Remek ötlet, de mi a biztosíték, hogy hajlik a szavadra?
Ha ellenben azt feltételezzük, hogy a felébredéssel Istenné is válhatsz....,vagy egyesülhetsz....
Kitakaríthatod/felkapálhatod anélkül, hogy elfáradnál... vaaaagy: alkalmazhatod Tom Sawyer módszerét ;-)
A belső ének harmóniájának megteremtését illetően csak tippelni tudok, van esetleg vmilyen algoritmus hozzá? Vagy hasonlóan zajlik, mint a csoportban, az ének megbeszélik?
S ha megvan a "prímás", hogy tud a helyén maradni? Kivívja a többiek tiszteletét?
Te sokra tartod magad, vándornak nevezed magad és egyenesen átokról beszélsz.
Nem vagy egyéb mint egy kis írás emitt-amnott amit mindjárt elfelejtek.
Tiszt:
DoHi
1. Ha soszoros lennék hatalmas átok lennék!
2. Nivel azoban csak egy példányomról tudok még hatalmasabb átok vagyok...képzeld el ha bennem van a legnagyobb közös szkszorosom
Végigjártam utánad az egész fórumot mindenhol hagytam üzenetet...
Némelyikért előre Bocsánatot kérek!
Mindha jártam volna ott, ha ott van olyan hogy Harci Juh, de akkor már olyan dühös voltam rád nem is néztem ott vagy-e? Most visszamegyek, de...
Te kérted,,,azt tudod hogy nagy csavargó vagyok...
Most majd ha Te jössz utánam akkor arra is rájösssz, hogy kemény is. Hogy Öszinte legyek benned látom a legtöbb fantáziát ezért aztán néhol méltatlanul keménykedtem veled Testvér, de most mit csináljak képtelen vagyok hazudni.
Szerintem a magasabb szint elérése csak ugy müködik, ha:
1 hagyjuk, és nem akarjuk, hogy megtörténjen.
2.elöször csak pillanatokra, aztán többszöri pillanatra, és csak szép lassan növekedhet az idö..
3.ha a tanulási folyamatban elérünk egy szintet, képesek vagyunk feldolgozni a tapasztalatokat...
4.Ha képesek vagyunk érzelemmentesen megközeliteni
a történéseket.
5. Ha ismerjük IGAZÁN önmagunk. A tudatalattitol bizony engedélyt kell kérni!
Tovább is van, csak nem jut most több eszembe. De ezeket komolyan kell venni, bármilyen egyszerünek tünnek..
Hamár tul vagy illatos fürdödön, szépen kérlek, fáradj el a most nyitott topikomba is, aminek azt a baromi fantáziadus nevet adtam, hogy senki sem találjon rá, hogy : Telepátia ahogy van (esküszöm nem tudom pontosan a nevét, de könnyen megtalálod)
Szivesen látlak!
A valifilin olyan barom forumlakok vannak, hogy csak ugy ajtostol mindenhová mennek. Meg akkor sem mennek el, ha mondják nekik! Mert kérdem én: ki hivja IG-t! Mégis ott van ahol akar... És még van olyan akit ki sem ejtek a billentyümön.. Még én is mindenhova szokok menni! Nyugodtan tombolj bármely topikban, ha olyanod van.. :-))
>A tudatállapot megváltoztatása akkor érdekes, ha magasabb szintre változik
Mindig emlegetik, hogy hierarchikus, én a lucid álomvilágot nem találtam ilyen 1értelműnek, de legalábbis erre gondoltam, nem az egyéb tudatállapotokra.
Érdekes amit a hernyóról mondasz, hiszen erről a júzerek annyit mondtak, hogy megmutatja milyen fájdalom nélkül élni, de magasabb szinteket nem tapasztaltak. Netán te is kipróbáltad és egész más eredménnyel?
Hogy ne beszéljünk másokkal, el, egymás mellett, mikor konstatálod, hogy "most magasabb szint"? Ha jól érzed magad? Ha szép a táj? Nem fogalmi csűrés-csabvarásokra gondolok, hanem az érzékletre.
>A kiesés elkerülésére az önmagunkra emlékezés, es az együttmüködés, (ami nem korlátoz, hanem védőkorlátként megtart) amit találtam.
