Keresés

Részletes keresés

Cheese Creative Commons License 2002.12.29 0 0 12
Ez a szabály gyakorlatilag itt is él, csak nem így: ahol a macerátor vitázik, ott nem moderálhat. Ez fontos szabály - persze volt aki megszegte hiszen a macerátor is kétlábú, de utána viszont már máshol sem macerált.

Zsoltu drága, ha jól emléxem többször is volt különféle nickektől idézve ott a szálka/gerenda téma. Ajánlom szíves figyelmedbe. Valamint ha 1 nick mond valamit, akkor azt a nick mondta: az lehet a véleménye, kérése, meglátása, stb. viszont nem lehet utasítás - és nem is lesz az, még ha ebben a színben szeretnéd is feltüntetni.

Peace.

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.29 0 0 11
És akkor mi van? Bocs, nem kötözködök, de ez a szabály elvileg itt is él.
Regisztrál magának 3 nicket, az egyikkel szemétkedik, a másikkal jófiút jáccik, a harmadikkal meg moderál. (bocs, nem bírtam végigrágni magam a /. szövegén. Vagy én vagyok türelmetlen, vagy az angolom kevés hozzá)
Előzmény: netizen (10)
netizen Creative Commons License 2002.12.29 0 0 10
Nemtom olvastad-e a témanyitóban publikált linket. A /. SZMSZ-éhez hozzátartozik, hogy modera nem szólhat hozzá ahhoz a topichoz amelyben moderál.
Előzmény: Törölt nick (9)
KaRCSi Creative Commons License 2002.12.29 0 0 8
Felejtsd el. Itt soha nem akartak igazságosságon alapuló moderálást. Elrontaná a játékukat.
netizen Creative Commons License 2002.12.29 0 0 7
A moderákna moderapontjai vannak. Ellőnek mondjuk 3-azt és vége. Utána újra pontokat kell gyűjteniük, meg kell dolgozniuk a moderálási jogért. A moderátori pontok időkorlátosak.

Meta moderáció: A moderák pontozzá egymást is. ha valaki személyeskededően moderál, megkapja méltó büntetését.

Tehát hosszú távon nem lehetséges a moderálási joggal visszaélni.

Előzmény: Törölt nick (1)
netizen Creative Commons License 2002.12.29 0 0 6
Annyiban, hogy a moderák többen vannak, moderátori pontjaik vannak amik időkorlátosak, magyarán a moderálási esélyük korlátozott térben és időben. Több szem többet lát és remélhetőleg objektívebb lesz a végeredmény.

A te kérdésedre konkretizálva: kaphatsz valakitől egy pofont. De nem lesz képes téged egyfolytában pofozni, pusztán csak antipátia okán.

Előzmény: Törölt nick (3)
netizen Creative Commons License 2002.12.29 0 0 5
kedves moderator,

Nem arra gondlotam, hogy a törvénybe ütköző postok mindenáron maradhassanak fenn. Egyszerűen azt szeretném elérni, hogy a fórum szinvonala emelkedhessen, nota bene több örömem legyen a forumozásban és ne kelljen nagyítóval vadásznom az értelmes topikok ill. a topikok vezérfonalát adó szinvonalas post-ok után. A javaslat nem más, mint egy troll-filter, magyarán a primitíven megnyilvánuló, csak a saját hangjukat hallatni akarók elleni intézkedés.
A slashdot estében is egy evolúció eredménye a jelen állapot. Kezdetben a /. moderálatlan volt, majd jöttek a kijelölt moderák. jelenleg ott tartanak, hoyg a moderálást maga a virtuális közösség végzi. A /.-ra irkálva ha azt szinvonalasan teszed, eléred azt, hogy moderálási jogkörhöz jutsz. Ezen jogod mindaddig fennmarad, amig a fórum életében szinvonalasan veszel részt. A nickeket és a post-okat több modera is értékeli.

Szerintem a /.-é egy bevált, működőképes és érzésem szerint jó rendszer. Egy olyan fórumé ami önszerveződő. Az újonnan belépőknek meg kell küzdeniük a karmájukért. Nagyon ritka a /.-on az, hogy valaki lértehoz egy troll nicket és szétoffol vele mindent. Egyszerűen ennek a magatartásnak nincs értelme ott, a /. moderáció értelmetlenné teszi ezt a fajta attitűdöt.

Előzmény: bgrbftby (4)
bgrbftby Creative Commons License 2002.12.28 0 0 4
Lehet jó, de attól még nem biztos hogy működőképes. Például van amit törölni kell mert egyszerűen nem maradhat a fórumokban, nincs pardon. Aztán van olyan törlés amit a felhasználó kér (leginkább átjelentkezés elmulasztása miatt). És igen, van ami szubjektív - de mivel a moderátori intézkedést mindegyikünk látja attól még hogy egyikünknél leveri a lécet még nem biztos hogy az a léc lenn marad, ha nem indokolt.
Előzmény: tarnaibarnabas (2)
tarnaibarnabas Creative Commons License 2002.12.28 0 0 2
Szerintem egy picit félreértetted, ne haragudj. Én elolvastam, és szerintem tök jó. Nem lenne akkora befolyásuk, hogy eltakarítsák a "nekik nem tetsző" nickeket. És akármit csinálnak, ha azt állítod be, hogy az összes hozzászólást akarod olvasni, akkor látni is fogod mindet. Viszont biztos, hogy nem fogják bevezetni, mert pénzbe és időbe kerülne ennek a programnak a beüzemelése, és mint olvashatjuk máshol, még egy sokkal egyszerűbb progit sem képesek a moderák rendelkezésére bocsátani normális időn belül. Szóval, álom, édes álom...

Barna

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.28 0 0 1
Bocs, de szvsz ez a pontozósdi még inkább érdekeltté tenné a moderátorokat a nekik nem teccő nickek eltakarításában. Azt meg ugye nem kell ecsetelnem, hogy milyen szuper módon tudnak hallgatni, ha olyan valakit tiltanak le ok nélkül, akihez "semmi közük". :-(

Vagy félreértettem valamit?

Előzmény: netizen (-)
meglepve Creative Commons License 2002.12.28 0 0 0
Ez klassz, bár 0-t változtat azon, hogyha teljesen indokolatlanul kapok egy jó sok 0000 nullára végződő pontszámot, akkor az ugyanolyan rossz, mintha teljesen indokolatlanul kimoderálnak.
(Mint ahogyan ez történt például mormot-tal.)
Előzmény: netizen (-)
netizen Creative Commons License 2002.12.27 0 0 topiknyitó
Sokx írtam már ezügyben a kedves moderáknak - eredménytelenül. Mind én, mind jópár ismerősöm szivesen látna az index fórumain, ún. slashdot moderációt. A jelen moderáció sokaknak nincs az ínyére. Nickek szűnnek meg, post-ok törlődnek. A Slashdot moderáció lényege, hogy a nickek és postok, "beárazásra kerülnek". A forumta írók pontokat kapnak, "karmájuk" képződik ezáltal a nickekhez egyfajta érték rendelődik. A forum felhasználó is mondhatja azt, hogy egy beállított treshold szint alatti post-ok nem érdeklik, igy azokat nem is látja. Ezáltal a nick érdekeltté van abban téve, hogy ne nyilvánuljon meg kritikán alul, mert ellenkező eseteben a post-ját a kutya se fogja olvasni.

Részletes leírás a slashdot moderációról itt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!