázókrol álmodnak de a legtöbben nem onnan választanak. Szerintem az átlagosnál jobban kinéző lányoknál nincs meg az a késztetés hogy a agyukat a személyiséguket pallérozzák arra hogy felfigyeljenek rajuk. Nem az irom-mondom hogy buták, mert sokuk nem de mennyivel könnyebb egy kidobott dekoltázzsal elintézni a dolgot mit azon kuzdeni hogy olyan helyzetet idézzek elő hogy a kiszemelt áldozat felfigyeljen rám.

Én amikor valasztottam magamnak pont a nem leghangosabbat néztem ki a tarsaságbol. Lettek volna sokkal könnyebb "áldozatok" is de nem bantam meg. Ha valaki nagyon "hangos" az valószínű maskor is az igy nincs nagy remény arra hogy pont most pont itt talalom meg életem párját. A görcsös mindenáronvaló keresés is nagyon feltünő és az riasztja ám a ferfiakat ... !!

Előzmény: almacica (14)
hudrego Creative Commons License 2003.02.03 0 0 36
Helyzet jelentés?? Hogy áll a fogszabályzás? Bejutottál végül? :)
Előzmény: Törölt nick (34)
almacica Creative Commons License 2003.01.31 0 0 35
Mutass nekem akárkit akiben buzog a vágy, hogy fogorvoshoz járjon!
Előzmény: Törölt nick (34)
almacica Creative Commons License 2003.01.30 0 0 33
Egy kalappal! Szerintem megéri elmenni. Nekem is volt, nem voltam vele túl szép (fém), de a hatás teljesen megérte.
Egyetlen igazi kellemetlenség az volt, hogy rendszeresen állították, vagyis meghúzták a csavarokat hogy a fogak elmozduljanak. Ilyenkor két napig a teljes fogsorom feszített, alig bírtam enni és a sörösüveget sem a fogaimmal nyitottam ki. Két nap után a húzó érzés elmúlt, a hatás megmaradt, csak nem volt már kellemetlen.
Előzmény: Törölt nick (31)
hudrego Creative Commons License 2003.01.30 0 0 32
Sok sikert! A fémtől azért szoktak félni, mert "ronda" és nagyon látszik. Megnyugtatásul: az unokatesóm így ismerte meg a barátját, az egyik barátnőm pedig akkor szeretett bele a barátjába, amikor annak fém fogszabályzója volt.
Előzmény: Törölt nick (31)
hudrego Creative Commons License 2003.01.29 0 0 30
Az unokatestvéremnek a két felső 1-ese kiállt: "kapafoga" volt. Neki 24 évesen tették fel a fogszabájzót, amit másfél évig kellett hordania. Összesen 2 fogát húzták ki, hogy legyen hely hátrahozni a többit. Neki nem volt semmi problémája vele, attól eltekintve, hogy amikor bizonyos időnként újra szorították nem tudott szilárd táplálékot fogyasztani, mert fájtak a fogai 1 napig.
Ha azért nem szeretnéd évekig hordani, mert zavar a kinézete, ne aggódj, mert hallottam, hogy állítólag már a fog belső oldalára is felteszik.
Előzmény: Schnitt (27)
almacica Creative Commons License 2003.01.29 0 0 29
Hopp, egy nullázó! Persze azért 28. hozzászólásnak is remek.
Előzmény: Krumins (28)
Krumins Creative Commons License 2003.01.28 0 0 28
ez a topik valami vicc?
Schnitt Creative Commons License 2003.01.27 0 0 27
A fogtechnikussal kapcsolatos tapasztalatokat megtennéd, hogy megosztod a rászorulókkal?
Ha nem akarod világgá kürtölni, legalább a mailomra írd meg légyszíves.
Olyanok érdekelnek, hogy kihez mész, milyen lehetőségek vannak, melyik mennyire látszik, milyen utómunkálatokra van szükség, hány éves korig lehet állandót csinálni, mennyire húzza el a rágófogakat a helyükről és nem utolsó sorban melyik változat mennyibe kerül.
Ha 22 éveseknek még csinálnak, akkor én a 24-emmel nem lógok ki nagyon, és ha nem kellene sokáig (évekig) hordani, belevágnék egy ilyenbe.

