Keresés

Részletes keresés

Prof.Silverman Creative Commons License 2013.08.29 0 0 325

kár hogy a keresztény egyházak ugyanezt a hagyományt folytatták.

prszm Creative Commons License 2013.08.20 0 0 324

Mát. 23,13
De jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert a mennyeknek országát bezárjátok az emberek előtt; mivelhogy ti nem mentek be, a kik be akarnának menni, azokat sem bocsátjátok be.

Miért zárják be országát az emberek elött? Azért mert ők sem mennek be! Isten orszaga, nem egy kézzel épített templom, hanem Jézus Krisztus teste, amelynek tagjai azok akik megtértek az élő Istenhez, és újjonann születtek (víztől, és Szent szellemtől).

Megtérés nélkül és vízben, és Szent Szellemben való alámerítekezés nélkül senki sem lehet Isten országának állampolgára Jézus eljövetelekor.

tréfi2 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 323

Zsolt 51:19  Isten előtt a töredelmes lélek a kedves áldozat.

A töredelmes és bűnbánó szívet, Istenem, nem veted meg!

Előzmény: tréfi2 (322)
tréfi2 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 322

Jaaa, így igen! :)

Előzmény: Törölt nick (321)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.11 0 0 321

prszm:

"Viszont meg lehet találni a Istenhez a kulcsot Jézus Krisztusban, ez kulcs a megtérés és újjonan születés víztől és szent Lélektől."

Előzmény: tréfi2 (320)
tréfi2 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 320

Jézus az Út, azt írja, nem a kulcs.

Előzmény: Törölt nick (319)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.11 0 0 319

Hát prszm szerint:

"Csak egy út van az Atyához, ez pedig nem Mária nem '"szent" Antal, és nem is János Pál, hanem Jézus Krisztus."

Előzmény: tréfi2 (318)
tréfi2 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 318

Jézus a kulcs?

Előzmény: Törölt nick (317)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.11 0 0 317

Most irtam le xd.

Előzmény: tréfi2 (316)
tréfi2 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 316

??? milyen kulcs, azt kérdezem... ?

Előzmény: Törölt nick (315)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.11 0 0 315

Te Jézusom xd.

Előzmény: tréfi2 (314)
tréfi2 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 314

Milyen kulcsról írtok? :)

Előzmény: prszm (313)
prszm Creative Commons License 2013.08.11 0 0 313

Csak az a kulcs jó, amit Isten adott, azok amelyek hamisítottak nem nyitják ki az ajtót.

Nem azaz igaz aki igaznak mondja magát, hanem az igaz akit Isten igaznak mond!

Csak egy út van az Atyához, ez pedig nem Mária nem '"szent" Antal, és nem is János Pál, hanem Jézus Krisztus.

Akik ezt nem értik meg azok nem a keskeny úton haladnak, amely az üdvöségre visz, és ezért veszti el sokan a kulcsot, és nem találják!

Előzmény: jablonka4 (312)
jablonka4 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 312

Mi, pápisták is pont ilyen kulcsot emlegetünk.

Oszt állandóan keressük, mert folyvást elhaggyuk.

Jó, ha Neked megvan, persze Nálad is csak a végén derül ki, hogy illik-e a zárba.

Előzmény: prszm (307)
jablonka4 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 311

Mostanság folyamatosan héthatáron túl kódorgok.

Jó, ha van kulcsod:-) De honnét tudod, hogy nyissa a Zajtót?

Előzmény: Törölt nick (306)
prszm Creative Commons License 2013.08.06 0 0 310

Ha Ő azt mondja, hogy vannak akiknek zárva tartják Isten elött a házukat, mert jobban szeretik például a báványaikat, mint Istent, ott Isten az ajton zörget. Ember az Istent nem képzelgéseid bálványaiban kell imádnod, és ne nevetéssél már hogy azt kellene ettetned, ami nem eszik, és ami nem jár, és nem beszél.

Akarsz főzni akkor főzzél azoknak akik szeretik Istent, azoknak akik éheznek.

Előzmény: Törölt nick (309)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 309

Senki ajtaja előtt nem dekkol a Zisten. Fő kell kutatni ember! A kutatásnak meg része, hogy amíg nem látod, nem észleled a szíveddel, addig bezony a kegyszobor előtt lehet gyakorolni. Pédájul mit fogsz főzni a Jézusnak, ha oda kerülnél hozzá, valami adminisztrácijós hiba kapcsán? Asse tudod, mit szeret. Hogy szereti. Hogyan kell tiszteletet ajánlani, szolgálni, takarítani.