Igen, az előbbit én is csináltam már (nem hiszem, hogy az én VV-m adott, inkább szerzett, bár miután megszereztem, spontán jön), hétvégén meg csinálunk néhányan transzlégzést (még soha nem csináltam ilyet, te?), mekkláttyuk...
A tudatállapot megváltoztatása akkor érdekes, ha magasabb szintre változik – (hisz alacsonyabbra roppant könnyü lezuhanni, csak egy pár deci spirituszt kell benyakalni, s máris bamba bárgyúság barna barlangjában böfögünk :-)) )
A magasabb tudati szintre már nehezebb a feljutás – ideiglenesen ugyan fel lehet jutni heroin-rakétával, ám az üzemanyag csakhamar elfogy és a rózsaszín fellegeből meredeken visszahull a felheccelt tudat a mégszürkébb siralomvölgybe.
A biztonságosabb módszerek a gépezet funkcióinak a nevelésével járnak.
Ha az ösztöni/mozgási részeket trenirozza valaki, az pár évtizedes fakírságot jelent, ám ez az út nekünk, akiknek hiányzik a példakép, járhatatlan.
Az érzelmi müködés útján az érzelmek fokuszálására, a magasabb szint felé, minden zavaró érzelmet ki kell küszöbölni, ezért akik ezt az utat követik kolostorkba vonulnak, küszöbön kívül rekesztve a “redundáns” érzelmi benyomásokat. Ez sem túl vonzó, példakép se akad, hisz elvonult.
Az intellektuális fejlesztés az értelmen keresztül szintén szececciós és olyan útmutatóra van szükség, aki nemcsak, hogy felvilágosult, de fel is tud világosítani. Talán akad a Himalája északi lejtőin olyan jógi, aki nem csak “zengő ércz, pengő czimbalom”.
…előfordulhat, hogy van lehetősége a civilizációhoz kötött embernek is megtalálni a saját rejtett/elfelejtett magasabb tudatához a lépcsőt, ha nem zavar be az elöfilm.
>hamar kiesik az ember az adott állapotból Igen, ha az állapot adott… ám ha megszerzett./karbantartott/fejlesztett…
A kisés elkerülésére az önmagunkra emlékezés, es az együttmüködés, (ami nem korlátoz, hanem védőkorlátként megtart) amit találtam.
Együttmüködő csoportban, ha csak egy is ébren marad felébresztheti a többit.
Persze együttmüködő csoport ritka, hisz már egy “egyén”-ben is sok kis egymásnak ellentmondó énecske basáskodik, s nem egy én; így a belső harmónia az éneknél fontos. ;-)
Attól függően. Ki a “prímás” juthatunk magasabb tudati szintre, vagy “marad régiben a bús magyar élet”.
Sok dumának sok az alja, csacsogással már sok érték homályba hullt, ám egyelöre itt és most ez a csatorna van nyitva.
Ha nem rühelsz megirod a nevét, ha nem irod meg nem keresem Mert akit nem akarnak ne menjen trágyát hordani...és még Te Nagytudású nem Te toltál le, valahol, hogy a hülkyéket sem kell elzavarni, mert azoktólis lehet tanulni...
Sóval hogy befejezzem Augiasz istálója kurva nagy volt, benne sok barommal...aztán csak kitrágyázták
A trágyaszagú Amida üdvözöl itten éppen fürdés után, mert azt már tudom, hogy a gépemhez sem nyulok szaros kézzel...hiszen lelke van, hiszen nem állat!
Én fomályos vagyok, te meg valoságos köleményeket kensz ide..
Telepátia! Nagyon nehéz olyan dolgokrol beszélni, ami nehezen meghatározhato! Gyakorlatilag mások elmondására hagyatkozik, nem mérhetö! (Hogy ennek hogy örülnek egyesek!) Az én olvasatomban gondolatolvasás, esetleg egy kérdésre, valakinek a gondolati válasza. Amit tudunk az az, hogy a telepátia nem függ a helytöl, legalább is nem bizonyithato, (az sem), hogy egy Kinában élö ember gondolatait lassaban lehetne olvasni, mint a mellettem levö széken ülöét.
És már itt a következö gond: a gondolat, amit olvasni kéne! Ha egy pillanatra magadba nézel, és látod azt a fertelmes és magállithatatlan darálo folyamot, akkor látni, milyen reménytelennek látszik a dolog. Hiszen ebböl a szüntelen folyambol ki kell választani azt az egyet, amit "olvasni" akarunk, vagy éppen "küldeni" akarunk!