Fel a fellej, és kérdezősködj. Ne félj, én még jobban parázok, mert eddig el sem mentem fogtechnikára.

Előzmény: Törölt nick (26)
Polgar Julia Creative Commons License 2003.01.26 0 0 25
Dobcsek, ne parázz!!! Mitől félsz: hogy fájni fog, hogy nem használ, vagy hogy hogy fogsz kinézni? Az Öcsém is 22, az övét pár hónapja csinálják,és látszik az eredménye. nekem is volt, igaz, csak éjszakai, de szívesen írok a családi tapasztalatokról, ha megírod, mi aggaszt leginkább.

Almacica, hol lax? Nincs a környékeden Diva/Douglas? Ha van, rá foglak beszélni, hogy menj el!!! Lehet, hogy még akkor is jobban megéri, ha drágább cuccokat árulnak, mint egy sima drogéria - azok, amik a fürdőszobádban állnak, és nem használod, azok is pénzbe kerültek, és így, ugye, kidobott pénz volt... Egyébként pár dolgot magadtól is végiggondolhatsz, sminkes nélkül. Először is nem árt, ha kitalálod, milyen típusú vagy: tavasz/nyár/ősz/tél. Ehhez szerintem a neten, vagy újságokban találsz tanácsokat, de én is szívesen segítek, ha tudok. Hogy milyen típus vagy, a következőkből derül ki: Milyen színű a hajad (eredetileg), szemed, bőröd - a bőrre nem elég rávágni, hogy fehér, mint ahogy ugye itt a többség inkább fehér, mint fekete. Inkább rózsaszínes, meleg tónusú, vagy inkább sárgás, sápadtabb? Ha barna vagy, a hajad vörösesebb tónusú, vagy inkább kicsit fakóbb, hidegebb árnyalatú? Le tudsz-e könnyen barnulni?
Vannak persze határesetek is,de ha legalább annyit ki tudsz találni, hogy a hideg vagy a meleg tónusok állnak Hozzád közelebb, már nyert ügyed van, utána nagyon nem tudsz mellényúlni. Segítségként leírom a saját "elemzésemet", hátha tippeket ad. A hajam vöröses, a szemem kékeszöld, a bőröm pedig nagyon fehér, szeplősödésre hajlamos. Ez meleg, ősz típust jelent. Úgy tudod legjobban magadnak ezeket kitalálni, hogy pl magad elé teszel egy vakítóan fehér blúzt, anyagot, bármit, és utána egy törtfehér, kicsit inkább drapposat, és megnézed, hogy melyikkel szebb az arcod: a szemed melyiknél élénkebb, a bőröd melyinknél üdébb ( az egyiknél elvileg fakóbb, élettelenebb az arcod) ugyanezt csináld meg néhány narancsosabb vagy vörösesbarnás anyaggal, párba állítva egy nagyon bikavadító kékespirossal. Persze, nehezebb ügy, ha fested a hajad, akkor takard le, amikor az anyagokat próbálgatod. Ha annyit kiderítettél, hogy a hideg/meleg árnyalatok állnak Hozzád közelebb, akkor csak annyi a feladat, hogy csak olyan kencéket vegyél (csak hideget vagy csak meleget). A hajfestésnél is vigyázz. Ha pl meleg tónusú vagy, hülyén fog a szalmasárga vagy a kékesfekete állni, a hideg típusúaknak meg nem jók pl a melegvörös hajszínek. Szóval, ha ez a hideg/meleg megvan, utána már csak arra kell figyelned, hogy megfelelő legyen a sminkszereid sötétsége. De ezzel már nem tudsz nagyot tévedni, ha pl jobban állna egy világosabb, meleg árnyalatú rúzs, de Te
sötétebbet vettél, lehet, hogy túl erős, túl feltűnő lesz, de nem fogja "agyonvágni az arcodat", míg mondjuk egy kékespiros totál katasztrofa. Na, ennyi Okoska bölcsességeiből, de ha tudok segíteni, kérdezz!