Vegyél a kezedbe egy méteres cérnát és fűzd tele rózsaszirommal. Szerintem nem bírnád végigfűzni...a többség fél méternél kidől...oszt akkó még semmi extra díszítés nincs, hogy a fantázijádra is hagyatkosszál, csak sima rózsaszirom...

Előzmény: prszm (308)
prszm Creative Commons License 2013.08.05 0 0 308

Az elmét és szívet az zárja be aki Istenházát bezárja Isten elött, mert jobban szereti bálványait, mint Teremtőjét, és Megváltóját.

Azért van zárva Isten háza, mert az emberek bezárják, és ez a ház az ő szivűk, és életük.

Akik megnyitják házukat Istennek ahhoz bemegy Isten.

Jel. 3,20
Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

Előzmény: Törölt nick (301)
prszm Creative Commons License 2013.08.05 0 0 307

Teljesen jót írtál!

Viszont meg lehet találni a Istenhez a kulcsot Jézus Krisztusban, ez kulcs a megtérés és újjonan születés víztől és szent Lélektől.

Előzmény: jablonka4 (305)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.05 0 0 306

Jé, maga meg hun kódorgott eddig?

Nekem van kúcsom a Zisten házáho, ha kell magának, lemásoltathatom.:) Á, csak viccelek, szerezzen magának.:P

Előzmény: jablonka4 (305)
jablonka4 Creative Commons License 2013.08.05 0 0 305

Miért van zárva Isten háza?

Mert sajnos elveszítettük a kulcsot.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.03 0 0 304

Ha Isten mindehol jelen van, akkor a templomban is... meg budiban is értelmeszerűen. Csak mindkét helyiséget más-más okból keressük fel...

Előzmény: Prof.Silverman (303)
Prof.Silverman Creative Commons License 2013.08.01 0 0 303

Istennek van háza?

nem azt írják hogy nem lakik épületben.

Ellenörző Kód Creative Commons License 2013.08.01 0 0 302

"Lehúzták évek óta még a "bört" is a szegény Istent kereső emberekről."

A derék keresztény egyházak igazi ődei voltak.....:)

DDD

Előzmény: prszm (300)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.01 0 0 301

Egy szál semmiben állnak a pusztában és beszélgetnek a teremtőjükkel.:)

Neked honnan van Bibliád? Ki nyomtatta? Hova mész közösségbe, gyülekezetbe? 

Láttam egy filmet régebben, asszem "Gyilkos elmék" sorozatban volt, mikor egy dilis orvos azzal kísérletezett, hogy az egész emberi testet megbénította, és az áldozat csak az elméjében volt jelen, be volt zárva szó szerint a testébe. 

Na ezt műveled te, mikor bezárod a hívőt a saját elméjébe. Sem tudásotok nincs, sem semmi már lassan. De a hozzászólásaidon ez igen szépen meg is figyelhető. Nézz végig magadtól egy oldalt. Csak azzal foglalkozol, hogy "ne imádj bálványt", "nem lakik Isten templomban". Teljesen be vagy szűkűlve. Szörnyű egy vallásod van a hsz-idből lemérve. De te magad tetted azzá, mert vannak a fórumon mások is, akik ugyanazt a Bibliát imádják, és tudnak szeretetről is beszélgetni. Hozzájuk is bejársz szórni az átkaidat...

Lassan magadért kellene már imádkoznod...amíg nem késő.

Előzmény: prszm (298)
prszm Creative Commons License 2013.07.31 0 0 300

Szólt neki az Atya, azt tette amit az Atya mutatott neki.

Ne sajnáld a kufárokat, mert nincs mit sajnálni rajtuk nem voltak szegények.

Lehúzták évek óta még a "bört" is a szegény Istent kereső emberekről.

Előzmény: Josef Knecht (299)
Josef Knecht Creative Commons License 2013.07.31 0 0 299

Valaki szóhatott vóna erről a Jézuskának is, akkó tán nem csinál akkora balhét szegény kufárokkal!

Előzmény: prszm (298)
prszm Creative Commons License 2013.07.31 0 0 298

A Krisztus követőknek nincs kőből, vagy fából, vagy másból épített templomaik, ahol megnézhetik, és imádhatják a bálványaikat.

Nekünk nem bálványaink vannak, hanem az élő Istenünk!

Azok akk bálványaikban bizznak meg elhagyták boldogságukat.

Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.30 0 0 297

Szerintem ha jobban visszakeresgetjük az okokat - hindukná ez má beteges -, akkor kiderül, hogy mivel a Jézust követi mindenki(keresztényéknél), ezért a templomba nem is megy, mivel a Jézus nem ott van, más tanítómester meg a Jézuson kívül nincs(keresztényéknél).

Ahol elfogadják tanítónak a papot, a templomot az Isten - egyik - lakóhelyének, ott nincs is gond, ha a hívő bemegy és meglátogatja vagy a papot, vagy az Istent. De ott, ahol ilyen közvetlen, családias a hangulat, meg a felfogás, ott nem is szoktak panaszkodni, hogy üresek a templomok. Mos szójjá hozzá, mijjen érdekesek az ok okozat összefüggések vizsgálatának eredményei...

Mert prszm is csak azt tudja hajtogatni, hogy Isten nem lakik a templomokban. Na, de az istenkeresőnek mi jut először eszibe, hogy hol keresse a Zistent? Hát a templomban...nem a Pipacs ucca 4. szám alatt, a családi szektában...

(A cím ki van tanáva, ha a valóságban valakinek van ezen a címen szektája, az csak a véletlen műve, hogy etanátam.)

Mellesleg, a keleti tanítónak legalább egy tanítványa van. Ha a tanítónak nagyon el kell mennie halottat búcsúztatni, meg ilyenek, akkó legalább egy értelmes ember van a templonyba, aki akkor is tuggya mit kő csináni, ha a guru nincsen otthun. A szolgálatadás a vallás alapja. Ha nem ad szolgálatot az adott vallás - vagy csak bizonyos napokon, akkor is monnyuk 10-16-ig), akkó ne panaszkoggyanak kérem, hogy képmutatók és álszentek járnak a gyülekezetbe, meg jobbára inkább senki már...A feltétel hiányzik a normális vallásgyakorláshoz.

Ezért nem kell a régi tanítók tanításait kiforgatni, hanem megérteni és betartani amit ők javasoltak. 

Szerinted lenne bármi akadálya annak, hogy egy ember folyamatosan ott vigyázzon a templomra? Létezik a hinduknál olyan, hogy 24 órás szolgálat. Még álmában is szolgál. Akkor kell kérem templomot építeni az Istennek, ha biztosítva van a hívek 24 órán át való fogadása és törődése benne. Ha ezt nem tudják biztosítani, építsenek maguknak egy házat, mint a többi családos ember és tartsák fenn munkával...nem az adófizetők pénzéből...vagy tőlem össze is koldulhatják. Legalább azt csinálnák, ami a dolguk...

Előzmény: Never Man (296)
Never Man Creative Commons License 2013.07.30 0 0 296

A magam részéről szívesen bemegyek bármilyen templomba, szent helyre. Egyszer Sopronban korábban végeztem a munkával és késő délután sétálni indultam, miközben megláttam egy szép keresztény templomot. El is indultam befelé a templomkerten keresztül, amikor kilépett az ajtón két férfi és egy nő, bekulcsolták a templomot.  Látták rajtam, hogy oda igyekszem, mondták, hogy most zárják és holnap lesz nyitva. Az nekem már késő volt, azóta sem jártam arra.

Szerintem ez egyrészt a nyugati lét és felfogás módja, nem valami szenvtelenség. A nyugati kultúrában mindennek meg van a helye és az ideje, a spiritualitásnak is - a munka, a szórakozás, a pihenés, az Isten ... ezeknek külön-külön ideje van. Ráadásul olyan világban élünk ahol minden mozdíthatót ellopnak az ebből élők, így a templomot is széthordanák egy hét alatt - kezdve a bronzharanggal.  Arra pedig különféle okok miatt  nincs pénz, hogy valaki(k) mindig őrizzék a templomot, mégkevésbé, hogy szolgálatot adjanak. Ennek oka a csökkent spirituális érdeklődés és a gyalázatos anyagi helyzet. Az egy szál pap pedig utolsó kenetet ad fel, temet, hittanórát tart, híveket látogat.

Érdekes látvány volt Görögországban (ahol amindennapok része a vallás), hogy a templomudvaron ott ült két orthodox pap és egy teljes nagylétszámú család és beszélgettek. Meglepő volt a magánlakásokban is a sok szentkép, ikon, és az elhunyt családtagok képe. Azt nem tudom, hogy a külföldi nagyobb templomok és katedrálisok hogyan vannak nyitva, mert mindig nappal tévedtem arra, de egyszer majd megfigyelem.

Előzmény: Törölt nick (295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!