Keresés

Részletes keresés

maestro Creative Commons License 2002.12.24 0 0 5
Ez is jelzi a szoftveripar haldoklását, hogy már a kutyát sem érdekel a téma... :-)))
Előzmény: sip pista (4)
sip pista Creative Commons License 2002.12.24 0 0 4
viliné a vili felesége. ezexerint rosszul gondoltam, jó, lemászok a súrolókeféről
fijatalabb koromban én is vettem egy-két szoftvert. kettőt, ha lyólemléxem
ez csak minket érdekel?

boldogkarácsonyot:p

Előzmény: maestro (3)
maestro Creative Commons License 2002.12.23 0 0 3
Mi az a viliné?!?

Az IrfanView csak magánszemélyeknek ingyenes, cégeknek fizetni kell érte. És most ne röhögj ki, de mi megvettük...

Basszus, ha azzal mennek az igényeim elé, hogy hülyének néznek, az felér egy becsületsértéssel! Az ArchiCAD például lassan már 20 éve mindig csak fejlődik, mert építészek tesztelik, élesben. És a kívánságaikat rendre beépítik a programba.

Előzmény: sip pista (2)
sip pista Creative Commons License 2002.12.23 0 0 2
[te a viliné vagy?]
irfan skiljant nem kell megvenni.
a szoftverek saját iniciatívából az igényeid elé akarnak menni. már amelyik. ez álta-lába nem sikerül (ld: na kit:-)). sztem az a szomorú, h a szoftvergyártás teknológiája/elmélete/mittudoménmije nem követi a hardver fejlődését. azt nem nevezem annak, h egy szoft 1000giga memóriát követel. volt egy munkatársam 198n-ben, aki aszonta (szabadon), h b.szok én optimalizálni a progit, úgyis fejlődik a hardver :-((
Előzmény: maestro (1)
maestro Creative Commons License 2002.12.23 0 0 1
Na jó, az IrfanView és a Total (ex Windows) Commander töretlenül fejlődik. De ezeket elég egyszer megvenni, és aztán használhatom életem végéig. Azaz csak akkor adnak ki belőlük új verziót, ha tényleg történt is valami új.

Ellentétben sok kereskedelmi programmal... :-)

Előzmény: sip pista (0)
sip pista Creative Commons License 2002.12.23 0 0 0
jéegynullás.
a legtöbb program kiforrta magát: minden lényeges tudást már belepakoltak, a hibákat kijavították, a felhasználók kéréseit teljesítették.
:-)) ezt komolyan gondolod? na mindegy. az viszont igaz, hogy ha egy szoftver "fejlesztését" nem hagyják abba idejében, előbb-utóbb a degenerálódás szakaszába lép...
p
Előzmény: maestro (-)
maestro Creative Commons License 2002.12.23 0 0 topiknyitó
Azt kezdem észrevenni, hogy a szoftverek már nem fejlődnek annyira, mint korábban. Pontosabban, a fejlődés csak látszólagos.

Korábban egy-egy újabb verzió jelentős minőség- vagy tudásbeli javulást hozott, és érdemes volt megvenni/letölteni, mert sokkal többet, jobban tudott.

Az eltelt 5-10 évben azonban a legtöbb program kiforrta magát: minden lényeges tudást már belepakoltak, a hibákat kijavították, a felhasználók kéréseit teljesítették. Már csak a csicsa tud fejlődni, a lényegtelen dolgok: zavaros 'design' ikonok a régiek helyett, új 'flat' user interface, zenélő és lépten-nyomon az internetre kapcsolódó alkalmazások.

Az Eudora utolsó használható verziója pl. a 4.3-mas volt, a Photoshopból az 5.5-ös, ACDsee-ből a 3.1-es, Windowsból a 2000-es, stb. Az újabbak egyszerűen nem adtak hozzá értékelhető többletet, szépen 'downgrade'-eltem is mindent...

Szerintetek van még jövője a szoftverfejlesztésnek? :-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!