almacica Creative Commons License 2003.01.24 0 0 23
Én sajnos fele (negyed) annyira sem vagyok profi a sminkelésben, mint te. Lehet, hogy mellékesen színvak is vagyok, mert sehogy sem bírok magamnak megfelelő körömlakkot, arcfestéket és egyebeket választani. (Egy rakat - a pocon rendkívül vonzó -de otthon rémes mindenfélével rendelkezem már.) Ezen sajnos az sem segít, ha a boltban kipróbálom a termékeket, mert ott más a világítás, a biztonsági őr bámul, meg minden.
Valószínűleg tényleg a sminktanácsadás segítene. Már csak a bátorság hiányzik...
Előzmény: Polgar Julia (20)
almacica Creative Commons License 2003.01.24 0 0 22
Milyen (kvalifikációju) munkára keresel nőket, és miért fontos, hogy ugyanannyi nő legyen a munkatársak között?
Előzmény: jimmylee (21)
jimmylee Creative Commons License 2003.01.24 0 0 21
almacica(+mindenki mas aki hasonlo velemenyen van)!
Meglepeteskent ert az amit irtal mert en 10 eve nem ezt tapasztalom! Sot, inkabb noi munkaerot vennek fel de sajnos kb. 1 az 5hoz a jelentkezesi aranyuk a ferfiakkal szemben. Az egyeduli problemam hogy a gyakorlati tudas/erdeklodes igencsak ritkabb a nok koreben, igy mar kb 1 a 6-8hoz modosul az arany. Ilyen korulmenyek kozott nehez ugyanannyi not felvenni mint ferfit.
Egyebkent engem nem erdekel hogy valaki no, ferfi, kinai vagy emberszbasu majom csak legyenek meg a munkahoz szukseges kepessegek...
roviden ez a helyzet
u.i. most is azon gorcsolok hogy noket felvegyek
Előzmény: almacica (19)
Polgar Julia Creative Commons License 2003.01.22 0 0 20
A fél arc kifestése inkább sminkoktatáskor szokott lenni, és az a feladat, hogy az ember fejezze be magának a másik felét, mikozben az oktató csak tanácsokkal segít, de már nem nyúl az archoz. Ezek már fizetős sminktanfolyamok szoktak lenni. Amiről én írtam, az teljesen reklám-jellegű, az a lényeg, hogy az adott márka termékeit lásd magadon. Főleg azért, mert alaphelyzetben ezek a cuccok baromi drágák, és könnyebb valakit rávenni, hogy mondjuk 5-10 ezer Ft-t elköltsön egy-egy szemhéjpúderre, rúzsra, ha látja, hogy milyen gyönyörű is lett tőle, mintha csak az állványon díszeleg a sok sminkcucc. A sminkbemutató alatt persze szigorúan csak egy márka termékeit használják. Írtam már, hogy ingyenes, és nem kötelező vásárolni utána, de biztos, ami biztos, amikor vége, felírják és felrajzolják egy kifestő-laphoz hasonló papírra, hogy mit hova kentek - hátha mégiscsak meggyőzöd magad, hogy veszel valamit, és akkor ne az tántorítson el, hogy elfelejtetted, mi volt az a szépséges kence... Szerintem így, hogy az egész arcot kifestik, így is sokat lehet tanulni belőle, mert általában jók a sminkesek, és persze ha valami nagyon bejön, akkor hasonló árnyalatút lehet venni valami olcsóbb márkából is...
Amúgy jövő héten megint épp megyek egy ilyen sminkelődésre, remélem, valami jó vidám színt kennek rám ebben a ronda időben...

