Megis jol emlekeztem, az elnokvalasztassal kapcsolatban hozott altalanos ervenyu hatarozatot az AB::
25/1999. (VII. 7.) AB határozat
1. Az Alkotmánybíróság megállapítja: alkotmánymódosítás csak az Alkotmányban el?írt eljárási rendben Alkotmány 24. § (3)
bekezdés történhet; az Alkotmány módosítására irányuló
kérdésben választópolgárok által kezdeményezett népszavazásnak
nincs helye. Az Országgy?lés által elfogadott
alkotmánymódosítás ügydönt? népszavazással meger?síthet?.
Jelen topik temajaval kapcsolatban relevans meg a
50/2001. (XI. 22.) AB határozat is.
A másik, hogy az SZDSZ a sorkatonai szolgálat minél előbbi eltörlését szorgalmazta. Ez ugyanis egy tarthatatlan, a demokráciával alapvetően ellentétes intézmény.
Szegény, szegény Németország... :]]]
Amúgy nekem nem fog hiányozni a sorkötelesség, nem szeretnék katona lenni.
Ne ijesztgess... mostanra időközben már ezek ezredessé váltak? :-)))
Érdekes, a mostani fiatalabb kiképzők (legalábbis akikkel én találkoztam) teljesen normálisak. Persze a kiképzés egy másik dolog, ott olyannak kell lenni, amilyennek...
Az akkor volt a most meg most van. Ne engem hibáztass, és ne engem fikázz le a te hajdani nyomorod miatt. Azt pedig végképp nem értem, hogy hogyan van bátorságod lehülyézni.
Régen is tök felesleges volt, nekem elhiheted. Ráadásul, akkor még a hivatásosok is kritikán aluliak voltak (ezredesi rang alatt). Túlnyomó többségben alkoholista, abberált alakok.
Tényleg röhej, de... Baromi sok embert ismerek, nyilván túlnyomó többsége az én korosztályom, a telefonomban kb. háromszáz név szerepel, és ehhez képest a korosztályomból egyetlenegy olyan embert ismerek, aki volt katona (és ő is szlovákiai magyar)!
Írtam én, hogy szertem a katonaságot? Csak az idegesít, hogy most a sok nyúlbéla a 6hónap miatt is rinyál, a mi időnkben simán sittre vágták aki nem vonult be. Senkit nem érdekelt, hogy a 560Ft "illetmény"-ből nem igazán lehetett családot fenntartani.
Mindenkinek??? Pont az az egyik baj, hogy baromira nem mindenkinek. Akinek van rá lehetősége, az úgyis elmaszatolja magának... de mondjuk egy, az egyetemről épp kiesett, nulla vagy legalábbis gyenge anyagi háttérrel lévő srácnak nincs rá lehetősége.
Munkába se tud állni... Ha meg igen, és berángatják, akkor meg ugrik a helye. Bent meg semmit nem tanul, és ezzel mindenki tisztában van.
Nem hiszem, hogy morális kérdést kéne ebből csinálni... egszerűen úgy felesleges az egész, ahogy van.
A választások? Nem is tudom... Csak általában a jobboldaliak az ilyen militáns emberek. Ha nem tanulok meg lőni, annál feleslegesebb a dolog, úgyhogy most a saját csapdádba léptél. Kettőnk közül ki a hülye?
A modern megoldás a hivatásos hadsereg lenne, megspékelve az állampolgárok alapképzésével. Ez az alapképzés állhatna egy kb 3-6 hónapos, tanfolyam-jellegű képzésből, amit akár középiskolai szinten, a tananyagba építve vagy egy nyári vakáció helyett kaphatnának a fiúk/lányok.
Nem. A szemem miatt. Egyébként te tűnsz idegesnek. Csak nem a tavaszi, gyönyörű eredménnyel záruló választások miatt? :)
Egyébként azért nem szeretnék katona lenni, mert a f@szom se szeretne fél évig pénzkereset nélkül élni. Lehet, hogy te eltűröd, hogy parancsljanak neked, de én nem. Én soha nem fogok a sárban kúszni csak azért mert vki úgy akarja. Én soha nem akarok lelőni senkit, sőt meg sem akarom tanulni, hogy hogyan kell.
Voltam elég sokat, ne izgulj! De akkoriban még az is D kategóriát kapott, akinek fél lába volt. (Raktárosnak bevonulhatott).
Ti meg itt 6hónap miatt siránkoztok... Röhej.
Annak, hogy az SZDSZ-re szavaztam két fő oka volt. Az egyik, hogy baromira utálom, a mi kis Viktorunk fizimiskáját, hangját, beszédét, gondolatait. A másik, hogy az SZDSZ a sorkatonai szolgálat minél előbbi eltörlését szorgalmazta. Ez ugyanis egy tarthatatlan, a demokráciával alapvetően ellentétes intézmény.