Azt a bulit ne nagyon emlegesd, elég komoly csalódás wolt. Warren (& a hely) egy picit többet érdemelt wolna szutyok sörsátor-padoknál és műanyag poharaknál... Még néhány nyomorult show-táncosra sem futotta. "Hozzuk ki olcsón!" Party Service Inc. :(
A topik címe is már eleve provokálás (provcsi), amit a félkegyelmű pógári köröndösök találtak ki (vagy épp ellenkezőleg: a körmönfont baloldali ázsán provokatőrök csinálták :)) )
Pár hónapja végigjártam az egész kiállítást, és kiválónak találtam (politikától függetlenül). Érdekes, eklektikus dizájnja volt, sokat kellett lépcsőzni, de a vízszintes lift kárpótolt mindenért :)
A tárgyak jól felismerhetően különféle múzeumokból származnak, a legendás "Róma" nevű sportgépet már 20 évvel ezelőtt a Közlekedési Múzeumban is megcsodáltam.
Aki képes ilyet leírni, hogy ezeket elégetik, az ménkű nagy barom.
Aki meg ráharap és lihegve el is hiszi, az még nagyobb (országos díjnyertes kapitális) marha.
Tenyleg! Mi lesz azzal a sok uveg finom pezsgovel, amit Borokai ur huttetett be meg aprilisban? En kerek vagy ket uveggel szilveszterre. Vagy barter lesz: oraert pezsgot?
1, mi az hogy ellopja??
2, mi az hogy a jobboldal álmait? Ti már mindent kisajátítotok? És akor azt mondjátok, hogy a bal oldal mélyíti az árkot. Hát ebből az üzenetből is látszik, hogy melyik oldal is osztja két részre az országot!
Úgy néz ki, a Medgyessy-kormány most az utolsó, legnagyobb gonoszságot követi el: ellopja a jobboldali rajongók álmát. Azt ugyanis, hogy ahogy Orbánék elhúztak, itt minden összedől, "mit raktunk délig, leomlott estére", a gazdaság, a külpolitika, minden sokkal rosszabb lesz, egymást érik a botrányok, az emberek zúgolódnak, aztán már tiltakoznak, végül a népharag elsöpri a nemzet nemteteln vezetőit...
De ó, szörnyűség, semmi ilyen nem akar történni. Pedig beharangozzák, előkészítik, a legapróbb pletykára, súgásra beindulnak, sé a végén semmi. A nagy semmi.
Az egyetlen konkrétum, ami eddig történt, az a bizonyos rágyújtás volt a svéd királyi vacsorán. Ha volt egyáltalán.
Szóval most változott a lózung: merni kell kicsit álmodni. Egy egészen kis botrányról, bakiról. Az talán bejön.
Hát igen. Nekem a legmaradandóbb élményt annak a kiállításnak a képei jelentették, amit az első forduló idején közvetítettek a tv-n (úgy este tíz körül). :)
Egyszerűen csak nem tudtok magyarul. Ha egy időszakos kiállítás anyagát visszaadják az azokat kikölcsönző múzeumoknak, utólag kiadják a kiállítás katalógusát, a tárlókat tovább mutogatják a metróállomásokon, az egész anyagot CD-re teszik és felteszik az internetre, azt aggódó-mélymagyarul úgy mondják, hogy elégetik. Már ha a hazaáruló liberálbolsevista csőcselék teszi. Ha leszerelik az egészet és kukába dobják, azt úgy mondjuk, hogy megőriztük az utókor számmára. Persze, csak akkor, ha a népben-nemzetben gondolkodó pogánykeresztény magyar kormány teszi.
Örülj annak, hogy legalább megmarad a Millennáris kulturális létesítménynek. A fidesz egy potyemkin falut csinált, az eredeti tervek szerint az év végével nemcsak hogy bezárt volna a kiállítás de az egész ingatlant üzleti hasznosításba akarták adni. Azt a szellemiséget amit az egész projekt hordozott jobb lenne elfelejteni, a tisztaság pedig a karbantartókat dicséri.
"Most sokan úgy érzik, a magyar szellem fölötti végleges diadalt arattak - _hiszem és tudom_, hogy ez csupán illúzió"
Kedves Sumér -legszivesebben azt írnám, figyeld a számat - ez egy szép időszaki kiállítás volt, a millineum tiszteletére, és LEJÁRT A HATÁRIDEJE, semmi önkény, diktatúra! Van ilyen! Nyugi, lesz is még ilyen.