Előzmény: Schnitt (18)
almacica Creative Commons License 2003.01.20 0 0 19
Szerintem a női munkaerőt egyáltalán nem szeretik a munkaadók. Ha tehetnék nem is alkalmaznának csak férfiakat. Még a női főnökök, Hr-esek, döntési pozicióban levők is inkább férfit választanak ha tehetik.
Egy férfi ismerősöm szerint, ha nő van pl. az értekezlet tagjai között nem tud a munkára koncentrálni, mert elterli a figyelmét az, hogy nő mondja, amit mond. Ha csinos, akkor pláne. Ha ronda, akkor meg minek van ott??
Előzmény: Kastorp (12)
Schnitt Creative Commons License 2003.01.12 0 0 18
Köszi, így máris okosabb lettem :o)
A sminkbemutató olyan, mikor a nők arcának egyik felét sminkelik ki, és összehasonlítják a másikkal, ami tök natúr ?
(egy filmen láttam ilyet, de lehet, hogy az nem az volt...)
Lehet, hogy el vagyok tájolódva.
Előzmény: Polgar Julia (17)
Polgar Julia Creative Commons License 2003.01.12 0 0 17
Sminkelés-tudási titkaim elárulása következik, csak Neked, kedves Schnitt! Anyukám alig sminkel, amikor pedig elkezdtem sminkelődni, még nem dívtak a színes magazinok... Csak a puszta kísérletezgetés maradt... De a rendszerváltás még fiatalon ért,nekem ez volt a nagy ugrás technikailag: akkor jöttek be Magyaro-ra a nagy, nemzetközi luxusmárkák: Givenchy, Dior, Lancome, stb... Namármost ezek a cégek elkezdtek sminkbemutatókat tartani, eleinte csak az elegánsabb Azúrokban, aztán jöttek a Diva Centerek, most meg a Douglas... A poén az ezekben a sminkbemutatókban, hogy INGYENESEK (különben szóba se nagyon jöhettek volna nálam), csak általában nem nagyon reklámozzák őket, így némi mázli és/vagy rámenősség kell hozzá, hogy tudjál róla (véletlen meglátni egy kis feliratot az üzletben, esetleg ismerős szól - ma már könnyebb, én pl a Dívában feliratkoztam a listájukra, és felhívnak, ha sminkbemutatójuk lesz, hogy kérek-e időpontot...) Ez az egész olyan drágának és csillogónak néz ki, hogy egy csomó nőnek nincs bátorsága rákérdezni. Pedig nem rossz, amikor mondjuk a Diortól érkezett francia sminkmester fél órán át teljesen ingyen azt magyarázza, hogy milyen színeket kenjek magamra...
Nekem ez a fő forrásom, és szerintem elég eredményes, mert női/férfi ismerőseim egyaránt szakértőnek szoktak tartani (csak szerényen:). (Azért persze néha az újságokból is lopok ötletet.)
Schnitt Creative Commons License 2003.01.12 0 0 16
"Szerinted is hervasztó a rúzs?"

Nem,bár még illatszerboltban nem kóstolgattam :o))

Amint azt mát írtam egy előző hozzászólásban, nem zavar, ha egy nő szépen van sminkelve, (beleértve a rúzst is) az viszont igen, ha "túlkeni" magát, mert attól közönséges, "kurvás" kinézetű lesz, ami tényleg hervasztó.
Sok nőnél lehet látni, hogy nem találják az összhangot, és a bőrszínnel abszolút nem harmonizáló rúzst használnak, ettől olyan a szájuk, mintha nem is az arcukhoz tartozna.

Szóval, hajrá lányok, rúzsozzatok!

Apropó, egy kérdés mindenkihez:
A sminkelést kitől tanuljátok? Saját kútfőből kísérletesztek, anyukátok mutatta még anno domini, vagy sminkestől kértek tanácsokat, esetleg női magazinokból merítetek ihletet?