És itt a következö probléma: hogy ezek a dolgok nem tartoznak a topikba, ugyhogy engedelmetekkel lemásolom, és nyitok egy topikot.. :-)
Kedves rinpoce!
kétszer kell elolvasnom. Mindenesetre, jol eldugtad a lényeget! A lényeg, hogy megtaláltad...
...mint egy torokszorító temetésre összesereglett faluközösség, gyülekezik az itt-ott megpendített hozzászólásokból a lénye(g vagy d :-))
Önmagunkra valo emlékezés: megakadt a torkomon lenntröl felfele, vagy fenntről lefele? :-)
Az önmagunkra emlékezés erkölcsi célját aztán pompásan le is írtad, emlékzeteből, vagy most jöttél rá? ;-)
Aztán hirtelen sokfelé fröccsent a figyelem, a fogalmak részben fedik egymást, ami még nem lenne túl zavaró, ám a gyakori, hogy ugyanazzal a szóval két elme (olykor még kevesebb is ;-)) egészen más jelenségre utal.
Az ebben a topicban felbukkant fogalmak pl
dezsavü, önmagunkra emlékezés, tisztánlátás, telepátia, jövőlátás, tudatszintek etcetera mind nagyon izgalmas és érdekes kategória ám praktikusan csak akkor tudunk ezekkel bánni, ha közös nevezőre jutunk (szükséges, de nem elégséges feltétel), valamint amikor a szándék is tudatosodott.
A spontán fel-felbukkanó telepatikus kommunikáció, a távtudat maradhat akár amolyan csiklandozó furcsaság is, táraságszórakoztató, esetleg hátborzongató, de anekdotikus unalomüző a 7köznapok füszerezésére, DE
mint ismerets, aki csak – elásva - megtartja a talentumát és nem gyarapítja, annak nem jut kapanyél (hogy keverjem a kontaminációt :-))
Tulajdonképen lehetne azt is mondani, hogy semmit sem lehet megtanulni, mert már minden eleve megvan. Akárcsak a márványban ott rejtőzik a szobor ”csak a felesleges márványt kell lefaragni”. Azt viszont le kell, s mivel az ember – egyes teóriák szerint – él [bár sok él csorbul/tompul/kimerül] nőhetnek vadhajtásai is, melyeket le kell nyesegetni.
Ezenkívül az iskola meg a társadalom pakol ránk egy naaagy porció sületlenséget becsomagolva vékonyfóliájú tudománypapírba, s esszük az étlapot amire az étel neve van írva...
A fogalmi tísztázások intellektuális mérkőzése elött érdemes a lelkiismeretre hallgatni.
Mindenki kövesse a lelkiismeretét! Ha ugyanoda mutat – mehetünk együtt, ha másfelé… jó utat!
A feljebb említett felesleges márvány/vadhajtás/véleménypollució réteg önzaja elfojthatja a lelkiismeret hangját, tehát ezek szerint az első a tisztánhallás.
Kétség-skülla és információ-karibdüsz között navigálva haladhatunk tovább, úgy mikor a lelkiismeret olyan tisztán nyilatkozik, mint mikor _tudom_, hogy szomjas vagyok, ám nem hörpintek bele a kalmárok kínálta szörpökbe, hanem haladok a forrás felé.
S a Nirvána szine? Látunk minden színt? Kék-e a kék? Kétség-e a kékség?
-Vezess új színre fényhordó?!
A lelkiismeret megmondhatja, hogy lidércfény felé táncikál-e a figyelempillangó, vagy útra vezető lámpás csillan fel a rengetegben.
szóval ha egymásnak identek vagyunk és ezt kölcsönösen elfogadjuk, akkor ugorjunk, az időbe: hogyan lehet megváltozott tudatállapot idejét megnyújtani, ha már benne vagyunk? Tudok néhány 5letet, meg persze mindenkinek megvan a sajátja, hátha neked is. Mert általános probléma, hogy hamar kiesik az ember az adott állapotból.
(Tudom, ez off kérdés, de az aktuális témát én túl entellektüellnek találom. Az idő fogalmához ragadtnak. Az ilyen almába még mindenkinek beletörött a foga.)