Előzmény: almacica (15)
almacica Creative Commons License 2003.01.10 0 0 15
Mi a véleményed a rúzsokról?

(Én magam láttam - még anno - egy hapsit az egyik illatszerboltban, aki megkérdezte az eladónőt, hogy nem próbálhatná-e ki a rúzsokat.
- Hova gondol?!
- Jó akkor megveszek egy tucatot.
Megvette és ott helyben mindet kipróbálta.
- Maga mit csinál?!
- Hogy mit?! A múltkor a feleségem cseresznye ízű rúzst vett. Brrr... Most veszek neki egy olyat, aminek normális az íze.)

Szerinted is hervasztó a rúzs?

Előzmény: Schnitt (10)
almacica Creative Commons License 2003.01.10 0 0 14
Minden férfi bombázókkal álmodik, de lehet, hogy egy valóditól kileli a frász. Mi aztán igazán piszkos módon tudjuk a nem megfelelő jelentkezőket lekoptatni... Hát nem tudom, hogyha férfi lennék meg mernék-e ismerkedni egy topmodell kinézetű nővel.
Szerintem ezt a félelmet tisztelni kell. Én a helyedben - tudom, hogy hülyén hangzik - de úgy próbálnék ismerkedni, mint a csúnya lányok teszik: vagyis olyan helyzeteket teremtenék, ahol nem a külső az elsődleges, kötetlen a hangulat, a férfi számára mód nyílik feltűnés nélküli szóba elegyedésre és presztizsveszteség nélküli visszavonulásra.

Ja és még valami... én nem hangsúlyoznám ki a leendő partnernek, hogy szingli, magabiztos vagyok és jó a munkában. Lehet, hogy ez elsőre inkább hátrány. (Reméljük tévedtem.)

Előzmény: Kastorp (9)
JO-JO Creative Commons License 2003.01.10 0 0 13
Sziasztok "Bombázók" és Kedves Mindenki!

Hát van nekem is egy kis gondom...

Én nem tartom magam vmi bombázónak, meg picit gátlásos is vagyok, tehát nem szeretek pl. úgy öltözni hogy jobban "kirajzolódjon" az alakom, mégis sokszor úgy veszem észre hogy jómagamnak, és a csinosnak/szépnek mondott nőknek néha nehezebb dolguk van, mint az (előre is elnézést a kifejezésért)átlagos külsejű hölgyeknek.

Pl. nekem konkrét problémáim adódtak akár a munkahelyen, akár amikor állást kerestem.
1. Munkahelyen úgy vettem észre nem lehetek okos és szép egyszerre, a véleményemre a "tudásomra" senki nem kíváncsi, de remekül mutatok a céges vacsorákon kiskosztümben, ahol bájolognom illene a külföldi cégvezetőkkel. Ergo hostessnek tökéletesen beválnék de szakmailag nem ismernek el. A nők féltékenyek rám, a pasik meg azért irigykednek mert nem "kaphatnak meg"

2. Az álláskeresésnél általában nők interjúztatnak első körben. Namármost itt van egy átlagos HR-s hölgy, átlag kinézettel. És sajnos "bejön" a szokásos női féltékenykedés. NEM fog felvenni/felvetetni egy csinosabbat vagy okosabbat. Ha meg nem a HR-s hölggyel beszélek, hanem potenciális hölgy kolléga van ott a felvételin, még reménytelenebb a helyzet mert ő meg nem akar magának semmilyen téren egy lehetséges konkurenciát. Tehát ha hölgy interjúztat tuti elvágtam magam, hiába állok kézen. Pedig nem minikosztümben, "mellbedobással" mentem interjúra.
Van valakinek hasonló tapasztalata?

Elnézést mindnekitől akit megbántottam, vagy "beskatulyáztam" de én úgy látom a csinos és okos nőknek nem mindig könnyű az életben, hiába hiszik azt sokan.
Szerencsére a páromat legalább megtaláltam, bár az sem volt egyszerű. --Erről is tudnék mit mesélni...--

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!